Tässä Photoshop-efektien opetusohjelmassa opimme kuinka luoda ja lisätä salamaa kuvaan Photoshopilla helposti! On olemassa muutamia eri tapoja luoda salama Photoshopin avulla. Tapa, jolla opimme täällä, on suosikkini, koska toisin kuin todellinen luonnollinen salama, tämä tekniikka antaa meille paljon hallintaa sen suhteen, missä salama näkyy ja miltä se näyttää kuvassa.

Kun olemme luoneet alkuperäisen salamavalon, opimme kuinka sen väritys ja miten kirkastaa asioita muutamilla kohokohdilla efektin saavuttamiseksi!

Käytän Photoshop CS5: ää koko tämän oppaan, mutta mitään tekemistä ei ole CS5: lle ominaista, joten kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Täältä näet, millainen lopullinen salamatehoste näyttää (alkuperäinen kuva ilman salamaa on saatavana Fotolia- kuvakirjastosta):

Lopullinen salaman vaikutus.

Kuinka lisätä salama valokuvaan

Vaihe 1: Lisää uusi tyhjä kerros

Jos tarkastelemme juuri Photoshopissa avattua valokuvaa, jos katsomme Tasot-paneeliin, näemme, että meillä on tällä hetkellä yksi kerros - Taustakerros - joka on taso, jossa valokuva istuu. Lisäämme salaman tämän kerroksen yläpuolelle, jotta emme vahingoita alkuperäistä kuvaa. Napsauta Uusi kerros -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Tämä lisää uuden tyhjän kerroksen, nimeltään Taso 1, taustakerroksen yläpuolelle:

Photoshop nimeää uuden tason automaattisesti "Taso 1".

Vaihe 2: Valitse Lasso-työkalu

Valitse Lasso-työkalu Työkalut-paneelista:

Valitse Lasso-työkalu.

Vaihe 3: Piirrä valinta alueelle, jolla salama ilmestyy

Kun Lasso-työkalu on valittu, päätä, mihin haluat salamapultin näkyvän kuvassa ja piirrä valinta ääriviivat kyseisen yleisen alueen ympärille. Tässä olen piirtänyt valintani ääriviivat kuvan oikeaan alakulmaan:

Piirrä valinnat sen yleisen alueen ympärille, jossa salama ilmestyy.

Vaihe 4: Täytä valinta valkoisella

Siirry näytön yläreunan valikkopalkin Muokkaa- valikkoon ja valitse Täytä :

Siirry kohtaan Muokkaa> Täytä.

Tämä avaa Täytä-valintaikkunan. Aseta valintaikkunan yläosan Käytä-asetukseksi Valkoinen :

Aseta Käytä-asetukseksi Valkoinen.

Napsauta OK sulkeaksesi Täytä-valintaikkunan. Photoshop täyttää valitun alueen valkoisella asiakirjassa:

Valittu alue on nyt täynnä kiinteää valkoista.

Vaihe 5: Valitse Harjatyökalu

Valitse Harjatyökalu Työkalut-paneelista:

Valitse Harjatyökalu.

Vaihe 6: Aseta etualan väri mustaksi

Meidän on maalattava mustalla, ja Photoshop käyttää maalin värinä nykyistä etualan väriä, mikä tarkoittaa, että meidän on varmistettava, että etualan väri on asetettu mustaksi ennen maalauksen aloittamista. Paina näppäimistön kirjainta D, joka asettaa etualan ja taustavärin oletusasetuksiin, jolloin etualan väri muuttuu mustaksi (valkoisesta tulee taustaväri). Voit nähdä, mihin väreihin asetetaan, tarkastelemalla Työkalut-paneelin alaosassa olevia etualan ja taustan värimallia :

Varmista, että etualan väri (vasen yläosa) on asetettu mustalle.

Vaihe 7: Valitse pyöreä, kova reunaharja

Kun Harjatyökalu on valittu, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, joka avaa Harjasvalitsimen, ja valitse pyöreä, kova reunaharja napsauttamalla sen pikkukuvaa. Käytän täällä Photoshop CS5: tä, mutta älä huolestu, jos käytät CS4: tä tai aikaisempaa ja harjavalintasi näyttää erilaiselta kuin minun. Mikä tahansa pyöreä, kova reunaharja tekee. Kun olet valinnut harjan, sulje harjavalitsin painamalla Enter (Win) / Return (Mac):

Napsauta mitä tahansa pyöreää, kovaa reunaharjaa valitaksesi sen.

Vaihe 8: Maalaa ripaantunut musta aivohalvaus valkotäytteen läpi

Maalaa rosoinen musta isku valkoisella täytetyn valinnan läpi, missä haluat salaman pultin näkyvän. Salama ilmestyy lopulta maalauksen oikeaa reunaa pitkin, missä musta ja valkoinen kohtaavat. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä melko pientä harjaa. Voit muuttaa harjan koon näppäimistöltä. Pitäkää harjaa pienempänä painamalla vasenta kiinnitysnäppäintä ( ( ). Harjaa suurempana painettamalla oikeaa kiinnitysnäppäintä ( ) . Kun olet valmis, mustan aivohalvauksesi tulisi näyttää tällaiselta:

Maalaa pienellä siveltimellä pyöreä isku valinnan läpi.

Vaihe 9: Maalaa alue aivohalvauksen vasemmalle puolelle

Kun olet saanut ensimmäisen mustan iskun, jatka maalausta alueen vasemmalla puolella, kunnes se on peitetty kokonaan myös mustalla. Vain aivohalvauksen oikealla puolella olevan alueen tulisi olla valkoinen. Haluat ehkä suurentaa siveltimen kokoa, jotta voit maalata tämän alueen yli nopeammin painamalla oikeaa kiinnikepainiketta ( ) muutaman kerran:

Maalaa maalaus vasemmalla puolella olevalle alueelle, jotta se täytetään mustalla.

Vaihe 10: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Seuraavaksi meidän on pehmennettävä reunaa, jossa mustavalkoiset alueet kohtaavat, ja voimme tehdä sen hämärtämällä sitä. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Tämä avaa Gaussian Blur -suodattimen valintaikkunan. Pidä silmällä asiakirjaa vetämällä valintaikkunan alaosassa olevaa Säde- liukusäädintä oikealle. Mitä kauemmaksi vedät liukusäädintä, sitä epäselvämpää sovellus on, ja sitä pehmeämmäksi reuna tulee. Pehmeän reunan luoma siirtymäalue mustan ja valkoisen välillä on siitä, mistä lopulta tulee salama, joten mitä pehmeämpi reuna, sitä leveämpi salama tulee. Aion asettaa kuvani sädearvoksi noin 9 pikseliä. Sädearvo, jota lopulta käytät, voi olla erilainen käytettävän kuvan koosta riippuen:

Lisää säde-arvoa pehmentääksesi mustan iskun reunoja.

Sulje valintaikkuna napsauttamalla OK. Reunan pitäisi nyt näyttää samanlaiselta kuin tämä:

Iskun pehmeästä reunasta tulee pian salama.

Vaihe 11: Käytä erotuspilvien suodatinta

Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Render ja valitse sitten Eropilvet :

Siirry Suodatin> Render> Eropilvet.

Ero pilviä -suodattimelle ei ole valintaikkunaa, joten Photoshop vain menee eteenpäin ja suorittaa sen. Voimme nähdä asiakirjassa, että hetki sitten luomamme pehmeä reuna alkaa nyt näyttää salamanpultista, vaikka sen väri on tällä hetkellä väärä:

Salama alkaa näkyä.

Vaihe 12: Käännä kuva

Siirry Kuvavalikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Käännä :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Käännä.

Tämä kääntää valitun alueen kirkkausarvot tekemällä vaaleista alueista tummat ja tummat alueet vaaleiksi, mikä muuttaa salamanpultin mustasta valkoiseksi:

Kuvan kääntäminen muuttaa salamanpultin mustasta valkoiseksi.

Vaihe 13: Käytä Tasot-komentoa

Palaa takaisin Kuva- valikkoon, valitse uudelleen Säädöt ja valitse tällä kertaa tasot :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Tasot.

Tämä avaa Tasot-valintaikkunan. Käytämme Tasoja tummentamaan "pilvet" salaman ympärillä niin, että sitä ympäröivä alue on musta. Napsauta ensin mustaa liukusäädintä histogrammin vasemman alareunan alapuolella valintaikkunan keskellä ja ala vetämällä sitä oikealle. Vedäessäsi huomaat, että salaman ympärillä olevat alueet alkavat haalistua mustiksi. Jatka mustan liukusäätimen vetämistä oikealle, kunnes suurin osa "pilvistä" on kadonnut:

Vedä mustaa liukusäädintä oikealle kohti tummentaaksesi suurimman osan salaman ympärillä olevasta alueesta.

Suurin osa alueesta tulisi nyt tummentaa mustaksi. Muutama harmaa alue jää jäljelle:

Vain muutama harmaa alue jää ukkosen ympärille.

Napsauta harmaata liukusäädintä mustan ja valkoisen liukusäätimen välissä ja ala vetämällä sitä myös oikealle, mikä haalistaa loput harmaat alueet mustiksi. On kuitenkin tärkeää, että et tummenna asioita niin paljon, että salamanpultista tulee kova näköinen kovilla, rosoisilla reunoilla. Haluat pitää salaman pehmeän, hienovaraisen sumun, niin tummentaa asioita niin paljon kuin mahdollista mustalla ja harmaalla liukusäätimellä, mutta älä huolestu, jos harmaata on vielä muutama jäljellä oleva alue. Siivomme asiat seuraavaksi:

Vedä keskimmäistä harmaata liukusäädintä oikealle kohti tummentaaksesi jäljellä olevia harmaita alueita.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Tasot-valintaikkunan. Kuvan pitäisi nyt näyttää samanlaiselta kuin tämä:

Suurin osa salaman ympärillä olevista harmaista alueista on nyt tummennettu mustaksi.

Vaihe 14: Poista alueen valinta

Siirry näytön yläreunan Valitse- valikkoon ja valitse Poista valinta, jos haluat poistaa valinnan ääriviivat alueelta. Tai nopeampaan tapaan poistaa valinta valitsemalla näppäimistön Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac). Kummallakin tavalla tehdään:

Valitse Valitse> Poista valinta, kun haluat poistaa alueen valinnan.

Vaihe 15: Maalaa mustalla puhdistaaksesi jäljellä olevat harmaat alueet

Kun Harjatyökalu on edelleen valittuna, napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-napsauta (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, kun haluat avata Harjavalitsin uudelleen. Pidä sama pyöreä harja valittuna, mutta laske harjan kovuus 50%: iin . Tämä pehmentää harjan reunaa. Sulje harjavalitsin painamalla Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis:

Laske harjan kovuus 50%: iin, jotta reuna pehmenee.

Sitten, kun musta on edelleen etualan väri, maalaa mahdolliset jäljellä olevat harmaat alueet ukkosen ympärille puhdistaaksesi ne. Syynä siihen, että pehmensimme harjan reunaa, on siinä tapauksessa, että itse salamapultin lähellä on jäljellä harmaita alueita. Tällä tavalla voimme maalata lähellä salamaa huimaamatta sen pehmeää reunaa:

Puhdista jäljellä olevat harmaat alueet maalaamalla ne mustalla.

Jos katsot myös mustan alueen ulkoreunoja, näet niiden olevan jonkin verran läpinäkyviä, mikä johtuu siitä, että ajamme Gaussian Blur -suodatinta aikaisemmin. Nämä läpinäkyvät reunat aiheuttavat ongelmia, joten maalaa ulkoreunojen ympärille harjalla peittääksesi ne mustalla mustalla. Kun olet valmis, kaiken muun kuin salaman tulee olla musta. Älä ole huolissasi siitä, että koko juttu näyttää nyt rumaalta sotalta. Se näyttää paljon paremmalta hetkessä:

Maalaa läpinäkyvien ulkoreunojen yli.

Vaihe 16: Vaihda sekoitustila näytöksi

Kun kaikki on nyt mustaa lukuun ottamatta itse salamavaloa, siirry Tasot-paneelin yläosassa olevaan sekoitustila -vaihtoehtoon ja vaihda sekoitustila Normaalista näytöksi :

Vaihda kerroksen sekoitustila Normaalista näytöksi.

Näyttösekoitustila piilottaa kaikki kerroksen mustat alueet pitäen vain itse salamavalon näkyvän:

Vain salama pysyy näkyvänä kerroksessa.

Vaihe 17: Siirrä ja muuta koko salamaa ilmaisella muunnoksella

Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai paina Ctrl + T (Win) / Komento + T (Mac) päästäksesi Vapaa muuntaminen -komentoon pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Photoshopin Free Transform -laatikon ja käsittelee salaman ympärillä. Siirrä salama paikalleen napsauttamalla mitä tahansa raja-alueen sisällä ja vetämällä sitä hiirellä. Voit muuttaa salaman kokoa vetämällä mitä tahansa kahvoista. Jos pidät Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna, se siirtää väliaikaisesti vääristystilaan, mikä antaa sinulle enemmän vapautta kahvoja vetäessäsi. Vapauta avain vaihtaaksesi takaisin normaaliin vapaamuunnostilaan. Kun olet siirtänyt ja muuttanut salaman kokoa, paina Enter (Win) / Return (Mac) hyväksyäksesi muutoksen ja poistuaksesi Free Transform -sovelluksesta:

Käytä Free Transform -sovellusta muuttaaksesi salaman koon ja siirtävän sen paikoilleen.

Vaihe 18: Kopioi kerros

Lisäämme salama salamaan. Siirry tason valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla tai paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) päästäksesi samaan komentoon pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla tai paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac).

Kummassakin tapauksessa Photoshop kehottaa tekemään kopion kerroksesta 1 ja asettamaan sen alkuperäisen yläpuolelle Tasot-paneeliin. Huomaa, että kopio asetetaan automaattisesti näytön sekoitustilaan meille:

Photoshop nimeää uuden tason "Kerroksen 1 kopio".

Vaihe 19: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Jotta salaman ympärille saadaan hehku, meidän on vain sumennettava luomamme kopio. Siirry Suodatin- valikkoon, valitse Hämärtä ja valitse sitten Gaussian Blur kuten aiemmin. Aion asettaa uudestaan ​​sädearvoni noin 9 pikseliin, mikä lisää mukavan hehkuefektin. Käytetty arvo voi olla erilainen kuvan koosta riippuen:

Vedä säde-liukusäädintä hämärtääksesi salaman kopion ja luodaksesi epäterävyyden.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan Gaussian hämärtää -valintaikkunan. Sinun pitäisi nyt nähdä hienovarainen hehku salaman ympärillä:

Salama lisäämällä pehmeä hehku.

Vaihe 20: Kopioi kerros

Alkuperäinen hehkuvaikutus on vähän liian hieno, joten nostetaan sen voimakkuutta. Paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi epäselvä kerros nopeasti. Hehku näyttää voimakkaammalta. Jos huomaat, että se on nyt liian vahva, pienennä kerroksen opasiteetti hienosäätääksesi tuloksia. Löydettävyysasetus on Tasot-paneelin yläosassa suoraan Blend Mode -vaihtoehdon vastapäätä. Aion jättää opasiteettini 100%: iin:

Kopioi epäselvä kerros hehkuvaikutuksen vahvistamiseksi ja laske sitten opasiteettia tarvittaessa hienosäätääksesi tuloksia.

Tässä on minun tulokseni hehku nyt voimakkaampi:

Vaikutus hämärtyneen kerroksen kopioinnin jälkeen.

Vaihe 21: Yhdistä salamakerrokset

Siirry tason valikkoon ja valitse Yhdistä alas tai paina Ctrl + E (Win) / Komento + E (Mac) päästäksesi Yhdistä alas -komentoon pikanäppäimellä. Tee sitten sama asia toisen kerran. Tämä yhdistää kaksi hehkuefektikerrosta kerrokseen 1 alkuperäisen salamapultin kanssa:

Siirry tasoon> Yhdistä alas tai paina Ctrl + E (Win) / Komento + E (Mac), tee sitten sama asia uudelleen.

Sinun pitäisi nyt olla takaisin yhdeksi kerrokseksi, Taso 1, Tasot-paneelin Tausta-tason yläpuolelle:

Hehkuefektikerrokset on sulautettu salamaan kerrokseen 1.

Vaihe 22: Värjää salama sävyllä / kylläisyydellä

Jos haluat värittää salaman, siirry Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Sävy / kylläisyys :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Sävy / kylläisyys.

Tämä avaa Sävy / kylläisyys -valintaikkunan. Valitse Väri-vaihtoehto ja vedä sitten Sävy- liukusäädintä valitaksesi salaman väri. Aion valita sininen / violetti väri asettamalla Sävy-arvoni arvoon 232. Tietenkin voit valita minkä tahansa värin, jonka haluat. Jotta väri näyttää kirkkaammalta, lisää Kylläisyys- arvoa. Asetan minun 50%: iin. Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan valintaikkunan:

Valitse Väri-vaihtoehto ja valitse sitten Sävy ja kylläisyys.

Tässä on, mitä salamani näyttää värjäytyneeni:

Salama antoi sinertävän violetin värin.

Vaihe 23: Yhdistä kerrokset uudeksi kerrokseksi

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja siirry pitämällä näppäintä painettuna, siirry Tasot- valikkoon ja valitse Yhdistä näkyvä :

Pidä Alt (Win) / Option (Mac) painettuna ja siirry kohtaan Kerros> Yhdistä näkyvä.

Tämä yhdistää olemassa olevat tasot uudelle tasolle niiden yläpuolella Tasot-paneelissa:

Kaksi olemassa olevaa kerrosta yhdistetään kolmanteen kerrokseen.

Vaihe 24: Valitse Dodge-työkalu

Valitse Dodge-työkalu Työkalut-paneelista:

Valitse Dodge-työkalu.

Vaihe 25: Aseta aluevaihtoehto korostamaan suojausäänet ja poistaa ne valintaan

Kun Dodge-työkalu on valittuna, aseta Näyttöruudun yläreunassa olevalla Asetukset-palkissa Alue- arvoksi Kohokohdat . Jätä valotus 50% : iin ja poista Suojaa äänet -asetuksen valinta:

Aseta Dodge-työkalun asetukset Asetukset-palkkiin.

Vaihe 26: Laske harjan kovuus 0%: iin

Dodge-työkalua pidetään Photoshopissa harjana ja voimme säätää sen reunojen pehmeyttä samalla tavalla kuin tavallisella Brush Tool -työkalulla. Napsauta hiiren kakkospainikkeella (Win) / Control-click (Mac) missä tahansa asiakirjan sisällä, jolloin esiin tulee Brush Picker, ja laske sitten Dodge-työkalun kovuus kokonaan alas 0%: iin saadaksesi meille mahdollisimman pehmeät reunat. Sulje harjavalitsin painamalla Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis:

Laske Dodge-työkalun reunan kovuus 0%: iin.

Vaihe 27: Maalaa Dodge-työkalulla alueiden kirkastamiseksi

Maalaa lopuksi Dodge-työkalulla tiettyjen alueiden päälle, jotta ne kirkastavat ja lisäävät valaistuskohokohtia. Joka kerta kun maalaat saman paikan päälle Dodge-työkalulla, kirkastat sitä aluetta hieman enemmän. Pilvet kirkastavat pilviä, joista salama ampuu, ja käytän siis keskikokoista harjaa maalataksesi alueen muutaman kerran:

Maalaus Dodge-työkalulla pilvien kirkkauttamiseksi sinne, missä salama alkaa.

Käytän pienempää harjaa ja napsautin vain muutaman kerran paikalla, jossa salama osuu maahan (tai tässä tapauksessa vettä) lisätäksesi myös kohokohdan sinne:

Dodge-työkalulla napsauttaminen paikalla toimii joskus paremmin kuin sen maalaaminen.

Ja lopuksi maalan yli pari pistettä itse salamanpulttia pitkin lisätäkseni siihen joitain kohokohtia:

Lisäämällä muutama kohokohta itse pistokettä pitkin.

Vaihe 28: Laske pintakerroksen opasiteetti tarvittaessa

Jos olet lisännyt kohokohdat Dodge-työkalulla, huomaat, että ne näyttävät hieman liian voimakkailta, yksinkertaisesti laske yläkerroksen opasiteetti . Lasen kaivoksen 70%: iin:

Laske pintakerroksen opasiteettia tarvittaessa kohokohtien vähentämiseksi.

Tässä on opasiteetin pienentämisen jälkeen viimeinen salamani:

Viimeinen Photoshop-salaman tehoste.