Tässä Photoshop Effcts -opetusohjelmassa opimme kuinka luoda mielenkiintoinen valotehoste ottamalla kuva ja muuttamalla se sarjaksi kudontaliuskoja. Käytämme muutamia kerroksia ja kerrosnaamioita opetusohjelmassa, muutamaa leikkausnaamaria ja tasotyyliä, ja otamme käyttöön Photoshop-ruudukon auttaaksemme meitä.

Kun näin ensimmäisen kerran tämän Photoshop-tehosteen, ajattelin "Vau, siellä tapahtuu todella edistyneitä juttuja!". Mutta kuten useimmissa asioissa elämässä, ajatellessani sitä muutaman minuutin, tajusin kuinka yksinkertainen se todella on, kuten näemme!

Tässä on valokuva, jota käytän tässä opetusohjelmassa. Se on sama kuva, jota käytin Ghosting An Image -opetusohjelmassa, mutta se toimii myös tässä tehostuksessa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on sama kuva, kun se on muutettu kudontaliuskoiksi. Huomaa, kuinka pystysuorat ja vaakatasot näyttävät vuorottelevan toistensa ylä- ja alapuolella liikkumisen välillä (mistä "kudottu" osa tulee):

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Rajaa kuva neliöksi

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä tämän vaikutelman saavuttamiseksi, on rajata kuva neliöksi, vaikka teknisesti voit jättää kuvan 4x6: na tai riippumatta siitä, minkä kokoisena se tapahtuu, mutta vaikutus näyttää yleensä parhaiten neliöltä, joten rajataan se. Käytämme tähän Photoshopin Rajatyökalua, joten valitse se Työkalut-paletista:

Valitse Rajatyökalu.

Voit myös painaa C- kirjainta valitaksesi sen nopeasti pikanäppäimellä. Sitten, kun Rajaustyökalu on valittu, pidä Shift- näppäintä painettuna ja vedä valinta henkilön kasvojen ympärille. Hold Shift antaa Photoshopille rajoittaa valinnan täydelliseen neliöön:

Pidä "Shift" -painiketta painettuna ja vedä neliön valinta henkilön kasvojen ympäri.

Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet lopettanut valinnan vetämisen, ja Photoshop menee eteenpäin ja rajaa kuvan neliöksi:

Kuva on nyt leikattu neliöksi.

Vaihe 2: Kopioi taustakerros kahdesti

Seuraava asia, jonka aiomme tehdä, on luoda pari kopio kuvastamme. Jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että meillä on tällä hetkellä yksi taso, jonka nimi on Tausta ja joka sisältää alkuperäisen kuvan (tai ainakin sen, mikä jäljellä alkuperäisestä kuvastamme nyt, kun olemme rakentaneet sen). Meidän on kopioitava taustakerros pari kertaa, joten kopioi se kerran näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) avulla ja luo sitten toinen kopio uudelleen samalla näppäimistöllä. Sinun pitäisi nähdä kolme kerrosta nyt Tasot-paletissa. Kaksoisnapsauta suoraan yläkerroksen nimeä ja nimeä se uudelleen "Pystynauhat", kaksoisnapsauta sitten suoraan sen alla olevan kerroksen nimeä ja nimeä se uudelleen vaakasuoriksi nauhoiksi:

Luo kaksi kopiota taustakerroksesta painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac), nimeä sitten toinen ylemmäksi "Pystysuuntaiset nauhat" ja alaosa "Vaakatasot".

Vaihe 3: Täytä taustakerros mustalla

Paina näppäimistön D- painiketta palauttaaksesi Photoshopin etualan ja taustavärien oletusasetukset mustiksi etualan väreiksi ja valkoisiksi taustaväriksi (omasi voivat olla jo asetettu oletusväreiksi). Napsauta sitten alkuperäistä Taustakerrosta (alakerros) Tasot-paletissa valitaksesi se. Täytämme sen mustalla, ja koska mustana nyt on etualan väri, voimme käyttää pikanäppäintä Alt + askelpalautin (Win) / Option + Poista (Mac), joka täyttää valitun tason nykyisellä etualan värillä ( musta). Kuvalle ei tunnu tapahtuneen mitään, koska kaksi taustakerroksen yläpuolella olevaa kerrosta estävät sitä näkymästä, mutta jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että taustakerroksen pikkukuva on nyt täynnä mustaa, mikä kertoo meille, että itse kerros on täytetty mustalla:

Valitse Taustakerros Tasot-paletista ja paina "Alt + askelpalautin" (Win) / "Option + Poista" (Mac) täyttääksesi sen mustalla.

Vaihe 4: Poista yläkerros käytöstä nyt

Aiomme luoda ensin vaakasuoria nauhoja, mutta yläpuolella oleva "Pystynauhat" -kerros estää näkymäämme, joten meidän on kytkettävä se väliaikaisesti pois päältä. Napsauta sitten tason näkyvyyskuvaketta ("silmämuna" -kuvaketta) Tasot-paletin "Pystysuuntaiset nauhat" -tason vasemmalla puolella. Itse kuvalle ei tapahdu mitään, koska "Pystysuuntaiset nauhat" ja "Vaakatasot" ovat tällä hetkellä identtisiä, mutta kun napsautat silmämunan kuvaketta, silmämuna katoaa, jolloin tiedät, että kerros on nyt piilotettu:

Napsauta kerrosten väliaikaista poistamista napsauttamalla "silmämuna" -kuvaketta Tasot-paletin "Pystysuuntainen nauha" -tason vasemmalla puolella.

Vaihe 5: Ota Photoshopin ruudukko käyttöön

Aiomme luoda pystysuorat ja vaakasuuntaiset nauhat, ja auttaaksemme meitä käyttämään Photoshopin ruudukkoa. Siirry näytön yläreunassa näkyviin Näytä-valikkoon, valitse Näytä ja valitse sitten Ruudukko. Voit käyttää myös pikanäppäimiä Ctrl + '(Win) / Command +' (Mac) ruudukon kytkemiseksi päälle ja pois päältä helposti. Kun ruudukko tulee näkyviin, jos et näe sitä kovin hyvin, koska ruudukon väri sekoittuu kuvan väreihin, paina Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac) avataksesi Photoshopin nopeasti mieltymykset. Valitse sitten yläreunan avattavasta valikosta Oppaat, Ruudukko ja Viipaleet. Tästä eteenpäin voimme muuttaa ruudukon väriä. Napsauta Ruudukko-asetusten oikeassa yläkulmassa olevaa värimallia, joka tuo esiin Photoshopin värivalitsimen. Valitse ruudukon väri, jonka voit nähdä kuvan edessä, ja napsauta sitten OK poistuaksesi värivalinnasta. Alla olevassa ruudukkoasetusten kuvakaappauksessa voit nähdä, että olen muuttanut ruudukkoni värin keltaiseksi:

Muuta tarvittaessa ruudukon väriä Photoshopin Preferences-valikossa.

Napsauta OK poistuaksesi Asetukset-valintaikkunasta. Sinun pitäisi nyt nähdä ruudukko uudella värillä (tapauksessani keltainen) kuvan yläpuolella:

Ruudukko, joka näyttää kuvan yläpuolella.

Vaihe 6: Vedä sarja vaakasuoria valintoja

Luomme ensin vaakatasot. Tartu suorakulmaiseen telttatyökaluun Työkalut-paletista tai paina näppäimistön M valitaksesi se nopeasti:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Käytämme nyt ruudukkoamme auttaaksemme meitä luomaan vaakasuoria nauhoja. Varmista ensin, että "Vaakatasot" -taso on valittu Tasot-paletista (valittu kerros on korostettu sinisellä). Aion luoda vaakasuoria kaistaleita, jotka ovat kaksi riviriviä korkeat, ja yksi ruudukkorivi erottaa ne toisistaan. Nyt haluan varmistaa, että naisen silmät sisällytetään lopulliseen efektiin, joten aloitan vetämällä valinta kahden ruudukkorivin ympärille hänen silmiensä edessä. Oletuksena valintani napsautetaan ruudukkoon vetäessäni asioiden helpottamiseksi. Jos huomaat, että valintasi ei napsahda ruudukkoon, siirry näytön yläreunassa näkyviin Näytä- valikkoon, valitse Snap To ja valitse sitten Grid. Sinun pitäisi nähdä valintamerkki sanan "Ruudukko" vasemmalla puolella.

Tässä on valintani kahden ruudukkorivin ympärillä hänen silmiensä edessä:

Vedä horisontaalinen valinta kaksi ruudukkoriviä korkealle.

Tästä valinnasta tulee yksi vaakasuorista nauhoistamme. Nyt luodaan loput niistä. Pidä vaihtonäppäintä painettuna, jolloin Photoshop lisää nämä seuraavat valinnat alkuperäiseen valintoihimme, ja vedä lisää vaakasuuntaisia ​​valintoja pitämällä molemmat kaksi ruudukkoriviä korkealla ja jättämällä yksi ruudukkorivi erottamaan jokaisen valinnan. Kuvasi pitäisi näyttää tältä, kun olet valmis:

Pidä "Shift" -painiketta painettuna ja vedä loput vaakasuuntaiset valinnat tekemällä molemmat kaksi ruudukkoriviä korkealle ja jättämällä yksi ruudukkorivi niiden väliin.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski

Kun vaakavalinnomme ovat paikoillaan, napsauta Tasot- maski- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa lisätäksesi kerrosmaskin "Vaakatasot" -kerrokseen:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Kerrosmaski" -kuvaketta.

Photoshop lisää maskin kerrokseen ja käyttää luomiamme valintoja määrittämään, mitkä kerroksen osat jäävät näkyviin ja mitkä osat piilotetaan näkymästä. Alueet, jotka olivat vaakasuorien valintiemme sisällä, pysyvät näkyvissä, kun taas alueet, jotka olivat ruudukkosarakkeissa, jotka erottivat valintomme, katoavat paljastaen mustan täytetyn kerroksen alla:

Kun kerrosmaski on lisätty, Photoshop piilottaa alueemme valintojen välillä, paljastaen mustalla täytetyn kerroksen alapuolella.

Aion painaa Ctrl + '(Win) / Command +' (Mac) piilottaaksesi väliaikaisesti ristikkoni, jotta näemme paremmin mitä tapahtui. Olemme nyt luoneet vaakatasoiset nauhat:

Vaakatasot on nyt luotu.

Vaihe 8: Käännä "Pystysuuntaiset nauhat" -kerros takaisin päälle

Aiomme tehdä saman asian nyt luodaksemme pystysuoria nauhoja. Napsauta ensin Tasot-paletin "Pystysuuntaiset nauhat" -kerrosta valitaksesi sen, napsauta sitten takaisin sen tason näkyvyyskuvakkeessa palauttaaksesi silmämunan ja ottaaksesi itse kerroksen takaisin päälle:

Valitse Tasot-paletista "Pystysuuntaiset nauhat" -kerros ja napsauta uudelleen sen tason näkyvyyskuvaketta kääntääksesi tason takaisin päälle.

Vaihe 9: Vedä sarja pystysuoria valintoja

Kuten teimme vaakasuoria nauhoja luotaessa, vetäkäämme joukko valintasarjoja, tällä kertaa pystysuoria. Teemme pystysuunnassa kaksi ruudukkonsaraketta leveäksi, jättäen yhden ruudukkosarakkeen niiden väliin. Vedä ensimmäinen valintasi suorakulmaisen telttatyökalun avulla, pidä Shift-näppäintä painettuna ja vedä loput valinnat. Kuvasi pitäisi nyt näyttää tältä:

Vedä sarja pystysuoria valintoja. Tee niistä kaksi ruudukkokolonnia leveätä ja jätä yksi ruudukkosauma kunkin valinnan väliin niiden erottamiseksi.

Vaihe 10: Lisää kerrosmaski

Kun pystysuuntaiset valintomme ovat paikoillaan, napsauta Tasojen peite -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Lisää kerrosmaski "Pystysuuntaiset nauhat" -kerrokseen.

Photoshop lisää kerrosmaskin kerrokseen ja aivan kuten ennenkin, se käyttää valintomme määrittämään, mitkä kerroksen alueet jäävät näkyviin ja mitkä katoavat näkymästä. Valikoimidemme sisällä olevat alueet jäävät näkyviin, ja alueet, jotka olivat valintamme erottelevien ruudukkosarakkeiden sisäpuolella, katoavat paljastaen sekä vaakasuoria nauhoja että alla olevan mustan täytetyn kerroksen:

Vain alueet, jotka olivat vertikaalisten valintojen sisällä, pysyvät näkyvissä.

Sammutan taas verkkoverkon väliaikaisesti Ctrl + ' (Win) / Command +' (Mac) avulla, jotta näemme kuvan itse helpommin. Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Pysty- ja vaakatasot on nyt luotu.

Vaihe 11: Valitse kaikki nauhan leikkauspisteet

Meillä on pysty- ja vaakaliuskat, mutta näyttää siltä, ​​että tällä hetkellä on joukko mustaa neliötä, joka peittää kuvan. Meidän on luotava illuusio siitä, että nauhat kudotaan toistensa ylä- ja alapuolelle. Tätä varten meidän on valittava alueet, joissa pystysuorat ja vaakatasot leikkaavat. Ennen kuin teemme sen, paina Ctrl + '(Win) / Command +' (Mac) sammuttaaksesi ruudukon, jos et vielä ole, koska me emme enää tarvitse sitä. Pidä sitten Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan "Vaakatasot" -kerroksen kerrosmaskin pikkukuvaa:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta suoraan "Horizontal Strips" -tason naamion pikkukuvaa.

Tämä lataa vaakavalinnat takaisin kuvaan:

Vaakavalinnat ladataan nyt taas kuvaan.

Pidä sitten Shift + Ctrl + Alt (Win) / Shift + Command + Option (Mac) painettuna ja napsauta suoraan "Pystysuorat nauhat" -tason peitepienoiskuvaa:

Pidä "Shift + Ctrl + Alt" (Win) / "Shift + Command + Option" (Mac) painettuna ja napsauta suoraan "Pystysuorat nauhat" -tason naamaria.

Tämä tekee kaksi asiaa: yhden, se lataa pystysuuntaiset valinnat takaisin kuvaan, ja toiseksi, se kehottaa Photoshopia pitämään valinnan vain niiden alueiden ympärillä, joissa vaaka- ja pystysuuntainen valinta leikkaavat. Kaikki muu poistetaan valinnasta:

Vain ne alueet, joissa vaaka- ja pystysuuntaiset valinnat leikkaavat, ovat valitut.

Vaihe 12: Tallenna valinta

Ennen kuin jatkamme, meidän on tallennettava tämä valinta. Siirry siihen siirtymällä näytön yläosassa olevaan Select (Valitse) -valikkoon ja valitsemalla Tallenna valinta. Kun "Tallenna valinta" -valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta OK oikeassa yläkulmassa poistuaksesi siitä:

Tallenna valinta.

Vaihe 13: Poista kaikkien muiden neliövalintojen valinta

Kun suorakulmainen telttatyökalu on edelleen aktiivinen, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja vedä valinta jokaisen toisen neliön valinnan ympärille. Tämä poistaa valintojen, joihin vedät. Jatka vetämistä kaikkien muiden neliövalintojen ympäri poistaaksesi valinnan, kunnes vain puolet alkuperäisistä neliövalinnoista on jäljellä. Kuvasi pitäisi näyttää tältä:

Poista kaikkien muiden neliövalintojen valinta, kunnes vain puolet niistä on jäljellä.

Vaihe 14: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Napsauta Tasot-paletin "Vaakatasot" -tason pikkukuvaa valitaksesi sen. Kopioi sitten valitut alueet uudelle tasolle painamalla Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Itse kuvalle ei tapahdu mitään, mutta jos tarkastelet Tasot-palettia, näet uuden tason nimeltään Taso 1, joka on lisätty vaaka- ja pystysuorien tasojen väliin ja joka sisältää neliön valitut alueet:

Kopioi valitut alueet uudelle tasolle painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 15: Luo leikkausmaski

Kun uusi kerros on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski . Voit käyttää myös pikanäppäimiä Ctrl + Alt + G (Win) / Command + Option + G (Mac). Joko niin "kiinnittää" uuden kerroksen sen alapuolelle. Emme näe eroa itse kuvassa, mutta Tasot-paletissa voimme nähdä, että uusi taso on nyt sisennetty oikealle, mikä kertoo meille, että se on leikkaamassa sen alapuolella olevan tason:

Pidä "Ctrl" (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta "Horizontal Strips" -kerroksen kerrosmaskin pikkukuvaa.

Vaihe 16: Lataa tallennettu valinta uudelleen

Palaamme takaisin hetki sitten tallennetun valinnan, ja voimme tehdä sen helposti käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + Alt + 4 (Win) / Command + Option + 4 (Mac):

Lataa tallennettu valinta uudelleen.

Vaihe 17: Poista vastakkaisten neliövalintojen valinta

Kun suorakulmainen telttatyökalu on edelleen valittuna, pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä vielä kerran painettuna ja vedä kaikkien muiden neliövalintojen ympäri poistaaksesi sen valinta. Tällä kertaa haluat kuitenkin pitää ne neliövalinnat, jotka poistit ensimmäisen kerran, kun teimme tämän, ja poistaa kaikkien pitämäsi valinnat, jotta kun olet valmis, kuvasi näyttää tältä:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna ja vedä valinnat neliövalintojen ympäri poistaaksesi niiden valinnan. Pidä ne, jotka olet valinnut aiemmin, ja poista ne, jotka olet pitänyt.

Vaihe 18: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Napsauta Tasot-paletin yläosassa olevaa "Pystysuuntainen kaistale" -kerrosta valitaksesi sen, paina sitten Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi valitut alueet uudelle tasolle. Jälleen kerran, emme näe, että itselleen tapahtuu mitään, mutta kerrokset-paletti näyttää meille uuden tason nimeltä "Taso 2" "Pystysuuntaiset nauhat" -kerroksen yläpuolelle, joka sisältää valitut neliöpinta-alamme:

Tasot-kerros, joka näyttää uuden tason yläosassa, joka sisältää valitut neliöpinta-alamme.

Vaihe 19: Luo leikkausmaski

Aivan kuten teimme hetki sitten, siirry joko Taso- valikkoon ja valitse Luo leikkausmaski tai paina Ctrl + Alt + G (Win) / Komento + Vaihtoehto + G (Mac) luodaksesi leikkausmaskin. Nyt voimme nähdä uuden kerroksen sisennettynä oikealle kertoen meille, että sen leikkaa sen alapuolella olevat pystysuuntaiset nauhat:

Uutta kerrosta leikataan nyt sen alapuolella olevista "Pystysuorat nauhat" -kerroksesta.

Vaihe 20: Lisää ulompi hehkukerrostyyli

Kun yläkerros on edelleen valittuna, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta "Layer Styles" -kuvaketta.

Valitse ilmestyvästä kerrostyylien luettelosta Outer Glow :

Valitse taso "Outer Glow".

Tämä tuo esiin "Layer Style" -valintaikkunan, joka on asetettu keskelle "Outer Glow" -vaihtoehtoihin. Aiomme muuttaa "hehkutuksemme" varjoksi, ja jotta voimme tehdä niin, meidän on vaihdettava yläosassa oleva sekoitustila kohdasta Kerro . Emme myöskään halua keltaista varjoväriimme, joten napsauta värimallia heti sanan "Noise" alapuolella, joka tuo esiin Photoshopin Värivalitsimen, ja valitse väriksi musta. Napsauta OK, kun olet valinnut mustan poistuaksesi värivalinnasta. Laske opasiteettiarvo noin 60%: iin, joten varjo ei ole yhtä tumma ja voimakas. Nosta lopuksi valintaikkunan keskellä olevassa "Elementit" -osiossa Koon arvo noin 40 pikseliin:

Vaihda punaisella ympyröity "Outer Glow" -vaihtoehdot.

Saatat joutua säätämään "Koko" -arvoa käytetyn kuvan koosta ja resoluutiosta riippuen. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Tasotyyli-valintaikkunasta. Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta. Olemme melkein valmis:

Kuva sen jälkeen kun kerrostyyli on sovellettu tasoon 2.

Vaihe 21: Kopioi ja liitä tasotyyli kerrokseen 1

Nyt on jäljellä vain täsmälleen sama ulomman hehkukerroksen tyyli kerrokseen 1. Sen sijaan, että lisäisimme toisen ulkoisen hehkua ja joudumme muuttamaan kaikkia asetusten asetuksia uudelleen, voimme yksinkertaisesti kopioida tasotyyliämme kerroksesta 2 ja liittää sen kerrokseen 1. Siirry siihen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitsemalla Tasotyyli ja sitten Kopioi tasotyyli . Napsauta sitten Tasot 1 -kerrosta Tasot-paletissa valitaksesi sen, palaa takaisin Taso- valikkoon, valitse uudelleen Tasotyyli ja valitse tällä kertaa Liitä tasotyyli .

Heti kun teet sen, ulkoinen hehku, yhdessä kaikkien juuri muuttamiemme asetusten kanssa, liitetään kerrokseen 1 ja "valokuvaliuskojen kutominen" -tehoste on valmis:

Kopioi ja liitä ulkoisen hehkukerroksen tyyli kerroksesta 2 kerrokseen 1 kerroksen suorittamiseksi.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan kutomalla valokuvien nauhat-efekti Photoshopiin! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!