Erot välillä Python vs Go

Python on hollantilaisen ohjelmoijan Guido van Rossumin luoma yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1991.

Go on Googlen vuonna 2009 luoma ohjelmointikieli, joka tunnetaan myös nimellä Golang.

Python tukee useita ohjelmointiparadigmeja ja keksii suuren vakiokirjaston, mukana olevat paradigmat ovat oliokeskeisiä, välttämättömiä, toiminnallisia ja menettelytapoja.

Go tukee moniparadigmia, kuten prosessuaalista, toiminnallista ja samanaikaista. Sen syntaksi tulee perinteisesti C: stä, mutta se on tehnyt paljon muutoksia parantaakseen ominaisuuksia, kuten yksinkertaisuutta ja turvallisuutta.

Pythonia käytetään laajasti web-kehitysmaisemaan. Se on helppo oppia, koska sen syntaksista on helppo oppia, ja siitä on tullut yksi sen suurimmista eduista. Sen suurta kirjastoa pidetään yhtenä sen suurimmista vahvuuksista, joka tarjoaa ominaisuuksia niin monien tehtävien suorittamiseen.

Siirry syntaksiksi saapumisen jälkeen muutoksesta C: n kanssa on pitää koodi luettavana ja kompakttana. Se lisää kirjaimellisen syntaksin, joka mahdollistaa iteraation helpottamisen kokoelmatietorakenteessa, kuten merkkijonot, kartat jne.. Suurin osa Go: n ja sen työkalujen ominaisuuksista noudattaa UNIX-mallia hyödyllisyyden kannalta, joten kielirakenteeseen sulautumisen sijaan kehittäjä voi keskitytään nyt enemmän kehityslogiikkaan.

Python on skriptikieli, joka pystyy automatisoimaan suurimman osan kätevistä asioista. Vuosien mittaan siitä on tullut halutuin skriptikieli nykyaikaisessa ohjelmistokehityksessä, joka vaihtelee infrastruktuurin hallinnasta tietoanalyysiin. Sen syntaksi on suoraviivainen, joten se on ihanteellinen opetuskieli aloittelijalle. Yksi on vietettävä enemmän aikaa pohtimaan ongelmaa, jota yrittävät ratkaista, ja vähemmän aikaa ajatella kielen monimutkaisuutta.

Sinun ei tarvitse kääntää Go-koodiasi sen suorittamiseksi. Se kootaan automaattisesti ja suoritetaan. Go: n vahvuus on, että se on minimalistinen ja nopea. Vaikka Go ei ole python-skriptikieli, mutta ihmiset kirjoittavat sen kanssa paljon skriptejä. Go voi toimia erittäin tehokkaana työkaluna web-ohjelmoinnissa, mikropalveluissa tai mobiilikehityksessä. Go-web-kehitys on monissa käyttötapauksissa osoittautunut nopeammaksi kuin Python.

Samanaikaisuus on hyvin erilainen Pythonin ja Go: n välillä. Python sisältää paljon vankkaa samanaikaisuutta koskevia kirjastoja, mutta samalla se vaatii kehittäjän olevan puhdas sivuvaikutuksista ja eristyksestä. Go-toiminnon avulla voidaan kirjoittaa samanaikaisia ​​ohjelmia, jotka toimivat helposti useissa ytimissä, kuten Python, kehittäjä vastaa sivuvaikutuksista ja eristysongelmista. Python-samanaikaisuusprosessi vaatii resursseja enemmän kuin verrattuna Goon, joten Go säästää prosessorin ja muistin resurssit tehokkaasti. Mutta sitten taas se kiehuu kehittäjien koodaustavoille, jos joudutaan ottamaan kakku sekä Pythonin että Go: n kielillä.

Head to Head -vertailu Pythonin ja Go: n välillä

Alla on kuuden parhaan vertailu Pythonin ja Go: n välillä

Keskeiset erot Python vs Go: n välillä

Alla on erot Python vs Go: n välillä

 1. Python on skriptikieli on tulkittava, kun taas Go on nopein suurimman osan ajasta, koska sen ei tarvitse harkita mitään suorituksen aikana.
 2. Python on loistava kieli, jolla on helposti ymmärrettävä syntaksi, ja siten luettavampaa, joustavampaa, kun taas Go on myös prime liigassa puhuttaessa syntaksista, jossa on nolla tarpeetonta komponenttia.
 3. Python ei tarjoa sisäänrakennettua samanaikaisuusmekanismia, kun taas Go: lla on sisäänrakennettu samanaikaisuusmekanismi.
 4. Turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä Python on voimakkaasti kirjoitettu kieli, joka on käännetty, mikä lisää tietoturvakerroksen, kun taas Go on erittäin kunnollinen, koska jokaisella muuttujalla on oltava siihen liittyvä tyyppi. Se tarkoittaa, että kehittäjä ei voi jättää pois yksityiskohtia, jotka johtavat edelleen virheisiin.
 5. Python on vähemmän sanallista kuin Go saavuttaaksesi saman toiminnallisuuden.
 6. Pythonilla on tonnia kirjastoja verrattuna Goon, mutta vähitellen tämä tilanne Go: n kanssa paranee.
 7. Python saa silti ylimmän käden, kun se tulee syntaksiksi ja siten käyttäjäystävällinen.
 8. Python on edelleen suosikkikieli tietojen tiedeongelmien ratkaisemisessa, kun taas Go on ihanteellisempi järjestelmän ohjelmointiin.
 9. Python on dynaamisesti tyypitetty kieli, kun taas Go on staattisesti tyypitetty kieli, joka todella auttaa vikojen löytämisessä käännöshetkellä, mikä voi vähentää vakavia virheitä myöhemmin tuotannossa.
 10. Python on hieno perusohjelmointiin, sen käyttäminen voi tulla monimutkaiseksi, jos halutaan rakentaa monimutkaisia ​​järjestelmiä, kun taas Go: lla sama tehtävä voidaan suorittaa nopeasti ilman, että syvennystä ohjelmointikieleen.
 11. Python on tiiviimpi kuin Go. Dynaaminen kirjoittaminen auttaa, mutta kaiken kaikkiaan voidaan kirjoittaa myös erittäin kompakti koodi Go: n avulla.

  Suositellut kurssit

  • XML- ja Java-verkkokoulutus
  • Solmu.JS-ohjelma
  • C ++ ja DirectX-kurssi
  • Harjoittelu Houdinilla

Python vs Go -vertailutaulukko

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua Python vs Go: n välillä

PERUSTA

VERTAILU

pytonkäärmeMennä
ParadigmaKohteeseen suuntautunut, välttämätön, toiminnallinen, menettelyllinen, heijastavaMenettelyllinen, toiminnallinen ja samanaikainen
suoritustulkitakäännetty
kirjoitettuDynaamisesti kirjoitettu kieliStaattisesti kirjoitettu kieli
KäyttöPython on keskittynyt enemmän verkkosovellusten kirjoittamiseenGo on keskittynyt enemmän järjestelmäkieliin, silti se syö python-osuuden web-sovelluksista
MuistiPython ei tarjoa muistinhallintaaGo-toiminnolla voit likaantua muistinhallinnan avulla
SyntaksiSyntaksi käyttää sisennystä osoittaakseen koodilohkojaSyntaksi perustuu housunkannattimien avaamiseen ja sulkemiseen
samanaikaisuudenPuutteita sisäänrakennettua samanaikaisuuttaSamanaikaisuus on sisäänrakennettu
Kohteen suuntausEnsimmäisen luokan olio-ohjelmointi, tuki toiminnallisille konsepteilleLievää tukea objektisuunnittelulle ja toiminnallisille konsepteille, mutta se on voimakkaasti kirjoitettu

Johtopäätös Python vs Go

Lyhyesti sanottuna sekä Pythonilla että Go: lla on omat ansioitaan, riippuen ohjelmoijan taidosta ja kyvystä ymmärtää reaalimaailman vaatimukset. Sekä Python että Go ovat selkeitä ja luettavissa syntaksissa ja vähentävät ohjelmoijan taakkaa suuressa määrin.

Sekä Python että Go voidaan asentaa välittömästi käyttöjärjestelmästä riippumatta, mikä tuo käyttöympäristön poikkipuolisuuden. Pythonia voidaan käytännöllisesti hyödyntää kaikilla aloilla, kuten web-kehitys, animaatio, grafiikka, koneoppiminen. Sitä käytetään pääasiassa tietojenkäsittelyssä ja sillä on runsaasti kirjastoja tieteelliseen laskentaan. Pythonissa on kehitetty useita hankkeita. Toisaalta, kun kyse on verkkopalveluista, Go: sta on tullut hengittäjä. Se alkoi järjestelmäkielenä, mutta on ajan mittaan rakentanut mainetta verkkopalveluissa.

Vaikka tietotekniikan perusteiden, kuten algoritmien ja tietorakenteiden, oppiminen on pseudokoodia voimakkaasti, Pythonin kaltaisella kielellä, joka muistuttaa läheisesti pseudokoodia, on suuri etu, joka helpottaa oppimista, Go toisaalta vilkkuu nopeasti, helpommin kirjoittaa, tulee Go-dokumentin mukana luomaan automaattisesti dokumentaatio, mikä helpottaa ohjelmoijan elämää kuin koskaan ennen.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas Python vs. Go-erojen välillä. Olemme keskustelleet niiden merkityksestä, Head to Head -vertailuista, keskeisistä eroista ja johtopäätöksistä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Java vs Node JS Selvitä 8 hyödyllistä vertailua
 2. Python vs Node.js - 5 parasta vertailua, joka sinun on tiedettävä
 3. Java vs Python - 9 tärkeintä vertailua, jotka sinun on opittava
 4. Ruby vs Python (Rails ja Django) - mikä ohjelmointi on paras?
 5. Linux vs. Windows - selvitä 9 upeinta eroa