Ero Redhat ja Ubuntu välillä

Käyttöjärjestelmä on ohjelmisto, joka käyttää ja hallitsee kaikkia muita sen päälle asennettuja ohjelmia. OS on myös vastuussa järjestelmän muistin tehokkaasta käytöstä. useita käyttöjärjestelmän avainkomponentteja on lueteltu alla.

 • Ydin
 • Käyttöliittymä
 • Sovelluksen ohjelmointirajapinta

Useita markkinoilla suosittuja ja laajalti käytettyjä käyttöjärjestelmiä ovat Windows, Linux, Redhat, Mac, Ios, Ubuntu, Unix jne.

Mikä on Linux?

Linux on yhteisökeskeinen käyttöjärjestelmä, joka kulkee lukuisten markkinoilla olevien tietokoneiden välillä. Se on samanlainen kuin Unix. on useita jakelijoita, jotka tuovat tämän käyttöjärjestelmän järjestelmiin. Alla luetellut Ubuntu vs Redhat ovat esimiesten joukossa.

Red Hat Linux:

Linux on yksi kuuluisimmista markkinoilla pyörivistä käyttöjärjestelmistä, ja useat jakelijat tarjoavat tätä käyttöjärjestelmää asiakkaan pöydälle. Punainen hattu on yksi heistä. he nimenivät alkuperäiset julkaisunsa Red Hat Commercial Linux -tuotteeksi. Red Hat Enterprise Linux on yksi Red Hat -julkaisujen myöhemmistä ja tunnetuimmista tuotteista. RHEL on julkaistu useissa palvelin- ja työpöytäversioissa. se tukee melkein kaiken tyyppisiä kuormia riippumatta siitä, onko kyse pilvijärjestelmästä, virtuaalisesta tai fyysisestä järjestelmästä.

Alkuperäiset RHEL-julkaisut olivat avoimen lähdekoodin vastaisia, kun taas Red Hat liittyi tulevaisuudessa fedora-organisaatioon ja ylläpitää kahta erilaista versiota Linux red hat -järjestelmistä. yksi on RHEL, joka pysyy vakaana pienemmillä versiojulkaisuilla ja toinen on FEDORA, jolla on useammat version julkaisut. RHEL: n yleisiä apuohjelmia ovat firefox, CUPS, MYSQL, OpenOffice, Python jne. Redhat esitteli graafisen asentajan nimeltä Anaconda.

Ubuntu Linux:

Ubuntu tarkoittaa 'ihmiskunta muille' ja tämä tehokas ohjelmisto on rakennettu pitämällä tämä kaikissa rakennuskerroksissa. Ubuntu on toinen avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, myös Linux-jakelu, Ubuntu tukee liike-, koulutus- ja henkilökohtaista kotikäyttöä. Ubuntu perustuu Debian-käyttöjärjestelmään. Pienellä vyöllä noin 20 miljoonaa käyttäjää on

GUI-pohjainen käyttöjärjestelmä ja sisältää seuraavat ominaisuudet,

 • Järjestelmän ulkoasu ja ulkoasu
 • Kehitetty kohti käytettävyyttä ja helppokäyttöisyyttä
 • Työpöydän organisointi
 • Kuinka käyttäjä navigoi työpöydällä
 • Windows-ohjelmistoja, kuten Firefox, Chrome jne., Tuetaan oletuksena Ubuntu-työpöytäversioissa.
 • Nopea käynnistys ja täysin toimiva
 • Näppäimistön kielen valitsin
 • Korkea räätälöinti
 • Yhteisöpohjainen käyttöjärjestelmä

Head to Head -vertailu Redhatin ja Ubuntun välillä

Alla on 7 parasta eroa Redhat vs Ubuntu välillä.

Keskeiset erot Redhat vs Ubuntun välillä

Redhat vs Ubuntun tärkeimmät erot selitetään alla mainituissa kohdissa:

 • Platform Focus: Ubuntu keskittyy työpöydän käyttäjiin kehittäessään käyttäjäystävällistä ulkoasuaan ja pääsyään, Red Hat kohdistaa ensisijaisesti palvelinalustan.
 • Järjestelmän perusta : Ubuntu on rakennettu Debianin perustaksi, kaikki ominaisuudet ja ominaisuudet on johdettu tästä olemassa olevasta ammattimaisesta OS Debianista. Tällaisissa tapauksissa Redhat ei seuraa mitään lähteitä ja se on itsenäisesti rakennettu käyttöjärjestelmä.
 • Paketinhallinta: Paketinhallinta on samanlainen kuin laitteen tai ohjelmanhallinta. Pakettihallinta antaa mahdollisuuden asentaa, poistaa, päivittää ohjelmia järjestelmään. tämän paketinhallinnan laajennus Ubuntussa on .deb viittaamalla Debianiin ja .rpm viittaamalla Redhatin pakettihallintaan Redhatissa.
 • Ohjelmiston saatavuus: Ubuntulle on saatavana laaja ohjelmisto, mutta Red Hatin suhteen pienet arkistot ja rajoitettu ohjelmistotuki tekevät siitä vähemmän henkilökohtaisen.
 • Cloud Intro: Molemmilla yrityksillä on tunnustettu kaupallinen tuki, ja kun nämä järjestelmät siirretään pilvipalveluun, Ubuntu pysyy täysin toimivana erinomaisella tuella.
 • Integrointi Dockerin kanssa: Docker on ohjelmistoalusta, joka mahdollistaa virtualisoitujen sovelluskonttien hallinnan. Joten sekä Ubuntu vs Redhat tarjoavat Dockerin integroinnin. Mutta Red hat jatkaa eteenpäin varmentamalla Docker-sovellukset.
 • Tukitekijä: Ubuntu on melko yksinkertaistettu ja tarjoaa laajaa tukea sen käyttöjärjestelmälle. Redhat valitsee järjestelmän vakauden ja suorituskyvyn tukikertoimien asemesta. Tämän ylläpitämiseksi se toimittaa markkinoille vanhempia pakkauksia, mikä varmistaa paljon sen vakaudelle ja vakaudelle. mutta pysyäkseen tosiasiassa, red hattu -tuki pysyy pitkään jopa kymmenen vuoden merkissä.
 • Suojaus: Red hat julkaisee nopeat tietoturvapäivitykset ja pitää sisäistä palautusratkaisua asentamalla klusteroinnin käsitteen.
 • Helppo aloittelijoille: Redhat on vaikea aloittelijoille, koska se on enemmän CLI-pohjaista järjestelmää eikä sitä, Ubuntu on helppo käyttää aloittelijoille. myös Ubuntuksella on suuri yhteisö, joka auttaa helposti käyttäjiään. Myös Ubuntun palvelin on paljon helpompaa, jos altistat aiemmin Ubuntun työpöydälle.
 • Pakettien yhteensopivuuden ylläpitämiseksi kaikkien sovellusten Red Hat -päivityksissä kaikki vanhemmissa versioissa vihjatut virheet vapauttavat optimaalisen virheetöntä jakelua jokaisessa versiossa. verrattuna Ubuntun punaiseen hattuun on ehdottomasti enemmän virheitä ja jokainen peräkkäinen julkaisu.

Redhat vs Ubuntu -vertailutaulukko

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua Redhat vs Ubuntu

Vertailun perusteet Redhatin ja Ubuntun välillä

Punainen hattu

ubuntu

Ytimen tyyppiLinuxLinux
Käytettävissä olevat kieletMonikielinenMonikielinen
SaatavuusAvoin lähdekoodiAvoin lähdekoodi
PerustuenPunainen hattuDebian
päivityksetHarvemmin päivitetäänUsein päivitetty
Vapauta aikatauluVaihtelee noin 5 vuottaVaihtelee noin 10 vuotta
OletuspöytäGNOMEGNOME

Johtopäätös - Redhat vs Ubuntu

Valittu käyttöjärjestelmä riippuu käyttäjän tarpeesta. Jos käyttäjä odottaa vakaita, tehokkaita palvelinpohjaisia ​​rekvisiittejä, niin Red Hat on paras vaihtoehto siirtyä eteenpäin. Jos käyttäjä tarttuu usein päivitettävään, käyttäjäystävälliseen graafiseen käyttöliittymään, Ubuntu seisoo hyvin. Joten käyttäjän tarpeet vaikuttavat selvästi käyttöjärjestelmän valintaan.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas tärkeimpiin eroihin Redhat vs Ubuntun välillä. Tässä keskustellaan myös Redhat vs Ubuntun avaineroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Java vs Go - selvitä erot
 2. Django vs. pullo Hyödyllinen ero
 3. 3DS Max vs. tehosekoitin
 4. WordPress vs Weebly - Selvitä erot
 5. Flow vs TypeScript - kumpi on parempi
 6. WordPress vs. Django
 7. 3ds Max vs Sketchup: Mitkä ovat erot