Opi luomaan vanhanaikaisia, vanhoja valotehosteita Adobe Lightroomilla. Kun tiedät vaiheet, voit luoda saman vaikutuksen helposti Photoshopin Camera Raw -sovelluksella! Lightroom CC: lle.

Tässä Adobe Lightroom -opetusohjelmassa opitaan kuinka muuttaa uusi valokuva helposti vanhanaikaiseksi, vintage-valokuvaksi . Edellisessä opetusohjelmassa opimme luomaan saman vanhojen valokuvatehosteiden Photoshopin Camera Raw -suodattimen avulla. Koska Camera Raw ja Lightroom jakavat samat paneelit samoilla vaihtoehdoilla, vaiheet tämän tehosteen luomiseksi Lightroomissa ovat täsmälleen samat. Itse asiassa Lightroomilla se on vielä helpompaa, koska voimme valita haluamasi kuvan ja soveltaa vintage-valokuvatehostetta itse Lightroomista. Katsotaan kuinka se toimii.

Aloitamme luomalla kuvan mukautetun mustavalkoisen version Lightroomin HSL / Colour / B&W- paneelilla. Sitten annamme sille enemmän vanhanaikaista ilmettä lisäämällä seepiasävyn Split Toning -paneelin avulla. Lisäämme viljan ja vinjettivaikutuksen Tehosteet- paneeliin. Ja lopuksi, käytämme Basic- paneelia kuvan haalistamiseen hiomalla valokuvia, kirkkauttamalla varjoja ja vähentämällä keskitason ääniä. Ja koska kaikki mitä teemme Lightroomissa, ei ole tuhoavaa, alkuperäinen kuva on aina turvallinen.

Tässä on se, millainen lopullinen vintage-valokuvavaikutus näyttää, kun olemme valmiita:

Viimeinen vintage-valokuvaefekti Adobe Lightroomissa.

Kuinka luoda vintage-tehoste lightroomissa

Vaihe 1: Avaa kuvasi Lightroomin kehittämismoduulissa

Aloita valitsemalla haluamasi kuva Lightroom-luettelosta. Tässä on valokuva, jota käytän (nainen Shutterstockin vintagepukuvalokuvassa):

Alkuperäinen kuva.

Varmista sitten, että olet kehittämismoduulissa valitsemalla se näytön oikeassa yläkulmassa olevasta moduulivalitsimesta:

Lightroomin Kehitä-moduulin valitseminen.

Vaihe 2: Avaa HSL / Väri / Mustavalkoinen paneeli

Ensimmäinen asia, jonka teemme, on muuntaa värikuvamme mustavalkoiseksi. Kierrä oikeanpuoleisessa paneelisarakkeessa pyöritä HSL / Väri / Musta- paneeli napsauttamalla paneelin nimen oikealla puolella olevaa nuolta:

HSL / Colour / B & W -paneelin avaaminen Lightroomissa.

Vaihe 3: Luo mukautettu mustavalkoinen versio

Napsauta sitten paneelin välilehdessä mustavalkoista siirtyäksesi mustavalkoisiin muuntamisvaihtoehtoihin. Kuvasi vaihtuu heti väristä mustavalkoiseksi:

Napsauta välilehdessä "Mustavalkoinen".

Luo mukautettu mustavalkoinen versio kuvasta vetämällä yksittäisiä väriliukusäätimiä (punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vesipuhe, sininen, violetti ja magenta) vasemmalle tai oikealle. Liukusäätimen vetäminen vasemmalle tummentaa mustavalkoisen version kaikki alueet, joissa alun perin oli liukusäätimen väri. Oikealle vetäminen valaisee näitä alueita. Esimerkiksi punaisen liukusäätimen vetäminen oikealle valaisee kaikkia alun perin punaista sisältäviä alueita. Vihreää liukusäädintä vasemmalle vetämällä kaikki alueet, jotka sisältävät vihreää, tummenevat ja niin edelleen.

Jos vedät liukusäädintä, eikä mitään tapahdu, se johtuu siitä, että kuvasi osa ei sisältänyt kyseistä väriä. Jokainen kuva on erilainen, joten pidä silmällä kuvaa, kun vedät kutakin liukusäädintä arvioidaksesi tuloksia:

Vedä väriliukusäätimiä luodaksesi mukautetun mustavalkoisen version.

Tässä on mustavalkoinen versio, kun olen kokeillut liukusäätimiä:

Värikuva on nyt muutettu mustavalkoiseksi.

Vaihe 4: Avaa Split Toning -paneeli

Seuraavaksi lisäämme seepian sävyn kuvaan. Avaa Split Toning -paneeli Lightroomissa:

Napsauttamalla nuolta avata Split Toning -paneeli.

Vaihe 5: Lisää seepiasävy kuvaan

Split Toning -paneeli on jaettu yläosassa olevaan Kohokohdat- ja alaosassa olevaan Varjo-osioon, jotta voimme asettaa eri värit kuvan vaaleimmalle ja tummimmalle alueelle. Aseta Kohokohdat- osiossa Sävy asetukseksi 40 mukavalle oranssinkeltaiselle. Et todella näe väriä, ennen kuin lisäät kylläisyyttä. Aseta kylläisyysarvoksi 20 .

Käytä sitten Varjot- osiossa hiukan erilaista sävyarvoa 45 (vain lisäämään jonkinlaista lajiketta) ja lisää sitten Kylläisyys- arvo 50 : ään saadaksesi voimakkaamman vaikutuksen varjoihin:

Korosteen ja varjojen sävyn ja kylläisyyden arvojen asettaminen.

Tässä on kuva, jossa on käytetty seepian sävyä:

Vaikutus seepiasävyn lisäämisen jälkeen.

Vaihe 6: Avaa tehostepaneeli

Seuraavaksi lisäämme kuvaan hieman viljaa ja vinjettiä. Avaa tehosteet- paneeli:

Tehosteet-paneelin avaaminen.

Vaihe 7: Lisää jyvä kuvaan

Tehosteet-paneeli sisältää kolme päätehosteta, joita voimme käyttää kuvaan. Yläosassa on rajausjälkeinen vinjetti, keskellä jyvä ja uusi Dehaze -tehoste, joka on äskettäin lisätty Lightroomiin (ja jota emme tarvitse vintage-valokuvatehosteeseemme). Aloitamme lisäämällä vähän viljaa.

Viljaosan kolmen liukusäätimen avulla voimme säätää viljan määrää, kokoa ja karheutta. Jos haluat käyttää samoja käyttämiäni asetuksia, aseta Määrä- arvoksi 50 ja aseta sitten sekä Koko- että Karkeus- arvoiksi 60 . Voit myös kokeilla itse liukusäätimiä löytääksesi asetukset, jotka toimivat kuvan kanssa parhaiten:

Vilja-asetukset tehostepaneelissa.

Tässä on lähikuva kuvastani, jotta viljavaikutus on helpompi nähdä:

Vintage-vaikutus viljan lisäämisen jälkeen.

Vaihe 8: Lisää vinjetti

Lisäämme seuraavaksi vinjetti käyttämällä tehostepaneelin Post-Crop Vignetting -osaa. Tärkein säätö tässä on Määrä- liukusäädin. Jos vedät Määrä-liukusäädintä vasemmalle, kuvan kulmat tummuvat. Yleensä se on haluamasi tulos. Mutta vintage-valokuvavaikutuksellemme todella haluamme päinvastoin. Haluamme valaistaa kulmat ikään kuin ne ovat hiipuneet ajan myötä, ja voimme tehdä sen vetämällä Määrä-liukusäädintä oikealle. Nostan Määrä- arvoani aina arvoon +80 . Voit jättää muut liukusäätimet oletusasetuksiin:

Kulmien häipyminen vetämällä Määrä-liukusäädintä oikealle.

Tässä on vintage-valokuvatehosteni tähän mennessä käytettävällä vinjetilla:

Vaikutus lisättäessä sekä jyvä että vinjetti.

Vaihe 9: Avaa peruspaneeli

Olemme melkein valmis. Avaa Lightroomin Basic- paneeli:

Peruspaneelin avaaminen.

Vaihe 10: Laske yleinen kontrasti

Käytämme muutamia liukusäätimiä Basic-paneelissa kuvan yleisen kontrastin pienentämiseksi, jotta se näyttää vielä enemmän kuin se on ajan myötä haalistunut. Ensin, kun haluat säätää kohokohtia, vedä Kohokohdat- liukusäädintä vasemmalle. Mitä kauemmaksi vedät, sitä tummemmaksi kuvan kirkkaimmat osat tulevat. Lasen Highlights -arvoani aina -70- arvoon. Sitten, jotta kirkkaimmat tummimmat alueet, vedä Varjot- liukusäädintä oikealle. Nostan Shadows-arvoni arvoon +80 .

Lopuksi, vähentääksesi keskitason ääniä, vedä Selkeys- liukusäädintä vasemmalle. Mitä kauemmaksi vedät, sitä enemmän pehmentät ja hämärtää kuvan yksityiskohtia. Älä vedä liian pitkälle, sillä menetät liian paljon yksityiskohtia. Lasen selkeysarvoni arvoon -40 :

Kohokohdat, varjot ja selkeyden liukusäätimet peruspaneelissa.

Jos haluat nähdä tehostesi vertailun ennen ja jälkeen, paina näppäimistön Backslash ( \ ) -näppäintä. Paina sitä kerran nähdäksesi kuvan "Ennen" -näkymän, ja paina sitten sitä uudelleen nähdäksesi "Jälkeen" -näkymän. Ja tässä, kun olen vähentänyt yleistä kontrastia Basic-paneeliin, minun lopullinen "vintage-valokuvatehosteen" tulos on:

Viimeinen vintage-valokuvavaikutus.

Ja siellä meillä se on! Näin voit helposti muuttaa uuden valokuvan vanhanaikaiseksi, vanhanaikaiseksi valokuvalle Adobe Lightroomilla! Katso, kuinka Lightroomissa käsiteltyjä vaiheita verrataan Camera Raw -tuotteeseen, tutustumalla Vintage Photo Effect With Camera Raw -oppaaseemme. Etsitkö Photoshop-tehosteita? Käy Photo Effects -osiossa, jossa on helppo seurata, vaihe vaiheelta -ohjeita, tai tutustu viimeisimpiin video-oppaisiimme YouTube-kanavallamme!