Kuvalähde: www.pixabay.com

Vinkkejä ammatillisen erokirjeen sisällön kirjoittamiseen -

Vaikka eroavankirjeen antaminen työnantajalle ei ehdottomasti ole ensimmäinen askel luopumisesta, se on virallinen asiakirja, joka kertoo työnantajalle, että olet poistumassa organisaatiosta.

Kuinka kirjoittaisit ammatillisen eroamiskirjeen työnantajalle saadaksesi työnantajasi hymyilemään, vaikka päästätkin sinut liikkeelle? Ei, koska olet huono työntekijä. Mutta toisaalta, temppu on tehty erotamiskirjeideoidesi avulla.

Tässä artikkelissa puhumme ensin muutamista asioista, jotka sinun on otettava huomioon kirjoittaessasi erokirjettä yritykselle. Sitten tarjoamme sinulle askel askeleelta prosessin, jolla kirjoitetaan muodollinen erokirjakirjeen sisältö.

Viimeinkin puhumme siitä, mitä ei kirjoiteta kirjeeseesi, jotta saat kattavan käsityksen eroamiskirjeen sisällön kirjoittamisesta.

Aloittakaamme ilman paljon huomiota.

Muutamia asioita, jotka on otettava huomioon kirjoitettaessa erokirjeen sisältöä

On asioita, joita useimmat ihmiset sivuuttavat, mutta et sinä. Tutustu seuraaviin osoittimiin, ennen kuin aloitat muodollisen erokirjeen sisällön kirjoittamisen.

 • Olla kohtelias

Sinulla voi olla paljon vihaa, joka kiehuu sisälläsi työnantajaa vastaan. Mutta älä näytä sitä kirjeessäsi. Tavallisesti on tyhmä idea työnnä työnantajasi irtisanomiskirjeideoihin.

Kirje on virallinen asiakirja. Ja jos et ole kohtelias, se saattaa osoittaa kuka olet. Ja ihmiset, jotka yrittävät todistaa sinut sopimattomaksi henkilöksi työhön, voisivat tehdä sen viittaamalla erokirjeen sisältöön. Joten älä jätä tilaa kutsuvaksi kaveriksi.

 • Älä kirjoita kirjeen samana päivänä kuin taistelua

Ei ole epätavallista nähdä, että avainhenkilöt (etenkin tuoreemmat) toimittavat eronpyyntökirjeensä lyhyellä varoitusajalla taistelun päivänä pomonsa kanssa. He vain menevät taistelunsa jälkeen työpöydälle ja kirjoittavat eroavan kirjeen lyhyellä varoitusajalla ja lähtevät sitten. Mutta se ei ole ollenkaan hieno idea.

Taistelu on luonnollisesti yleinen asia organisaatiossa, kun työnantaja ja työntekijä eivät molemmat yritä ymmärtää toisiaan ja valittavat ja voivat omilla vaatimuksillaan ja ideoidensa vanhurskaudella.

Mutta totuus on, että päätös, joka tehdään heti taistelun jälkeen, ei missään tapauksessa ole oikea päätös. Käytä pikemminkin aikaa, selvitä miksi haluat erota, ja jos sinulla on silti mielestäsi, sinun on lähetettävä eronpyyntökirja irtisanomisajalla, mene ja tee se.

 • Älä eroa ennen kuin sinulla on mahdollisuus tai idea

Vaikuttaa selvältä, mutta olemme nähneet, että monet avainhenkilöt eroavat jo ennen työtä kissassaan tai ajatusta siitä, miten päästä yhteen. Älä tee tätä virhettä. Kun olet kirjoittanut virallisen irtisanomiskirjeen, johon sisältyy irtisanomisaika, ja lähetät sen työnantajan toimistoon, ja jos hän hyväksyy kirjeen, et voi ottaa sitä takaisin.

 • Sano kiitos'

Vaikka unohtaisitkin jättää työn, älä unohda sanoa "kiitos". Jaamme kuinka sinun pitäisi sanoa "kiitos" seuraavassa osiossa. Älä usko, että kiitollisuuden sanominen tekee sinusta petollisen. Vaikka työ ei olisi tarpeeksi hyvä, se on tarjonnut sinulle minimaalisen asumisen. Voit olla kiitollinen ainakin siitä.

 • Etsi korvaava tuote

Työnantajat eivät sano sitä aina, mutta jos tiedät, että asemasi on vaikuttava ja jos lähdet vain, se vaikuttaa yritykseen, sinun pitäisi löytää korvaaja. Voit keskustella siitä työnantajan kanssa ja kouluttaa nuoremman kuukauden tai kahden ajan ja sitten lähettää eroamiskirjeesi irtisanomisajalla.

 • Pidä terveelliset suhteet ennen lähtöä

Ennen kuin aiot lähettää eroamiskirjeen, johon sisältyy irtisanomisaika työnantajalle, varmista, että sinulla on lämpimät suhteet kaikkiin (ei välttämättä kaikki, mutta suurin osa ihmisistä).

Jätä kaikki konfliktit loitolla ja tervehdi kaikkia tuntemiasi henkilöitä ja tapaa tärkeitä henkilöitä yrityksessä ennen kuin kirjoitat irtisanomiskirjeen irtisanomisajalla. Se auttaa sinua myöhemmin, kun joudut tarjoamaan viitteitä tulevissa työsuhteissasi.

Kuvalähde: www.pixabay.com

Oppiminen siitä, kuinka kirjoittaa erokirjeen sisältö (mukaan lukien näyte)

Erokirjeen sisällön kirjoittaminen on prosessi, taideteos ja viimeistely jotain, joka on alkanut jonkin aikaa sitten. Suurin osa ihmisistä ei vie aikaa miettiä eroamista koskevaa kirjettä irtisanomisajan kuluessa, mutta jos sinulla, sinulla on joitain etuja.

Puhumme myöhemmin eduista, mutta katsotaan nyt toistaiseksi prosessia, jolla voit kirjoittaa suuren eronpyyntökirjeen irtisanomisajalla helposti.

On vain 3 vaihetta kirjoittaa loistava erokirjeen sisältö. Katsotaanpa heitä nyt.

Ensimmäinen vaihe: Johdanto

Ensimmäinen askel on kirjoittaa johdanto eroavan kirjeen sisällölle. Ensinnäkin, älä yritä hukuttaa työnantajaasi salamaisilla sanoilla ja pörröisillä lauseilla. Pidä se yksinkertaisena. Aloita yksinkertaisella osoittamisella ja samoin kuin muiden kirjainten johdanto.

Esimerkki johdannosta:

Hyvä herra,

Hyväksy tämä kirje muodollisena ilmoituksena siitä, että luopun tehtävästäni (mainitse asema) (yrityksen nimi) kanssa. Viimeinen työskentelypäiväni (yrityksen nimi) kanssa olisi (päivä, jona virallinen eroaminen tehtävästäsi).

Toinen vaihe: Kiitos kiitos

Se on yksinkertaista. Sinun on sanottava kiitos kehossa, kun olet rikkonut uutisia. Kuten aiemmin mainitsimme, sinun ei tarvitse tuntea itsensä pettäjäksi sanomaan kiitos.

Sinun tekisit sen kahdesta syystä - yhdestä, vaikka tämä tehtävä, josta erotut, ei ole tarpeeksi hyvä, ainakin se ruokki sinua ja perhettäsi; toiseksi, tarvitset työnantajan viittauksen myöhemmässä vaiheessa kaikista työmahdollisuuksista. Joten pidä ikkunat auki ja sano kiitos.

Esimerkki sanomasta kiitos:

… ..

Haluan kiittää sinua sydämestäni siitä, että annoit minulle tämän tilaisuuden palvella ja minulla oli todella hauskaa työskennellä kanssasi. Olen hyvin vaalinut minulle annettuja mahdollisuuksia (mainitse joitain työtehtäviä) ja opittuja asioita (mainitse joitain opittuja asioita) työskennellessäni täällä.

Se, mitä olen kokenut ja oppinut täällä, lisää valtavan arvon tulevaisuudennäkymiini ja vaikuttaa suuresti uraani.

Kolmas vaihe: siirtymävaiheen käsittely

Vaikka annat eron, työnantajan on löydettävä joku tilallesi. Joten sinun on lisättävä yksi tai kaksi riviä auttaakseen häntä siirtymässä ja todistaaksesi, että olet siellä viimeiseen päivään asti.

Älä kirjoita mitään sellaista, jota et voi toimittaa, eli älä lupaa mitään, mikä ei olisi sinulle mahdollista. Mutta sen on varmistettava, että olet siellä työnantajan kanssa viimeiseen päivään asti ja olet valmis auttamaan häntä tässä muutoksessa

Esimerkki 'siirtymävaiheen käsittelemisestä'

… ..

… ..

Tänä ajanjaksona odotan ilmoitukseni ajan varmistaakseni, että ottamani työ on saatu päätökseen, ja kouluttaa ryhmäni jäsenet huolehtimaan muusta. Kerro minulle, voinko tehdä jotain tämän siirtymävaiheen auttamiseksi.

Toivotan yritykselle upeaa kasvua ja jatkuvaa menestystä tulevina vuosina.

Nyt, jos luet niin pitkälle, pystyt kirjoittamaan eronpyyntökirjeen sisällön itse. Mutta haluamme varmistaa, että kirjoittaessasi erokirjeesi sisältöä et mene muualle.

Siksi teemme siitä kattavamman. Tarkastellaan eroamiskirjeen sisältötyyppejä ja niiden merkitystä.

Kuvalähde: www.pixabay.com

Eroavan kirjeen sisällön tyypit

 • Erokirjeen sisältö - yksityiskohtainen

Jos sinulla on melko hyvät kokemukset työnantajan kanssa, sinun kannattaa ehkä antaa joitain yksityiskohtia siitä, miksi poistut organisaatiosta.

Tällaiseen eroavaisuussisällön sisältöön, johdannon jälkeen, sinun on lisättävä kohta, josta käyvät ilmi syyt työstä poistumiseen. Mutta varmista, että sinun on ymmärrettävä, että syyn mainitseminen voi toimia sinua vastaan. Joten ajattele hetki, ennen kuin kirjoitat yksityiskohtaisen erokirjakirjeen sisällön.

 • Erokirjeen sisältö - vakio

Se on vain tavanomainen irtisanomiskirjeen sisältö, jonka edellä kuvailimme. Sillä on kolme osaa - johdanto, kiitoskirje ja siirtymävaiheen yksityiskohdat.

 • Eroajan kirjeen sisältö - muodollinen

Tämän tyyppisissä eroamiskirjeissä ei halua jakaa mitään tietoja työnantajan kanssa. Tässä tapauksessa vain paljain luonteeltaan tietoja, jotka annat eronpyyntökirjeesi sisällön kautta.

Tämäntyyppinen erokirjeen sisältö sisältää vain kaksi osaa - johdannon ja virallisesti eroamisen päivämäärän eikä mitään muuta.

 • Eroajan kirjeen sisältö - lyhennä ilmoitusta

Usein on vaikea kirjoittaa, koska työnantaja ei hyväksy lyhentävällä kirjeellä. Tällöin sinun on kirjoitettava tarkka samanlainen vakiintuneen kirjeen sisältö lisäkappaleella.

Sinun on mainittava tämä, vaikka sinun pitäisi antaa ilmoittautumisaika tiettyyn aikaan (kuukausia tai viikkoja); alennat sen päiviin / viikkoihin / kuukausiin (ajanjakso, jonka ajan ilmoitat).

Sinun on myös ilmoitettava selvästi, miksi haluat lyhentää irtisanomisaikaa (lisäosa). Sinun on myös vakuutettava työnantajasi ilmoittamalla, että varmistat parhaillaan käsiteltävän projektin sujuvan luovuttamisen.

 • Eroajan kirjeen sisältö - pidennetty ilmoitus

Hyvin harvat ihmiset tekevät tämän, mutta tämäntyyppinen erokirjakirjeen sisältö kirjoitetaan, kun et halua jättää nykyistä projektiasi keskeneräiseksi. Sinun on kirjoitettava vakiomuotoinen kirje ja mainittava myös miksi haluat pidentää irtisanomisaikaa.

Kun päätät pidentää irtisanomisaikaa, työnantaja voi tuntea kaksi asiaa. Yksi on ylpeä siitä, että saatat sinut työntekijäksi näkemään työetiikan, joka toimii erittäin hyvin sinulle myöhemmässä vaiheessa.

Toiseksi, jos työnantaja on jo löytänyt korvaamisen ja aikoo vähentää kustannuksia (kun lähdet muutaman kuukauden sisällä), hän ei ehkä tunnu onnelliselta. Mutta vakuuttakaa hänet samasta.

 • Erokirjeen sisältö - eläkkeelle siirtyminen

Tämäntyyppinen erokirjakirjeen sisältö tulisi kirjoittaa hieman eri tavalla, koska kirjoittavan henkilön tulee jäädä eläkkeelle yrityksestä. Säilytä sama muoto, mutta lisää lisää. Kuvaile lyhyesti kokemuksiasi yrityksestä ja kiitä työnantajaa auttamasta sinua kasvamaan tässä yrityksessä.

On paljon etuja, että pystymme kirjoittamaan suuren eronpyyntökirjeen sisällön. Tässä on joitakin niistä -

 • Erokirjeen sisältö palvelee tarvetta välittää kova asia yksinkertaisella sulavalla tavalla
 • Se toimii referenssinä tulevalle työllisyydelle
 • Se osoittaa, kuinka hyvä olet työntekijänä ja kuinka hyvin palvelit yritystä toimikausi aikana
 • Se auttaa työnantajaa ymmärtämään tilanteen selvästi ja päättämään seuraavasta toimintatavasta
 • Kirjoittamalla mukavan, niveltyneen erokirjeen sisällön varmistat, että olet todella ajatellut päätöstäsi poistua organisaatiosta etkä päättänyt poistua organisaatiosta vain hetkessä.
 • Erokirjeen sisältö on muodollisuus, joka sinun tulee tehdä varmistaaksesi, että työsuhdeprosessi suljetaan asianmukaisesti palvelemalla sitä.

Mitä ei sisällytetä erokirjeen sisältöön

Olemme keskustelleet yksityiskohtaisesti siitä, miten sinun pitäisi kirjoittaa eroamiskirja ilmoittautumisaikana, joka auttaa sinua tarjoamaan adieua yrityksellesi, jonka kanssa työskentelet. Mutta on asioita, joita sinun ei pitäisi sisällyttää eroavan kirjeen sisältöön. Tässä on luettelo.

 • Älä kirjoita kirjeesi epävirallisesti, vaikka työnantaja olisi ystäväsi henkilökohtaisessa elämässä. Pidä muodollisuus.
 • Älä ole epäpuhdas äänesi.
 • Älä valita, vaikka sinulla olisi paljon valituksia työnantajaasi vastaan. Koska tämä voi olla todiste hahmosi, ei heidän.
 • Älä tee siitä enemmän kuin 4-5 kappaletta. Saadaksesi käsityksen sanoista, älä kirjoita erokirjeen sisältöä, joka on yli 500 sanaa.
 • Älä kirjoita mitään yksityiskohtaisesti. Kirje on vain paikka mainita ääriviivat. Jos sinun on ilmaistava yksityiskohtaisesti, puhu suoraan työnantajalle.
 • Muista sisällyttää kiitos. Jos olet todella vihainen tai masentunut työnantajan suhteen, voit ohittaa sen (ei normin), mutta ei muuten.
 • Älä käytä mitään fluffy sanoja tai lauseita. Kirjoita se yksinkertaisin ja keskustelusanailla.

Jos luet tämän oppaan ja käytät oppiasi kirjoittaessasi irtisanomiskirjettä irtisanomisajalla, sinun ei tarvitse mennä mihinkään muuhun paikkaan. Ota vain kynä ja paperi, pidä tämä artikkeli ohjeena ja aloita kirjoittaminen. Onnellinen loppu!

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja Microsoft Excel -vinkkeistä, joten käy vain linkin läpi.

 1. Tärkeitä neuvoja Vihauttaa demonin sinussa
 2. 8 pahinta välttämätöntä taloudellista virhettä uramuutosten aikana
 3. 7 tärkeää tehtävää ollaksesi uranne parhaimmissa prosentteissa
 4. Paras artikkeli algoritmeille ja kryptografialle (esimerkit)