Tämä opetusohjelma näyttää sinulle, kuinka voit nopeasti kopioida Photoshopin kerrostehosteet ja tasotyypit kerroksesta toiseen! Photoshop CC: lle ja aiemmille.

Photoshop-kerrostyylit ovat helppo tapa luoda hauskoja ja vaikuttavia tehosteita, joita olisi lähes mahdotonta luoda ilman niitä. Mutta kun olet lisännyt vedot, varjot, hehku ja muut yhdelle kerrokselle, miten saat nämä samat tehosteet muihin kerroksiin ilman, että sinun tarvitsee tehdä koko efekti tyhjästä? Se on todella yksinkertaista.

Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kuinka kopioida kerrostehosteet kerrokselta toiselle, mukaan lukien kuinka kopioida yksi tehoste ja kuinka kopioida useita kerrostehosteita kerralla. Näytän myös, kuinka voit kopioida ja liittää koko tasotyylin, joka sisältää kaikki lisäämäsi tasoitehosteet ja mahdolliset sekoitusasetukset. Ja opit säästää aikaa yhdistämällä useita kerroksia tasoryhmään ja kopioimalla ja liittämällä sitten kerrostehosteet ryhmään!

Käytän Photoshop CC: tä, mutta voit seurata sitä Photoshopin uusimman version kanssa. Aloitetaan!

Alkukerroksen tehosteiden lisääminen

Tässä on retro-tyylinen muotoilu, jota työskentelen Photoshopissa, ja suurin osa työstä tehdään tasotehosteilla. Latasin taustakuvan Adobe Stock: sta, ja olen lisännyt sen eteen sanat "LAYER FX".

Käytössäni fontti on Tachyon, jonka latasin Adobe Typekitistä. Ja huomaa, että olen jo mennyt eteenpäin ja lisännyt kerrostehosteeni F-kirjaimeen alareunassa. Koska tehoste on jo luotu kerran, sen kopioiminen muihin kerroksiin on helppoa:

Photoshop-dokumentti, jossa kerrostehosteet on sovellettu yhteen kerrokseen.

Tasot-paneelissa näemme kerrostehosteeni, jotka luetellaan kyseisen tyyppikerroksen alla. Huomaa, että sijoitin jokaisen kirjaimen malliin omaan erilliseen kerrokseensa, jotta voin kiertää tai muuttaa kokoa erikseen. Mutta tämä tarkoittaa, että tarvitsen tavan saada efektit siitä ensimmäisestä kerroksesta kuudelle muulle kerrokselle:

Tasot-paneeli, joka näyttää kerrostehosteet, jotka on sovellettu yhteen kerrokseen.

Aiheeseen liittyviä: Luo 80-luvun retro-tekstitehoste Photoshopiin

Kuinka kopioida yhden kerroksen efekti toiseen kerrokseen

Aloitamme opiskelemalla, kuinka kopioida yhden kerroksen tehoste kerrokselta toiselle, ja sitten näytän sinulle, kuinka kopioida monikerroksiset tehosteet kerralla.

Sen sijaan, että kopioisit jokaista kerrostehostetta luettelossa, voit kopioida yhden tehosteen kerrallaan. Pidä vain painettuna näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä ja napsauta sitten suoraan kopioitavan tasotehosteta ja vedä se tason päälle, johon haluat liittää.

Täällä pidetään Alt (Win) / Option (Mac) -painiketta ja vetämällä Bevel & Emboss -tehosteen kirjaimesta "F" alas kirjaimeen "X":

Yhden kerroksen efektin kopioiminen toiseen kerrokseen.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop pudottaa kopion kyseisestä tehosteesta toiselle kerrokselle. Minulla on nyt kaikki neljä tehosta (viiste ja kohokuvio, sisempi varjo, sisäinen hehku ja ulkoinen hehku) edelleen sovellettu alkuperäiseen kerrokseen, ja vain yksi näistä tehosteista (viiste ja kohokuvio) on sovellettu toiseen:

Yksitehoste on kopioitu.

Ja asiakirjassa näemme vain X-kirjaimeen sovelletun viiste- ja kohokuvio-tehosteen. Se ei tietenkään ole mitä halusin tehdä, joten peruun viimeisen vaiheen painamalla Ctrl + Z (Win) / Command + Z (Mac) näppäimistöllä:

Tulos, kun olet kopioinut vain yhden tehosteista toiseen kerrokseen.

Aiheeseen liittyviä: Opi käyttämään tasoja Photoshopissa

Kuinka kopioida kaikki kerrostehosteet toiseen kerrokseen

Jos haluat kopioida jokaisen kerrostehosteen kerroksesta toiseen, pidä uudelleen näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä alhaalla. Napsauta sitten sanaa "Effects" yksittäisten kerrostehosteiden luettelon yläpuolella ja vedä se toiseen kerrokseen:

Vedä sanaa "Tehosteet" kerroksesta toiseen.

Vapauta hiiren painike ja Photoshop kopioi kokonaisen tehosteluettelon uudelle tasolle:

Jokainen kerrostehoste on kopioitu.

Mutta asiakirjassa jokin ei ole vielä vialla. Vaikka olen kopioinut kaikki kerrostehosteet ensimmäisestä kerroksesta toiseen, kaksi kirjainta eivät silti näytä samalta:

Tulos kaikkien kerrostehosteiden kopioinnin jälkeen kerroksesta toiseen.

Kerrostehosteet vs. tasotyyli Photoshopissa

Syy, miksi ne eivät näytä samalta edes kaikilla kopioiduilla kerrostehosteilla, on, että toisesta kerroksesta puuttuu edelleen ensimmäisen kerroksen läpinäkyvyysvaikutus . Ja tämä tuo meidät eroon kerrostehosteiden ja kerrostyylien välillä .

Kerrostehosteet ovat itse todellisia tehosteita, kuten Bevel and Emboss, Stroke, Drop Shadow ja niin edelleen. Mutta tasotyyli ei sisällä pelkästään kerrostehosteita, vaan myös kaikkia sekoitustehosteita, jotka olet käyttänyt tasoon. Sekoitustehosteet sisältävät Peittävyys- ja Täyte-arvot, sekoitustilan ja muut kerrostavan valintaikkunassa asettamat sekoitusasetukset.

Täytä arvo

Napsauta Tasot-paneelissa F-tasoa valitaksesi sen. Ja huomaa, että kerrostehosteiden soveltamisen lisäksi olen myös laskenut Täyttö- arvon 0%: iin . Tämä tarkoittaa, että kerroksen sisältö on läpinäkyvää ja kaikki, mitä dokumentissa näemme, ovat itse kerrostehosteet:

Ensimmäisen kerroksen täyttöarvo laskettiin arvoon 0%.

Mutta jos valitsen "X" -kerroksen, Täyttö- arvo on edelleen asetettu 100%: iin . Joten tehosteet kopioitiin, mutta Täyttö-arvo ei ollut:

Toisen kerroksen täyttöarvo on edelleen 100%.

Kuinka poistaa kerrostehosteet

Koska kerrostehosteiden kopioiminen ei antanut minulle tarvittavaa tulosta, poistan tehosteet "X" -kerroksesta. Poista kaikki kerrostehosteet kerralla napsauttamalla sanaa "Effects" ja vetämällä se alas roskakoriin:

Poistetaan kopioimani kerrostehosteet.

Kuinka kopioida tasotyyli toiseen tasoon

Joten miten voimme kopioida koko tasotyylin yhdestä kerroksesta toiseen, niin että saamme sekä kerrostehosteet että sekoitustehosteet?

Kopioida tasotyyli napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) tasolla, joka sisältää tehosteet:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tasoa, jolla on tasotyyli.

Valitse sitten valikosta Kopioi tasotyyli :

Kopiokerroksen tyylin valitseminen.

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tasolla, johon haluat liittää tehosteet:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tasoa, johon tasotyyli kopioidaan.

Ja valitse Liitä tason tyyli :

"Liitä tasotyyli" valitseminen.

Tällä kertaa kerrostehosteet eivät vain kopioida, vaan myös sekoitustehosteet. Tällöin Täyttö-arvo on asetettu oikein arvoon 0%:

Tasotyylin kopioiminen kopioi myös Täytä-arvon.

Ja asiakirjassa kaksi kirjainta, "F" ja "X", näyttävät nyt lopulta samalta:

Tulos koko tasotyylin kopioinnin ja liittämisen jälkeen.

Kuinka kopioida tasotyyli useampaan kerrokseen kerralla

Joten nyt kun tiedämme, kuinka kerrostehosteet ja tyylit kopioidaan yhdelle kerrokselle, opitaan kuinka kopioida ne useaan kerrokseen kerralla.

Takaisin Tasot-paneelissa näemme, että jokainen sanan "KERRO" kirjain esiintyy omalla kerroksellaan. Jälleen tein niin, jotta voin kiertää tai muuttaa koko jokaista sanan kirjainta erikseen. Mutta se tarkoittaa, että tarvitsen tavan kopioida ja liittää tasotyyli vielä viidelle tasolle:

Sana "KERROS" on jaettu viiteen erilliseen kerrokseen.

Yksi tapa tehdä se on valita kaikki viisi kerrosta kerralla ja kopioida ja liittää sitten tasotyyli niihin.

Vaihe 1: Kopioi tasotyyli

Kopioi ensin kerroksen tyyli kuten aiemmin tekemällä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauttamalla (Mac) kerroksella tehosteita ja valitsemalla valikosta Kopioi tasotyyli:

Kopiokerroksen tyylin valitseminen.

Vaihe 2: Valitse tasot

Valitse sitten useita kerroksia kerralla napsauttamalla ylin kerros, jonka haluat valita:

Napsauta yläkerrosta valitaksesi sen.

Pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja napsauta alakerrosta. Tämä valitsee molemmat kerrokset sekä jokaisen kerroksen välillä:

Pidä Shift painettuna ja napsauta alakerrosta.

Aiheeseen liittyviä: Lisätietoja vinkkejä ja temppuja kerrosten käsittelemiseen!

Vaihe 3: Liitä tasotyyli

Kun tasot on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) missä tahansa tasossa ja valitse valikosta Liitä tason tyyli :

"Liitä tasotyyli" valitseminen.

Tämä lisää kopion sekä kerrostehosteista että sekoitustehosteista jokaiselle kerrokselle. Olen jakanut Tasot-paneelin kahteen sarakkeeseen täällä, koska kerrostehosteiden luettelo on nyt niin pitkä:

Tasotyyli on kopioitu jokaiselle erilliselle tasolle.

Ja asiakirjassa näemme, että sana "KERROS" vaikuttaa nyt samoihin vaikutuksiin kuin "F" ja "X":

Tulos, kun kerrostyyli on kopioitu useaan kerrokseen kerralla.

Ongelma tasotyylin kopioimisesta useisiin kerroksiin

Mutta tässä on ongelma, joka voi joutua kohtaamaan, kun käytät samaa kerrostehostetta tai tasotyyliä useilla erillisillä kerroksilla. Entä jos sinun on muutettava vaikutusta?

Entä esimerkiksi jos minun on muutettava vaikutusta, jota sovelletaan jokaiseen kirjaimeen sanassa "KERROS"? Oletetaan, että haluan poistaa Bevel & Emboss -tehosteen käytöstä koko sanalla. Voin sammuttaa Bevel & Emboss L-tason napsauttamalla sen näkyvyyskuvaketta :

Bevel & Emboss -sovelluksen kytkeminen pois päältä yhdestä kerroksesta.

Mutta se sammuttaa vain yhden kerroksen vaikutuksen. Muut kerrokset eivät muutu:

Muutos vaikutti vain siihen kerrokseen.

Kuinka kopioida tasotyyli kerrosryhmään

Parempi tapa työskennellä olisi sijoittaa kerrokset tasoryhmään ja kopioida sitten tasotyyli itse ryhmään. Ja tässä miten se tehdään.

Vaihe 1: Valitse kerrokset, jotka haluat sijoittaa ryhmään

Valitse ensin kerrokset, jotka haluat ryhmitellä toisiinsa napsauttamalla yläkerrosta, pitämällä Shift painettuna ja napsauttamalla sitten alakerrosta:

Valitaan kaikki viisi ryhmitettyä kerrosta.

Vaihe 2: Valitse "Uusi ryhmä kerroksista"

Kun tasot on valittu, napsauta Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa valikkokuvaketta :

Napsauta valikkokuvaketta.

Ja valitse uusi ryhmä kerroksista :

"Uusi ryhmä kerroksista".

Anna ryhmälle nimi tai hyväksy vain oletusnimi ja napsauta OK:

Luo uusi tasoryhmä napsauttamalla OK.

Ja Tasot-paneelissa kaikki viisi kerrosta ovat nyt ryhmän sisällä:

Kerrokset on nyt ryhmitelty yhteen.

Vaihe 3: Kopioi tasotyyli

Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tasolla, jolla on kopioitavat tehosteet:

Napsauta tasoa hiiren kakkospainikkeella.

Ja valitse Kopiokerroksen tyyli :

Kopiokerroksen tyylin valitseminen.

Vaihe 4: Liitä tasotyyli ryhmään

Napsauta sitten hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) tasoryhmässä:

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tasoryhmää.

Ja valitse Liitä tason tyyli :

"Liitä tasotyyli" valitseminen.

Tällä kertaa sen sijaan, että levittäisimme tasotyyliä joukkoon erillisiä tasoja, olemme käyttäneet sitä itse ryhmään:

Tasotyyli käytetään ryhmässä.

Kuinka muokata ryhmän tasotyyliä

Kun tasotyyli kopioidaan ryhmään, tehosteisiin tehdyt muutokset koskevat kaikkia ryhmän tasoja.

Muokkaan viiste- ja kohokuviointiasetuksia kaksoisnapsauttamalla tehosteen nimeä:

Kaksoisnapsauta sanoja "Bevel & Emboss".

Ja sitten kerrostyyli-valintaikkunassa teen muutamia muutoksia. Lasen Koko- arvon 60 piksestä alas 20 pikseliin . Sitten vaihdan Highlight-värin vaaleanpunaisesta valkoiseksi . Lasen Highlight Opacity 100%: sta 70%: iin .

Koska tämä ei ole opas tietyn tehosteen luomiseen, olen käynyt läpi nämä muutokset nopeasti. Tarkoitus on tässä vain osoittaa, kuinka helppoa on muokata kerrostehosteita, kun niitä sovelletaan tasoryhmään:

Muutosten tekeminen yhteen tasotyylin efekteistä.

Napsauta OK sulkeaksesi Tasotyyli-valintaikkunan. Ja heti kaikki ryhmän tasot päivittyvät. Muuttamalla vain yhden tehosteen pystyin muuttamaan useiden kerrosten ulkoasua kerralla:

Tulos kerrosryhmään käytettyjen tehosteiden muokkaamisen jälkeen.

Ja siellä meillä se on! Näin kopioit kerrostehosteita ja tasotyylejä yhdeksi kerrokseksi, useaksi kerrokseksi ja tasoryhmäksi Photoshopissa!

Tutustu Photoshopin perustiedot -osaan, jos haluat lisätietoja, tai Tekstitehosteet -osiosta, jossa on lisää tehosteita, joita voit luoda tasotyyleillä! Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!