Johdatus pehmeisiin taitoihin työpaikalla

Työelämän pehmeillä taitoilla on hyvin oikeat merkitykset. Niitä voidaan myös kuvata ihmisten taidoiksi tai henkilökohtaisiksi ominaisuuksiksi, jotka kuvaavat erittäin korkeaa emotionaalisen älykkyyden tasoa. Taas kovat taidot, jotka yleensä ovat työntekijän teknisiä taitoja, voidaan kuvata hänen kyvyksi suorittaa tietty työ yrityksessä, tietyn ammatinimikkeen ja myös koko toimialan välillä. Kovat taitosi auttavat sinua saamaan työpaikan, koska se on kokemus, joka sinulla on työstä saadaksesi; pehmeä taitosi auttaa kuitenkin pysymään työssä ja kasvamaan tietyssä pehmeiden taitojen yrityksessä.

Voit myös kuvata pehmeät taidot taitoina, jotka kuvaavat suhdetta muihin työntekijöihin työpaikalla. Pehmeät taidot tunnetaan myös nimellä 'ihmisten taidot', 'ihmissuhteiden taidot' ja 'siirrettävät taidot'

Pehmeiden taitojen kehittämistoiminnoille on luonteenomaista emotionaaliseen älykkyyteen liittyviä taitoja, jotka ovat kyky tunnistaa ja hallita myös muiden ja itsesi tunteita työpaikalla. Jos sinun on verrattava pehmeää taitoa todellisessa elämässä, se ylittää paljon ymmärrystä ja se on paljon laajempi hallinto siitä, kuinka tunnistaa sinut henkilöksi ja kuinka lähestyä elämääsi sekä tasapainottaa työsi ja henkilökohtainen elämäsi.

Monille ihmisille pehmeiden taitojen kehittäminen on vaikeampaa kuin kovien taitojen kehittäminen ja oppiminen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla järkyttynyt suunnilleen samalta, jos haluat ja todella aiot, joten voit varmasti oppia myös pehmeät taidot. Muista, että pehmeiden taitojen oppiminen on paljon vaikeampaa, eikä sitä pidä luottaa menestysmittaisiisi suoraan.

Tärkeät pehmeät taidot työpaikalla

Aivan kuten kovat tai tekniset taidot, myös pehmeät taitosi vaativat paljon harjoittelua, jotta sinut olisi todella hyvä käyttämään taitojasi. Ja luota minuun, pehmeä taito ei ole hyvä vain työelämällesi, se on erittäin tärkeää jopa henkilökohtaiselle elämällesi.

1. Viestintätaidot

Viestintätaito on tärkein taito työskennellä missä tahansa organisaatiossa. Sinun on varmistettava, että kommunikoit asianmukaisesti kollegoidesi, vanhusten ja alaisten kanssa, välttääksesi väärinkäsitykset ja väärät tulkinnat työpaikalla. Oikealla kommunikoinnilla voidaan käyttää vähän diplomatiaa, ja oikea ääni voi auttaa välttämään konflikteja työssä. Pehmeiden taitojen kehittämistoiminnot, kuten viestintä, jos tehdään oikein, voivat auttaa sinua luomaan suhteita kollegoidesi kanssa. Hyvän raportin luominen on erittäin tärkeää työssä, koska sinun on työskenneltävä joukkueessa ja hyvän raporttisi ansiosta voit antaa ja saada apua toimiaksesi hyvin

2. Kuuntelutaito

Kuten asianmukainen puhuminen on erittäin tärkeää, samoin kuin kuunteleminen on erittäin tärkeää. Ympärillä olevien ihmisten kuunteleminen on tapa puuttua heidän ongelmiinsa ja kunnioittaa sitä, mitä puhujan on puhuttava. Kuuntelutaito on todellakin erittäin tärkeä osa pehmeää taitoa.

3. Seuraa omia päätöksiäsi

Päätöksen tekeminen ja oikea päätös perustuu tietokantaan, analyyseihin sekä ympäröivän ilmapiirin ja työkulttuurin huomioimiseen. Lisäksi päätöksentekijän on varmistettava, että hän noudattaa hänen tekemiä päätöksiä asianmukaisesti.

4. Motivoivat ja itse motivoivat taidot

Hyvin harvat ryhmän ihmiset motivoivat ihmisiä aivan kuten ryhmän johtaja. Itse asiassa harvoin on johtaja erittäin motivoiva henkilö. Joukkueen motivointi on kuitenkin erittäin iso tekijä ja erittäin tärkeä taito, joka joukkuepelaajalla on oltava. Itse asiassa, jos jokaisella on itsessään motivoiva tekijä, he tekevät todella hyvää työtä, koska he eivät tarvitse kovin tarkkaa valvontaa, he voivat suorittaa tehtävänsä suurimman osan ajasta.

5. Johtamis- tai johtamistaidot

Joillakin ihmisillä on johtajaominaisuuksia heistä syntymän perusteella, kun taas toisilla kehitetään näitä taitoja koulutuksen ja kokemusten avulla. Voit myös oppia pehmeitä taitoja käsittelevistä johtamisartikkeleista ja kursseista nykyään verkossa. Et koskaan tiedä milloin tilaisuus tulee tiellesi ja milloin voit näyttää taitosi.

6. Taidot työskennellä joukkueen kanssa

Kun työskentelet organisaatiossa, sinulla on henkilökohtaisia ​​vastuita, mutta sinulla on joitain vastuita ryhmän jäsenenä ja osana organisaatiota. Hyvin työskentelevät ryhmässä ja osana tiimiä, sinun on ymmärrettävä, että työpaikat ja vastuu ryhmäsi avulla myös opettaa heitä, ja auttamaan ryhmääsi vastaamaan joukkueen esityslistalla ja joukkueen tavoitteissa. Siksi työskentely ryhmässä on erittäin tärkeää. Monet yritykset järjestävät työpajoja ja koulutuksia työntekijöiden kouluttamiseksi ryhmätyöstä.

7. Luovat taidot

Kaikilla ei ole luovia taitoja. Luovuus on sisäänrakennettua tai ihmiseen syntymän kautta tai geneettisesti. Tai näitä taitoja kehitetään myös monien koulutusten ja harjoittelujen avulla. Muutaman ihmisen mielestä luovuus on erittäin helppoa ja yksinkertaista, kun taas jotkut ihmiset pitävät samaa erittäin kovaa. Luovuutta voidaan kuitenkin kehittää ja harjoittaa.

8. Ongelmanratkaisutaidot

Jotkut ihmiset ovat erittäin hyviä ja erittäin nopeita tarjoamaan tarkkoja ratkaisuja, kun taas jotkut ihmiset löytävät ongelmanratkaisun haasteeseen. Uskon, että pehmeiden taitojen ongelmanratkaisu tulee vain kokemuksella järjestelmästä ja teollisuudesta.

9. Ajan hallinta

Aika on erittäin tärkeä, koska yritysmaailmassa aika on rahaa, ja siksi ajan hallinta on tässä erittäin tärkeää. Kun työskentelet organisaatiossa, sinulla on oltava ajanhallinnan taidot. Työn priorisointi on erittäin tärkeää, yritykset suorittavat ajanhallinnan arvioinnit varmistaakseen, että työntekijät käyttävät aikansa tehokkaasti.

10. Stressin käsittelykyky

Stressinkäsittelykykyyn sisältyy ajattelu-, analysointi- ja päätöksentekokykysi ylenmääräisesti ja rentoutuneena jopa paineen ja stressitilanteen alaisena. Stressi ja paine ovat osa työtäsi ja lisääntyvät ja vähenevät eri tilanteissa. Jos sinulla on kyky ja asianmukaiset pehmeät taidot, työ voi päästä käsiksi tällaisiin tilanteisiin helposti.

Kehitetään pehmeää taitoa

Kun olet ymmärtänyt pehmeät taidot työpaikalla, katsotaanpa paremmin, miten alla olevat pehmeiden taitojen muistiinpanot voivat auttaa sinua kehittämään pehmeitä taitojasi paremmin työpaikalla.

1. Varmista, että viestintä on oikein

Oikean viestinnän vaikutuksen ymmärtäminen on erittäin tärkeää. Jos et kommunikoi tai et kommunikoi kunnolla, kollegasi voivat tulkita väärin ja tämä voi aiheuttaa sekaannuksia. Välttääksesi saman varmista, että parannat ihmissuhdeviestinnän taitojasi puhelimen, sähköpostien ja jopa henkilökohtaisesti seuraavien avulla:

 • Kun puhut ihmisryhmää, ota silmäyhteys jokaisessa huoneessa läsnä olevassa tilassa tunnistaakseen läsnäolonsa.
 • Varmista, että käyttämäsi pehmeiden taitojen kehon kieli on oikea ja asianmukainen.
 • Työpaikalla sinun on varmistettava, että puhut sekä tyylejä muodollisesti että keskustelutavalla.
 • Harjoittele kirjoitustaidosi ja ennen postin lähettämistä varmista, että olet lukenut sen kerran varmistaaksesi, että asia on kirjoitettu asianmukaisesti eikä siinä ole virheitä.

2. työskentele joukkueena

Organisaatiot etsivät tänään joukkuepelaajia, koska työskentely ryhmässä on nykyään erittäin tärkeä taito. Tiimissä työskenteleminen ei tarkoita, että henkilö ei voi toimia yksin, mutta ryhmässä työskenteleminen on aina tuottavampaa ja hyödyllistä. Toimiaksesi paremmin kuin tiimi, jonka voit

 • Jaa työ tasaisesti ryhmän jäsenten kesken
 • Pidä mielesi ja ajatuksesi auki
 • Älä oleta varmista, että työpaikan pehmeät taidot ja tiimisi jäsenten aikomukset ovat selvät
 • Aina kun voit kehua kollegoitasi ja tiimin jäseniä
 • Anna tärkeys kaikille

3. Anna luovuuden toimia

Luovuus on henkilökohtainen voimavara, jota joku voi hallussaan ja parantaa. Luovuus voi johtaa sinut aina joukkoon innovatiivisia ja luovia ideoita, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä sinulle ja organisaatiolle molemmille. Voit parantaa ja kehittää luovia taitojasi:

 • Tee työympäristöstäsi erittäin luova eikä tylsää ja tylsää
 • Jatka aivoriihiäsi säännöllisesti
 • Kun otat tarpeeksi lepoa, kehittyy entistä paremmin ja luovasti
 • Pidä itsesi lähemmäksi luovempia ihmisiä ja opi heiltä

4. Ota kriitikot positiivisesti

Kritiikin positiivinen hyväksyminen ei ole helppoa kaikille. Ymmärrät kuitenkin ja improvisoit vain, jos joku huomauttaa virheesi. Joku, joka antaa sinulle palautetta, haluaa vain varmistaa, että esiintyy paremmin ja kasvaa hyvin. Voit parantaa taitojasi:

 • Kuuntele, mitä puhujan on puhuttava ensin
 • Odota ja vie aikaa pohtiaksesi, ennen kuin jaat alkuperäiset ajatuksesi
 • Käytä negatiivista tullaksesi positiiviseksi
 • Henkilöllä, joka jakaa palautetta päättäväisesti, on jonkin verran kokemusta, joten opi heiltä
 • Kiitos ihmisille, jotka antavat palautetta antaessaan sinulle aikansa, ajattelunsa ja palautteensa

5. Positiivinen asenne ja motivaatio

Kukaan ei halua työskennellä jonkun kanssa, joka cribbing ja sinkku joka kerta. Positiivisen asenteen tai pehmeiden taitojen motivaation pitäminen ja siten ympärilläsi olevien ihmisten motivointi auttaa luomaan erittäin terveellisen työilmapiirin:

 • Ole aina positiivinen
 • Aina mukautuva
 • Naurun tulisi olla osa päivittäistä rutiiniasi
 • Luo onnea kaikkialle
 • Varmista, että priorisoit niin, että pysyt organisoituneena

6. Käytä älykästä monitehtävää

Monitehtävä on taide, se on etu, jos sitä käytetään asianmukaisesti, se voi parantaa tuottavuutta. Tietenkin, kuten muutkin työelämän pehmeät taidot, monitoiminta vaatii myös paljon harjoittelua sen tekemiseksi oikein. Joten mitä enemmän harjoittelet, sitä paremmin saat:

 • 1. suunnitelma
 • Aikataulu tehtävät
 • Pidä tehtäväluettelo kädessä
 • Jokainen tehtävä on määritettävä 1. vaihe
 • Suorita ryhmätehtävä erikseen

7. Harjoittele sopeutumiskykyä

Sopeutumiskyky on yksi kaikkien työpaikan pehmeiden taitojen tärkeimmistä taitoista. On erittäin tärkeää olla mukautuva ja harjoittaa samaa; sopeutumiskykyiset ihmiset ovat erittäin kohtuullisia, ymmärtäviä, vahvoja ja tahdikkaita täydellisiä johtajia. Sopeutumiskyky lisää kykyäsi kommunikoida työtovereidesi kanssa ja kehittää vahvoja suhteita. Jokaisen johtajan on erittäin tärkeää periä tämä taito, oppia se ja harjoittaa sitä.

 • Tervetuloa muutokset
 • Ole luova mieli
 • Älä tuomitse avointa mieltä
 • Itsetuntemus on paras
 • Hyväksy joustavuus

8. Harjoittele kuuntelutaitoja

Kuuntelemisen pidetään tärkeämpänä kuin puhumista. Kuunteleessasi tehokkaasti varmista, että kunnioitat puhujaa ja hänen ajatuksiaan. Itse asiassa tiesitkö, että kuunteleminen todella parantaa suhteita, antaa sinulle ratkaisuja, auttaa sinua ymmärtämään paremmin ja siihen liittyy paljon enemmän pehmeiden taitojen etuja? Joitakin tapoja parantaa kuuntelutaitoja ovat

 • Osallistu täysin jokaiseen vuorovaikutukseen
 • Ymmärrä puhujan näkökulma
 • Anna puhujan lopettaa puhumisen ensin
 • Ota yhteys silmiin kaiuttimen kanssa

9. Itsesi vaihtaminen on helpompaa

Pehmeiden taitojen parantaminen työpaikalla kuulostaa siltä, ​​että muutat toisia tai autat paremmassa manipuloinnissa. Kyse ei kuitenkaan ole muiden tai työtovereidesi vaihtamisesta, vaan itsensä vaihtamisesta ja ihmissuhdetaitojen parantamisesta. Kyse on siitä, että muutat käsityksesi ja lähestymistavasi mihin tahansa tilanteeseen, sillä vain jos muutat itseäsi, pystyt muuttamaan reaktioita, joita saat ympärilläsi olevilta ihmisiltä. Henkilöidenväliset taidot eivät auta sinua vain työelämässäsi, vaan myös henkilökohtaisessa elämässäsi henkilökohtaisten suhteiden kanssa.

10. Paljon ja paljon harjoittelua

Aivan kuten kovan taiton harjoittaminen voi auttaa sinua parantamaan tekniikkaasi ja kykyjäsi, samoin myös pehmeät taidot tarvitsevat paljon harjoittelua. Et voi herätä yhtä hienoa päivää ja uskoa, että aiot harjoittaa pehmeitä taitojasi tänään alkaen. Muista vain, että luet pehmeitä taitoja käsitteleviä kirjoja ja pehmeitä taitoja käsitteleviä artikkeleita, et voi saada parempia pehmeitä taitoja, joita tarvitset niiden harjoittamiseen. Näiden taitojen harjoittelu voi auttaa sinua muuttamaan käyttäytymistäsi, asenteesi elämään ja työhön sekä ympäröiviin ihmisiin. Tiedät, että voit ottaa keskustelun kaikkien muiden ihmisten kanssa työpaikallasi mahdollisuutena harjoittaa ihmissuhdetta tai pehmeitä taitojasi.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas pehmeillä taidoilla työpaikoilla, joilla on erittäin oikea merkitys, niitä voidaan myös kuvata ihmisten taidoiksi tai henkilökohtaiseksi ominaisuudeksi, jotka kuvaavat EI: n erittäin korkeaa tasoa. Nämä ovat seuraavat ulkoiset linkit, jotka liittyvät työpaikan pehmeisiin taitoihin.

 1. Pehmeät taidot päästä yritystatelulle
 2. Kovat tai pehmeät taidot - mikä on paras? (Kuvaajat)
 3. 11 Tärkeitä taitoja, joita digitaalisen markkinoinnin johtajalla on oltava
 4. 9 ainutlaatuista johtamistaitoa menestyväksi johtajaksi