Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa tarkastelemme hienoa tapaa luoda ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia valokuvien reunoja käyttämällä muita kuvia siirtokarttoina! Aikaisemmin tarkastelimme kuinka luoda valokuvareunat maskeilla ja suodattimilla, mikä on helppo tapa saada mielenkiintoisia tuloksia yksinkertaisesti soveltamalla joitain Photoshopin sisäänrakennettuja suodattimia kerrosmaskiin. Menetelmän käytön haittapuoli on kuitenkin se, että käytät samoja suodattimia, joihin kaikilla muilla Photoshop-käyttäjillä on pääsy, mikä tarkoittaa, että olet vaarassa luoda täsmälleen samat rajatehosteet, joita kaikki muut luovat. Se voi olla tai ei ole sinulle aihe, mutta menetelmä, jota tarkastelemme täällä, välttää kokonaan tämän ongelman, koska se käyttää efektiä omien valokuvien avulla, ja koska olettaa, että sinä olet kuvasi valokuvasi, voit käyttää niitä luomaan valokuvien reunoja, jotka ovat yhtä ainutlaatuisia kuin sinä olet!

Mitä tarkoitan, kun sanon, että käytämme muita kuvia siirtokarttoina? Ensinnäkin, älä anna termin "siirtymäkartta" pelottaa sinua, jos et ole koskaan käyttänyt sitä aikaisemmin. Siirtymäkartta on vain mustavalkoinen valokuva tai kuva, jota Photoshop käyttää siirtämään, vääristämään ja muotoilemaan toisen kuvan pikseliä. Olemme jo tarkastelleet siirtymäkarttoja edellisessä opetusohjelmassa, jossa niitä luimme valokuvien realistisina varjoina . Mitä tahansa valokuvaa voidaan käyttää siirtosuunnitelmana, mutta jos käytät niitä valokuvien reunojen luomiseen kuten teemme täällä, haluat valita valokuvia, joissa on paljon yksityiskohtia. Mitä yksityiskohtaisempi, sitä mielenkiintoisempi lopputulos. Itse asiassa sinun on parasta välttää perinteisten valokuvatyyppien käyttämistä ja kokeilla sen sijaan "tekstuurikuvia". "Tekstuurikuvalla" tarkoitan valokuvia asioista, kuten kivet, kivet, puu, ruoste, tiilet, kankaat - mitä tahansa, jolla on mielenkiintoinen pinta siihen.

Mistä saat tämän tyyppisiä kuvia? Helpoin tapa on tarttua digitaalikameraasi, mennä ulos ja ottaa kuvia! Lähennä jalkakäytävää ja napsauta valokuva betonista, sen kaikista piiloista ja halkeamista. Kävele puun kohdalle ja napsauta lähikuva kuorta. Näetkö palan ruostunutta metallia jonnekin? Osoita kameraa ja paina painiketta! Näemme tässä esimerkissä muutamia esimerkkejä tekstuurikuvista, jotka olen ottanut. Voisin viettää koko päivän vaeltelemassa naapurustossa löytääkseen upeita kuvioita. Naapurit voivat tietenkin pysähtyä ja tuijottaa minua, mutta elämä ei vain ole elämisen arvoinen, jos joku ei ajattele, että olet menettänyt mielen.

Tässä on valokuva, jota käytän päävalokuvana tässä opetusohjelmassa (toisin sanoen valokuva, johon kohdistan reunan):

Alkuperäinen valokuva.

Ja tässä se näyttää miltä olemme valmiita:

Lopullinen "valokuvien reunus" -tehoste.

Tietysti tämän Photoshop-opetusohjelman pääpaino on sen rakeisen reunan luomisessa, jonka näemme kuvan pääosan ympärillä. Valokuvan reunojen ympärillä oleva tummanruskea alue oli vain jotain, jonka lisäsin lisää kiinnostusta varten, mutta näemme kuinka se tehdään myös opetusohjelman lopussa.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Kuten aina, aloitetaan kopioimalla taustakerrosta, joten emme työskentele suoraan alkuperäisten kuvatietojemme kanssa. Siirry siihen siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Taso-valikkoon, valitsemalla Uusi ja valitsemalla sitten Taso kopioimalla tai käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Jos tarkastelemme nyt Tasot-palettiamme, näemme sen alapuolella alkuperäisen taustakerroksen ja kopion taustakerroksesta, jonka Photoshop on automaattisesti nimennyt "taso 1":

Photoshopin Tasot-paletti näyttää nyt alkuperäisen taustakerroksen ja sen yläpuolella olevan kopion.

Vaihe 2: Lisää uusi tyhjä kerros kahden olemassa olevan kerroksen väliin

Meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros nykyisten kahden tasomme väliin. Meillä on tällä hetkellä "Kerros 1" valittuna Tasot-paletista (valittu kerros on korostettu sinisellä). Tavallisesti Photoshop lisää uuden tason suoraan nykyisen valitun tason yläpuolelle, mutta tarvitsemme uuden tason näkyvän "Taso 1": n alapuolella, ei sen yläpuolella. Pyydämme Photoshopia lisäämään uusi taso kerroksen 1 alle pitämällä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna näppäimistöllä ja napsauttamalla Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / "Command" (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta "New Layer" -kuvaketta.

Jos tarkastelemme Tasot-palettia uudelleen, voimme nähdä, että meillä on nyt uusi taso, jonka Photoshop on nimennyt "Taso 2", tason 1 ja taustakerroksen väliin:

Uusi tyhjä kerros ilmestyy taustakerroksen ja "Kerros 1" väliin.

Vaihe 3: Täytä uusi kerros valkoisella

Vaikka tämän oppaan lopussa teen jotain hieman mielenkiintoista, käytämme toistaiseksi reunan värinä valkoista. Tätä varten meidän on täytettävä uusi tyhjä kerros valkoisella. Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa-valikkoon ja valitse Täytä tai käytä pikanäppäintä Shift + F5:

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Kummassakin tapauksessa esiin tulee Photoshopin Täytä-valintaikkuna. Valitse valintaikkunan yläosassa Sisältö-osiossa Valkoinen. Varmista sitten alhaalta Sekoitus-osiosta alareunassa, että tila on asetettu normaaliksi ja opasiteetti on asetettu 100%:

Täytä uusi kerros valkoisella "Täytä" -komennolla.

Napsauta OK oikeassa yläkulmassa, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja antamaan Photoshopin täyttää uusi kerros valkoisella. Kuvalle ei näytä tapahtuneen mitään, koska "Taso 1" on uuden tasomme yläpuolella ja estää sitä näkymästä, mutta jos tarkastelemme Tason 2 "esikatselukuvaa" Tasot-paletissa, voimme nähdä, että pikkukuva on nyt täynnä valkoista, mikä kertoo meille, että itse kerros on nyt täynnä valkoista:

"Kerroksen 2" esikatselukuva näyttää nyt, että kerros on täynnä valkoista.

Vaihe 4: Valitse "Kerros 1"

Napsauta Tasot 1 -kerrosta Tasot-paletissa valitaksesi sen:

Valitse "Kerros 1".

Vaihe 5: Valitse Suorakulmainen telttatyökalu

Tartu suorakulmaiseen telttatyökaluun Työkalut-paletista:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Vaihe 6: Vedä valinta kuvan sisälle

Kun suorakulmainen telttatyökalu on valittu, vedä suorakulmainen valinta siitä kohdasta, jonka haluat valokuvan reunan näkyvän kuvan sisällä. Yleensä haluat jättää tuumaa tilaa valinnan ja valokuvan reunojen väliin. Tapauksessani aion jättää hieman enemmän tilaa valokuvan alaosaan vain kehystää naisen kasvot hiukan paremmin:

Vedä suorakulmainen valinta siitä kohdasta, jossa valokuvan reunan tulisi näkyä.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski

Kun olet tyytyväinen valintoihisi, varmista, että olet edelleen valinnut tason 1 ja napsauta sitten tasopaletin alaosassa olevaa tasoimaskikuvaketta:

Napsauta "Layer Mask" -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin kerrokseen 1, ja koska meillä oli aktiivinen valinta, kun lisäsimme kerrosmaskia, Photoshop käyttää valintaa määrittämään, mitkä kerroksen osien tulisi pysyä näkyvissä ja mitkä osat piilotettavissa näkymästä. Kaikki tason alueet, jotka olivat valinnan sisällä, pysyvät näkyvissä, kun taas valinnan ulkopuolella olevat alueet ovat nyt piilossa. Jos tarkastelemme Tasot-palettia uudelleen, voimme nähdä, että meillä on nyt kerrosmaskin pikkukuva esikatselukuvan oikealla puolella "Kerros 1", ja jos tarkastelemme tarkasti pikkukuvaa, voimme nähdä suuren suorakulmaisen alueen keskipiste, joka on täynnä valkoista. Tämä on alue, joka oli valintamme sisällä (alue, joka pysyy näkyvänä). Kaikki valkoisen suorakaiteen muotoisen alueen ympärillä on alue, joka jäi valituksemme ulkopuolelle (alue, joka nyt piilotetaan), ja voimme nähdä, että se on täynnä mustaa:

Kerrosmaskin pikkukuva, joka näyttää kerroksen valkoiset (näkyvät) ja mustat (piilotetut) alueet.

Jos katsomme asiakirjaikkunaamme, voimme nähdä, että meillä on nyt valkoinen reuna kuvan reunojen ympärillä. Valkoinen reuna on oikeastaan ​​"kerros 2", jonka täytimme valkoisella takaisin vaiheessa 3, huipun läpi "kerroksen 1" alapuolelta. Ainoa osa "Kerros 1", joka on edelleen nähtävissä, on alue, joka oli valintamme sisällä. Kaikki muu valinnan ulkopuolella olevan tason tasossa on nyt piilotettu tason maskin ansiosta:

Kerroksen 2 kiinteä valkoinen väri näkyy nyt reunuksena kerroksessa 1 olevan kuvan ympärillä kerrosmaskin lisäämisen jälkeen.

Vaihe 8: Avaa kuva, jota haluat käyttää siirtymäkarttaasi

Toistaiseksi meillä on vain yksinkertaisen näköinen valkoinen reunus valokuvasamme. Muutetaan rajamme uudelleen jotain paljon mielenkiintoisempaa käyttämällä siirtymäkarttaa ja Photoshopin syrjäytyssuodatinta. Ennen kuin voimme kuitenkin käyttää siirtymäkarttaa, meidän on ensin luotava sellainen, joten avaa valokuva, jota haluat käyttää siirtymäkarttaasi. Kuten mainitsin tämän oppaan alussa, sinun on parasta käyttää "tekstuurikuvaa", mikä tarkoittaa lähikuvaa jostakin, jolla on mielenkiintoinen pinta, ja helpoin tapa saada tekstuurikuvia on napata digitaalinen kamera, mene ulos ja ota kuvia! Esimerkiksi, tässä on valokuva, jonka otin eräistä hakkeesta, jotka olivat hajallaan maahan kävelytien varrella kodin lähellä olevan metsän läpi:

Kuva joistakin hakkeesta, jotka ovat hajallaan metsän läpi kulkevalle polulle.

Tämän valokuvan pitäisi toimia hienosti siirtosuunnitelmana.

Vaihe 9: Poista kuvan destaturaatio

Meidän on muutettava valokuvassamme valokuva, jota voidaan käyttää siirtosuunnitelmana. Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on poistaa kaikki värit kuvasta. Voimme tehdä sen nopeasti ja helposti siirtymällä näytön yläreunassa olevaan Kuva-valikkoon, valitsemalla Säädöt ja valitsemalla sitten Desaturate:

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Desaturate.

Voit käyttää myös pikanäppäintä Shift + Ctrl + U (Win) / Shift + Command + U (Mac). Kummassakin tapauksessa kaikki värit poistetaan kuvasta heti, jolloin meille saadaan mustavalkoinen kuva:

Kuva näkyy nyt mustavalkoisena värien desaturaation jälkeen.

Vaihe 10: Lisää kuvan kontrastia tasoilla

Seuraavaksi meidän on lisättävä kuvan kontrastia tekemällä tummimmista alueista puhtaan mustia ja vaaleimmista alueista puhtaan valkoisia. Tätä varten käytämme Photoshopin tasot -komentoa. Siirry jälleen kuvavalikkoon ruudun yläosassa, valitse Säädöt ja valitse sitten Tasot tai käytä pikanäppäintä päästäksesi nopeasti Tasot-komentoon, Ctrl + L (Win) / Command + L (Mac):

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Tasot.

Kummassakin tapauksessa tuo esiin Tasot-valintaikkunan. Valintaikkunan keskellä näet kuvan histogrammin (iso musta kuvaaja), ja histogrammin alapuolella on kolme pientä liukusäädintä - musta vasemmalla vasemmalla, valkoinen vasemmalla reunalla ja harmaa yksi keskellä. Jos haluat kuvan tummimmista osista puhdasta mustaa, napsauta vasemmassa reunassa olevaa mustaa liukusäädintä ja vedä se oikealle. Vedäessäsi kuvan tummat alueet muuttuvat tummiksi. Tavallisesti, kun muokkaamme ja muotoilemme kuvia, haluamme vain vetää mustan liukusäätimen pisteeseen, jossa histogrammin vasen puoli alkaa, mutta tässä tapauksessa, koska teemme tämän siirtymiskarttamme lisää kontrastia varten, se on okei vetämällä liukusäädintä sen pisteen yli. Menetämme osan yksityiskohdista kuvan tummimmissa kohdissa, mutta se sopii siihen, mitä teemme täällä.

Jotta kuvan kirkkaimmat alueet olisivat siistiä valkoisia, napsauta oikean reunan valkoista liukusäädintä ja vedä sitä vasemmalle. Vedäessäsi valon vaaleimmat alueet muuttuvat puhtaan valkoisiksi. Kuten mustan liukusäätimen kanssa, jos retusoimme kuvaa, haluamme vain vetää valkoisen liukusäätimen siihen pisteeseen, josta histogrammin oikea puoli alkaa, mutta tässä tapauksessa mitä tarvitsemme ennen kaikkea siirtymäkarttamme varten on paljon kontrastia kuvassa, joten vedä valkoista liukusäädintä sen jälkeen, kunnes kuvassa on paljon kirkkaita alueita. Jälleen menetämme kuvan yksityiskohdat kuvan kirkkaimmille alueille, mutta se on kunnossa:

Lisää kuvan kontrastia vetämällä mustaa liukusäädintä oikealle ja valkoista liukusäädintä vasemmalle.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Kuvassasi pitäisi nyt olla paljon vastakohtia sille, kuten näemme täällä kuvani kanssa:

Kuva näyttää nyt paljon voimakkaammalla kontrastilla vaaleiden ja tummien alueiden välillä.

Vaihe 11: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Viimeinen asia, joka meidän pitäisi tehdä kuvallamme sen valmistelemiseksi käytettäväksi siirtosuunnitelmana, on levittää siihen pieni määrä sumennusta, jotta voidaan poistaa kaikki liian kovat reunat. Tätä varten käytämme Photoshopin Gaussian Blur -suodatinta. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää:

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, aseta Säde-arvo alareunaan noin 1 pikseliksi. Lisäämme jälleen vain pienen määrän hämärtymistä:

Aseta "Säde" -arvoksi Gaussian hämärtää -valintaikkunassa noin 1 pikseli.

Napsauta OK, kun olet valmis, poistumaan valintaikkunasta ja lisäämään hämärtää kuvaa.

Vaihe 12: Tallenna kuva Photoshop .PSD-tiedostona

Olemme valmistellut kuvan valmistelua käytettäväksi siirtymäkartana. Ainoa mitä meidän on nyt tehtävä, on tallentaa se, ja meidän on tallennettava se Photoshop .PSD-tiedostona, koska nämä ovat ainoat tiedostotyypit, joita Photoshop antaa meille käyttää siirtokarttoina. Haluat tallentaa tiedoston jonnekin, josta voit helposti löytää sen, koska käytämme sitä hetkessä. Suosittelen joko tallentamalla se suoraan työpöydällesi tai luomalla kansion työpöydällesi ja tallentamalla kaikki siirtymänkarttakuvasi kansioon. Minulla on työpöydällä kansio nimeltä "siirtymäkartat", ja aion tallentaa tiedostoni siihen kansioon.

Tallenna tiedosto käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + S (Win) / Command + S (Mac), mikä on nopea ja helppo tapa käyttää Photoshopin "Tallenna" -komentoa. Koska tiedosto tallennetaan ensimmäistä kertaa, Photoshop tuo oikein esiin Tallenna nimellä -valintaikkunan, jotta voimme kertoa, mistä tiedostolle annetaan nimi, mihin se tallennetaan ja minkä tiedostomuodon avulla se tallennetaan. Aion nimetä tiedostoni "hakkeliksi" (sinun kannattaa nimetä tiedostollesi jotain erilaista, ellet tapahdu myös käyttävän valokuvan kuvaa) ja tallennan sen Photoshop .PSD-tiedostona valitsemalla kyseisen vaihtoehdon Alustus-valintaikkunasta:

Anna "Tallenna nimellä" -valintaikkunassa tiedostolle nimi ja valitse "Photoshop .PSD" -tyyppi.

Aion jälleen tallentaa tiedostoni työpöydän kansioon, jonka olen nimittänyt "siirtymäkarttoiksi". Varmista, että tallennat tiedoston jonnekin, josta pääset helposti siihen. Tallenna tiedosto napsauttamalla OK ja poistu valintaikkunasta, kun olet valmis.

Voit sulkea kuvan asiakirjaikkunasta tässä vaiheessa, koska emme enää tarvitse sitä auki.

Vaihe 13: Valmistele ja tallenna toinen kuva siirtopaikkana (valinnainen)

Jos haluat todella luoda mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia valokuvien reunuksia, kokeile käyttää pari erilaista kuvaa siirtymiskarttoina yhden sijaan. Tämä on tietenkin valinnaista, mutta aion avata toisen kuvan, jota käytetään siirtosuunnitelmana. Käytän tätä kuvaa, jonka otin jonkin verran puunkuorta:

Avaa toinen valokuva käytettäväksi siirtymäkartana (valinnainen).

Toista vaiheet 9-11 toisella kuvallasi (olettaen, että käytät sitä) valmistellaksesi sitä siirtosuunnitelmaksi. Kun olet valmis, kuvan tulee olla mustavalkoista ja kontrasti voimakas, ja siinä on oltava pieni määrä epäselvyyttä karkeiden reunojen tasoittamiseksi. Tässä on minun kuvani sen jälkeen kun olen valmistellut sitä käytettäväksi siirtymäkartana:

Toinen kuva sen jälkeen, kun olet valmistellut sen siirtymäkarttaksi vaiheiden suorittamisen jälkeen.

Tallenn tämän kuvan samaan kohtaan kuin edellinen kuva painamalla Ctrl + S (Win) / Command + S (Mac). Koska jälleen kerran tallennan kuvan ensimmäistä kertaa, Photoshop aukeaa Tallenna nimellä -valintaikkuna. Aion nimetä tämän kuvan "puunkuori" ja minun on tallennettava tämä myös Photoshop .PSD-tiedostona:

Nimeä toinen kuva ja tallenna se Photoshop .PSD-tiedostoksi samaan kohtaan kuin edellinen kuva.

Napsauta OK kun olet valmis tallentamaan kuvan ja poistumaan valintaikkunasta ja sulkemaan sen sitten kuvan asiakirjaikkunassa.

Vaihe 14: Varmista, että kerrosmaski "Kerros 1" on valittu

Tässä vaiheessa kaikki, minkä sinun pitäisi olla avoinna näytöllä, on alkuperäinen valokuva (johon lisäämme reunustehosteen). Varmista, että kerrosmaski on valittu "Kerros 1" -kohdassa. Voit selvittää, onko kerrosmaski valittu vai ei, tarkastelemalla Tasot 1 -kerrosta Tasot-paletilla. Kerrosmaskin pikkukuvan ympärillä pitäisi olla valkoinen korostusruutu, joka osoittaa, että se on valittu. Jos sen sijaan näet korostusruudun esikatselukuvan ympärillä vasemmalla, napsauta tasomaskin pikkukuvaa valitaksesi sen:

Varmista, että kerrosmaski on valittu tasolle 1.

Aiomme luoda valokuvakehystehosteen seuraavaksi!

Vaihe 15: Levitä "Siirrä" -suodatin kerrosmaskiin

Nyt kun olemme luoneet yhden tai kaksi siirtymäkarttaa, voimme luoda valokuvareunustehosteemme Photoshopin "Siirrä" -suodattimen avulla. Kun kerrosmaski on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin-valikkoon, valitse Väärin ja valitse sitten Siirrä:

Valitse Suodatin> Väärin> Siirrä.

Photoshopin "Siirrä" -suodatin on tosiasiallisesti jaettu kahteen erilliseen valintaikkunaan. Ensimmäinen ilmestyvä antaa meille mahdollisuuden asettaa joitain vaihtoehtoja kuinka siirtymäkartta vaikuttaa kuvaan. Yläosassa on kaksi vaihtoehtoa - vaaka-asteikko ja pystysuuntainen asteikko. Nämä vaihtoehdot määrittävät, kuinka suuri vaikutus siirtymäkartalla on. Oletusarvoisesti molemmat vaihtoehdot on asetettu 10. Voit kokeilla oletusarvoja, mutta aion nostaa molemmat arvot 20: een. Eri arvot saattavat toimia sinulle paremmin riippuen vaikutelmasta, jota yrität myös saavuttaa. valokuvasi koon mukaan. Varmista, että myös valintaikkunassa on valittuna Jousto-asetukset ja Kierto-asetukset:

Lisäämällä vaaka- ja pystysuuntaista asteikkoa lisäämällä siirtokartan vaikutusta kuvaan.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan tästä ensimmäisestä valintaikkunasta, ja Photoshop tulee esiin toisessa valintaikkunassa, jossa sinua pyydetään valitsemaan kuva, jota haluat käyttää siirtokarttaan. Aion valita ensimmäisen tallentamani kuvan, wood-chips.psd-tiedostoni:

Siirry toisessa valintaikkunassa niiden kuvien sijaintiin, jotka olet tallentanut käytettäväksi siirtosuunnitelmana.

Napsauta Avaa, jos haluat poistua valintaikkunasta, ja Photoshop käyttää siirtymäkarttaa muokataksesi valokuvan reunaa! Jos tarkastelen kuvaa dokumentti-ikkunassa nyt, voin nähdä, että reunani näyttää nyt paljon mielenkiintoisemmalta kuin se hetki sitten:

Valokuvan reuna näyttää nyt mielenkiintoisemmalta siirtymäkartan ansiosta.

Vaihe 16: Levitä "Siirtymä" -suodatin uudelleen käyttämällä toista siirtymäkarttaa (valinnainen)

Jos olet valmistellut toisen kuvan käytettäväksi siirtosuunnitelmana kuten minäkin, voimme käyttää sitä lisäämään entistä enemmän kiinnostusta valokuvakehykseemme. Koska Siirrä-suodatin oli viimeisin käyttämämme suodatin, voimme soittaa siihen nopeasti uudelleen käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + Alt + F (Win) / Command + Option + F (Mac). Napsauta OK, kun ensimmäinen Siirrä suodatin -valintaikkuna näyttää hyväksyvän samat asetukset, joita käytimme viime kerralla, ja kun toinen valintaikkuna tulee näkyviin, valitse toinen tallentama kuva. Tässä valitsen "tree-bark.psd" -kuvasi:

Valitse toinen luoma siirtymäkartta.

Napsauta jälleen kerran Avaa, jos haluat poistua valintaikkunasta ja antaa Photoshopin muokata valokuvan reunusta uudelleen, tällä kertaa käyttämällä toista kuvaa:

Valokuvan reunus näyttää nyt vielä mielenkiintoisemmalta, kun toinen siirtosuuntakartta on yhdistetty ensimmäiseen.

Voit jopa yrittää yhdistää kolmannen siirtymäkartan, jos haluat, mutta olen tyytyväinen siihen, kuinka rajani näyttää tässä pisteessä.

Jos olet tyytyväinen luomaasi rajavaikutukseen, voit varmasti lopettaa täällä. Tavallinen valkoinen reunus näyttää hyvältä, mutta voimme tehdä siitä paljon mielenkiintoisempia. Viimeistelemme tämän opetusohjelman nopeasti katsomalla, kuinka lisätä seuraavaan visuaalista mielenkiintoa enemmän!

Vaihe 17: Poista kiinteä valkoinen kerros ("Taso 2")

Jotta kuvamme näyttäisi hieman mielenkiintoisemmalta, poistamme ensin vankka valkoinen kerros. Napsauta Tasot 2 -tasoa kerroksessa ja vedä se alas paletin alareunassa olevaan roskakoriin:

Vedä "Kerros 2" roskakoriin Tasot-paletin alaosassa.

Tasot-paletissa jää vain kaksi tasoa, ja taustataso valitaan:

Tasot-paletti näyttää nyt vain alkuperäisen taustakerroksen ja "Taso 1".

Valokuvan reunus näyttää myös kadonneen asiakirjaikkunasta, mutta älä huoli, se on silti olemassa. Emme vain näe sitä tällä hetkellä.

Vaihe 18: Valitse Piippauslaite

Otamme näytteen väriä kuvasta. Tarvitsemme tätä varten Eyedropper-työkalun, joten valitse se Työkalut-paletista:

Valitse Eyedropper-työkalu Työkalut-paletista.

Vaihe 19: Ota näyte väri kuvasta

Kun Eyedropper Tool on valittu, napsauta kuvan väriä, joka toimisi hienosti reunan värinä. Otan näytteen vaaleanruskeasta väristä naisen hiuksista:

Napsauttamalla kuvaa, näyte väri, joka toimisi hyvin reunuksen värinä.

Näet näytteen ottamasi värin esiintyvän etualan värimallissa lähellä Työkalut-paletin alaosaa:

Otoksena oleva väri näkyy Työkalupaletin etualan värimallilla.

Vaihe 20: Lisää "Sävy / kylläisyys" -säätökerros

Kun Taustakerros on valittu Tasot-paletista, napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta paletin alaosassa:

Napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta.

Valitse sitten Sävy / kylläisyys ilmestyvästä säätökerrosluettelosta:

Valitse luettelosta "Sävy / kylläisyys".

Kun Sävy / kylläisyys -valintaikkuna tulee näkyviin, valitse Väri-vaihtoehto oikeassa alakulmassa. Tämä värittää kuvan ympärillä olevan värin käyttämällä väriä, jonka näytit hetki sitten. Aion tummentaa myös reunustani alentamalla valintaikkunan Keveys-arvoa noin -60: een. Lopuksi aion vähentää reunan värin kylläisyyttä vain vähän vähentämällä kylläisyysarvoa noin 20:

Muuta yllä olevan ympyrän "Sävy / kylläisyys" -valintaikkunan vaihtoehtoja.

Napsauta OK, kun olet valmis hyväksymään muutokset ja poistua valintaikkunasta. Jos tarkastelemme kerrospalettiamme nyt, voimme nähdä värisävyn / kylläisyyden säätökerroksen istuvan taustakerroksen ja "kerroksen 1" välissä:

Tasot-kerros, joka näyttää säätökerroksen kahden muun kerroksen välillä.

Ja tässä näyttää miltä viimeinen reunustehosteni näyttää nyt värjäytymisen ja tummenemisen jälkeen:

Lopullinen valokuvan reunustulos.

Ja siellä meillä se on! Näin luodaan mielenkiintoisia valokuvien reunuksia käyttämällä siirtymiskarttoja Photoshopissa! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!