Ero voittojen ja tulojen välillä

Voittoa vs. tuloja käytetään yleensä synonyymeinä, mutta on tärkeää ymmärtää ero näiden kahden termin välillä kirjanpidollisessa tarkoituksessa. Lyhyesti sanottuna voimme sanoa, että voitto on tulot miinus kulut. Kirjanpidossa on kaksi tärkeää termiä ymmärtää minkä tahansa yrityksen taloudellinen vahvuus. Tässä artikkelissa ymmärrämme näiden kahden termin merkitys ja merkittävä ero,

Voitto:

Voitto on jäljellä oleva (positiivinen) summa kaikenlaisten kulujen, kulujen, verojen jne. Vähentämisen jälkeen tuloista. Ansaitse todellinen palkkio riskistä, jonka yrittäjä ottaa liiketoimintaan. Lyhyesti sanottuna voimme sanoa, että voitto on tulo, joka jää jäljelle kulujen vähentämisen jälkeen.

Tulo:

Tulot ovat periaatteessa tuotteiden tai palvelujen myynnistä kertynyt kokonaismäärä. Se on minkä tahansa yrityksen todellinen ansaitseminen ensimmäisessä vaiheessa. Se eroaa myös ilmaisusta Tulot. Tulot ovat yrityksen kokonaistulot riippumatta siitä, ovatko tuotot suorista tai epäsuorista liiketoiminnoista. Tuloihin viitataan myös bruttotuloina.

Head-to-Head-vertailu voittojen ja tulojen välillä (infografia)

Alla on viiden parhaan vertailu voiton ja tulon välillä

Keskeiset erot voittojen ja tulojen välillä

Otetaan yksi esimerkki tulosten ja tulojen erojen ymmärtämiseksi.

 • Oletetaan, että on olemassa yksi yritys nimeltä Modern Fashion Pvt. Ltd., joka valmistaa miesten paitoja ja kukin paita maksaa 10 dollaria. Tilikaudella 2018-19 he myivät yhteensä 5000 paitaa ja he saivat 50 000 dollaria tuloina.
 • Tilien mukaan he käyttivät 35 000 dollaria kuluina raaka-aineisiin, palkkoihin ja muihin yleiskuluihin. Tällöin kokonaistulos olisi 15 000 dollaria, mikä olisi hyödyllistä laskettaessa yrityksen veroa, ja se siirretään taseen varatilille vähennettynä osingot osakkeenomistajille.

Joten tällä esimerkillä voimme ymmärtää ero voiton ja tulon välillä. Alla on tärkeimmät erot voittojen ja tulojen välillä,

 1. Voitto on summa, joka jää jäljelle maksettaessa kulut, kuten raaka-aineet, palkat, verot, korot tai muut yleiskulut yrityksen tuloista, mutta tulot ovat määrä, joka saadaan liiketoiminnasta joko välittömistä tai epäsuorista lähteistä.
 2. Voittoa on kahta tyyppiä, jotka ovat bruttovoitto ja nettotulos. Tulot voivat samalla tavalla olla kahta tyyppiä: ansiotulot tai ansaitsemattomat tulot.
 3. Molemmat ovat riippuvaisia ​​tuloista. Tuotot ovat riippuvaisia ​​sekä voitosta että tuloista.
 4. Voitto osoittaa yrityksen todellisen vahvuuden kannattavuuden suhteen. Se on myös hyödyllinen laskettaessa yrityksen maksettavan veron kokonaismäärä. Toisaalta tulot osoittavat, kuinka paljon rahaa yritys voi jakaa osakkeenomistajien kesken ja pitää varauksen tai sijoittaa uudelleen yritykseen.

Voitto vs. tulojen vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu voittojen ja tulojen välillä

Tuloksen ja tulon vertailun perusteetTuloVoitto
merkitysMissä tahansa yrityspostissa ansaittu raha myy tuotteita tai palveluita tiettynä ajanjaksona.Menojen, yleiskustannusten, verojen tai korkojen vähentämisen jälkeen jäljellä oleva summa yrityksen kokonaistuloista.
luontoTulojen kassavirta yhteensä tietyn ajanjakson aikana.Se osoittaa yrityksen kannattavuuden tietyn ajanjakson ajan.
TyypitAnsaitut tai maksamattomat tulotBruttovoitto tai nettotulos.
riippuvuusTulot ovat riippuvaisia ​​tuloista ja molemmista.Voitto riippuu vain tuloista.
käyttötarkoituksetTulot on tärkeää tietää laskettaessa yrityksen osakkeiden arvoa.Voitto on hyödyllinen laskettaessa veroa ja yrityksen kannattavuutta.

johtopäätös

Joten yllä olevasta keskustelusta olemme ymmärtäneet voiton ja tulojen merkityksen ja erot. Nyt on aivan selvää, että näillä kahdella käsitteellä on ero kirjanpidossa ja merkityksessä. Yllä olevan keskustelun päätelmät ovat seuraavat:

 1. Tulot ja voitot ovat kaksi tärkeää termiä ymmärtääksesi yrityksen taloudellisen vahvuuden tietyllä ajanjaksolla.
 2. Tulot osoittavat minkä tahansa tilikauden aikana ansaitun määrän, mutta voitto on positiivinen määrä, joka jää tulojen jälkeen vähentämällä kaikenlaiset kulut, yleiskulut, verot tai mahdolliset korot. Tilinpidossa termiä "voitto ja tulot" voidaan käyttää keskenään. Tuloja kutsutaan myös nettotuloksi.
 3. Sekä tuotot että voitto käsittelevät positiivista kassavirtaa.
 4. Voittoa on kahta tyyppiä, joita kutsutaan bruttovoittoksi ja nettotulokseksi. Bruttovoitolla tarkoitetaan tuloja, joista vähennetään kaupankäyntikulut, kuten raaka-aine, välittömät kustannukset jne. Kaupankäyntikulut viittaavat liiketoiminnan päätoimintaan liittyviin kuluihin. Toisaalta nettotulos sisältää myös pää- ja muun toiminnan tuotot.
 5. Samalla tavalla on olemassa kahden tyyppisiä tuloja, ansiotulot ja ansiotulot. Ansaitut tulot tarkoittavat pääasiallisesta liiketoiminnasta, kuten tuotteiden tai palveluiden myynnistä, saatua tuloa, mutta ansaitsemalla tuotolla tarkoitetaan muista lähteistä, kuten sijoituksista tai liiketoiminnan varojen myynnistä saatuja määriä.
 6. Tulojen määrää ei voida hallita, koska se riippuu monenlaisista sisäisistä tai ulkoisista tekijöistä, mutta voimme hallita voittoa, koska kulut ovat luonteeltaan sisäisiä ja tehokkaan johdon hallittavissa.
 7. Tietyn ajanjakson voitto on suoraan verrannollinen tuloihin, jos johto pystyy hallitsemaan kuluja. Lisää tuloja tarkoittaa enemmän voittoa yritykselle.
 8. Voitto ja tuotot ovat kaksi tärkeintä osaa tilinpäätöksessä, jotta ne tietävät minkä tahansa yrityksen kannattavuuden ja vahvuuden.
 9. Minkä tahansa liiketoiminnan alkuvaiheessa voittoa vs. tuloja pidetään samoina ehdoina johtuen harvemmasta liiketoimityypistä. Mutta johdon tulisi ymmärtää ero näiden kahden termin välillä tehdäkseen asianmukaisia ​​päätöksiä liiketoiminnassa. Näiden avulla kassavirtaan ja taloudellisiin päätöksiin.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon voiton ja tulon välillä. Tässä keskustellaan myös voitto vs. tuloista ja keskeisistä eroista infografioiden kanssa. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja-

 1. Rahoitus vs taloustiede
 2. Liikevoitto vs. nettotulos
 3. Oma pääoma vs korkosidonnaiset
 4. Tulot vs. tulot