Verkkosivun arkkitehtuurityökalut

Verkkosivuston tietoarkkitehtuurilla on kaksi suurta osaa: sivuston sisällön ja toiminnallisuuden määrittely ja tunnistaminen sekä taustalla oleva rakenne, nimikkeistö ja organisaatio, joka määrittelee sisällön ja toiminnallisuuden väliset suhteet.

Verkkosivun arkkitehtuuri ei ole osa näytön käyttöliittymää, mutta se ilmoittaa UI: lle. Se on dokumentoitu kaavioissa ja taulukoissa pikemminkin kuin kehysten, prototyyppien ja kattavien asettelujen sijaan. Sivustojen tietoarkkitehtuuri on tapa, jolla sisältö luokitellaan ja järjestetään verkkosivustolla. Se muodostaa perustan navigoinnille, käyttökokemukselle ja nimikkeistölle.

Tietyllä tavalla voit tarkastella tietoarkkitehtuuria verkkosivustojen osien muodostavina tietopakettina. Yhdessä ryhmitetyt käsitteet menevät samaan kimppuun.

Mutta miksi verkkosivustoarkkitehtuuri on niin tärkeä? No, se johtuu siitä, että tietoarkkitehtuurin aukot ovat yksi yleisimmistä verkkosivustojen ongelmista. Virheellinen tai huono verkkosivustoarkkitehtuuri voi vaikeuttaa kävijöiden navigointia verkkosivustolla ja löytää etsimänsä.

Verkkosivun arkkitehtuuri

Ajattele vain verkkokauppasivustoihin liittyvää verkkosivustojen arkkitehtuuria ja käytettävyyttä. Jos verkkosivustosi arkkitehtuuri on vakaa, mutta käytettävyys tai tehtävävirta on huono, kävijät löytävät haluamansa, mutta heidän on vaikea tosiasiallisesti lopettaa ostoksen, koska ostovirran tehtävä on vaikea suorittaa. Se johtaisi huonoon muuntamiseen.

Toisaalta, jos verkkosivustollasi on huono arkkitehtuuri, mutta hyvä käytettävyys, kävijät eivät edes löydä edes haluamiaan tuotteita. Sinänsä käytettävyydellä lakkaa merkitystä, koska vierailijat poistuvat edes menemättä sisään ostovirtaan.

Verkkosivustosi parantamiseksi tai hyvän rakentamiseksi on tärkeää rakentaa verkkosivustoarkkitehtuuri ilman reikiä tai niihin liittyviä ongelmia. Näin varmistetaan, että suurin osa kävijöistä löytää haluamansa, mikä parantaa tulosta ja sijoitetun pääoman tuottoa.

Nyt kun tiedät kuinka tärkeä verkkosivustoarkkitehtuuri on, tässä on joitain työkaluja, joita voit käyttää erityisesti sivustojen kartoitus- ja kaaviointityökaluihin, joita voidaan käyttää verkkosivujen kehittämisen suunnitteluvaiheissa ja olemassa olevien sivustojen parantamiseksi.

 1. Microsoft Visio

Microsoft Visio on tällä hetkellä yksi parhaimmista kaavityökaluista, joka sopii kaikkeen vuokaavioista pohjapiirroksiin. Sitä voidaan käyttää sekä yksinkertaisten että monimutkaisten kaavioiden luomiseen. Sillä on laaja valikoima sisäänrakennettuja muotoja, stensiilejä ja esineitä. Voit myös tehdä omia muotojasi ja tuoda niitä.

Visioa voidaan käyttää 3D-karttakaavioiden luomiseen sisäänrakennettujen työkalujen avulla, tosin tämä ominaisuus on rajoitettu. Se toimii hyvin yksinkertaisten karttojen kanssa. Työkalu voi myös vetää tietoja ulkoisista lähteistä, kuten Microsoft Access -tietokannasta tai Excel-taulukosta. Sen mukana tulee paljon sisäänrakennettuja muotoja, jotka voidaan lisätä kaavioosi.

Ohjelmistossa on piirtotyökaluja erityisvaatimusten mukauttamiseksi, ja voit nopeasti aloittaa työskentelyn käytettävissä olevilla vakiomalleilla heti lepakosta. Yleistetyt piirtotyökalut mukauttavat kaaviot omiin tarpeisiisi. Visiossa on intuitiivinen käyttöliittymä, jonka jopa aloittelijat voivat noutaa.

Monet suunnittelijat ja kehittäjät käyttävät Visioa verkkosivustojensa kartoittamiseen ja piirtämiseen suunnitteluvaiheessa.

 1. Omnigraffle

Omnigraffle on työkalu, jota voit käyttää moniin tarkoituksiin, etenkin rautalankoihin ja kaavioihin. Verrattuna lankakehyssovelluksiin, Omnigraffle ei ole kaukana täydellisestä, mutta siinä on hyvä yhdistelmä ominaisuuksia ja tehokkuutta. Sillä ei kuitenkaan ole hyvää interaktiivisuutta prototyyppien laatimiseen, ja se on saatavana vain Mac-tietokoneille. Voit luoda napsautettavissa olevia prototyyppejä, mutta toiminnallisuus on rajoitettu niin paljon. Voit myös näyttää tai piilottaa tasoja ja tehdä muita sellaisia, mutta nämä toiminnot toimivat vain Omnigrafflen ollessa.

Puutteista huolimatta Omnigraffle on todistettu langankehitystyökalu ja arvokas valinta verkkosivuston arkkitehtuurin suunnitteluun. Omnigrafflen ytimessä on kaavioiden luominen, ohjelmistokehyksistä organisaatiokaavioihin ja tilan suunnittelusta ja kokonaisuussuunnitelmista vuokaavioihin.

Ohjelmiston uusi Resurssienselain tarjoaa useita malleja ja kuvakokoelmia näiden dokumenttien luomiseksi. Tämän työkalun avulla voit luoda vuokaavioita, verkkokaavioita, projektiprosesseja ja paljon muuta. Tärkeintä on, että voit käyttää tätä verkkosivustojen arkkitehtuurin kartoittamiseen.

Omnigroupin langankehys- ja kaaviopaketti on erityisen arvokas siinä mielessä, että kehyskehyksiä voidaan kehittää hierarkian avulla, jotta käyttäjät voivat napsauttaa siirtyäksesi näytöltä toiselle ja tarkastella myös sivupalkkia nähdäksesi sivujen välisen suhteen. Työkalua voidaan käyttää kaavioiden, sivuasettelujen, prosessikaavioiden, verkkosivustojen mallien ja muun kehittämiseen. Vaikka mukana on oppimiskäyrä, löydät Omnigraffle-ohjelmasta paljon arvoa

 1. PowerMapper

PowerMapper on erittäin suosittu sivustojen kartoitustyökalu, jota käytetään yli 50 maassa ja noin kolmannes Fortune 100 -yrityksistä. MIT, NASA ja monet muut suuret organisaatiot käyttävät tätä työkalua, jonka pitäisi kertoa kaikille, mitä sinun tarvitsee tietää siitä.

Työkalun avulla voit tehdä sivukartan helposti. Se, mikä yleensä vie päivien vaivaa, tehdään muutamalla napsautuksella. Esimerkiksi, vaikka 1 000 sivun verkkosivuston sivukartan laatiminen voi kestää noin 50 tuntia manuaalisesti. Kolme minuuttia sivua kohti luodaan laatikko laatikoille jokaiselle sivulle, PowerMapper rakentaa paremman sivukartan murto-osaan ajasta. ja kustannukset.

Electrum-ohjelmiston kehittämä PowerMapper mahdollistaa myös karttojen jakamisen muiden kanssa. Voit jakaa sivukarttoja asiakkaiden ja kollegoiden kanssa, kun tarkastat tai suunnittelet verkkosivustoa uudelleen. Voit viedä karttoja myös HTML-, XML-, CSV-, PNG- ja muilla vakioformaateilla. Kartat voidaan viedä Google XML -sivustokarttamuodossa näkyvyyden parantamiseksi hakukoneiden sivutuloksissa.

Lisäksi voit kopioida ja liittää karttoja muihin sovelluksiin, kuten Microsoft PowerPoint ja Word, muihin tarkoituksiin, tai myös Exceliin. Se on helppokäyttöinen ja loistava sivustojen kartoitustyökalu luurankosivustojen tai nykyisten verkkosivustojen kartoittamiseen offline-tilassa ja verkossa. Saatavana on erilaisia ​​kartoitustyylejä, mukaan lukien ammatti- ja vakioversiot.

 1. SmartDraw

SmartDraw on suosittu vuokaavioiden luomisohjelma, joka on suunniteltu intuitiivisesti ja helppokäyttöinen, joten se on hyvä valinta aloittelijoille. Pienen oppimiskäyränsä lisäksi tämä työkalu tarjoaa myös vahvat kaavio- ja organisaatioominaisuudet, upeita graafisia ominaisuuksia ja kunnollisia tekstivaihtoehtoja. Tästä huolimatta tukivaihtoehdoissa on joitain haittoja, ja jotkut avainkaavion ominaisuudet puuttuvat.

Ohjelmistosta puuttuu joitain tärkeimpiä yhteyspistevaihtoehtoja, kuten kyky lisätä yhteyspisteitä ja yhteystapahtumien puuttuminen. Siitä huolimatta, se on hyvä tuote niille, jotka tuntevat vuokaavion suunnittelun ja ihmisille, jotka ovat uusia luomassa vuokaavioista.

SmartDrawista puuttuu vain muutama kaaviointityökalu, joista huomattava oli kyvyttömyys lisätä yhteyspisteitä. Tämä voi olla merkittävä haitta räätälöityjen tai monimutkaisten vuokaavioiden luomisessa, mutta sen ei pitäisi olla suuri ongelma perusmalleille, koska useita yhteyspisteitä on jo saatavana.

Myös risteyssiteiden puute voi olla ongelma, mutta jälleen kerran sen ei pitäisi olla niin suuri ongelma, jos luot yksinkertaisia ​​kaavioita. Se voi kuitenkin tehdä monivaiheisista työnkulkukaavioista hieman vaikeampaa luoda.

Muilla alueilla SmartDraw on melko tehokas verkkosivustoarkkitehtuurityökalu. Voit käyttää erilaisia ​​malleja tai luoda omia.

 1. Xtreeme SiteXpert

Xtreeme SiteXpert -sovelluksella voit luoda Java-pohjaisia ​​karttoja ja DHTML-valikkoja verkkosivustollesi. Vakioversio julkaistaan ​​valintaikkunalla, joka opastaa sinua läpi koko prosessin. Ohjattua asettelua voidaan käyttää verkkosivustosi skannaamiseen ja linkkien kokoamiseen. Sen avulla voit myös kartoittaa koko sivuston rakenteen, muokata koodia ja luoda navigoinnin.

Voit myös löytää perusopetusohjelman, joka selittää työkalun toiminnan. Lisäksi voit päivittää ja lisätä verkkosivustosi valikoita työkalun avulla. Sovellus tukee NetObjects-, FrontPage- ja DreamWeaver-laajennuksia.

Vakioversio eroaa ammattilaisversiosta, joka tulee hakukoneen, automaattisen sivuston päivityksen, XML-ominaisuuksien ja hierarkkisen kaavion avulla. Siitä huolimatta, sen rajat ylittävä yhteensopivuustuote on edelleen arvokas, ja se antaa edelleen uusille verkkovastaaville mahdollisuuden luoda loistavia dynaamisia valikoita.

SiteXpertiä voidaan käyttää verkkosivustoosi erilaisten sivustosuunnitelmien luomiseen sen ominaisuuksien mukaan, mukaan lukien eri alustojen, selainten ja sivustohaun kanssa yhteensopivat verkkosivustojen navigointijärjestelmät.

 1. Dynomapper

Dynomapper on hyvä valinta visuaalisivuston kartoitustyökalusta interaktiivisten sivukarttojen kehittämiseen, jotka näyttävät enemmän kuin vain URL-osoitteet. Käyttäjät voivat käyttää sitä yhteistyöhön ja sisältää kommentteja, luokkia, analyysitietoja ja muuta. Voit valita sivustokarttatyyleistä - puun, ympyrän ja oletuksen - sekä mukauttaa niitä värimaailmilla ja logoilla.

Työkalu sisältää myös analytiikkaintegraation, edistyneet indeksointivaihtoehdot ja vedä ja pudota -toiminnot, joten se on yksi parhaista visuaalisista sivukarttatyökaluista. Voit valita 14 päivän ilmaisen kokeilujakson tai tutustua muihin hinnasuunnitelmiin avainsanojen seurannan, indeksointirajojen ja käyttäjien perusteella.

 1. StickySorter

StickySorter on loistava työkalu luokittelemiseen ja järjestämiseen virtuaalisia muistilappuja istuntojen kaaviointiin ja muihin tiedon lajittelutehtäviin. Sen avulla voit myös käyttää erilaisia ​​toisiinsa liittyviä tarroja yhdeksi ryhmäksi. Muistilaput voivat olla eri värejä erottelua varten, ja ne voidaan järjestää kasaan, pinoon tai laattaan. Niitä voidaan suurentaa tai pienentää, ja kenttäeditori voi luoda uusia kenttiä tai muokata tai poistaa olemassa olevia.

Microsoft Office Labsin luoma, tämä on loistava ilmainen työkalu, jolla voit lajitella sisältöluettelot ryhmiin ja tutkia verkkosivustojen arkkitehtuurin uusia versioita. Toisin kuin joihinkin muihin aiemmin mainittuihin online-työkaluihin, sinun on ladattava tämä työkalu, ja se vaatii Windows Vistan tai XP: n.

 1. Axure

Prototyyppityökaluja on saatavana paljon, mutta vain muutamalla niistä on edistyksellisiä ominaisuuksia ja Axure on yksi niistä. Se on loistava käyttökokemustyökalu ja antaa verkkosivustojen suunnittelijoille mahdollisuuden luoda nopeasti kehittyneitä interaktiivisia prototyyppejä nopeasti, vaikka ne eivät olisikaan kovin perehtyneitä käyttöliittymäkoodaukseen.

Se on Omnigrafflen kaltainen langankehys- ja kaaviointityökalu, joka on hyödyllinen tietoarkkitehdeille, etenkin vuorovaikutussuunnittelijoille. Axure RP Prol -sovelluksella voit luoda sivuja vetämällä, zoomaamalla, parallaksiselaamalla, telakoituja otsikoita, inkrementaalista hakua, siirtäviä dynaamisia paneeleja ja paljon muuta.

 1. MindManager

MindJanager by MindJanager on toisin kuin perinteiset mielenkartoitusohjelmat. Tämä työkalu upottaa projektinhallinnan mielen kartoitukseen, mikä tekee siitä enemmän kattavan tiedonhallinnan kuin yksinkertaisen mielenmuodostimen.

Vaikka MindManager ei ole kaukana halvasta, se on ehdottomasti hintansa arvoinen. Se on visuaalinen kehys, jonka tarkoituksena on edistää ideoiden organisointia ja freefork-ajattelua. Helposti vetämällä ja pudottamalla -toiminnolla tietoarkkitehdit voivat käyttää sitä helposti ja nopeasti luoda ja laittaa ideoita ja järjestää nämä ideat sivukarttaan havainnollistamiseksi. Se mahdollistaa sivukarttojen viemisen JPG.webp, PNG, PDF tai Word-asiakirjat.

 1. XMind

XMind on toinen kartoitusohjelma, jolla on tehokkaat kaavioominaisuudet, mutta siinä on joitain käyttöliittymäongelmia. Kun olet tottunut sen käyttöliittymään, voit kuitenkin saada paljon tästä työkalusta. Sen mukana tulee useita malleja, joissa on erilaisia ​​kaaviotyyppejä. Sen käyttöliittymä on yksityiskohtainen ja voi olla ylivoimainen niille, jotka eivät tunne sitä. Versioita käsitellään erittäin hyvin, joten voit palata takaisin aiempiin versioihin helposti.

Tämän työkalun mukana on lisäetu, jonka avulla verkkosivustojen arkkitehtuurin asiantuntijat voivat tallentaa karttoja Evernoteen. Se tarjoaa täydellisen karttatietokannan käyttäjille, jotta he voivat katsella muiden töitä ja jakaa omia töitään. Saatavana on ilmainen versio maksetun XMind Pron kanssa Linuxille, Windowsille ja Macille.

 1. Treejack

Treejack on ihanteellinen, jos haluat testata ehdotetun verkkosivustoarkkitehtuurin tietohierarkiaa. Se on parempi kuin muut arviointitekniikat, kuten käänteinen korttien lajittelu ja suljettu korttien lajittelu, arvioimalla tietohierarkian täydellinen syvyys.

Niille teistä, jotka haluavat testata hierarkkiansa ja ymmärtää miten se toimisi käyttäjien kanssa, Treejack voi olla hyvä työkalu. Sen avulla arkkitehdit voivat syöttää sivustohierarkian, rekrytoida käyttäjiä ja määrittää tehtäviä. He voivat sitten nähdä testin tulokset, jakaa tai ladata ne.