Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme luomaan ja lisäämään kuvaan yksinkertaisia valokuvatelineitä, hienon viimeistelyn hää- tai kihlakuvien, perhe-muotokuvien, matkavalokuvien ja muun näyttämiseen! Koska mukana on melko vähän vaiheita (ne kaikki ovat helppoja) ja suurin osa niistä on koskaan suoritettava vain kerran, olen jakanut oppaan kahteen osaan.

Tässä ensimmäisessä osassa luomme todellisen valokuvan kiinnityksen itse ja tallennamme sen. Sitten toisessa osassa, lisäämme useita kopioita valokiinnikkeestä kuvaamme! Kun olet suorittanut tämän opetusohjelman ensimmäisen osan, voit siirtyä suoraan osaan 2 aina, kun tarvitset kertauskohtaa valokuvien kiinnitysten lisäämiseen valokuviin. Käytän Photoshop CS5: ää koko tämän oppaan, mutta kaikki viimeisimmät versiot tekevät niin.

Tässä on lopullinen tulos, johon pyrimme. Valokuvien kiinnikkeet näkyvät kuvan kussakin nurkassa:

Viimeinen valokuva kiinnitetään.

Kuinka luoda valokuvan kiinnityksiä Photoshopissa

Vaihe 1: Luo uusi asiakirja

Aloitetaan luomalla uusi Photoshop-asiakirja valokuvakiinnikkeellemme. Siirry valikkopalkin Tiedosto- valikkoon näytön yläreunassa ja valitse Uusi :

Valitse Tiedosto> Uusi.

Tämä avaa Photoshopin Uusi asiakirja -valintaikkunan. Asiakirjalle ei ole tarkkaa kokoa, jota tarvitsemme, mutta pitämään meidät samalla sivulla kirjoittamalla 800 pikseliä leveydelle, 600 pikseliä korkeudelle ja 72 pikseliä tuumaa resoluutiolle . Varmista myös, että Taustasisältö -asetuksena on Valkoinen . Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta. Uusi asiakirjasi ilmestyy näytölle:

Luo uusi 800x600 pikselin asiakirja.

Vaihe 2: Lisää uusi tyhjä kerros

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Mitään ei tapahdu asiakirjaikkunassa, mutta kerrosten paneelissa voi nähdä, että Photoshop on lisännyt uuden tason "Taso 1" taustakerroksen yläpuolelle, joka on taso, joka sisältää valkoisen taustan:

Photoshop lisää uuden tyhjän tason ja nimeää sen "kerrokseksi 1".

Vaihe 3: Piirrä suorakulmainen valinta

Valitse Suorakulmainen telttatyökalu Työkalut-paneelin yläosasta:

Valitse suorakaiteen telttatyökalu.

Kun suorakulmainen telttatyökalu on valittu, pidä Shift- näppäintä painettuna, napsauta ja vedä sitten neliön valinnan ääriviivat asiakirjan keskeltä. Vaihto-näppäimen pitäminen alhaalla vetäessäsi saa valinnan muodon täydelliseksi neliöksi:

Pidä Shift-näppäintä painettuna ja vedä neliön valinta.

Vaihe 4: Täytä valinta mustalla

Kun valinta on paikallaan, siirry näytön yläosassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Kun Täytä-valintaikkuna tulee näkyviin, aseta yläosan Käytä- asetukseksi Musta :

Aseta Käytä -ksi Musta.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja Photoshop täyttää neliön valinnan mustalla:

Valinta on nyt täynnä mustaa kerroksessa 1.

Vaihe 5: Pienennä valintakokoa 50%

Huomaa, että valinnan ääriviivat mustan neliön ympärillä ovat edelleen näkyviä ja aktiivisia asiakirjassa, mikä tarkoittaa, että voimme silti työskennellä sen kanssa. Meidän on pienennettävä sitä koon mukaan, ja voimme tehdä sen Photoshopin Transform Selection -komennolla. Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Muunna valinta :

Siirry kohtaan Valitse> Muunna valinta.

Tämä asettaa muuntamiskahvat (pienet neliöt) valintaikkunan ympärille asiakirjaikkunassa, samalla tavalla kuin mitä olisimme nähneet, jos olisimme valinneet Vapaa muunta -komennon Muokkaa-valikosta. Ero on siinä, että vapaa muuntaminen muuttaisi valintakehyksen sisällä olevia pikseliä, kun taas muunnosvalinta vaikuttaa vain itse valintakehykseen, ei sen sisällä oleviin pikseliin. Valinnan ääriviivat on kutistettava 50 prosentilla, joten siirry Asetukset-palkkiin näytön yläreunaa pitkin ja kirjoita 50 prosenttia sekä leveydelle (W) että korkeudelle (H) :

Syötä 50% valinnan ääriviivojen leveydelle ja korkeudelle.

Paina Enter (Win) / Return (Mac) kerran hyväksyäksesi muutokset Asetukset-palkissa, paina sitten toisen kerran hyväksyäksesi muutoksen. Valinnan ääriviivat näkyvät puolella alkuperäisestä koostaan ​​neliön sisällä:

Valinnan ääriviivat muuttuivat vaikuttamatta mustaan ​​neliöön.

Vaihe 6: Poista neliön keskusta

Poista neliön keskusta painamalla näppäimistön Backspace (Win) / Delete (Mac) ja poista valinta ääriviivat painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Kun neliön keskipiste poistetaan, näemme valkoisen taustan taustakerroksesta, joka näyttää sen läpi:

Neliön keskusta on poistettu.

Vaihe 7: Piirrä diagonaalivalinta neliön keskustan läpi

Valitse Polygonal Lasso -työkalu Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa tavallisen Lasso-työkalun takana, joten napsauta Lasso-työkalua ja pidä sitten hiiren painiketta painettuna, kunnes ilmestyy valikko. Valitse valikosta Polygonal Lasso -työkalu:

Napsauta ja pidä painettuna Lasso-työkalua ja valitse sitten Polygonal Lasso -työkalu luettelosta.

Kun Polygonal Lasso -työkalu on valittu, napsauta neliön vasemman alakulman alapuolella ja vasemmalla puolella asettaaksesi valinnan lähtöpisteen, napsauta sitten yläpuolella ja neliön oikean yläkulman oikealla puolella. Tämä vetää diagonaalisen viivan neliön keskustan läpi. Napsauta ruudun vasemman yläkulman yläpuolella ja vasemmalla puolella, sitten takaisin alkuperäiseen pisteeseen alapuolella ja ruudun vasemmalle puolelle suorittaaksesi valinnan:

Piirrä valinta, joka jakaa neliön vinottain.

Vaihe 8: Poista valittu alue

Paina uudelleen askelpalautin (Win) / Poista (Mac) poistaaksesi neliön valitun alueen. Poista sitten valinnan ääriviivat painamalla Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac):

Neliö on nyt vain entisen itsensä suikale.

Vaihe 9: Valitse jäljellä oleva neliön osa

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta suoraan Kerroksen 1 esikatselukuvaa Tasot-paneelissa:

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta esikatselukuvan pikkukuvaa.

Tämä lataa heti valinnan ääriviivat kerroksen sisällön ympärille, joka meidän tapauksessamme on jäljellä oleva neliön osa:

Valinnan ääriviivat näkyvät mustan alueen ympärillä.

Vaihe 10: Sopimuksen valintaperiaatteet

Aivan kuten aiemmin teimme, meidän on pienennettävä tätä uutta valintavalikoimaa. Sen sijaan, että käyttäisit Transform Selection -vaihtoehtoa, siirry Valitse- valikkoon, valitse Muokkaa ja valitse sitten Sopimus :

Valitse Valitse> Muokkaa> Sopimus.

Kun Sopimuksen valinta -valintaikkuna tulee näkyviin, kirjoita 8 pikseliä (jotka supistavat valinnan ääriviivat 8 pikselillä) ja napsauta sitten OK poistuaksesi valintaikkunasta:

Sopimusvalinta pienentää valinnan ääriviivat valitsemasi määrän verran.

Valinnan ääriviivat näyttävät nyt pienemmiltä muodon sisällä. Aiomme kopioida tämän pienemmän alueen uudelle tasolle:

Jälleen kerran valinnan ääriviivat muutettiin vaikuttamatta sen sisällä oleviin pikseliin.

Vaihe 11: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla :

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Voit myös painaa pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kummassakin tapauksessa kopioi valittu alue uudelle tasolle, joka Photoshop nimittää "kerroksen 2":

Uusi kerros ilmestyy kerroksen 1 yläpuolelle.

Vaihe 12: Lisää viiste- ja kohokuviointitaso

Valokuvakiinnikkeemme perusmuodot ovat paikoillaan, joten annetaan heille pieni yksityiskohta ja määritelmä. Kun kerros 2 on valittu, napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta:

Napsauta Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse näkyviin kerrostyylien luettelosta viiste ja kohokuvio :

Napsauta Bevel and Emboss.

Tämä avaa Photoshopin Tasotyyli-valintaikkunan, joka on asetettu Keskipalkin viiste- ja kohouma-asetuksiin. Muuta Tyyli-asetukseksi Pillow Emboss, aseta sitten koon 3 px ja Pehmennä- arvoksi 5 px :

Viiste- ja Kohokuvio-vaihtoehdot.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan. Pienemmässä muodossa on nyt joitain hienoja korosteita reunojen ympärillä ikään kuin se olisi upotettu suurempaan muotoon:

Pienempi muoto näyttää nyt upotettuna suurempaan muotoon.

Vaihe 13: Kopioi ja liitä tasotyyli kerrokseen 1

Siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon, valitse Tasotyyli ja valitse sitten Kopioi tasotyyli :

Siirry kohtaan Kerros> Tasotyyli> Kopioi tasotyyli.

Napsauta Tasot 1 -tasoa Tasot-paneelissa valitaksesi sen:

Valitut tasot näkyvät korostettuna sinisellä Tasot-paneelissa.

Kun kerros 1 on valittu, palaa takaisin kerrosvalikkoon, valitse uudelleen tason tyyli ja valitse tällä kertaa Liitä tason tyyli :

Siirry kohtaan Kerros> Kerrostyyli> Liitä tasotyyli.

Vaihe 14: Muokkaa tasotyyliä

Tämä lisää täsmälleen saman viiste- ja kohokuviointitason kerroksesta 2 kerrokseen 1, täydellisenä kaikilla samoilla asetuksilla, jotka olemme asettaneet Tasotyyli-valintaikkunassa. Ongelma on, että meidän on tehtävä muutama muutos asetuksiin. Onneksi Photoshop antaa meille mahdollisuuden muokata kerrostyylejä milloin haluamme. Jos katselet tasoa 1 kerroksen alapuolella, näet hetki sitten liittämän viiste- ja kohokuviointityylin. Kaksoisnapsauta sen nimeä avataksesi valintaikkunan uudelleen:

Kaksoisnapsauta tason 1 alapuolella olevaa "Viiste ja kohokuvio" -kohtaa.

Kun Kerrostyyli -valintaikkuna tulee uudelleen näkyviin, vaihda tyylivaihtoehto Pillow-kohokuvasta Sisäviivaksi ja lisää sitten Pehmennys- arvo 7 pikseliin :

Kerrostyylejä voidaan muokata niin monta kertaa kuin haluamme vaikuttamatta kuvan laatuun.

Suuremmalla muodolla on nyt hienovaraiset kohokohdat, jotka ovat samanlaisia ​​kuin pienempi muoto. Älä vielä poistu Tasotyyli-valintaikkunasta. Meillä on vielä yksi lisättävä:

Viiste- ja Kohokuvio-efekti on valmis.

Vaihe 15: Lisää pudotusvarjo

Kun Tasotyyli-valintaikkuna on edelleen avoinna, napsauta suoraan sanoja Pudota varjo vasemman sarakkeen tasotyyliluettelon yläosassa. Varmista, että napsautat itse sanoja etkä sanojen vasemmalla puolella olevassa valintaruudussa, muuten et pääse luopumisen varjoasetuksiin:

Napsauta sanoja Pudota varjo Tasotyyli-valintaikkunan vasemmassa sarakkeessa.

Layer Style -valintaikkuna muuttuu niin, että pudotusvarjon vaihtoehdot näkyvät keskimmäisessä sarakkeessa. Poista valinta Käytä globaalia valoa -asetus ja muuta varjon kulma arvoon -30 °. Suurenna varjon etäisyys 5 pikseliin, lisää sitten koko 10 pikseliin:

Pudota varjo -vaihtoehdot.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta. Kun varjo lisättiin, valokuvaasennus on nyt valmis:

Valmiit valokuvakiinnikkeet.

Vaihe 16: Yhdistä kaksi muotoa uudeksi kerrokseksi

Kun kerros 1 on valittu, pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Tasot 2 -tasoa Tasot-paneelissa. Tämä valitsee molemmat tasot kerralla (näet ne molemmat korostettuna sinisellä):

Pidä Ctrl (Win) / Command (Mac) painettuna ja napsauta tasoa 2 valitaksesi molemmat tasot.

Kun molemmat kerrokset on valittu, siirry Taso- valikkoon ja valitse Yhdistä kerrokset tai paina pikanäppäimiä Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac):

Valitse Taso> Yhdistä kerrokset.

Tämä yhdistää molemmat kerrokset yhdeksi kerrokseksi Tasot-paneelin Tausta-kerroksen yläpuolelle. Photoshop nimeää yhdistetyn tason "kerrokseksi 2", mutta nimeämme se uudelleen napsauttamalla kaksoisnapsauttamalla suoraan tason nimeä ja muuttamalla se "Photo mount" -kuvaksi. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis hyväksymään nimenmuutoksen:

Nimeä sulautettu kerros uudelleen "Photo mount".

Vaihe 17: Tallenna valokuvakiinnike

Ennen kuin siirrymme opetusohjelman toiseen osaan, tallennetaan valokuvakiinnike, jotta voimme avata sen ja käyttää sitä milloin tahansa. Siirry näytön yläreunan Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna nimellä :

Valitse Tiedosto> Tallenna nimellä.

Kun Tallenna nimellä -valintaikkuna tulee näkyviin, siirry tietokoneesi sijaintiin, johon haluat tallentaa tiedoston. Aion tallentaa kaivoksen kansioon, jonka minulla on työpöydälläni nimeltä "Photoshop-tiedostot". Anna tiedostolle kuvaava nimi, kuten "valokuvateline". Valitse Format-asetukseksi Photoshop, jotta asiakirja tallennetaan Photoshop PSD-tiedostoksi ja varmista, että Tasot on valittu, jotta dokumentin yksittäiset tasot tallennetaan. Napsauta Tallenna, kun olet valmis:

Tallenna valokuvakiinnike Photoshop PSD-tiedostoksi.