Johdatus PMP: n opintosuunnitelmaan

(Projektinhallintaohjelma) PMP-opintosuunnitelma on maailmanlaajuisesti tunnustettu sertifiointiohjelma, jota johtaa Project Management Institute (www.pmi.org). Se on erittäin arvostettu valtakirja niille, jotka rakastavat haasteita ja haluavat kiivetä menestysportaita. PWC-tutkimuksen raportin mukaan PMP-sertifioidut johtajat käsittelevät hankkeita tehokkaammin ja tehokkaammin kuin muut sertifioidut tai sertifioimattomat johtajat ja jopa projektien onnistumisaste on kolme neljäsosaa kuin muut. PMI väittää sen myös kultastandardin mukaisena sertifikaattina, koska kurssimateriaalit on suunniteltu alan parhaiden käytäntöjen ja haasteiden perusteella.

Silti on joitain käsityksiä, joita pidetään haittoina ja joihin viitataan PMP-sertifioinnilla. Toisin kuin muut tentit, jotkut ihmiset pitävät sitä yhtenä vaikeimmista kokeista, joita he ovat koskaan kokeneet, ja se on aikaa vievää. On totta, että tämän sertifikaatin arvovalta on sen tiukassa standardissa, jota vaaditaan sertifikaatin ylläpitämiseksi ja läpäisemiseksi. Mutta kova työ ja asianmukainen opintosuunnittelu auttavat maistamaan sen makeat hedelmät.

Perusvaatimus PMP-sertifioinnille

PMP-sertifiointikokeen osallistumiskelpoisuuden saamiseksi on joitain edellytyksiä. Hakijalla on oltava joko:

 • Lukion tutkintotodistus, viiden vuoden ammatillinen projektijohtamiskokemus ja 35 tuntia ammatillisen projektijohtamisen koulutusta.

tai

 • Kandidaatin tutkinto, kolmen vuoden ammatillinen projektijohtamiskokemus ja 35 tunnin ammatillinen projektijohtamisen koulutus.

Mikä on PMP-testi?

Projektinhallinnan tietoryhmällä on oikeus asettaa testin valtuutukset kunkin toimialan standardin mukaisesti. Hakija voi ilmoittautua tenttiin joko tietokoneella tai paperilla sijaintinsa perusteella. PMP-tentti arvioi hakijoita konseptien ymmärtämisen lisäksi myös viiden suorituspylvään käytännön sovellusten -

 1. Projektin aloittaminen.
 2. Suunnittelu
 3. Executing.
 4. Seuranta ja valvonta.
 5. Projektin lopettaminen

Prosenttiosuudet määrittävät kunkin kokeessa annetun verkkotunnuksen painon. Tässä tentissä on 200 monivalintakysymystä, jotka kattavat viisi alaa, ja näistä 25: stä ei lasketa lopputulosta; nämä ovat näytekysymyksiä, joita käytetään parantamaan tentin tasoa. Mutta yrittäjä ei voi saada niistä mitään johtolankaa, koska kysymykset asetetaan satunnaisesti. Lisäksi hakija ei saisi mahdollisuutta käyttää referenssimateriaalia kokeen aikana.

Kuinka varautua PMP-tenttiin

Ei ole olemassa konkreettista vastausta kuinka paljon aikaa hakijan on kuluttava valmistautuakseen PMP-tenttiin? Jotkut opiskelijat vievät vain viisitoista päivää valmistautumiseen ja selvityksen suorittamiseen, toiset ovat ehkä valmistelleet sitä koko vuoden ajan. Itse asiassa se riippuu opiskelijan projektijohtamisen taustasta, saatavuudesta ja omistautumisesta testin suorittamiseen. Koska suurin osa tavoittelijoista on ammattilaisia, on syytä laatia opintosuunnitelma vapaa-ajalla tai viikonloppuna ja lomalla. Nämä ovat joitain vaiheita, joita PMP-testin ehdokas voi seurata valmistautumista varten -

1. Kiinnitä aikajana

Ensimmäisen työnhakijan työssä on vahvistettava tutkimuspäivän päivämäärä, ja sitten hänen tulee piirtää suunnitelma tutkimuksen tekemisen huomattavaksi ajajakoksi työaikataulunsa perusteella.

2. Tee oma PMP-tutkimussuunnitelmasi

Ehdokkaan on ymmärrettävä mieluummin opiskeluun. Jotkut ihmiset pitävät parempana luokkahuoneisiin perustuvia koulutuskursseja, kun taas toiset haluavat tehdä verkkokursseja. On parempi hankkia kumppani, joka valmistautuu myös PMP: hen. Se olettaa antavan hyvän tuloksen, koska molemmat tavoittelijat voivat keskustella erilaisista käsitteistä ja jakaa näkemyksensä.

Tee muistiinpanoja PMP-opintosuunnitelmasi aikana

Opiskelijan tulee kirjata kaikki kriittiset, kuten kaavat, vihjeet ja erilaiset käsitteet tulevaa käyttöä varten. Kaikki arvokkaat tiedot on suositeltavaa kirjoittaa muistiin mistä tahansa.

1. Tutkimus PMBOK-opas, sanasto ja muut materiaalit

On suositeltavaa lukea kaikki oppikirjat ja PMBOK-opas huolellisesti. Lue sanasto ja muista myös termit, koska erilaisten termien merkitys ei ole pelkästään välttämätöntä tentin suorittamiseksi, vaan niitä käytetään projektijohtamisen päivittäisessä toiminnassa. Tarvittaessa ehdokas voi lukea muita korkean tason kirjoja PMP-käsitteen selvittämiseksi, vaikka oppaasta saadaan lopullinen testimateriaali.

2. Tee harjoittelua niin paljon kuin mahdollista

Tämä on suurin ehdotus kaikille osallistujille harjoittelujakson suorittamiseksi niin paljon kuin mahdollista. Käytettävissä on monia harjoitustehtäviä ja simulaattoreita. Valitse yksi niistä kokeillaksesi etenemistäsi osana opintostrategiaasi.

Vaikka opiskelijalla on monia vaihtoehtoja (30/60/120 päivää) valmistella PMP, on aina suositeltavaa varmistaa, että sinulla on asianmukainen suunnitelma valmistelua varten. Tässä on annettu esimerkkinä 60 päivän valmisteluohjelma, vaikka jokainen opiskelija laatiikin oman opintosuunnitelman, joka sopii parhaiten hänelle.

Tämä taulukko osoittaa 60 päivän PMP-tutkimussuunnitelman.

Ylimääräinen päivä olisi varattava lopulliseen tarkasteluun.

Näiden 60 päivän suunnittelun aikana sinun on tehtävä malli testi mitataksesi edistymistäsi ja määritelläksesi alueet, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota.

Tässä on toinen taulukko, joka määrittelee 30 päivän PMP-tutkimussuunnitelman.

Vaikka asiantuntijat eivät koskaan suosittele 30 päivän opintosuunnitelmaa, silti joskus on joitain perusteltuja syitä, joiden vuoksi opiskelijan on pakko valita 30 päivän tai 15 päivän PMP-opintosuunnitelma.

Johtopäätös - PMP: n tutkimussuunnitelma

PMP: n opintosuunnitelmassa voidaan väittää, että PMP-sertifiointi on tärkeä valtakirja, joka lisää jatkamisen uskottavuutta. Suurin veto on korkea palkka, jonka projektipäällikkö ansaitsee sertifioinnin suorittamisen jälkeen. Projektinhallintainstituutti tarjoaa verkostoitumismahdollisuuden PMI-jäsenenä PMP-sertifiointien haltijoille ympäri maailmaa. Tämä yhteisö auttaa rakentamaan ammatillisen verkoston ja pitää ajan tasalla uusista menetelmistä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, PMP-sertifioinnin saaminen auttaa hakijaa parantamaan projektinhallintatyökalujen ja -tekniikoiden käsittelyn tietotasoa ja auttaa myös oppimaan uusia projektinhallintatoimintojen temppuja ja tekniikoita.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas PMP: n opintosuunnitelmaan. Tässä keskustelimme ensisijaisesta vaatimuksesta ja siitä, kuinka valmistautua tenttiin tekemällä muistiinpanoja opiskeluaikana. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Ura liiketoiminnassa
 2. Ura projektijohtamisessa
 3. ITIL VS PMP: n on tiedettävä mikä on paras?
 4. PMP vs Agile Mikä sertifikaatti on paras?