Excel-suunnitelman mallipohja (sisällysluettelo)

 • Selitys tiekarttamalliin Excelissä
 • Kuinka luoda etenemissuunnitelmalli Exceliin?

Selitys tiekarttamalliin Excelissä

Tiekarttamalli on hyödyllinen visualisoimaan tai seuraamaan tapahtumia tai muutoksia, jotka tapahtuvat tietyn ajanjakson aikana. Projektin etenemissuunnitelmamalli hahmottelee jokaisen tehtävän alkamis- ja eräpäivänä. Yleensä projektitapahtuma esitetään graafisesti, yleiskatsaus projektin tapahtumista, tavoitteista ja suorituksista esitetään aikajana- tai Gantt-taulukossa excel-muodossa. Tiekarttamalli auttaa visualisoimaan, suunnittelemaan ja seuraamaan paremmin yrityksen hankkeita. Se auttaa laskemaan budjetin kunkin tapahtuman aikajanan perusteella ja vertailemaan niiden todellisia kustannuksia tai suunniteltuja investointeja projektiin jokaisessa vaiheessa. Gantt-kaaviota käytetään yleisimmin etenemissuunnitelmamallissa, jossa se tarjoaa kattavan yleiskuvan projektin jokaisesta vaiheesta.

Hankkeen etenemissuunnitelman tulisi sisältää seuraava:

 1. Tärkeät välitavoitteet
 2. Keskeiset tapahtumat, aikajana
 3. Kunkin tapahtuman ja tulosten kesto

Kuinka luoda etenemissuunnitelmalli Exceliin?

Excel-tiekarttamalli on erittäin yksinkertainen ja helppo. Ymmärrämme kuinka luoda etenemissuunnitelmalli Excelissä muutamilla esimerkeillä.

Voit ladata tämän etenemissuunnitelman Excel-mallin tästä - Roadmap Excel Template

Esimerkki # 1

Aluksi meidän on syötettävä tietotaulukko, jossa se koostuu kolmesta sarakkeesta, ts. Keskeinen tapahtuma tai virstanpylväs, aloituspäivämäärä ja kulunut aika tai tehtävän kesto (päivien lukumäärä).

Taulukko sisältää luettelon jokaisesta projektin tehtävästä tai virstanpylväästä alusta loppuun sekä kunkin tapahtuman aikataulu. Sisältää tärkeimmät tapahtumat ja päätökset, tapahtuman aloituspäivämäärä ja päivien lukumäärä tapahtuman loppuun saattamiseksi tai kunkin tapahtuman kesto.

Siirry Lisää-välilehteen ja valitse 3D-pinottu pylväskaavio.

Nyt voit havaita, että taulukkoalueen vieressä näkyy tyhjä kaavioalue.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella kaavion alueella, jonka alla on vaihtoehto ”valitse data”, valitse tietolähde -valintaikkuna.

Valitse Valitse tietolähde -valintaikkunassa Lisää- vaihtoehto legendomerkinnöistä (sarja).

Nyt meidän on syötettävä jokainen sarakkeen tietojoukko taulukkoalueelle. Sarjaikkunan muokkausikkuna tulee näkyviin, jolloin ensin valitaan aloituspäiväsarakkeen alue, ts. Sarjanimessä kirjoitetaan aloituspäiväsarakkeen otsikon nimikenttä eli “B3”, myöhemmin Sarja-arvot, syötä aloitusajanjakso valitsemalla soluista “B4” - “B17” ja napsauttamalla OK. Nyt aloituspäivämäärä ja tietopalkit näkyvät kaavion alueella (sininen väri).

Napsauta OK, uudelleen Valitse tietolähde -ikkuna tulee näkyviin, jolloin voit tarkkailla lisättyjä päivämääräsarjoja.

Valitse tietolähteen valintaikkunaikkunassa lisäysvaihtoehto legendamerkinnöissä (Sarja), sinun on valittava ”Päivien lukumäärä” -sarakkeen alue, ts. Sarjanimessä kirjoita ”Päivien lukumäärä” -sarakkeen otsikkosolun eli ” C3 ”, myöhemmin sarja-arvoissa, kirjoita ” Päivien lukumäärä ” -alue, ts. Valitsemalla soluista “ C4 ” - “ C17 ” ja napsauttamalla ok, nyt “ Päivien lukumäärä ” tietopalkkeilla näkyy kaavion alueella (oranssi väri) ).

Kun napsautat ok, uudelleen, Valitse tietolähde -ikkuna tulee näkyviin.

Nyt Akselin etikettivalikoima on lisättävä, akselin etiketti ponnahdusikkuna tulee näkyviin.

Jos haluat kirjoittaa tiedot akselin etikettialueen tekstikenttään, valitse avaintoiminta-alue, ts. Valitsemalla soluista “A4” - “A17” ja napsauttamalla OK-painiketta, kaavio näytetään alla.

Nyt kaikki taulukkotiedot on esitetty kaaviossa. Voit muuttaa kaavion alueen kokoa haluamasi perusteella vetämällä oikealle ja vasemmalle. Tällä hetkellä jotkut kaavion ongelmat eli avaintoiminnot ovat päinvastaisessa järjestyksessä: Se voidaan korjata napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella avaintapahtumia, Valitse muotoiluakseli.

Alusta akseli -ikkuna tulee näkyviin, jolloin valintamerkit luokat käänteisessä järjestyksessä.

Kun käänteisessä järjestyksessä olevat kategoriat on valittu, avaintoiminnot näkyvät oikeassa järjestyksessä alkamispäivän perusteella.

Nyt meidän on poistettava siniset tietopalkit, jotka edustavat aloituspäivää napsauttamalla sitä ja valitsemalla muotoa tietosarja.

Muotoile tietosarjan ikkuna tulee näkyviin, kun valitset vaihtoehdon Ei täyttö & ei riviä, niin että siniset tietopalkit katoavat ja valitset kyseisen ajanjakson sinisinä tietopalkkeina ja poistat sen.

Nyt meidän on asetettava ajanjakso, jotta päästäisiin eroon ajanjakson valtavasta aukosta, se voidaan korjata valitsemalla päivämääräsarjat napsauttamalla Alusta akseli.

Nyt meidän on asetettava vähimmäis- ja enimmäisrajat, minimialue asetetaan valitsemalla ensimmäisen tapahtuman päivämäärä ja muuntamalla aloituspäivämäärämuoto numeromuotoon ja tarkistamalla numero ja kopioi ja liitä se minimiin tekstilaatikko.

Muunna päivämäärä numeromuotoon.

Kopioi ensimmäisen tapahtuman ja viimeisen tapahtuman alkamispäivämäärämuoto ja liitä se joukkovelkakirjalainan osion akselin vähimmäis- ja enimmäisvaihtoehtoihin. Kun päivität päivämäärän vähimmäistekstiruutuun, näet päivämäärän sarjan muutoksen eli välillä 1 / 1/2006 eikä 24.7.1998

Huomaa: Suurin sidos, voit asettaa arvoon 42300 paremman ulkonäön.

Oranssi oranssi tietopalkki ja sen arvo voidaan muotoilla valintasi mukaan. Tässä muutin tietopalkin värin oranssista siniseksi ja muutin laatikkopalkista sylinteripalkkiin ja siinä olevan numeerisen arvon fonttimuodon mustasta valkoiseksi paremman ulkonäön.

Siirry Suunnittelu-välilehteen. Napsauta Pikaasettelu.

Napsauta nyt Pikaasettelu-välilehteä ja valitse kaavio alla esitetyllä tavalla.

Suunnitteluun 7 voimme lisätä otsikon kaavion yläreunaan nimellä ”Huumeiden etsinnän ja kehittämisprosessin etenemissuunnitelma ”, pystyakselin otsikkona Avaintapahtumat ja Päivien lukumäärän.

Aloituspäivämäärän tietoalue voidaan lisätä ennen kaavion avaintapahtumia saadaksesi tietää kunkin tapahtuman tai virstanpylvään alkamispäivä.

Täällä tietosarjat yhdistetään kaavioon, kun päivität päivämäärän tai tapahtuman, kaavio päivitetään automaattisesti.

Muistettavat yksityiskohdat Excel-kartan mallista

 • Tiekarttamalli auttaa vähentämään projektin kussakin vaiheessa vietetyn ajan määrää päivitetyllä suunnittelulla ja oivalluksilla projekteihin.
 • Tiekarttamalli on yleisimmin farmaseuttisten ja tietotekniikkayritysten tuotepäälliköiden käytössä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas etenemissuunnitelmalleen Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka luodaan etenemissuunnitelmalli Excelissä, sekä käytännön esimerkkejä ja ladattavaa excel-mallia. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

 1. Karttakaavio Excelissä
 2. Kierrä kaava Excelissä
 3. Excel-pikaanalyysi
 4. NPV-kaava Excelissä

Luokka: