Ennen kuin ymmärrämme digitaalivalokuvaukseen liittyviä Photoshop-aiheita, kuten kuvan resoluutio ja bittisyvyys, ja ennen kuin aloitamme digitaalisten valokuvien muokkaamisen ja tulostamisen, meidän on tartuttava virtuaalimikroskoopeihimme ja suurennuslasiin ja tutkittava pieni, usein täysin unohdettu digitaalimaailma. kuvapikseliä.

Sana "pikseli" on todella lyhyt muoto kahdesta sanasta, "kuvaelementti". Se on sopiva nimi, koska pikselit ovat itse asiassa elementtejä, jotka muodostavat digitaalikuvassamme. Pikselit ovat kaikkien digitaalisten valokuvien tai kuvien rakennuspalikoita, tavallaan, kuinka ne tyylikkäät Lego-lelut, joita ne myyvät paikallisellasi Toys R Us -palvelulla, eivät ole oikeasti muuta kuin kokoelma pieniä, yksittäisiä Lego-kappaleita tai kuinka palapelit tulevat yhdessä muodostaen kokonaisen kuvan, mutta jos seisot tarpeeksi lähellä palapeliä, voit silti nähdä yksittäiset kappaleet. Pikselit muodostavat digitaalikuvasi ja -kuvasi samalla tavalla.

Kun katselet digitaalikuvaa tietokoneen näytöllä, vaikka se näyttää normaalilta valolta ja voit selkeästi erottaa valokuvassa olevat ihmiset ja / tai esineet, mitä todella näet, ei ole muuta kuin massiivinen kokoelma värilliset neliöt, neliöt, jotka ovat normaalisti liian pieniä, jotta silmäsi näkevät ne erikseen, mutta kun ne asetetaan vierekkäin ja toistensa ylä- ja alapuolelle, ne muodostavat kokonaisen kuvan, joka on valokuva, jota katselet näytöllä . Se, mitä näet valokuvana, jonka otit käyttämällä perheesi digitaalikameraa tai äskettäistä matkaa, urheilutapahtumaa tai mitä tahansa, ei todellakaan ole muuta kuin kokonainen joukko pieniä värillisiä neliöitä.

Etkö usko minua? Todistetaan se sitten.

Alkuperäinen valokuva.

Yllä on kuva, jonka otin digitaalikameralla kävellessäni Butterfly Conservatoryn läpi Niagaran putouksella, Kanada. Näyttää siltä, ​​että valokuva perhosesta, eikö niin? Mutta onko se todella kuva perhosesta? Katso alla oleva kuvakaappaus ja kerro, näyttääkö se sinulle perhoselta.

Sama kuva lähentyi 1600%: iin.

Eikö paljon näytä olevan perhonen, eikö niin? Yllä olevassa kuvassa on kuitenkin täsmälleen sama kuva perhosesta tai ainakin pieni osa siitä. Ero on, nyt olemme lähentäneet sitä 1600% suurennuksella. On melkein kuin seisomme niin lähellä palapeliä, että nenämme koskettaa sitä. Tässä on mitä Photoshopin Navigator-paletti näyttää meille. Näetkö pienen punaisen suorakulmion kuvan keskellä (olen ympyröinyt sitä helpompaa nähdä)? Se on valokuvan osa, jota tarkastelemme yllä olevassa asiakirjaikkunassa:

Navigaattoripaletti.

Navigator-paletti osoittaa meille, että katsomme tosiasiassa perhonen kuvaa, ja katsomme tosiasiassa perhosen silmää, jota suurennetaan suurennuksella 1600%. Tällä suurennustasolla kuva ei näytä siltä kuin perhonen, eikä se ole selvästi mitään muuta kuin värillisten neliöiden kokoelma. Nämä neliöt ovat pikseliä, ja juuri nämä pikselit Photoshop näkee ja välittää niistä. Photoshop ei välitä mistä kuvan aiheen on tarkoitus olla. Se ei tiedä miltä perheesi näyttää, miltä koirasi näyttää, mökki lähellä oleva järvi näyttää tai miltä tämä perhonen näyttää. Kaikki Photoshop tietää, että se on pikseliä.

Olet ehkä huomannut yllä olevassa lähentyneessä kuvakaappauksessa, että jokainen yksittäinen pikseli sisältää vain yhden värin. Jotkut pikselit saattavat näyttää sisältävän yhden värin eri sävyjä lähellä reunojaan riippuen vieressä olevan pikselin väristä, mutta se on vain silmäsi pelaamaan temppuja sinulle. Vakavasti se on illuusio, mutta silti illuusio, jonka aiheuttaa kokonainen muu väriteema, jota emme päästä tänne. Ainoa mitä meidän on ymmärrettävä toistaiseksi, on, että jokainen yksittäinen pikseli käyttää tarkalleen yhtä väriä, ja se on pikselien väri, jota muutamme, kun muokkaamme digitaalisia valokuvia Photoshopissa. Lisäksi yksittäisten pikselien väri- ja kirkkausarvojen vaihtelut antavat meille sen, mitä näemme valokuvien kuvan yksityiskohtaisina. Tarkastelemme enemmän näitä aiheita edetessämme. Halusin vain antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka uskomattoman tärkeitä nämä kuvapikselit ovat, etenkin koska aiomme muuttaa niiden ulkonäköä parempaan tai huonompaan osaan, kun käsittelemme kuvia Photoshopissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pikseleet, lyhennettynä "kuvaelementeille", ovat pieniä värillisiä neliöitä, joista kaikki digitaaliset valokuvat ja kuvat koostuvat, ovatko ne digitaalikamerasta tai skannerista. Seuraavassa osiossa siirrytään askeleen pidemmälle ja tarkastellaan kuvan resoluutiota.