Kuvalähde: pixabay.com

Työelämä

Ammatilliset sillat, jotka sinun tulee ehdottomasti polttaa - Jos olet uusi työelämässä, opit pian, että joudut polttamaan joitain ammatillisia siltoja myöhemmin urallasi. Kun liittyt yritykseen, se on kuin tyhjä liuskekivi ja haaveilet maalaamaan kaikki unelmasi siellä. Mutta kaikki ihmiset eivät pidä unelmistasi. He pitävät sinua kanssasi, jakavat kahvikupin kanssasi ja puhuvat heidän unistaan; mutta selkäsi takana he rukoilevat voimakkaasti kaatumisestasi. Kuinka selittäisit tämän tyyppiset ihmiset, jotka käyttävät kahta naamiota ja näyttävät sinulle hyvää suurimman osan ajasta? Et ehkä ole kiinnostunut tietää niistä paljon. Mutta he eivät unohda sinua. Ainakin siihen saakka, kunnes et luopu unelmistasi ja kumartuit kovaan todellisuuteen.

Joten mitä sinun pitäisi tehdä? Kuinka suhtautuisitte tällaisiin ihmisiin? Polta ne vain elämästäsi. Tietysti sinun ei pitäisi tehdä sitä tavalla, joka saa heidät hyödyntämään toimintasi; sinun täytyy tehdä se siten, että lyö lehmä, mutta ei tuhlaa satoa.

Tässä artikkelissa puhumme niistä ihmisistä ja yrityksistä, jotka ovat kuin siltoja, jotka seisovat sinun ja parhaan itsesi välillä. Jos tavoitteena on tulla mestariksi tekemässäsi, sinun on oltava kova joillekin ihmisille. Ota henkilö, joka on menestynyt urallaan ja joka ei ole koskaan palanut siltoja takana? He menestyvät nyt, koska polttivat siltoja; joskus niin paljon, että kukaan ei voi edes laskea.

Sinulle, jos olet uusi ammatillisessa elämässä, saatat tunnistaa nämä ihmiset toimistossasi tai myöhemmin urallasi. Mutta neuvomme sinulle on jatkaa etsimistä. Ja polta ne, jos löydät ne pohtiessaan palamisen seurauksia.

Aloitetaan ammattimaisilla siltoilla, jotka sinun pitäisi polttaa heti.

Ihmiset, jotka varastavat aikaa

Jim Rohn sanoi - Aika on arvokkaampaa kuin raha. Mutta on ihmisiä, jotka varastavat aikasi työajasta, jonka vietät toimistossa.

Et voi harkita tällaisia ​​ihmisiä, jotka varastavat aikasi, koko ajan. He pyytävät sinua kahvia heidän kanssaan tai tekemään chit-chatin, kun olet syvästi mukana työssä. Vaikka sanot kohteliaasti kyllä, he vetävät sinut viettämään tunnin joka päivä arvokkaasta työajastasi, ja myöhemmin joudut myöhästymään projektin loppuun saattamiseksi?

Kuulostaa tutulta? Oletko tavannut ketään tällaista ammatillisessa elämässäsi?

Jos sinulla on, tiedät kuinka he ovat.

Nyt et voi aina sanoa ei, mutta entä jos sanomme, että voit? Mitä sitten? Ammatillisessa elämässä on joitain kirjoittamattomia sääntöjä - kuten vanhusten kunnioittaminen, ihmisten kuunteleminen, joilla on runsaasti ammatillisia kokemuksia, vaikka he puhuvat jotain mitä jo tiedät tai kollega, joka odottaa sinun keskustelevan, koska hänellä on aikaa . Mutta kuka sanoi, että sinun täytyy kiinnittää heihin huomiota? Älä noudata kirjoittamattomia sääntöjä, jotka varastavat aikaa. Olet tällä ammatillisella areenalla, koska olet täällä investoidaksesi aikaasi rakentaaksesi uran siitä, etkä tuhlataksesi ammatillista aikaasi johonkin, joka ei ole huomion arvoinen.

Aina kun he sanovat sinulle, sano yksinkertaisesti: ”Anna minun tehdä tämä; Yritän liittyä sinuun. Mutta se on kiireellistä. Minun on oltava täällä heti. ”He silti pistävät sinut ja sanovat, että on hyvä laittaa työsi pois ja voi liittyä heihin, mutta älä.

Paras strategia on valita ihmiset, jotka ovat ajanhukkaa. Yleensä he eivät ole kovin hyviä työntekijöitä. He eivät kunnioita aikaasi, mikä tarkoittaa, että he eivät kunnioita myös aikansa. Joten, tunnista heidät ja selvitä tapoja, joilla heitä ei voida yhdistää millään tavalla, kyllä, ei edes kahvilakeskusteluun.

Ihmiset, jotka katsovat alas sinua

Huolimatta siitä kuka hän on, älä kiinnitä huomiota heihin tai heidän sanoihinsa. Löydät sellaisia ​​ihmisiä, jotka saavat sinut tietoisesti tuntemaan itsesi pieneksi myös silloin, kun teet erinomaista työtä työelämässäsi. Nyt tässä on paljon. He ovat niin hyviä kanssasi edessäsi. Mutta selkäsi takana he mustalle listalle, kuin olet kuin ammattimainen varas. Jos sinulla on muutaman vuoden kokemus työelämästäsi, tiedät miltä ne näyttävät. Ei väliä kuinka hyvää he kertovat, et voi uskoa heitä. On jotain, joka saa sinut tuntemaan, ettet usko heihin. Löydä tämä tunne ja ota huomioon tämä tunne.

Jos olet uusi ammatillisella areenalla, sinun olisi vaikea tunnistaa sitä. Paras tapa tunnistaa heidät on nähdä heidän kehon kieli. Ja se ei vastaa heidän sanojaan, ei koskaan. He kikattelevat ja puhuvat suuresti sinusta, mutta jos katselet heidän silmiinsä, heidän silmäjohtojensa liikettä ja tapaa, jolla he kättelevät sinua, se kertoo heistä tonnin. Mutta älä mene vain omasta tunteestasi. Ota palautetta muilta luotettavilta kollegoilta. Tai odota vain jonkin aikaa nähdäksesi, kuinka he käyttäytyvät kanssasi. Se on hankala asia. Ihmiset ovat erittäin monimutkaisia, mutta menestyäksesi työelämässäsi sinun on löydettävä nämä ihmiset ja näytettävä heille punainen lippu. Vaikka tiedätkin, että hän on pomosi. Ylläpidä pintatasoista ammatillista suhdetta, mutta älä koskaan ole yhteydessä tällaisiin ihmisiin. He ovat unelmamurskaimia.

Ihmiset, jotka käyttävät sinua sillana päästäksesi eteenpäin

On paljon sellaisia ​​ihmisiä, jotka käyttävät sinua portaikkona.

Kun kirjailija Ayn Rand puhui itsekeskeisyydestä, ihmiset vastustivat sitä. Mutta hän selitti, että itsekkyys on erilainen kuin ajattelu omasta itsestäsi. Hän mainitsi, että itsekkyys tekee jotain jonkun muun kustannuksella; objektivismi ei tue sitä.

Ammatillisessa elämässäsi löydät ihmisiä, jotka osoittavat, että pitävät sinusta, pitävät työstäsi ja yrittävät saada sinut tuntemaan maailman huipun, mutta myöhemmin huomaat, että he ovat siellä tarkoitusta varten. On monia ammattilaisia, jotka pyytävät suosiota suoraan. Se on hieno. Mutta tällaisia ​​ihmisiä ei ole heidän joukossaan. Heidän on todistettava, että he ovat liittolaisiasi, mutta itse asiassa he ovat eri mieltä selkäsi takana.

He seuraavat aina näitä vaiheita.

Ensin he tekevät ammatillisen suhteen sinuun; sitten he sanovat, että olet yksi parhaimmista tällä ammatillisella areenalla; sitten he pyytävät suosimista, joka voi maksaa sinulle huomattavasti aikaa ja vaivaa, jopa joskus rahaa; sitten kun olet täyttänyt heidän toiveensa, he vain katoavat ja eivät koskaan ota sinuun yhteyttä, ennen kuin he tarvitsevat jotain sinulta uudestaan.

Älä viihdytä näitä ihmisiä. Vaikka sinun on vietettävä aikaa ammatillisessa uralla ymmärtää ja tunnistaa heidät. Mutta kun olet tunnistanut heidät, näytä heille ovi. Ja älä mene heidän sokeripäällysteisten sanojensa mukaan. Nämä ihmiset ovat täydellinen sekoitus edellä mainituista kahdesta tyypistä ihmisiä. Jos poltat kaikki sillat sinun ja heidän välilläsi, se on melko suuri sijoitus uraasi.

Ihmiset, jotka aina valittavat, syyttävät ja vinguvat

90% ihmisistä on sellaisia. He ovat aina tyytymättömiä johonkin. He eivät pidä pomoistaan, he eivät ole ihastuneita vastaanottamastaan ​​pöydästä, he eivät ole tyytyväisiä työaikoihin, he eivät ole tyytyväisiä tapaan, jolla heitä hoidetaan, he eivät tunnu hyvältä muut työtoverit, jotka tekevät hienoa työtä ja niin edelleen ja niin edelleen. Jos jatkamme kirjoittamista siitä, mikä heistä ei pidä, ja voimme ja voihimme, niin ehkä emme pysty artikuloimaan jäljellä olevia sanoja tässä artikkelissa.

Osittain me kaikki olemme valittajia ja valittajia. Mutta ihmiset, jotka tekevät aina niin, et ole yhteydessä heihin. Miksi? Koska lopulta olet kuin he, ja se ei olisi hyvä työelämäsi kannalta. Olisiko se?

Jos olet whiner-ihmisten ympärillä, on vaikea ottaa vastuuta. Liitä vain työpöydällesi merkintä, jossa sanotaan - “Hei, olet vastuussa. Älä syytä syyttä kenellekään muulle. ”Jos teet niin, pystyt muistuttamaan itsellesi aina, että sinun on oltava vastuullinen. Vastuullinen henkilö ei voi olla whiner.

Vaikka joudutkin olemaan joukko valittajia, irtaudu heistä henkisesti ja vaihda jos mahdollista, työtäsi tai osastoa. Jos pysyt siellä liian kauan, et voi ottaa vastuuta aina. Ja lopulta annat periksi ja liity heidän jatkuvasti kasvaviin arvostajiin.

Säännöt, asiat, kunnioitus ja prosessit

Tällä 2000-luvulla on vielä yrityksiä, jotka haluavat sinun tekevän asioita heidän tapaansa. He haluavat sinun tekevän asiat täsmälleen haluamallasi tavalla ja arvaamaan mitä, he kertovat sinulle myös pelisäännön. On sääntöjä, joita ehdottomasti noudatat saadaksesi parhaat tulokset. Mutta on sääntöjä, jotka pakotetaan jokaiselle organisaation työntekijälle, koska niin se on. Mutta entä jos tiedät paremman tavan tehdä asioita?

Jos olet joku, joka haluaa seistä omien arvojesi ja sääntöjesi mukaan, ensinnäkin sinun on varmistettava, että liittyt organisaatioon, jonka avulla työntekijät voivat ajatella itse. Yritykset palkkaavat älykkäitä ammattilaisia ​​käyttämään aivojaan ja sanovat sitten, että he eivät käytä aivojaan ollenkaan. Se on tavallaan hauska siitä, kuinka autokraattisia yrityksiä johdetaan.

Vaikka et saa työpaikkaa, älä pudota sellaisten yritysten kohdalla, joilla on tyypilliset säännöt, jotka pakottavat työntekijät olemaan jatkuvassa toimitusjohtajien valvonnassa. Tämä ikä ei ole valvonnan ikä. Tämä on osallistumisen ikä. Siksi siitä, että "työskentelee jonkun puolesta" on tullut "työskentelemään jonkun kanssa".

Mutta miten ymmärrät yrityksen säännöt, kunnioituksen ja prosessit? Voit ymmärtää kahta tapaa.

Jos annat haastattelun tälle yritykselle, saat tietää kuinka se toimii. Varo vain, keskustele siellä työskentelevien ihmisten kanssa ja hanki tunnelma. Tulet saamaan sen. Älä liity yritykseen, jossa edes hengitys tarvitsee toimitusjohtajan luvan.

Toinen tapa on, kun olet osa yritystä. Jos olet siellä ja vihaat jokaista minuuttia työympäristöstä, aloita uuden työnhaku. Kukaan työntekijä ei voi kasvaa siinä ympäristössä. Kun ihmiset puhuvat joustavuudesta, työ- ja yksityiselämän tasapainosta, työntekijöistä ensin asiakkaista toiseksi, tällaiset yritykset käyttävät työntekijöitään yhden tai useamman diktatuurin alla. Miksi polvistuit siihen? Nouse ylös, rakenna itsesi ja liity yritykseen, joka vaalii sinua ja ei syö ammatillista mahdollisuuttasi.

On monia asioita, jotka sinun täytyy sanoa ei. Mutta yllä olevat ovat merkittäviä. Nämä ovat sillat, jotka sinun täytyy polttaa heti. Älä odota. Kun olet tunnistanut ne, polta ne.

Työelämäsi on liian arvokas tuhlatakseen näitä ihmisiä ja yrityksiä. Alusta se näyttää vaikealtä, mutta kun aloitat harjoituksen, se tulee helpommaksi. Aloita yhdellä edellä mainituista ja katso, voitko lyödä heidät pois työelämästäsi ja urallasi.

Noudata alla mainittua prosessia helpottaaksesi siltojen polttamista heti.

  • Valitse ensin yksi yllä olevista, jotka ovat merkityksellisiä työelämässäsi.
  • Tunnista heidät. Tämä vie paljon aikaa. Pelaa yksinkertaisia ​​testejä heidän kanssaan oppiaksesi paremmin.
  • Tee luettelo näistä ihmisistä päiväkirjaasi ja kirjoita havainto muistiin.
  • Luo strategia polttaaksesi ne kokonaan elämästäsi. Nyt voit kysyä, jos pomoni on yksi tällaisista ihmisistä. Sinun on löydettävä tapa kommunikoida vähemmän pomosi kanssa ja potkaista lopulta pomosi ja hankkia uusi.
  • Muista, että kasvatuksemme suhteen olemme aina suojaympäristössä, joten ole vaikea olla joku. Mutta jatka harjoittelua. Muista, että se on kysymys ammattielämästäsi. Jos et polta näitä siltoja, niistä tulee lopulta esteitä ammatilliselle huippukokouksellesi.

Mietitkö vielä siltojen polttamista? Miksi et aloita epäröinnillä, jotka olet mielessäsi nyt?