Opi kaikki Photoshop-työtiloista. Opit, mitkä työtilat ovat ja kuinka niitä käytetään Photoshopin käyttöliittymän virtaviivaistamiseen ja mukauttamiseen. Kattaa oletus Essentials -työtilan, Photoshopin muut sisäänrakennetut työtilat, omien mukautettujen työtilojen tallentamisen ja paljon muuta!

Tässä opetusohjelmassa opitaan kaikki Photoshopin työtiloista . Työtila on esiasennettu asettelu Photoshopin käyttöliittymän muodostaville elementeille. Työtilat määrittävät, mitkä Photoshop- paneelit näytetään ruudulla ja miten nämä paneelit on järjestetty. Työtila voi myös muuttaa työkalupalkissa olevia työkaluja ja miten työkalurivi on järjestetty. Työtilat voivat sisältää valikkopalkin mukautettuja valikkokohteita ja jopa mukautettuja pikanäppäimiä . Mikä tahansa tai kaikki nämä elementit voidaan sisällyttää ja tallentaa osana työtilaa.

Työtilat antavat meille tavan mukauttaa Photoshop-käyttöliittymää tiettyihin tehtäviin ja sovittaa paremmin työskentelytapaamme. Photoshop sisältää aivan liian paljon paneeleja, jotta ne mahtuvat kaikki ruudullesi, joten on tärkeää, että rajoitamme paneelit vain niihin, joita todella tarvitsemme. Esimerkiksi valokuvaaja käyttää tiettyjä paneeleja kuvan muokkaamiseen ja muokkaamiseen. Digitaalinen maalari puolestaan ​​tarvitsee erilaisia ​​paneeleja, harjojen ja värien valitsemiseksi. Muut tehtävät, kuten verkko- ja graafinen suunnittelu, videon muokkaaminen tai tyypin ja typografian käsittely, käyttävät kaikki erityisiä paneeleja. Työtila virtaviivaistaa käyttöliittymää käsiteltävänä olevaan tehtävään pitämällä näytön siistinä ja auttavan työskentelemään tehokkaammin.

Mitä opit

Edellisessä oppaassa tässä Photoshop Interface -sarjassa opimme kaiken paneelien hallinnasta Photoshopissa. Oppimme myös mukauttamaan työkalurivin, uuden ominaisuuden Photoshop CC: ssä. Vaikka työkalurivi voidaan nyt tallentaa osana työtilaa, samoin kuin valikkokohteet ja pikanäppäimet, työtiloja käytetään yleisimmin vaihdettaessa eri paneeliasettelujen välillä. Joten tässä opetusohjelmassa keskitymme paneeleihin. Tarkastellaan Photoshopin oletustyötilaa sekä muita Photoshopiin sisäänrakennettuja työtiloja. Opimme kuinka vaihtaa työtilojen välillä ja jopa kuinka tallentaa, päivittää ja poistaa omia mukautettuja työtilojamme. Viimeinkin opimme palauttamaan oletustyötilan tarvittaessa.

Tämä opetusohjelma on päivitetty kokonaan Photoshop CC: lle. Jos käytät Photoshop CS6: ta, kannattaa tutustua aiempaan Photospace CS6 -oppaan työtila-alueiden tallentamisen ja vaihtamisen vaihtoon. Tämä on oppitunti 9/10 Photoshop Interface -sarjassa. Aloitetaan!

Photoshopin oletustyötila

Oletusarvoisesti Photoshop käyttää Essentials- nimistä työtilaa. Jos et ole koskaan valinnut erilaista työtilaa, käytät Essentials-työtilaa. Se on myös työtila, jota käytämme oppaissamme. Essentials on yleiskäyttöinen työtila, joka soveltuu moniin erilaisiin tehtäviin. Se sisältää joitain Photoshopin yleisimmin käytettyjä paneeleita, kuten Tasot, säädöt ja ominaisuudet, sekä Väri- ja Värimallit- paneelit (kukkavalokuva Adobe Stock: lta):

Oletusarvoinen "Essentials" -työtila Photoshopissa. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Oletuspaneelit

Katsotaanpa lähemmin oletuspaneeleja. Kuten olemme oppineet Managing Panels -opetusohjelmassa, Photoshopin paneelit sijaitsevat sarakkeissa näytön oikealla puolella. Uusi Photoshop CC: n Kirjastot- paneeli saa oman sarakkeensa oikeassa reunassa. Eniten käyttämämme paneelit ( Tasot, Ominaisuudet, Väri jne.) Löytyvät keskeisestä pääsarakkeesta. Ja vasemmalla on kapea sarake, jossa on Historia- ja Laiteesittely- paneelit. Oletuksena vasemman sarakkeen paneelit on pienentynyt kuvakkeiksi (mitä Adobe kutsuu ikoniksi näkymäksi ). Voit laajentaa ikoniikkunassa näkyvää paneelia napsauttamalla sen kuvaketta. Kutista paneeli napsauttamalla kuvaketta uudelleen:

Photoshopin oletus Essentials -työtilaan sisältyvät paneelit.

Photoshopin muut työtilat

Se voi olla oletus, mutta Essentials ei ole ainoa Photoshopin mukana toimitettu työtila. Valittavana on myös muita työtiloja. Yksi paikka näiden muiden työtilojen löytämiseksi on valikkopalkissa näytön yläreunassa. Siirry valikkopalkin Ikkuna- valikkoon ja valitse Työtila . Kaikki Photoshopin sisäänrakennetut työtilat ( Essentials, 3D, graafinen ja Web, liike, maalaus ja valokuvaus ) on lueteltu valikon yläosassa. Jos olet tallentanut mukautetut työtilat (opimme tekemään sen myöhemmin), ne näkyvät myös. Essentials-kohdan vieressä oleva valintamerkki tarkoittaa, että se on tällä hetkellä aktiivinen. Valitse toinen työtila napsauttamalla sen nimeä valitaksesi se:

Photoshopin työtilat löytyvät siirtymällä ikkunaan> Työtila.

Toinen tapa päästä Photoshopin työtiloihin on napsauttamalla työtilakuvaketta käyttöliittymän oikeassa yläkulmassa (aivan paneelin sarakkeiden yläpuolella):

Napsauta Työtila-kuvaketta.

Täältä löydät saman luettelon työtiloista. Valintaruutu osoittaa aktiivisen työtilan. Voit valita toisen työtilan valitsemalla sen luettelosta:

Sama työtilaluettelo tulee näkyviin.

Eri työtilan valitseminen - valokuvaus

Kun valikko on auki, kokeilemme erilaista työtilaa. Valitsen valokuvauksen työtilan. Kuten nimensä osoittaa, Photography-työtila on hyvä valinta kuvan muokkaamiseen ja retusointiin:

Vaihtaminen valokuvauksen työtilaan.

Työtilojen vaihtaminen muuttaa näytöllä näkyviä paneeleja. Tarkastellaan eroja Photoshopin oletus Essentials -työtilan ja Photography-työtilan välillä. Huomaa esimerkiksi, että Kirjastot- paneeli, joka oli omassa sarakkeessa oikealla Essentials-työtilassa, on nyt ryhmitelty Säädöt- paneelin kanssa keskisarakkeessa. Tämä vapauttaa enemmän tilaa kuvan katselemiseksi asiakirjaikkunassa.

Essentials-työtilassa Väri- ja Värimallit-ryhmät ryhmitettiin keskiosan sarakkeen yläosaan. Kuitenkin Valokuvaus-työtilassa ne on korvattu Histogram- ja Navigator- paneeleilla, jotka ovat kaksi hyödyllisempää muokkaamiseen ja muokkaamiseen. Lisäksi vasemmalla olevalla kapealla sarakkeella oli vain kaksi Essentials-työtilan paneelia ( Historia ja Laitteen esikatselu ). Vaikka Valokuvaus-työtila pitää Historia-paneelia, Laitteen esikatselu -paneeli on poissa. Sen sijaan on kolme uutta paneelia ( Toiminnot, Info ja Kloonilähde ) sekä Ominaisuudet- paneeli, entinen keskimmäisessä sarakkeessa. Itse asiassa ainoa asia, joka ei oikeastaan ​​ole muuttunut työtilojen välillä, on, että Tasot, Kanavat ja Polut- paneelit on edelleen ryhmitelty pääsarakkeen alareunaan:

Valokuvaustyötilan paneeliasettelu.

Maalaus-työtila

En käy läpi jokaista työtilaa täällä, koska voit tehdä sen helposti yksin. Mutta kokeillaan vielä yhtä. Valitse toinen työtila napsauttamalla jälleen kerran Työalue-kuvaketta käyttöliittymän oikeassa yläkulmassa. Sitten valitsen Painting- työtilan luettelosta:

Maalaus-työtilan valitseminen.

Kuten valokuvauksen työtila, joka soveltuu hyvin kuvan muokkaamiseen, myös Maalaus-työtila on virtaviivaistettu tiettyä tehtävää varten. Tässä tapauksessa se on digitaalinen maalaus. Histogrammi- paneeli, joka on aiemmin Valokuvaustyötilan pääsarakkeen yläosassa, on korvattu Värimallit- paneelilla. Sen alapuolella Kirjastot ja säädöt- paneelit on vaihdettu Harja-esiasetukset -paneeliin. Vasemmanpuoleisessa kapeassa sarakkeessa on edelleen Historia- paneeli ja Kloonilähde- paneeli. Mutta Valokuvaus-työtilan Toiminnot, Ominaisuudet ja Tietopaneelit on korvattu Brush and Tool Presets -paneeleilla. Kirjastot- paneeli, entinen keskimmäisessä sarakkeessa, ei ole kadonnut kokonaan. Sen sijaan se on siirretty keskimmäisestä sarakkeesta vasempaan sarakkeeseen, jossa se vie nyt vähemmän tilaa:

Maalaus-työtilan paneeliasettelu.

Oletustyötilan palauttaminen

Voit siirtyä takaisin Photoshopin oletustyötilaan siirtymällä ikkunavalikkoon, valitsemalla Työtila ja valitsemalla sitten Essentials . Tai napsauta paneelin yläpuolella olevaa Työtila-kuvaketta ja valitse luettelosta Essentials :

Siirtyminen takaisin oletustyötilaan.

Ja nyt olemme palanneet paneelin oletusasetteluun:

Alkuperäinen paneelin asettelu on palautettu.

Paneelin asettelun mukauttaminen

Tehdään muutama nopea muutos Photoshopin oletuspaneelin asetteluun. Kun olemme valmis, opimme tallentamaan uuden asettelun mukautettuna työtilana. Käsittelin paneelien siirtämistä ja järjestämistä Managing Panels -opetusohjelmassa, joten käyn läpi tämän nopeasti.

Paneelin siirtäminen

Ensin siirretään yhtä olemassa olevista paneeleista. Ryhmittelen Kirjastot-paneelini Tasot, kanavat ja polut -paneelien kanssa. Napsauta sen jälkeen oikealla olevan sarakkeen yläosassa olevaa Kirjastot- välilehteä . Sitten, hiiren painikkeeni edelleen painettuna, vedän Kirjastot-välilehden Tasot, kanavat ja polut -paneeliryhmään keskisarakkeen alaosassa. Kun sininen korostusruutu ilmestyy ryhmän ympärille, vapautan hiiren painikkeeni pudottaaksesi Kirjastot-paneelin paikoilleen:

Vedä Kirjastot-paneeli Tasot, kanavat ja polut -ryhmään.

Uuden paneelin avaaminen

Lisää seuraavaksi paneeli, jota ei vielä ole avattu näytöllä. Avaan Tyylit-paneelin siirtymällä valikkorivin Ikkuna- valikkoon ja valitsemalla Tyylit :

Tyylit-paneelin avaaminen Ikkuna-valikosta.

Oletusarvoisesti Photoshop ryhmittelee Tyylit-paneelin Ominaisuudet ja Säädöt-paneelien keskimmäiseen sarakkeeseen:

Tyylit-paneeli avautuu samassa ryhmässä kuin Ominaisuudet ja Säädöt.

Mieluummin Tyylit-paneeli olisi ryhmitelty Väri- ja Värimallit-paneelien kanssa. Joten siirrän Tyylit-paneeli napsauttamalla sen välilehteä ja vetämällä sen ylös Väri- ja Värimallit-ryhmään sen yläpuolelle. Kun sininen korostusruutu ilmestyy ryhmän ympärille, vapautan hiiren painikkeeni pudottaaksesi Tyylit-paneelin uuteen kotiinsa:

Vedä Tyylit-paneeli Väri- ja Värimallit-ryhmään.

Paneelin sulkeminen

Lopuksi suljetaan yksi paneeleista. Vasemmassa sarakkeessa oleva Laitteen esikatselu -paneeli on pienentynyt sen kuvakeksi. Mutta vaikka se ei vie paljon tilaa, en todellakaan tarvitse sitä näytöllä. Sulje paneeli napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) suoraan paneelin kuvakkeessa. Sitten valitsen valikosta Sulje :

Laitteen esikatselu -paneelin sulkeminen vasemmasta sarakkeesta.

Muutosten tekemisen jälkeen minulla on mukautettu paneeliasettelu. Ennen kuin jatkamme, muista, että olemme tehneet nämä muutokset Photoshopin oletus Essentials -työtilaan. Syy, joka on tärkeä muistaa, selviää hetkessä:

Uusi asettelu.

Uuden työtilan tallentaminen

Tallenna mukautettu asettelu uudena työtilana siirtymällä ikkunavalikkoon, valitsemalla Työtila ja valitsemalla sitten Uusi työtila . Tai napsauta työtilan kuvaketta ja valitse Uusi työtila :

Napsauttamalla työtilan kuvaketta ja valitsemalla "Uusi työtila".

Anna nimi uudelle työtilaan -valintaikkunassa mukautetulle työtilaasi. Nimeni minun "Steve's workspace". Ellei nimesi myöskään ole Steve, voit valita jotain erilaista. Valintaikkunan alareunassa on vaihtoehtoja mukautettujen pikanäppäinten ja valikoiden sisällyttämiseksi, sekä mukautetun työkalupalkin asettelun. Emme luoneet yhtään niistä, joten jätä ne valvomattomiksi. Napsauta lopuksi Tallenna :

Uuden työtilan nimeäminen ja tallentaminen.

Kun työtila on tallennettu, napsautin uudelleen Työtila-kuvaketta avataksesi työtilaluetteloni. Ja tässä näemme uuden työtilani luettelon yläosassa, valmiina valittavaksi milloin tahansa tarvitsen sitä:

Uusi työtila on lisätty luetteloon.

Muokatun työtilan päivittäminen

Jos teet lisämuutoksia paneelin asetteluun, voit tallentaa muutokset päivittämällä työtilan. Et löydä todellista "Päivitä työtila" -vaihtoehtoa mistään. Sen sijaan työtilan päivittämisvaiheet ovat samat kuin työtilan tallentaminen. Tallennamme sen vain samalla nimellä kuin ennen. Mene ikkunavalikkoon, valitse Työtila ja sitten Uusi työtila . Tai napsauta työtilan kuvaketta ja valitse Uusi työtila . Kirjoita Uusi työtila -valintaikkunaan täsmälleen sama nimi kuin olemassa olevaan työtilaan. Minun tapauksessani se olisi "Steven työtila". Napsauta sitten Tallenna . Photoshop tallentaa työtilan uudelleen muutoksineen.

Oletustyötilan nollaaminen

Aikaisemmin saimme tietää, että palataksesi Photoshopin oletustyötilaan valitsemme yksinkertaisesti luettelosta Essentials :

Valitse "Essentials" palataksesi oletustyötilaan.

Huomaa, että vaikka olen valinnut Essentials-työtilan, paneelini asettelu ei ole muuttunut. Oletusasettelun sijaan näen edelleen mukautetun asetteluni:

Muokattu asettelu säilyy, vaikka olet valinnut Essentials-työtilan.

Miksi näemme edelleen mukautetun asettelun? No, jos muistat takaisin, kun loimme mukautetun asettelun, sanoin pitää mielessä, että loimme sen tekemällä muutoksia Essentials-työtilaan. Ongelmana on, että paneelien asettelut ovat ”tahmeita”. Tämä tarkoittaa, että Photoshop muistaa muutokset asetteluun. Ja se pitää nämä muutokset aktiivisina, kunnes erikseen kehotamme sitä palaamaan takaisin oletusasetteluun. Joten koska olemme tehneet muutoksia Essentials-työtilaan, ei riitä, että valitset sen uudelleen. Palataksesi takaisin oletuspaneelin asetteluun meidän on palautettava työtila.

Jos haluat nollata Essentials-työtilan, varmista ensin, että olet valinnut sen aktiiviseksi työtilaksi (mitä me jo teimme). Siirry sitten ikkunavalikkoon ja valitse Työtila tai napsauta työtilakuvaketta paneelien yläpuolella ja valitse Reset Essentials valikosta:

Essentials-työtilan nollaaminen.

Nyt palautettuamme Essentials-työtilan palaamme Photoshopin alkuperäiseen, oletuspaneelin asetteluun:

Essentials-työtilan nollaaminen tyhjensi mukautetun asettelun.

Muokatun työtilan poistaminen

Lopuksi opitaan kuinka poistaa mukautettu työtila. Poista "Steven työtila". Mutta ennen kuin teemme, on tärkeää tietää, että Photoshop ei anna sinun poistaa nykyisen aktiivisen työtilan. Joten ensin on valittava mikä tahansa muu työtila luettelosta, jotta se aktivoituu. Tässä tapauksessa olemme jo siirtyneet takaisin Essentials-työtilaan, joten olemme hyviä. Voit poistaa mukautetun työtilan palaamalla Työtila-valikkoon joko siirtymällä ikkunaan > Työtila tai napsauttamalla Työtila-kuvaketta ja valitsemalla Poista työtila :

Valitse "Poista työtila" -komento.

Valitse Poista työtila -valintaikkunassa poistettava työtila. Valitsen "Steven työtilan". Napsauta sitten Poista :

Muokatun työtilan valitseminen ja poistaminen.

Photoshop kysyy, haluatko varmasti poistaa työtilan. Napsauta Kyllä :

Vahvista, että haluat poistaa työtilan.

Nyt kun olen poistanut mukautetun työtilani, jos tarkastelemme uudelleen Työtila-valikkoa, näemme, että "Steven työtila" ei ole enää luettelossa:

Muokattu työtila on poistettu.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja siellä meillä se on! Näin voit käyttää sisäänrakennettua työtilaa ja miten luoda ja tallentaa omia mukautettuja työtiloitasi Photoshopissa! Tämän sarjan seuraavassa ja viimeisessä oppitunnissa opitaan kuinka piilottaa käyttöliittymä ja antaa kuvallesi enemmän tilaa näytöllä Photoshopin näyttötilojen avulla!

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Photoshop-käyttöliittymän tunteminen
  • 02. Photoshop-työkalut ja työkalurivin versio
  • 03. Työkalujen ja työkalurivin nollaaminen
  • 04. Työkalurivin mukauttaminen
  • 05. Paneelien hallinta Photoshopissa
  • 06. Työskentely välilehdessä olevien asiakirjojen ja kelluvien ikkunoiden kanssa
  • 07. Kuinka katsella useita kuvia kerralla
  • 08. 5 tapaa siirtää kuvia asiakirjojen välillä
  • 09. Työtilojen käyttö
  • 10. Näyttötilat ja käyttöliittymä temppuja

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!