Mikä on seleenitestaus?

Seleeni on avoimen lähdekoodin (ilmainen) tuotepaketti, jota käytetään testien automatisointiin, jotka suoritetaan selaimessa - käytetään verkkosovelluksen testaamiseen. Koska Seleeni-työkalu on avoimen lähdekoodin työkalu, se ei edellytä lisensointiin liittyviä kustannuksia, mikä antaa sille ylimääräisen etulyöntiaseman muihin samanlaisiin tarkoituksiin käytettäviin työkaluihin. Tätä testausta, jota tukee tämä seleeni-työkalu, kutsutaan seleenitestiksi.

Tämä avoimen lähdekoodin automaattinen testauspaketti on aivan kuin HPE Unified Functional Testing -ohjelmisto (UFT), mutta sen keskittyminen verkkopohjaisten sovellusten automatisointiin tekee siitä erottuvan. Seleenitestaus mahdollistaa verkkosovellusten testien automatisoinnin monipuolisilla alustoilla sekä selaimilla. Tämän tyyppinen testaus on hyvin perehtynyt kuratoituun ohjelmistosarjaan, jota voidaan käyttää organisaation erilaisten tarpeiden tukahduttamiseen testauksen suhteen. Se voi lisätä organisaation liiketoiminnan kasvua ja antaa sille turvallisen verkkoympäristön pitkällä tähtäimellä. Seleenitestaus koostuu seuraavista neljästä avainkomponentista:

Integroitu kehitysympäristö (IDE) - Se on Firefox-laajennusmekanismi, jota käytetään automatisoimaan selain tehokkaasti sisäänrakennetulla tallennus- ja toisto-ominaisuudella.

Kaukosäädin (RC) - Se on palvelin, joka auttaa "huijaamaan" selainta uskomaan, että testattava web-sovellus ja Selenium Core kuuluvat tosiasiallisesti samanlaiseen toimialueeseen toimimalla HTTP-välityspalvelimena.

WebDriver - Se oli ennen kaikkea alustojen välinen testauskehys, joka oli helppokäyttöinen komponentti, joka auttoi hallitsemaan selainta käyttöjärjestelmätasolta.

Selenium Grid - Tällä mekanismilla on huomattava kyky siepata selaimen kuvakaappauksia merkittävissä vaiheissa. Sillä on myös kyky seurata seleenikomentoja samanaikaisesti eri koneille.

Seleenitestimääritys

Kuratoitu joukko erilaisia ​​ohjelmistotyökaluja, joista jokaisella pyritään selkeällä tavalla auttamaan testien automatisointia, tunnetaan nimellä seleenitestaus. Tämä kattava työkalupaketti esittelee mahdollisuudet tyydyttää kaiken tyyppisten verkkosovellusten testaustarpeet. Seleenitestaus muistuttaa täydellisesti joustavuutta. Sillä on keskeinen rooli vertaamalla odotettuja testituloksia sovelluksen todelliseen käyttäytymiseen. Se antaa erilaisia ​​vaihtoehtoja käyttöliittymäelementtien löytämiseksi. Lyhyesti sanottuna, seleenitestaus on tärkeä tukijärjestelmä testien suorittamiseen useilla selainalustoilla.

Seleenitestauksen ymmärtäminen

Suurin osa QA-insinööreistä keskittyy rajoitettuihin työkaluihin, jotka vastaavat heidän projektin tarpeitaan. Asiantuntemuksen hankkiminen kaikista työkaluista tarjoaisi kuitenkin erilaisia ​​vaihtoehtoja lähestyä ja ratkaista testiautomaatioon liittyviä monipuolisia ongelmia. On olemassa lukuisia tapoja, joilla toiminnallisuus voidaan lisätä sekä Seleenin testiskripteihin että Seleenin kehykseen. Tämä mahdollistaa automaatiotestien korkeatasoisen räätälöinnin. Sellaisena tämä on yksi seleenitestien suurimmista vahvuuksista verrattuna muihin automaatiotestien työkaluihin. Lisäksi avoimen lähdekoodin käyttäminen antaa käyttäjille mahdollisuuden ladata ja muokata sitä helposti ja kestävällä tavalla.

Millainen testaus voidaan tehdä seleenillä?

Sarjana avoimen lähdekoodin ohjelmistojen automaatiotyökaluja, jotka sisältävät - Seleeni IDE, Selenium RC, WebDriver ja Grid. Se tarjoaa lukuisia ratkaisuja, jotka liittyvät ohjelmistosovellusten testaamiseen. Ennen kuin keskustellaan erityyppisistä testausmenetelmistä, tämä viesti tuo esiin joitain tärkeimmistä ominaisuuksista, jotka ovat edistäneet seleenitestausta suositeltavan testaajien ja kehittäjien valinnan kautta ympäri maailmaa:

 • Nopea pääsy raportteihin
 • Tukee ketterää metodologiaa
 • Yksinkertaistaa dokumentointiprosessia

Seuraavaksi käsitellään joitain suosituimmista testaustyypeistä:

Toiminnallinen testaus: Se on suunniteltu testaamaan kaikki toiminnot, jotka kuuluvat sovelluksen testauksen piiriin, ja varmistaa, että se toimii vaatimusasiakirjan mukaisesti.

Regressiotestaus: Regressiotestaus sisältää kaksi erillistä komponenttia - ensinnäkin se varmistaa, että jos uusia toimintoja lisätään olemassa olevaan sovellukseen, uusi ominaisuus ei häiritse normaalia toimintaa. Toiseksi, kun tunnetut viat on korjattu, tämä testaus tarkistaa, että korjaaminen ei ole häirinnyt muita aikaisemmin toimineita toimintoja.

Käyttöliittymätestaus (black box): Kutsutaan myös black box -testaukseen, jossa sovellus testataan vain vaatimusasiakirjan mukaisesti ja jos ongelmia esiintyy, ne ilmoitetaan vastaavasti.

Integrointitestaus: Tämä testi tarkistaa erityisesti, toimivatko kaikki eri kehittäjien valmistelemat moduulit saumattomasti yhdessä vai eivät. Ongelmia syntyy yleensä, jos koodeja ei päivitetä tai muutoksia ei ole otettu käyttöön.

Kuinka seleenitestaus suoritetaan?

Tähän mennessä tämä viesti on antanut oikeudenmukaisen kuvan seleenitestauksesta ja esitellyt tärkeimmät testausmenetelmätyypit. Ymmärretään nyt tämän testausprosessin peruselementit. Jokaisen testitapauksen ja sovelluksen mukaisen seleenitestauskomentosarjan luomisessa on seitsemän perusvaihetta.

 • WebDriver-ilmentymän luominen
 • Sivun selaus
 • HTML-elementin löytäminen verkkosivulta
 • Suoritetaan toiminto HTML-elementissä
 • Selaimen vastauksen arviointi
 • Testien suorittaminen ja kirjaaminen
 • solmia

johtopäätös

Koska testaus on yksi kriittisimmistä komponenteista, joka määrittelee minkä tahansa projektin onnistumisen tai epäonnistumisen, parhaan valitseminen tarpeiden mukaan on myös tärkeä tehtävä. Analysoimalla nykypäivän kilpailukykyistä IT-liiketoimintaympäristöä seleenitestaus on epäilemättä yksi parhaista vaihtoehdoista automaatiotestauksen suorittamisessa. Helppokäyttöisyys ja säännöllinen kysynnän kasvu tekevät siitä suositun testaajien, kehittäjien ja IT-organisaatioiden keskuudessa. Sen lisäksi, että sitä käytetään GUI: n ja verkkopohjaisten sovellusten toimivuuden testaamiseen, sitä käytetään laajasti myös Java-yksikön testauspaketilla.

Se, että se tukee useita selaimia, kuten Safari, Mozilla, IE, Chrome, Firefox, ja se voi suorittaa useita testejä kerralla, tekee siitä ihanteellisen valinnan testaajille. Verrattuna muihin automaatiotyökaluihin seleeni antaa useita vaihtoehtoja lisätä toimintoja testiskripteihin yhdessä kehyksen kanssa. Minimoimalla manuaalisen testauksen tiheys etsimällä virheitä, jotka jätetään manuaalisen testausmenettelyn ulkopuolelle, seleenitestaus on osoittautunut selväksi voittajaksi testausalueella.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas seleenitestaukseen. Tässä keskustellaan määritelmästä, seleenitestauksen tyypeistä ja siitä, miten se suoritetaan. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on Tableau?
 2. Kuinka asentaa seleeni
 3. Mikä on tietojenkäsittelytiede?
 4. Seleenin käyttö