Ero SAP: n ja Oracle: n välillä

SAP ERP on Saksassa sijaitsevan SAP SE: n kehittämä toiminnanohjausohjelmisto. Siihen sisältyy organisaation keskeisiä liiketoimintatoimintoja. Yleensä ERP on ohjelmisto, joka on rakennettu kohti organisaation omaisuutta eri teollisuudenaloille. SAP ERP on paketti, joka on suunniteltu tukemaan ja integroimaan melkein kaikkia liiketoimintaprosessien toiminnallisia alueita, kuten myynti ja jakelu, talous, kirjanpito, henkilöstö, valmistus, tuotannon suunnittelu, tavaroiden ja palveluiden hankinta, logistiikka ja varastonhallinta.

Oracle RDBMS on tietokannan hallintajärjestelmä, joka perustuu monimallijärjestelmään. Sitä tuottaa ja markkinoi Oracle Corporation. Oracle RDBMS -järjestelmää käytetään yleisesti erilaisiin tehtäviin, kuten verkkotapahtumien suorittamiseen, tietovarastojen suorittamiseen. Monet uusista RDBMS-asioista tulevat ensin Oraclesta, koska se on tietokantateknologian johtaja. Uusin sukupolvi, Oracle Database 18c, on saatavana hybridi-pilviympäristössä. Se tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja ja ominaisuuksia useilla alueilla, kuten kehitys, turvallisuus, hallinta, skaalautuvuus jne.

SAP ERP koostuu useista moduuleista käsittelemään melkein kaikkia liiketoimintaprosessien toiminnallisia alueita, kuten talouslaskentaa, valvontaa, myyntiä ja jakelua, materiaalien hallintaa, henkilöstöresursseja jne. SAP ERP kerää ja yhdistää erillisten moduulien tietoja tarjotakseen yritykselle tai organisaatiolle yritystason resurssisuunnittelu.

Oracle-tietokanta on erittäin luotettava ja pystyy selviytymään valtavista tietokantakokoista ja valtavista sovellusten työmääristä. Vaikka monimutkaisen ohjelmistotiedoston kanssa työskenteleminen ei ole helppoa, Oracle-suunnittelu RDBMS: n avulla on hyvin varustettu käsittelemään tätä monimutkaisuutta. Oracle-tietokanta on kannettava ja saatavana eri käyttöjärjestelmissä sisältäen saman dokumentoinnin ja saman koodikannan.

SAP ERP: llä on useita etuja, jotka auttavat sujuvammalla yritystasolla tapahtuvassa toiminnassa. Se mahdollistaa helpomman globaalin vuorovaikutuksen ja integroitumisen, minkä seurauksena eri kulttuurien aukot täytetään automaattisesti. Se tarjoaa myös reaaliaikaista tietoa, mikä vähentää mahdollisia redundanssivirheitä. SAP: n tarjoama ERP-ohjelmisto SAP R / 3 tuo uuden suuntauksen yritysohjelmistoon, joka vaihtelee mainframe-tietojenkäsittelystä tietokannan, sovelluksen ja käyttöliittymän kolmiportaiseen arkkitehtuuriin. Luotaessa synkronointia kaikkiin liiketoimintaprosesseihin, SAP varmistaa, että hallintatoiminnot helpottuvat integraatiosta. SAP ERP on myös etu siinä mielessä, että se toimii reaaliajassa toisin kuin aiemmat perinteiset järjestelmät, jotka eivät voineet toimia reaaliajassa, hidastaen hallintaprosessia. SAP ERP -malli toimii neljännen sukupolven ohjelmointikielellä, jota kutsutaan nimellä ABAP (Advanced Business Application Programming).

Oracle on onnistuneesti osoittanut maailman nopeimman RDBMS-suorituskyvyn useilla alustoilla. Sen tietokannan suorituskyvyn viritys on mielenkiintoinen konsepti monille kehittäjille ympäri maailmaa. On olemassa useita tekniikoita, kuten Oracle RAC ja Data Guard, jotka auttavat skaalaamaan tietokantaa pystysuoraan ja vaakasuoraan. Tavallisten tuotteiden lisäksi Oracle tarjoaa myös monia työkaluja, apuohjelmia ja kykyjä, jotka tulevat palvelimen mukana, mutta tärkeintä on, että sitä on helppo käyttää ja se toimii hyvin useimmissa käyttöjärjestelmäalustoissa.

Head to Head -vertailu SAP: n ja Oracle: n välillä

Alla on kahdeksan tärkeintä eroa SAP: n ja Oraclen välillä

Tärkeimmät erot SAP: n ja Oraclen välillä

Alla on pisteluettelot, kuvaile keskeisiä eroja SAP vs. Oraclen välillä

 1. SAP ERP on tunnettu ratkaisu yrityksen resurssisuunnitteluun, kun taas Oracle on tunnetuin teknologiatoimittaja, etenkin RDBMS: n suhteen.
 2. SAP ERP käsittelee liiketoiminnallisia alueita, kuten kirjanpitoa, myyntiä ja jakelua, materiaalien hallintaa, rahoitusta jne., Kun taas Oracle RDBMS käsittelee keskeisiä tietoalueita, kuten tietovarastointi, tietokantojen työkuormat jne.
 3. SAP ERP on ollut synonyymi Microsoftin kaltaisten suurten yritysten kanssa, kun taas Oracle RDBMS on saatavana yksinkertaisista versioista, joita voidaan käyttää hyvin henkilökohtaisten ratkaisujen ratkaisemiseen yrityksille.
 4. SAP ERP hajottaa perinteisen tietojärjestelmien hallinnan, joka huomioi prosessit itsenäisesti, kun taas Oracle käsittelee RDBMS: ää, joka voi toimia monimallijärjestelmässä, tietokannan suunnitteluprosessin helpottamiseksi.
 5. SAP R / 3 on klassinen esimerkki SAP ERP: stä, kun taas Oracle Database 18c on Oracle Corporationin viimeisin RDBMS-julkaisu.
 6. SAP ERP käyttää ABAP: ta vakiona kielenä, kun taas Oracle RDBMS: ää voidaan käyttää SQL-nimisen standardikielen kautta.
 7. SAP ERP on omaisuus siinä mielessä, että se toimii reaaliajassa toisin kuin perinteinen järjestelmä, kun taas Oracle RDBMS: ää voidaan kutsua omaisuudeksi siinä mielessä, että se voidaan pienentää henkilökohtaiseen käyttöön yritystoiminnan rajoista.
 8. SAP ERP -alue on reaaliaikaisessa liiketoiminnan hallintajärjestelmässä, kun taas Oracle RDBMS -järjestelmän vahvuus on tietokannan hallinnassa.
 9. SAP ERP -kehitys voi sisältää Oracle-tietokantajärjestelmän, koska se voidaan integroida useisiin tietokantoihin, kun taas Oracle RDBMS voi olla yksi avainkomponentteja yritysresurssien suunnittelussa liikeyritykselle.
 10. SAP ERP integroi yrityssovellukset, kun taas Oracle RDBMS -sovellusta käytetään yritysympäristöissä tietotason toimintoihin

SAP vs. Oracle -vertailutaulukko

Katsotaanpa yksityiskohtaista vertailua SAP: n ja Oraclen välillä

SAP: n ja Oracle: n vertailun perusteet

MAHLA

Oraakkeli

sektoriYritystoiminnan resurssisuunnitteluTietokannan ohjausjärjestelmä
toiminnallisuusLiiketoimintaprosessien reaaliaikainen hallintaHallitsee tietoja yrityksissä
Kieli (kieletSAP ERP toimii ABAP-kielelläOracle RDBMS -palvelua käytetään SQL: n kautta
MääritelmäSAP ERP tarjoaa joukon työkaluja tiedonkulun helpottamiseksi liiketoiminnassaOracle RDBMS on monimallinen tietokannan hallintajärjestelmä
AvainalueSAP ERP on Application + DatabaseRDBMS on vain tavallinen tietokanta, ilman sovellusta
Toiminnallinen alueMyynti, jakelu, kirjanpito jne.Tietovarastointi, tapahtumien käsittely, tietokantojen työkuormat jne.
TuoteSAP R / 3Oracle-tietokanta 18c
KustannusSAP ERP: n käyttöönottokustannuksia pidetään korkeampinaOracle RDBMS -sovelluksen käyttökustannukset ovat alhaisemmat kuin SAP ERP

Johtopäätös - SAP vs. Oracle

Kun jollakin on selkeä kuva SAP: n ja Oracle RDBMS: n välisestä erotuksesta, hän voi tarkistaa online-koulutusohjelmansa, jotka on rakennettu taitojen mukaan virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja. SAP ERP: n nojalla ehdokkaat voivat saada koulutusta rahoituksesta ja olla hallitsevia, materiaalinhallintaa ja henkilöstöhallintoa sekä muita. Samoin Oracle RDBMS -järjestelmässä aspirantit lisävät taitoja RDBMS: n määrittämiseen, asentamiseen, suunnitteluun ja hallintaan.

SAP ERP tarjoaa yritysratkaisun liiketoimintaprosessille, joka voi sisältää myös tietokantaominaisuuksia. Toisaalta Oracle RDBMS voi tarjota dataratkaisun, joka on yksi yrityksen resurssien suunnittelun komponentteja.

Kaikki riippuu vaatimuksesta ja budjetin suunnittelusta. SAP ERP tarjoaisi yritykselle kokonaisvaltaisen ratkaisun kaikkiin yritystason tarpeisiisi, kun taas Oracle RDBMS toimisi useissa käyttöjärjestelmissä tai ympäristöissä, tarjoaisi ratkaisun kaikkiin tietoon liittyviin vaatimuksiin. Ero SAP: n ja Oraclen välillä on melko näkyvä, on vain, että liiketoimintavaatimukset on mukautettava asiakastyytyväisyyteen ja budjettiin.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas SAP: n ja Oraclen tärkeimpiin eroihin. Tässä keskustellaan myös SAP vs. Oracle-avainten eroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Iaas tai Azure Pass
 2. Typescript käyttöliittymä vs. luokka
 3. Vue.js vs jQuery
 4. C vs Java -erot
 5. Vadelma PI vs Arduino
 6. C vs C ++: hyödyt
 7. Haluatko tietää Vue.js vs Angular -sovelluksesta
 8. C vs C ++ Performance: Mitkä ovat ominaisuudet
 9. Vue.JS vs. React.JS: Haluatko tietää parhaat erot
 10. C vs C #: Haluatko tietää eroista