Tässä Photoshop-opetusohjelmassa opimme kuinka lisätä realistinen vesiheijastus mihin tahansa valokuvaan. Sen luominen on erittäin helppo ja voit lisätä sen mihin tahansa haluamaasi valokuvaan, vaikka se yleensä toimii parhaiten kuvien kanssa, joissa ei ole jo vettä niissä. Käytämme yksinkertaista suodatinta ja siirtymäkarttaa luomaan veden aaltoilutehosteen ja sävyn / kylläisyyden säätökerrosta, jotta vedellemme saadaan vähän väriä.

Versiohuomautus: Tämä opetusohjelma on kirjoitettu Photoshop CS5: lle ja aiemmille. Photoshop CC: n ja CS6: n käyttäjät haluavat tutustua aivan uuteen Water Reflection Effect -oppaaseemme.

Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen koko tämän oppaan kanssa:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on mitä meidän kuvamme näyttää lisäämällä vedenheijastus:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Äskettäin Photoshopissa avatun kuvassamme näemme Tasot-paletissa, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros, Taustakerros, joka sisältää kuvan:

Alkuperäinen kuva Tasot-paletin Tausta-kerroksessa.

Meidän on kopioitava taustakerros, ja voimme tehdä sen käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Kun nyt tarkastelen Tasot-palettia, näen, että minulla on nyt kaksi kerrosta - alkuperäinen taustakerros alaosassa ja uusi taso, Taso 1, jonka yläpuolella on kopio:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Lisää lisää kangastilaa asiakirjan alaosaan

Lisäämme vedenheijastuksen kuvan alapuolelle, joten lisäämme vähän kangastilaa asiakirjan pohjalle, jotta tilaa heijastumisellemme olisi. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon ja valitse kankaan koko . Tämä tuo esiin Photoshopin "Canvas Size" -valintaikkunan. Helpoin tapa tehdä tässä on lisätä kaksinkertainen määrä kangastilaa kuin mitä meillä tällä hetkellä on, mutta haluamme vain, että se näkyy asiakirjan alaosassa, ei sen yläpuolella tai molemmilla puolilla, joten meidän on kerrottava Photoshopille tarkalleen missä haluamme tämän ylimääräisen kangastilan menevän.

Syötä ensin korkeudelle 100 ja aseta mittaus prosenttiosuudeksi alla olevan punaisen ympyrän muodossa. Jätä Leveys-asetukseksi 0. 0. Varmista sitten, että Suhteellinen- asetus on valittuna, joka käskee Photoshopin antamaan meille 100% enemmän kangastilaa kuin mitä meillä jo on. "Suhteellinen" -vaihtoehdon alapuolella on 3x3 ruudukko. Täällä kerromme Photoshopille, mihin haluamme sijoittaa lisäkangastilamme. Napsauta neliön sisällä ylimmän rivin keskellä (jälleen kuten alla ympyröity). Tämä käskee Photoshopia olemaan sijoittamatta ylimääräistä kangastilaa asiakirjan yläpuolelle ja sen sijaan, että kaikki se asetetaan alareunaan:

Lisää lisää kangastilaa "Canvas Size" -valintaikkunan avulla.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja Photoshop lisää ylimääräisen kangastilan kuvan alaosaan:

x

Asiakirjan korkeus on nyt kaksinkertaistettu, kun pohjalle on lisätty lisäkangastilaa.

Vaihe 3: Käännä yläkerros pystysuunnassa

Heijastuksen luomiseksi meidän täytyy kääntää kuva ylösalaisin, joten tehdään se. Kun yläkerros on valittu Tasot-paletista, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon, valitse Muunna ja valitse sitten Käännä pystysuunnassa . Photoshop kääntää kuvan asiakirjassa ylösalaisin:

Siirry kohtaan Muokkaa> Muunna> Käännä pystysuora, jos haluat kääntää kuvan yläkerroksessa ylösalaisin.

Vaihe 4: Vedä käännetty kuva asiakirjan pohjaan

Tarvitsemme, että käännetyn kuvan on oltava asiakirjan alareunassa, joten napauta Siirrä-työkalu Työkalut-paletista tai paina näppäimistön V-näppäintä pikakuvakkeen saamiseksi:

Valitse Siirrä-työkalu.

Napsauta sitten siirretyökalua, napsauta dokumentin sisällä ja vedä käännetty kuva alaspäin, kunnes sen yläosa on rivissä alkuperäisen kuvan alaosan kanssa. Pidä Shift-näppäintä painettuna vetäessäsi varmistaaksesi, että vedät alas suoraan:

Vedä käännetty kuva alas alkuperäisen alapuolelle.

Vaihe 5: Lisää uusi tyhjä kerros

Nyt kun käännetty kuvamme on paikoillaan, voimme alkaa luoda vesimyllytehosteemme. Ensin meidän on lisättävä uusi tyhjä kerros Tasot-paletin yläosaan, joten kun "Taso 1" on edelleen valittuna, napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Lisää uusi tyhjä kerros asiakirjaan.

Vaihe 6: Täytä uusi kerros valkoisella

Täytämme uuden tyhjän kerroksen valkoisella. Jos valkoinen ei ole tällä hetkellä taustavärisi, paina näppäimistön D-näppäintä, joka nollaa Photoshopin etualan ja taustavärit, jolloin etualan väri muuttuu mustaksi ja taustaväriksi valkoinen. Täytä sitten uusi taso Taustaväri (valkoinen) -näppäimellä Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac). Asiakirjasi täytetään valkoisella.

Koko kuva on nyt täynnä valkoista.

Vaihe 7: Levitä "Rasterointi" -suodatin luodaksesi mustavalkoisia vaakasuoria viivoja

Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Sketch ja valitse sitten rasterointi . Tämä tuo esiin Photoshopin Filter Gallery (Photoshop CS: ssä ja uudemmissa) -asetuksen "Halftone Pattern" -suodatinvaihtoehdoista oikealla ja suurella esikatselulla efektistä vasemmalla. Käytämme tätä suodatinta lisätäksesi joukon mustavalkoisia vaakasuoria viivoja kuvaan. Näistä linjoista tulee veden väreilyjämme. Mitä enemmän rivejä on, sitä enemmän aaltoja meillä on.

Ensinnäkin haluamme varmistaa, että luomme viivoja eikä pisteitä tai ympyröitä, joten aseta Kuvion tyyppi -asetukseksi Lines . Hallitsemme rivien määrää säätämällä Koko- vaihtoehtoa. Alemmat arvot antavat meille enemmän rivejä, koska pienentämme kunkin rivin kokoa ja korkeammat arvot antavat meille vähemmän, mutta paksumpia rivejä. Aion asettaa Koko-arvoksi 7, mikä mielestäni toimii parhaiten kuvalleni. Voit kokeilla tätä arvoa itse. Sen alapuolella oleva Kontrasti- vaihtoehto määrittää, kuinka terävät viivojen reunat ovat. Alemmat arvot antavat sinulle pehmeät viivat, valkoiset korkeammat arvot antavat sinulle kovat reunaviivat. Aseta tämä arvo kokonaan arvoon 50, jotta linjoillesi saadaan terävät reunat. Pehmennämme niitä itse Gaussian Blur -suodattimella hetkessä:

Säädä rasterikuvio-suodatinasetuksia, jotta kuvan läpi muodostuu mustavalkoisia viivoja.

Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta, ja Photoshop täyttää kuvan ylhäältä alas mustavalkoisilla viivoilla:

Kuva on nyt täynnä mustavalkoisia vaakasuoria viivoja.

Vaihe 8: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin linjoille

Ennen kuin voimme käyttää mustavalkoisia viivojamme vesiviristeinä, meidän on tasoitettava ne ja luotava mukavat, sujuvat siirtymät niiden välillä. Siirry siihen siirtymällä uudestaan Suodatin- valikkoon, valitsemalla Blur ja valitsemalla sitten Gaussian Blur, joka tuo esiin "Gaussian Blur" -valintaikkunan. Pidä silmällä kuvaa ja vedä valintaikkunan alaosassa olevaa liukusäädintä lisätäksesi säde- arvoa, kunnes viivoilla on erittäin pehmeä reuna. Käytän tässä opetusohjelmassa pientä kuvaa, joten minulle noin 4 pikselin sädearvo toimii hyvin. Jos käytät suurempaa, korkearesoluutioista kuvaa, sinun on asetettava omasi korkeampaan arvoon:

Tasoita linjojen reunat Gaussian Blur -suodattimella.

Napsauta OK, jos haluat poistua valintaikkunasta ja lisätä epäterävyyttä riveille.

Vaihe 9: Kopioi linjakerros uutena asiakirjana

Aiomme luoda aivan uuden asiakirjan rivikerroksestamme, jota käytämme sitten siirtokarttana vesivirheillemme. Kun viivakerros on valittu, siirry näytön yläreunassa olevaan Taso- valikkoon ja valitse Monista taso, joka tuo esiin "Monista kerros" -valintaikkunan. Napsauta Kohde-vaihtoehdissa Asiakirja- vaihtoehdon oikealla puolella olevaa alas osoittavaa nuolta ja aseta se arvoon Uusi, mikä luo uuden Photoshop-asiakirjan kerroksestamme:

Aseta "Asiakirja" -vaihtoehto "Monista kerros" -valintaikkunassa "Uusi".

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta, ja kerros avautuu näytöllä uudessa asiakirjassa.

Vaihe 10: Tallenna uusi asiakirja ja sulje se

Tästä uudesta luomastamme asiakirjasta tulee siirtymiskarttamme, mutta ennen kuin voimme käyttää sitä, meidän on tallennettava se. Suljemme sen myös tallentamisen jälkeen, koska emme enää tarvitse sitä auki, ja helpoin tapa suorittaa molemmat tehtävät on yksinkertaisesti sulkea asiakirja. Kun yrität sulkea sen, Photoshop tulee sinä, kun haluat tallentaa asiakirjan ennen sen sulkemista. Napsauta Kyllä :

Valitse "Kyllä", kun Photoshop kysyy, haluatko tallentaa asiakirjan ennen sen sulkemista.

Photoshop tuo esiin Tallenna nimellä -valintaikkunan. Voit nimetä uuden dokumentin mitä haluat. Aion nimetä kaivokseni "vesivirrat". Varmista, että tallennat sen Photoshop .PSD-tiedostona, koska ne ovat ainoat tiedostot, joita Photoshop voi käyttää siirtymäkartana. Haluat todennäköisesti tallentaa asiakirjan työpöydälle, koska meidän on löydettävä se hetkessä uudestaan.

Vaihe 11: Poista linjakerros

Nyt kun olemme käyttäneet mustavalkoisia viivojamme luodaan tiedosto, jota käytämme siirtymiskarttana, voimme päästä eroon siitä. Napsauta sitä ja vedä se alas Tasot-paletin alaosassa olevaan roskakorikuvakkeeseen:

Poista ja napsauta ja vedä viivakerros ("Taso 2") Tasot-paletin alaosassa olevaan roskakoriin.

Vaihe 12: Yhdistä kaksi kerrosta uudeksi kerrokseksi

Ennen kuin voimme lisätä käyttää siirtymiskarttaamme, meidän on yhdistettävä kaksi kuvakerrosta uuteen kerrokseen niiden yläpuolella. Voit tehdä sen, kun "Kerros 1" on valittuna, käyttämällä pikanäppäintä Shift + Ctrl + Alt + E (Win) / Shift + Komento + Optio + E (Mac). Mitään ei näytä tapahtuneen asiakirjassa, mutta jos tarkastelemme Tasot-palettia, voimme nähdä, että molemmat tasot on sulautettu uudeksi tasoksi yläreunassa:

Molemmat kerrokset yhdistetään nyt uudeksi kerrokseksi, "Kerros 2".

Vaihe 13: Käytä "Siirtää" -suodatinta veden väreilyjen luomiseen

Olemme valmiita luomaan vesivirranneemme äskettäin luomamme siirtymäkartan avulla. Kun uusi sulautettu kerros on valittu Tasot-paletista, palaa takaisin Suodatin- valikkoon näytön yläreunassa, valitse Väärin ja sitten Siirrä .

Tämä tuo esiin Photoshopin "Siirrä" -suodatinvalintaikkunan. Tässä määritetään aaltoiluvaikutuksen vahvuus ja teemme sen yläreunassa olevan vaaka-asteikon avulla. Aion asettaa kaivoksen arvoon 4, mikä antaa minulle realistisen aaltoiluvaikutuksen. Voit kokeilla tätä arvoa omalla kuvallasi. Jos asetat sen liian korkeaksi, syntyy liian paljon horisontaalista vääristymää ja menetät realismin.

Emme tarvitse mitään pystysuuntaista vääristymää luomaan vaikutuksemme, joten aseta pystysuuntainen asteikko arvoon 0 . Varmista myös, että venytys sovitaan ja toista reunapikselit on valittu:

Avaa Siirrä-valintaikkuna valitsemalla Suodatin> Vääristä> Siirrä.

Napsauta valintaikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa OK-painiketta, ja Photoshop kysyy, mitä tiedostoa haluat käyttää siirtymäkarttaasi. Valitse tiedosto, jonka juuri tallensit hetki sitten ja jonka tallensin työpöydälle nimellä "water-ripples.PSD", ja napsauta sitten Avaa. Photoshop soveltaa sitten siirtymäkarttaa koko kuvaan luomalla vesivirheet:

Kuva sen jälkeen kun olet siirtänyt siirtymiskarttamme "Siirrä" -suodattimeen.

Vaihe 14: Piilota väreily päälle kerrosmaskilla

Tietenkin meillä on tällä hetkellä pieni ongelma. Olemme lisänneet vesimyllytehosteemme koko kuvaan, ja halusimme sen vain alaosaan. Voimme korjata sen helposti, vaikka käyttämällä kerrosnaamaria. Ensin napsauta Ctrl-napsauttamalla (Win) / Komento-napsauttamalla (Mac) suoraan Tasot-paletin "Taso 1" -pienoiskuvalle, jotta voit asettaa valinnan asiakirjan alaosaan käännetyn kuvan ympärille:

"Napsauta hiiren kakkospainikkeella" (Win) / "Control-click" (Mac) suoraan kerroksen 1 pikkukuvassa Tasot-paletissa asettaaksesi valinnan käännetyn kuvan ympärille.

Näet valinnan näkyvän asiakirjan kuvan alaosan puolilla. Napsauta nyt kerrostetun kerroksen valittua tasokerroskuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Napsauta "Layer Mask" -kuvaketta lisätäksesi kerrosmaskin yhdistettyyn kerrokseen Tasot-paletin yläosassa.

Photoshop lisää kerrosmaskin sulautettuun kerrokseen, ja koska meillä oli valinta asiakirjan alaosan ympärillä, kun lisäsimme kerrosmaskin, vain yhdistyneen tason alaosa jää näkyviin. Yläosa piiloutuu näkymästä poistaen ei-toivotut vesivirheet kuvan siitä osasta:

Aaltoiluvaikutus on nyt piilotettu kuvan yläpuolelta kerrosmaskin asettamisen jälkeen.

Vaihe 15: Levitä "Gaussian Blur" -suodatin kerrosmaskiin

Ennen kuin lisäämme viimeistelymme värjäämällä vettä, pehmentäkää kerrosmaskin reunaa hiukan, joten yläpuolella olevan kuvan ja alapuolella olevan veden välillä ei ole niin kovaa rajaa. Käytämme siihen Gaussian Blur -suodatinta, ja koska haluamme käyttää sitä tasomaskissa, meidän on ensin valittava maski. Voimme tehdä sen napsauttamalla Tasoimaskin pikkukuvan pikkukuvaa:

Adobe Photoshop -oppaat: Valitse tasomaski napsauttamalla tason peitekuvaa Tasot-paletissa.

Voit kertoa, että kerrosmaski on nyt valittu valkoisella korostusruudulla pikkukuvan ympärillä. Käytämme Gaussian Blur -suodatinta maskiin, joten palaa takaisin Suodatin- valikkoon, valitse uudelleen Blur ja sitten Gaussian Blur . Kun valintaikkuna tulee näkyviin, napsauta OK napsauttaaksesi samaa sädearvoa, jota aiemmin käytimme.

Vaihe 16: Värjää vesi veden sävy / kylläisyyden säätökerroksella

Viimeistelemme asiat nyt lisäämällä lisäämällä vain sininen ripaus veteen ja käytämme siihen sävyn / kylläisyyden säätökerrosta. Haluamme, että säätökerros vaikuttaa vain kuvan alaosaan, jossa vesivirheet ovat, joten pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna, napsauta Uusi säätökerros -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa, valitse sitten Sävy / kylläisyys säätökerrosluettelosta:

Pidä "Alt" (Win) / "Option" (Mac) painettuna, napsauta "Uusi säätökerros" -kuvaketta ja vedä sitten hiiri kohtaan "Sävy / kylläisyys" valitaksesi se.

Pitämällä "Alt / Option" -painiketta painettuna, tämä määrää Photoshopin avaamaan Uusi kerros -valintaikkuna ennen säätökerroksen lisäämistä. Valitse Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen napsauttamalla sen vasemmalla puolella olevaa valintaruutua:

Valitse "Uusi kerros" -valintaikkunassa "Käytä edellistä kerrosta leikkausmaskin luomiseen".

Tämä vaihtoehto kertoo Photoshopille, että haluamme, että säätökerros vaikuttaa vain suoraan sen alapuolella olevaan Tasot-paletissa olevaan kerrokseen, ja koska sen alapuolella oleva kerros on vesivirrejämme sisältävä kerros, vain vesivärit väritetään, mitä me haluamme . Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta.

Tämä tuo esiin Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Haluamme värittää vetemme, joten ensimmäinen asia, jonka haluamme tehdä tässä, on valita Väri- vaihtoehto oikeassa alakulmassa. Valitse sitten väri, jonka haluat veden olevan, vetämällä Sävy- liukusäädintä yläreunassa. Aion vetää liukusäädintä oikealle arvoon noin 218, joka on mielestäni hyvä väri vedelleni:

Väristä vesi veden sävy / kylläisyys -valintaikkunasta.

Napsauta OK poistuaksesi valintaikkunasta ja näet, että pohjavesisi on nyt väritetty, mutta väri on tällä hetkellä liian voimakas.

Vaihe 17: Laske sävy / kylläisyyskerroksen opasiteetti

Jotta voisimme vähentää veteen juuri lisäämämme värin voimakkuutta, meidän tarvitsee vain siirtyä Tasoitus- vaihtoehtoon Tasot-paletin oikeassa yläkulmassa ja laskea opasiteetti-arvoa. Lasen kaivoksen kokonaan alas noin 25 prosenttiin, mikä lisää veteen paljon realistisemman määrän väriä:

Laske säätökerroksen opasiteettia, kunnes vedessä on vain värivirhe.

Kun olet laskenut säätökerroksen opasiteettia vähentääksesi veden värinvoimakkuutta, olet valmis! Tässä on lopullinen "vedenheijastus" -tulokseni:

Lopullinen vaikutus.

Hauskanpitoa varten, tässä on toinen esimerkki täsmälleen samasta vaikutuksesta, jota sovelletaan eri kuvaan. Ainoa asia, jonka muutin täällä, oli se, että lisäin vain puolet niin paljon kangastilaa alkuperäisen kuvan alapuolelle (Asetin kankaan koko -valintaikkunan "Korkeus" -arvoksi 50% 100%: n sijaan). Kaikki muu tehtiin täsmälleen samalla tavalla:

Toinen esimerkki kuvasta, joka käyttää samaa vaikutusta.

Ja siellä meillä se on! Näin lisätään veteen heijastusvaikutus kuvaan Photoshopilla! Käy Photo Effects -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshop-efekteistä!