Johdatus Internetiin

Ennen kuin ymmärrämme Internetin sovelluksia, tutkitaan ensin Internet. Asioiden Internet, jota yleisesti tunnetaan IoT, perustuu tieto- ja viestintätekniikkaan, joka on vuorovaikutuksessa sähkölaitteiden, tietokoneiden ja fyysisten esineiden (asioiden) kanssa sulautettujen anturien kautta. Tietojenkäsittelykyvyn avulla ”asiat” voivat kerätä ja siirtää tietoja kytkettyjen laitteiden kautta. IoT-järjestelmää voidaan käyttää lukuisten sovellusten tukemiseen kodinkoneista, kuten automaattisista valoista, lääketieteeseen, missä elämää ylläpitävät laitteet, kuten ihmisen sydämen valvontajärjestelmä. Teknologian edistyessä IoT on ollut erittäin saatavissa ja sitä käytetään suuren datan tuottamiseen, jota Business Intelligence -työkalut hyödyntävät edelleen päätöksentekoon.

IoT: n sovellukset

Tässä osassa esittelemme muutama Internetin monista tärkeimmistä sovelluksista. IoT-sovellus on otettu käyttöön monilla aloilla, kuten sosiaalisessa mediassa, terveydessä, liikenteessä, lääketieteessä jne. IoT-ratkaisujen edut ja vaatimukset riippuvat alan tarpeista. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia aloja, kuten terveydenhuoltoa, yritystoiminnan analysointia, liikennettä ja älykkäitä koteja / kaupunkia.

1. Lääketiede ja terveydenhuolto

 • Terveydenhuolto on ollut suuri Internet-sovellusten käyttäjä, jossa Internet-sovellukset auttavat käyttäjiä keräämään tilastotietoja ja hallitsemaan ja automatisoimaan lääketieteellistä prosessia edelleen. Äskettäisen tutkimuksen mukaan internetin markkinaosuus on kasvanut 298 miljardista dollarista vuonna 2014 700 miljardiin dollariin vuonna 2017. IoT-tekniikka on upotettu terveydenhuollon laitteisiin, mukaan lukien sekä puettavat että siirrettävät laitteet, joita käytetään seurata ja parantaa potilaiden sairauksia. IoT: n kehityksen myötä lääketieteen ja terveydenhuollon aloilla sijoittajat ja kansalaiset hyötyvät monin tavoin.
 • Elämää ylläpitävät yleiset hoitokustannukset vähenevät, ja parannetut terveydentilan seurantajärjestelmät hyödyttävät miljoonia ihmisiä päivittäin. IoT: n vuosikokouksessa 2018 ehdotettiin menetelmää, jonka tarkoituksena oli vähentää lasten liikalihavuutta. AI: n avulla rakennettiin robotti, joka annettiin keräämään lääketieteellistä tietoa lasten rintaan asetettujen anturien avulla. Lisäksi väestöstä kerättiin kyselylomake, joka koski ruokavaliota, fyysisiä aktiviteetteja ja muita ympäristötekijöitä ja välitettiin verkkopalvelimelle. Tämä on yksi esimerkkejä edistyneestä internet-toiminnasta terveydenhuollon alalla.

2. Business Analytics

Koneisiin upotetut Internet-laitteet tuottavat suuren määrän tietoa, jota BI (Business Intelligence -työkalut), kuten Power BI, käyttää hyödyllisten näkemysten tuottamiseen ja tulevien tulosten ennustamiseen. Liiketoimintaanalyysityökalujen avulla Internet-verkosta tuotettua tietoa käytetään tutkimaan asiakaskäyttäytymistä asiakastyytyväisyyden lisäämiseksi ja paremman asiakaskokemuksen tarjoamiseksi. Lähitulevaisuudessa BI-työkalut upotetaan muun muassa puettaviin terveyden seurantajärjestelmiin, jotka voivat tehdä hetkellisen päätöksen nykyisen tiedon perusteella. Käyttäjän käyttäytymisestä ja jokapäiväisistä tottumista tallennetut tiedot antavat hoitajille ja sairaaloille paremmat mahdollisuudet puuttua sairauksiin etukäteen.

3. Automotive IoT

Ajoneuvojen Internet (IoV) on kasvanut nopeasti viime päivinä. Monet tutkijat ja organisaatiot viettävät paljon aikaa ja resursseja saavuttaakseen koko ajoneuvojen Internetin potentiaalin. Yhdistettyjen autojen käsite ei ole liian kaukana todellisuudesta. IoT osoittautuu pelinvaihtajaksi ja sulkee nykyisen aukon auto- ja ohjelmistoteollisuuden välillä. Yhdistettyjen autojen konseptin pääideana on luoda juoksevien ajoneuvojen ja asioiden, kuten liikennevalojen, verkko, jotta niiden välinen viestintä voidaan muodostaa. Ajoneuvosta ajoneuvoon ja ajoneuvosta infrastruktuuriverkkoon voidaan kehittää liikenteen hallintajärjestelmä, joka lopulta korvaa perinteisen liikennevalojärjestelmän. Seuraavassa esitetään muutama Internetin sovelluksista autoon:

 • Viihdejärjestelmä : Useat älykkäät sovellukset, kuten autonavigointijärjestelmät ja ääniohjausjärjestelmät, ovat jo matkalla autoihin. IoT: n avulla nämä ominaisuudet on upotettu ajoneuvoihin. Autonvalmistajat ovat tehneet yhteistyötä Googlen kanssa sovelluksissaan, kuten google maps, google assistentti ja Play-kauppapalvelut.
 • Huolto : IoT: n avulla ajoneuvojen omistajat tietävät nyt, mitkä ajoneuvon osista on huollettava, ja ovat turvassa mahdollisilta vaurioilta. Sulautettujen anturien avulla IoT pystyy seuraamaan komponenttien, kuten moottorin, rikkoutumisten ja sähköjärjestelmien toimivuutta.

4. Älykäs kaupunki ja kodit

 • Smart city IoT -sovellus on suunniteltu tarjoamaan parempia ja parempia elinoloja. Teknologian ja väestön kasvun myötä internetillä on tärkeä rooli kaupungin ja väestön hallinnassa. Monet palvelut, kuten energiansäästövalot, sääilmoitusjärjestelmä ja katuvalot, sulautetaan Internet-ratkaisuihin kestävistä ja kustannustehokkaista syistä.
 • Kodiautomaatio on kasvanut nopeasti viime aikoina. Kuluttajille on tarjottu palveluita, kuten kodin salamanohjaus, äänipohjainen hallinta, älykäs ilmanlaadun säätö, AI-kokemus ja älylukot, joissa IoT on käytössä kodeissa.
 • Suurin syy ihmisten houkuttelemiseen älykkään kodin tekniikkaan johtuu turvaominaisuuksista. Esimerkiksi talon valoja voidaan valvoa lomalla lomalla yksinkertaisen internet-laitteen avulla. Tämä toiminto pitää tunkeilijat poissa. Tämän sovelluksen avulla voidaan asentaa web-kameroita kodin tarkkailuun. Tärkein etu tässä on, että liitettyjä laitteita voidaan hallita etäkäyttöliittymän avulla tai vain yksinkertaisen mobiilisovelluksen avulla.

Johtopäätös - Internet-sovellukset

Tässä artikkelissa olemme nähneet IoT: n useita sovelluksia terveydenhuollossa, autoteollisuudessa, älykoteissa ja kaupungissa ja pilvessä. IoT on yksi nopeimmin kasvavista tekniikoista ja tällä aikakaudella, jolla siirrymme tuotteiden ikästä palveluiden ja kokemusten iälle, IoT: lla on avainasemassa tässä teknologisessa vallankumouksessa. Päivä ei ole liian kaukana, kun tulet kotiin itsevetoautolla ja kotisi tunnistaa läsnäolosi automaattisesti avataksesi oven sinulle ja aloittaaksesi musiikin soittamisen mielialasta riippuen.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Internet-sovellusten sovelluksiin. Tässä keskustellaan Internetin erilaisista sovellusmuodoista. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja-

 1. Mikä on IOT?
 2. Johdatus IOT: iin
 3. Internet-ohjelmisto
 4. IoT-alusta
 5. Internetin hyödyt
 6. IoT: n 8 parasta laitetta, jotka sinun pitäisi tietää
 7. 12 suosituinta anturityyppiä ja niiden sovelluksia
 8. Internetin 3 suosituinta haittaa yksityiskohtaisesti
 9. Mikä on internet-tekniikka?

Luokka: