Tässä opetusohjelmassa opit paitsi kuinka lisäämään logosi tai tekijänoikeustietosi vesileimoksi kuviin, mutta myös varmistamaan, että siihen tehdyt muutokset päivittyvät välittömästi kaikkiin kuviin lisäämällä vesileiman linkitettynä älykäs esine Photoshopissa! Yhdistetyt älyobjektit ovat erittäin tehokkaita, mutta niitä on saatavana vain Photoshop CC: ssä. Joten seurataksesi tarvitset Photoshop CC: n ja haluat varmistaa, että kopiosi on ajan tasalla. Aloitetaan!

Mitä linkitetyt älyobjektit ovat?

Älykkäät esineet ovat olleet olemassa Photoshop CS2: n jälkeen. Mutta Adobe esitteli Photoshop CC: ssä uudentyyppisen älyobjektin, joka tunnetaan linkitetynä älyobjektina . Ennen sitä älyobjektin sisältö oli aina upotettu asiakirjaan. Tämä tarkoitti, että älyobjektia ei ollut mahdollista jakaa asiakirjojen välillä . Älyobjektiisi tekemäsi muutokset yhdessä asiakirjassa eivät näy muissa.

Mutta linkitetyt älyobjektit ovat erilaisia. Sen sijaan, että niiden sisältö upotettaisiin, linkitetty älyobjekti linkittää vain ulkoiseen tiedostoon, kuten erilliseen Photoshop-asiakirjaan. Useita dokumentteja voidaan linkittää samaan tiedostoon, ja kaikki tiedostoon tekemäsi muutokset näkyvät heti jokaisessa siihen linkittävässä asiakirjassa!

Tämän ansiosta linkitetyt älyobjektit sopivat täydellisesti esimerkiksi vesileimoihin. Voit tallentaa logon erillisenä tiedostona ja linkittää sitten kaikki kuvat tiedostoon. Jos muokkaat logoa, kyseisen tiedoston muutokset päivitetään kaikissa kuvissa. Katsotaan miten se toimii!

Logodokumentin luominen

Jos haluat lisätä vesileiman linkitettynä älyobjektina, sinun on ensin luotava logo erillisessä asiakirjassa. Tässä on luomaani logo. Lisäsin joitain perustietoja tekijänoikeuksista, kuten tekijänoikeussymboli ja vuosi, sekä nimeni ja verkkosivustoni osoite sen alle:

Luo logosi omaan Photoshop-dokumenttiin.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme Tyyppi- ja Muoto-tasot. Täytin taustakerroksen mustalla vain, jotta voin nähdä valkoisen tekstin ja muodot lisäämällä niitä:

Tasot-paneeli, joka näyttää logon luomiseen käytetyt tasot.

Taustakerroksen poistaminen käytöstä

Jotta tiedostoa voidaan käyttää linkitetynä älyobjektina, meidän on tallennettava se. Mutta en halua mustan taustan näkyvän kuvissa. Haluan sen sijaan läpinäkyvän taustan. Joten ennen tallennusta sammutan taustakerroksen napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta :

Musta tausta pois päältä.

Tämä jättää logon läpinäkyvän taustan eteen:

Varmista, että taustasi on läpinäkyvä, ennen kuin tallennat logon.

Logotiedoston tallentaminen ja sulkeminen

Tallenna tiedosto siirtymällä valikkorivin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna nimellä :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna nimellä.

Nimeä valintaikkunassa tiedosto "logo" tai mikä tahansa muu on järkevää. Ja säilyttääksesi kaikki tasot, muista tallentaa se Photoshop .PSD- tiedostona. Valitse, mihin haluat tallentaa sen tietokoneellesi (tallennan omani työpöydän kansioon) ja napsauta sitten Tallenna . Jos Photoshop kysyy, haluatko maksimoida yhteensopivuuden, napsauta OK:

Tallenna logo Photoshop .PSD-tiedostona, jotta kerroksesi pysyvät ehjinä.

Sulje sitten tiedosto, palaa takaisin Tiedosto- valikkoon ja valitse Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Kuinka lisätä logosi vesileimana

Nyt kun olemme luoneet ja tallentaneet logomme, katsotaan kuinka lisäämme sen vesileimana kuvaan. Ja jotta voimme varmistaa, että kaikki logoon tehdyt muutokset päivittyvät kuvaan, lisäämme sen linkitetyksi älykkääksi objektiksi.

Vesileiman lisääminen ensimmäiseen kuvaan

Tässä on ensimmäinen kolmesta kuvasta, joita käytän. Kaikki kolme ovat valokuvia, jotka olen kuvannut äskettäin, ja haluan lisätä vesileiman jokaiseen:

Ensimmäinen kuva. Kuva: Steve Patterson.

Vesileiman lisääminen linkitettynä älyobjektina

Lisää vesileima linkitetyksi älykkääksi objektiksi siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sijoita linkitetty . Tämä vaihtoehto löytyy vain Photoshop CC: stä:

Siirry kohtaan Tiedosto> Sijoita linkitetty.

Siirry logotiedostoosi, valitse se napsauttamalla sitä ja napsauta sitten Paikka :

Logotiedoston valitseminen.

Photoshop lisää logon asiakirjaan ja keskittää kuvan:

Logo näkyy asiakirjan keskellä.

Logon koon muuttaminen ja muuttaminen

Huomaa, että Photoshop asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee logon ympärillä. Voit muuttaa sen kokoa pitämällä Shift- näppäintä ja Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauttamalla ja vetämällä mitä tahansa kulmakahvaa. Vaihto-näppäin lukitsee kuvasuhteen muutettaessa sitä, ja Alt / Optio-näppäin antaa sinun muuttaa logon kokoa sen keskeltä:

Pidä Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) painettuna vetämällä kulmakahvoja logon koon muuttamiseksi.

Napsauta sitten Free Transform -ruudun sisällä ja vedä logo paikalleen. Siirrän kaivoksen vasempaan yläkulmaan. Hyväksy se painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac) -painiketta sulkeaksesi ilmaisen muunnoksen:

Logon siirtäminen paikalleen.

Mistä tiedämme, että se on linkitetty älyobjekti?

Jos katsomme uudelleen Tasot-paneelista, näemme logomme älykkänä objektina kuvan yläpuolella. Tiedämme, että se on linkitetty älyobjekti, ei upotettu älyobjekti, pikkukuvan oikeassa alakulmassa olevalla linkkikuvakkeella . Olen laajentanut sitä täällä helpommin nähdä:

Kuvake kertoo meille, minkä tyyppinen älyobjekti se on.

Vesileiman sekoittaminen kuvaan

Vesileiman haalistumiseksi kuvaan yksinkertaisesti pienennä älyobjektin opasiteetti 100%: sta 60%: iin . Löydät Peittokyky-vaihtoehdon Tasot-paneelin oikeasta yläkulmasta:

Logon opasiteetin alentaminen.

Ja tässä on tulos lisäämällä vesileima ensimmäiseen kuvaan:

Ensimmäinen linkitetty älyobjekti lisätään.

Vesileiman lisääminen toiseen kuvaan

Lisäämme nopeasti saman vesileiman muihin kahteen kuvaan. Vaihdan toiseen kuvaani napsauttamalla sen välilehteä Asetukset-palkin alla:

Vaihtaminen toiseen kuvaan.

Sitten teen saman asian kuin ennenkin siirtymällä File- valikkoon ja valitsemalla Place Linked :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sijoita linkitetty.

Valitsen logotiedostoni ja napsautin Paikka :

Logotiedoston valitseminen uudelleen.

Photoshop sijoittaa logon uudelleen ja keskittää sen asiakirjaan:

Logo näkyy toisen kuvan edessä.

Paina Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) vetämällä kulmakahvoja koon muuttamiseksi. Napsauta sitten Ilmainen muunnos -ruutua ja vetää logon paikoilleen. Siirrän tämän oikean alakulmaan. Hyväksyn sen painamalla näppäimistön Enter (Win) / Return (Mac):

Logon koon muuttaminen ja sijoittaminen kuvan oikeassa alakulmassa.

Kaksi älykästä objektia, jotka jakavat saman sisällön

Näemme taas Tasot-paneelissa logon linkitetynä älykkänää objektina kuvan yläpuolella. Vaikka tämä älyobjekti on erillisessä asiakirjassa, koska se on linkitetty älyobjekti, se jakaa sen sisällön edellisen asiakirjan älyobjektin kanssa. He molemmat jakavat saman "logo.psd" -tiedoston:

Logo näkyy jälleen linkitetynä älykkänä objektina.

Haalistan logon kuvalle vähentämällä älyobjektin opasiteetin 60%: iin:

Laskemalla logon opasiteetti 60 prosenttiin.

Ja tässä on tulos lisäämällä vesileima toiseen kuvaan:

Toinen linkitetty älyobjekti lisätään.

Kuvien sekoittaminen yhteen Photoshopissa

Vesileiman lisääminen kolmanteen kuvaan

Lisään sen vielä yhteen kuvaan. Vaihdan kolmanteen kuvaani napsauttamalla sen välilehteä:

Vaihtaminen kolmanteen kuvaan.

Sitten palaan File- valikkoon ja valitsen Place Linked :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sijoita linkitetty.

Valitsen saman logotiedoston ja napsautin Paikka :

Logotiedoston valitseminen.

Photoshop keskittää taas logon asiakirjaan:

Logo asetetaan kolmannen kuvan eteen.

Paina Shift + Alt (Win) / Shift + Option (Mac) ja vedän kulmakahvoja koon muuttamiseksi. Sitten vedän logon kuvan vasempaan alakulmaan. Lopuksi painan Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi sen:

Logon koon muuttaminen ja siirtäminen vasempaan alakulmaan.

Kolme älykästä objektia, yksi jaettu tiedosto

Tasot-paneelissa näemme taas logon linkitetynä älykkänää objektina. Ja meillä on nyt kolme älykästä objektia, joista jokainen erillisessä asiakirjassa, jotka kaikki jakavat saman "logo.psd"-tiedoston. Haalistan logon kuvalle vähentämällä sen opasiteettiä 60%: iin:

Laskemalla opasiteetti 60 prosenttiin.

Ja tässä on tulos, kun vesileima on nyt lisätty kolmanteen kuvaan:

Vesileima on lisätty kaikkiin kolmeen kuvaan.

Yhden kuvan tallentaminen ja sulkeminen

Ennen kuin katsomme, kuinka logoon tehdään muutoksia, aion tallentaa ja sulkea kolmas kuvani. Näemme miksi teen tämän oppaan lopussa. Tallennaksesi sen siirryn Tiedosto- valikkoon ja valitsen Tallenna nimellä :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna nimellä.

Varmista samalla tavalla kuin logotiedoston kanssa, että tallennat kuvan Photoshop .PSD-tiedostona. Tämä pitää kaikki kerrokset ennallaan, älykäs esine mukaan lukien. Napsauta Tallenna, ja jos Photoshop kysyy, haluatko maksimoida yhteensopivuuden, napsauta OK:

Tallenna kuva Photoshop .PSD-tiedostona, jotta et menetä älyobjektiasi.

Kuinka muokata logotiedostoa

Joten nyt, kun olemme lisänneet logon kolmeen erilliseen kuvaan, entä jos meidän on vaihdettava logo? Ehkä haluamme jotain täysin erilaista tai meidän on vain päivitettävä jotain siitä, kuten yhteystietomme. Ja miten saada muutos näkymään kaikissa kuvissa? Linkitettyjen älykkäiden esineiden avulla se on helppo tehdä.

Vaihdan takaisin alkuperäiseen kuvaani napsauttamalla sen välilehteä:

Vaihtaminen takaisin alkuperäiseen kuvaan.

Linkitetyn älyobjektin avaaminen

Voit avata linkitetyn älyobjektin ja tarkastella sen sisältöä kaksoisnapsauttamalla älyobjektin pikkukuvaa Tasot-paneelissa. Voit tehdä tämän missä tahansa asiakirjassa, jossa on sama linkitetty älyobjekti. Joten minun tapauksessani jokin kolmesta kuvasta toimisi:

Älyobjektin avaaminen kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa.

Tämä avaa uudelleen logotiedoston, johon kaikki kuvasi linkittävät:

Logotiedosto avautuu uudelleen.

Älyobjektin sisällön muokkaaminen

Ajan säästämiseksi olen luonut uuden logon, jota haluan käyttää alkuperäisen tilalleni. Nähdäkseni sen käynnistän taustakerroksen uudelleen napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta :

Taustakerroksen ottaminen uudelleen käyttöön.

Asioiden järjestämiseksi olen sijoittanut jokaisen logon omaan erilliseen kerrosryhmään . Sammutan ensimmäisen logon napsauttamalla "Logo 1" -ryhmän näkyvyyskuvaketta ja katson sitten uuden logoni ottamalla käyttöön "Logo 2":

Logon vaihtaminen Tasot-paneelissa.

Ja tässä on uusi logo mustan taustan edessä:

Uusi logo, joka korvaa alkuperäisen.

Muutosten tallentaminen

Jälleen kerran, en halua mustan taustan näkyvän kuvissa, joten ennen kuin tallenn sen, sammun Taustakerros:

Napsauta Taustakerroksen näkyvyyskuvaketta.

Ja sitten tallentaaksesi muutoksen siirryn Tiedosto- valikkoon ja valitsen Tallenna :

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Koska minun ei tarvitse pitää asiakirjaa auki, suljet sen palaamalla Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Älykkäiden kohteiden muokkaaminen Photoshopissa

Kuvien vesileiman päivittäminen

Tämä palauttaa meidät kuvaan. Ja aivan kuten Photoshop päivitti älyobjektin uudella logollani. Tehdyistä muutoksista riippuen saatat joutua siirtämään logon uudelleen Siirrä-työkalulla:

Uusi logo näkyy heti kuvassa.

Vaihdan toiseen kuvaani, ja tässä taas näemme, että alkuperäinen logo on korvattu uudella. Muuttamalla vain yksi tiedosto, molemmat kuvat päivitettiin heti:

Toinen kuva päivitetään myös uudella logolla.

Kuinka päivittää suljettu kuva

Syy siihen, että Photoshop päivitti molemmat kuvat heti, ei ollut vain siksi, että ne molemmat linkittävät jaettuun tiedostoon, vaan myös siitä, että molemmat asiakirjat olivat avoinna Photoshopissa, kun tein muutoksen. Mutta Photoshop ei päivitä automaattisesti asiakirjaa, joka ei ollut avoinna, vaikka se myös linkittäisi samaan jaettuun tiedostoon.

Näyttääksesi, mitä tarkoitan ja kuinka korjaan sen, avaan uudelleen kolmannen kuvan, aiemmin sulkemani kuvan, siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Avaa :

Siirry kohtaan Tiedosto> Avaa.

Siirryn tiedostoon ja avaa tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä:

Kolmas kuva avataan uudelleen.

Ja huomaa, että tämä kuva näyttää edelleen alkuperäisen logon, vaikka se linkittää samaan tiedostoon kuin muut. Tämä johtuu siitä, että asiakirja suljettiin, kun tein muutoksen:

Suljetun kuvan logo ei päivitetty.

Päivitetään muokattua sisältöä

Jos katsomme Tasot-paneelista, huomaa pieni varoituskuvake älyobjektin pikkukuvan oikeassa alakulmassa. Tämä kuvake kertoo, että älyobjektin sisältö on muuttunut tiedoston viimeisestä avaamisesta lähtien ja se on päivitettävä:

Varoituskuvake.

Päivitä se varmistamalla, että älyobjekti on valittu. Siirry sitten Kerros- valikkoon, valitse Älykkäät objektit ja valitse sitten Päivitä muokattu sisältö . Tai jos sinulla on useita älykkäitä objekteja, jotka kaikki on päivitettävä, valitse Päivitä kaikki muokatut sisällöt sen sijaan:

Siirry kohtaan Kerros> Älykkäät objektit> Päivitä muokattu sisältö.

Heti kun olet valinnut sen, Photoshop päivittää älykkään objektin uudella sisällöllä, ja juuri niin uusi logo ilmestyy:

Älyobjektin päivittäminen korvasi vanhan logon uudella.

Ja siellä meillä se on! Näin lisäät vesileiman kuviin ja kuinka päivittää muutokset käyttämällä linkitettyjä älykkäitä esineitä Photoshopissa! Muista tutustua Photoshopin perusasiat -osiosta, jos haluat enemmän älykkäitä esineoppaita! Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!