Mikä on markkinoiden segmentointi?

Markkinoiden segmentointi on taidetta ja tutkimusta asiakkaiden segmentoinnista jakamalla laaja kohderyhmä pienempiin ryhmiin tai alaryhmiin, joilla on vastaavat tarpeet, edut, mieltymykset ja ominaisuudet. Kohdeasiakkaasi ovat ainutlaatuisia identiteettejä, joilla on erilaiset tarpeet ja mieltymykset, mikä tarkoittaa, ettei ole olemassa kaikille sopivaa ratkaisua, jota voit käyttää heille. Siksi yleisösi on segmentoitava, jotta luodaan henkilökohtaista sisältöä ja kampanjoita, jotka osuisivat kynsiin. Kaiken kaikkiaan se on älykäs tekniikka kiinnittää asiakkaiden huomio heti alussa sen sijaan, että viestisi ympäri maailmaa. Mainonta oli siellä aina. Joten miksi tarvitsemme markkinasegmenttiä paikallaan? Miksi käyttää ponnisteluja ja resursseja toiseen vaiheeseen? Näihin kysymyksiin vastaamiseksi ymmärretään markkinasegmentin merkitys prosessina.

Miksi markkinasegmentit ovat niin tärkeitä?

Ennen markkinoiden segmentointistrategioiden tuloa markkinoijat tunsivat vain mainostaulut, radiomainokset, TV-mainokset ja painetut mainokset. Vastineeksi kaikki, mitä he voisivat odottaa, oli suihke ja rukoilla; vain rukoilen parhaiden tulosten saamiseksi ymmärtämään epävarmuutta.

1. Tarkka ja henkilökohtainen kohdistaminen

Ilman markkinasegmenttiä, se on kuin ammunta pimeässä sen sijaan, että kohdennetaan ihanteellisille asiakkaille. Nyt digitaalisten markkinointi- ja segmentointityökalujen, kuten Google Adwords, avulla suodattaa joukot, voit hioa tarkalleen mitä haluat ja miten.

2. Lisääntynyt ROI

Asiakassegmentoinnin ja yksilöllisten markkinointikampanjoiden avulla voit vähentää mainosten näyttämisen riskiä kiinnostamattomille kuluttajille. Tämä lisää selvästi kampanjan tehokkuutta ja tuottaa siten sijoitetun pääoman tuottoa.

3. Lisääntynyt kilpailukyky ja tulokset

Keskittymällä tiettyyn osajoukkoon näkymiä kilpailukykysi kyseisessä markkinasegmentissä kasvaa automaattisesti. Jos tuotteesi tai palvelusi palvelee ensisijaisesti työssäkäyviä naisia, aika- ja rahasi kohdistaminen heihin kohdistamiseen tuottavat eniten tuloksia. Tämä varmistaa myös brändin muistamisen ja uskollisuuden, eliminoimalla muut kilpailijat.

4. Vähemmän aikaa ja rahaa

Markkinointikampanjoiden käynnistäminen on kallis tapa, ja on tärkeää strategioida ja leikata kuluja ja aikaa kaikissa vaiheissa. Kannattaaksesi kampanjasi budjettia priorisoituihin asiakassegmentteihin, jotka todennäköisemmin osallistuvat ja tuottavat konversioita, vähentää käytettyä aikaa, resursseja ja rahaa verrattuna normaaliin kampanjaan kaikilla segmenteillä.

5. Parempia suhteita ja asiakkaiden säilyttäminen

Koko markkinoiden segmentointiprosessi johtaa asiakkaidesi parempaan ymmärtämiseen ikästä, mieltymyksistä, tulotasosta, ostokäyttäytymisestä jne., Mikä auttaa viime kädessä palvelemaan heidän tarpeitaan paremmin. Lisäksi parantuneet suhteet vaikeuttavat asiakkaiden poistumista sinusta, mikä johtaa parempaan asiakaspidätyskykyyn.

Markkinoiden segmentointistrategioiden tyypit

Lukemattomilla tavoilla jakaa asiakkaat ryhmiin, sinun on ymmärrettävä markkinasegmenttityypit valitaksesi paras strategia.

Markkinoinnin segmentointistrategioita on neljä päätyyppiä.

Markkinoiden segmentointistrategioiden soveltaminen

Ymmärretään jokainen tekniikka ja sen soveltaminen esimerkkien avulla.

1. Maantieteellinen segmentointi

Esimerkiksi, jos olet turkis- ja villavaatteiden valmistaja, haluat todennäköisesti kohdistaa kylmempiin maihin ja kaupunkeihin. Myös surffilautailuyrityksellä olisi todennäköisesti paras onni myydä ihmisille lähellä merta.

2. Demografinen segmentointi

Jos olet lastenhoitoyritys, kohdistamalla mainoksesi kiireisiin äideihin, jotka usein lähettävät kuvia lapsistaan ​​Facebookissa, haetaan enemmän kiinnostusta ja tuloksia. Autoalalla väestön segmentointi tulojen perusteella on optimaalista. Tavoitteena on keskittyä keskittymään väestöryhmiin Marutin kaltaiselle merkille ja kohdentaa huippuluokan ostajille sellaisille merkeille kuin Audi ja BMW.

3. Käyttäytymisen segmentointi

Ihmiset, jotka vierailevat verkkosivustossasi usein ja pidempään, saattavat olla todella kiinnostuneita tuotteistasi ja kohdistaminen niihin henkilökohtaisten tarjousten avulla voi johtaa tulokseen. Ihmisiin, jotka reagoivat melko myönteisesti viimeisiin myyntitarjouksiisi tai viime tarjoustarjouksiisi, voidaan kohdistaa enemmän huomiota. Tutkimuksen mukaan 80% tuloista tulee 20% asiakkaista. Joten segmentointi ja kohdistaminen VIP-asiakkaillesi, jotka tekevät ostoksia useimmiten ja / tai käyttävät eniten rahaa, voivat parantaa tulojasi.

4. Psykologinen segmentointi

Jos olet kuntokeskuksen merkki, kohdistaminen ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita esimerkiksi juoksemisesta, painonnostoista ja joogasta, voi hakea välitöntä vastausta. Lisäksi, jos olet luonnonmukaisissa tuotteissa, terveellisiä elämäntapoja tarjoavia ihmisiä voidaan hyödyntää.

Kuinka luoda markkinasegmentti?

Lopuksi tarkastellaan markkinoiden segmentointiin liittyviä vaiheita tiedon hyödyntämiseksi.

1. Määritä ja analysoi markkinat

Määritä organisaation toimintaan sopivan markkinointikampanjan tavoite ja strateginen tarkoitus. Tämä auttaa tunnistamaan markkinarakojesi laajuuden ja myös projektisi.

2. Tunnista ja kuvaile potentiaalisia segmenttejä

Ymmärrä odotukset, joita haluat palvella tämän kampanjan kautta. Valitse sitten mahdolliset markkinasegmentit vastaavasti ja yhdistä asiakkaat homogeenisiin ryhmiin kehittämällä profiili niiden ominaisuuksista.

3. Valitse markkinoiden segmentointitekniikat

Seuraavaksi päätä, mikä markkinasegmenttistrategia teroittaa yleisöäsi. Onko käyttäytymisen segmentointi vai demografinen segmentointi auttamassa sinua saamaan oikean joukon yleisöjä? Yritä suositukseksi sisällyttää psykologinen segmentointi, joka on geeliytynyt muihin markkinasegmenttistrategioihin.

4. Tutki tarpeita ja käyttäytymistä

Saatuaan tietää tarkan yleisösi, tutkia kohdennettujen kuluttajien tarpeita ja mieltymyksiä ymmärtääksesi paremmin heidän vaatimuksiaan ja kuvioitaan. Tämä auttaa suunnittelemaan kampanjaviestisi vastaavasti.

5. Suorita kampanja ja vahvista oletukset

Luo arvoehdotus vastaavasti kyseiselle yleisölle ja tee testaus vahvistaaksesi markkinoiden segmentointistrategiasi. Jos tulokset ovat positiivisia, voit siirtyä eteenpäin ja soveltaa markkinasegmenttistrategioita koko kampanjaan. Lyhyt tarina, ihmiset todennäköisemmin arvostavat ja ovat tekemisissä brändien kanssa, jotka vievät aikaa räätälöidäkseen mainoksiaan juuri heille luotujen omien tarjousten avulla. Lisäksi on paljon järkevämpää sijoittaa aikasi, rahasi ja vaivasi vain ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita tuotteestasi. Joten on suositeltavaa segmentoida kampanjasi huolellisesti. Mitä paremmin tunnet kohdeasiakkaasi, sitä yksilöllisemmät kampanjat ovat ja sitä korkeammat hedelmälliset tulokset.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas markkinoiden segmentointistrategioihin. Tässä keskustellaan markkinoiden segmentointistrategioiden tärkeydestä sekä markkinoiden segmentointistrategioiden tyypeistä ja soveltamisesta. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Kohderyhmästrategia
  2. Perinteinen markkinointi
  3. Markkinoinnin suunnitteluprosessi
  4. Kansainväliset markkinoille pääsystrategiat
  5. Mikä on markkinoinnin segmentointi?