Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opimme kuinka saada se näyttämään siltä, ​​kuin valokuvan aihe aukeaa kuvan ulkopuolella. Se ei ole vain loistava tapa lisätä kiinnostusta urheilu-, häävalokuvaan, tuotekuvaan tai jopa valokuvaan takapihalla leikkivistä lapsista, vaan se on myös erittäin helppo tehdä, kuten näemme.

Tässä kuva, jonka aloitan:

Alkuperäinen kuva.

Ja tässä on valmis vaikutus:

Lopullinen tulos.

Tämä opetusohjelma on peräisin Photo Effects -sarjasta. Aloitetaan!

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Aluksi kopioin Taustakerrosni käyttämällä yksinkertaista pikanäppäintä Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Minulla on nyt alkuperäinen Taustakerros ja sen kopio, jonka Photoshop on nimennyt "Taso 1", Tasot-paletista:

Kopioi taustakerros painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 2: Lisää uusi tyhjä kerros kahden olemassa olevan kerroksen väliin

Seuraavaksi aion lisätä uuden tyhjän kerroksen taustakerroksen ja kerroksen 1 väliin. Koska "Kerros 1" on jo valittu, pidän Ctrl (Win) / Command (Mac) -näppäintä painettuna ja napsautin sitten Uusi taso -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Pidä Ctrl (Win) / "Command" (Mac) painettuna ja napsauta "New Layer" -kuvaketta.

Pidämällä Ctrl / Komento-näppäintä painettuna, tämä määrää Photoshopin lisäämään uusi taso nykyisen valitun tason alapuolelle Tasot-paletista pikemminkin kuin sen yläpuolelle, mitä se tekee oletuksena. Minulla on nyt uusi tyhjä kerros kahden alkuperäisen kerroksen välillä:

Uusi tyhjä kerros lisätään taustakerroksen ja "kerroksen 1" väliin.

Vaihe 3: Täytä uusi kerros valkoisella

Paina näppäimistön D- kirjainta nollataksesi etualan ja taustavärisi nopeasti, joten valkoinen on nyt taustavärisi. Täytä sitten uusi taso Taustaväri, joka on tässä tapauksessa valkoinen, käyttämällä pikanäppäimiä Ctrl + askelpalautin (Win) / Komento + Poista (Mac). Asiakirjaikkunassa ei tapahdu mitään, koska "Taso 1" estää uutta tasoa näkymästä, mutta jos tarkastelet Tasot-palettia, näet uuden tason pikkukuvien esikatselualueen, joka on nyt täynnä valkoista:

Täytä uusi kerros valkoisella painamalla "Ctrl + askelpalautin" (Win) / "Komento + Poista" (Mac).

Vaihe 4: Valitse esine (t) valokuvasta, jonka haluat saada esiin

Napsauta takaisin Taso 1 -kerroksessa Tasot-paletissa valitaksesi sen. Valitse sitten valitsemasi valintatyökalun avulla valinta objektin (objektien) ympärille, jonka haluat näkyvän valokuvistasi.

Minun tapauksessani haluan kuvan keskellä olevan jalkapalloilijan ja suoraan takana olevan punaisen pelaajan esiin tulevan, joten valitsen ne kynätyökalun avulla. Voit käyttää Kynä-työkalua, Lasso-työkalua tai mitä tahansa valitsetyökalua:

Käytä valitsemasi valintatyökalua tehdäksesi valinnan objektin (objektien) ympärille, joka "aukeaa" kuvasta.

Vaihe 5: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Kun olet tehnyt valintasi, kun "Kerros 1" on valittu Tasot-paletista, paina Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac) kopioidaksesi valinta uudelle tasolle. Et enää näe mitään tapahtuvaa asiakirjaikkunassa, mutta valintasi kopioidaan uudelle tasolle Tasot-paletin yläosassa:

Kopioi valinta uudelle tasolle painamalla "Ctrl + J" (Win) / "Command + J" (Mac).

Vaihe 6: Vedä valinta koko valokuvan ympärille, jonka haluat säilyttää

Napsauta takaisin Taso 1 -kerroksessa Tasot-paletissa valitaksesi sen. Paina sitten näppäimistön M-näppäintä valitaksesi nopeasti suorakulmaisen telttatyökalun ja vetämällä valinnan muun valokuvan ympärille, jonka haluat säilyttää. Luo pääasiassa pienemmän, rajatun version kuvasta. Varmista, että valitsit alueen, joka on riittävän pieni, jotta jotkut objektista, jotka olet valinnut hetki sitten, tarttuvat ulos, mikä luo "popping out" -tehosteen:

Vedä suorakulmaisen telttatyökalun avulla valokuvan sisällä oleva valinta, josta tulee kuvan pienempi, rajattu versio.

Vaihe 7: Lisää kerrosmaski

Kun olet vetänyt valintasi, napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paletin alaosassa:

Kun "Kerros 1" on valittu, napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa "Lisää kerrosmaski" -kuvaketta.

Tämä lisää kerrosmaskin kerrokseen 1, ja koska meillä oli osa kerrosta valittuna, vain valinnan sisällä oleva alue jää näkyviin. Loput valinnan ulkopuolelle jäävä valokuva piilotetaan nyt näkymästä:

Kun kerrosmaski on lisätty, vain valokuvan osa, joka oli valinnan sisällä, jää näkyviin.

Nyt voimme nähdä "popping out" -tehosteen alkavan muotoutua.

Vaihe 8: Lisää aivohalvaus kerrokseen 1

Aiomme tehdä pienemmästä valokuvastamme enemmän kuin todellisen pienen valokuvan lisäämällä siihen reunuksen. Napsauta sitten Tasot- tyylit- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa, kun "Taso 1" on edelleen valittuna:

Napsauta Tasot-paletin alaosassa olevaa Tasotyylit-kuvaketta.

Valitse sitten Stroke kerrostyylien luettelosta:

Valitse luettelosta "Stroke".

Tämä tuo esiin Photoshopin Tasotyyli- valintaikkunan, joka on asetettu Stroke-asetuksiin:

"Stroke" -vaihtoehdot.

Muuta ensin iskun asema sisäpuolelle . Käytä sitten yläreunassa olevaa liukusäädintä lisätäksesi viivan kokoa, jotta valokuvalle tulee reunan "polaroid" -tyylinen reuna. Olen lisännyt iskun koon 13 pikseliin . Napsauta lopuksi Väri- malli, joka tuo esiin Photoshopin Värivalitsimen :

Photoshopin värinvalitsin.

Valitse vaaleanharmaa iskuväriisi. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan Colour Pickeristä, ja napsauta sitten OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta.

Kuvasi pitäisi nyt näyttää tällaiselta:

Kuva lisättyään viivan taustalla olevan pienemmän kuvan ympärille.

Vaihe 9: Yhdistä kaksi kerrosta kerrospaletissa

Koska "Kerros 1" on jo valittu, pidä Vaihto- näppäintä painettuna ja napsauta Tasot-paletin yläkerrosta myös sen valitsemiseksi. Sinun pitäisi nyt valita molemmat tasot kerralla:

Valitse kaksi kerrosta kerros kerroksittain.

Yhdistä molemmat kerrokset pikanäppäimillä Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac), jotta pienempi valokuva ja sen yläpuolella olevat esineet päätyvät samaan kerrokseen. Sinulla on nyt vain yksi kerros kahden sijasta:

Kaksi ylin kerrosta on nyt sulautettu yhdeksi.

Huomaa, että aivohalvaus ei ole enää erillinen tasotyyli. Se on nyt vain osa kuvaa.

Vaihe 10: Lisää pudotusvarjo tehosteiden loppuun saattamiseksi

Olemme melkein valmis. Lisäämme vain varjon, jotta asiat loppuisi. Kun vasta sulautettu kerros on valittu, napsauta uudelleen Tasotyylit- kuvaketta Tasot-paletin alaosassa ja valitse tällä kertaa luettelosta Pudota varjo :

Napsauta "Layer Styles" -kuvaketta ja valitse "Drop Shadow".

Tällöin tasotyyli-valintaikkuna varmuuskopioidaan, tällä kertaa asetettu "pudota varjo" -vaihtoehtoihin:

"Drop Shadow" -vaihtoehdot "Layer Style" -valintaikkunassa.

Mielestäni 75%: n oletuslämpötila-arvo on vähän liian vahva, joten olen laskenut kaivokseni 60%: iin . Aseta kulma 120 °, etäisyys 5 pikseliin ja lisää lopuksi varjon tehosteen koko 10 pikseliin . Napsauta OK poistuaksesi Tasotyyli-valintaikkunasta, ja olet valmis!

Tässä on varjoasennuksen jälkeen lopullinen "valokuvan aukeaminen":

Lopullinen tulos.

Ja siellä meillä se on! Näin voit saada kohteen pop-valosta Photoshopilla! Katso Photo Effects -osiosta lisää Photoshop-tehosteoppaita!