Uskottavuus - ”erehtyminen on ihmistä”…. mutta kun se tapahtuu työpaikan yhteydessä, perspektiivi muuttuu täysin. Yksi virhe työpaikalla ja seisot skannerin alla, ja se osoittautuu tappavaksi maineellesi sekä suhteillesi johtajasi lisäksi myös työtovereihisi. On totta, että tekeessään virheen, et voi toipua siitä, mutta jos ryhdyt vakavaan toimenpiteeseen ja ponnisteluihin, voit varmasti toipua liukastumisen varjoista. Tämä on yhden luukun opas, joka tarjoaa sinulle helppo seurata vaurioiden hallintavaiheita. Tarvitset vain pitää pään ylhäällä sen sijaan, että sammuisit virheen tekemisen jälkeen.

Useimmiten silloin, kun sanasi ja toimintasi eivät kykene kohdistumaan toisiinsa, joudut todennäköisesti joutumaan uskottavuusaukkoon. Kun tämä uskottavuuskuilu syntyy työpaikallasi, se vain vaikuttaa ja vahingoittaa mainetta ja vaikuttaa lopulta uraasi. Vain siltä varalta, että jos olet asiakaspalvelu- tai johtotehtävissä, tällainen uskottavuusvaje vahingoittaa varmasti organisaatiota. Tärkeä kysymys tässä tapauksessa on: Teeko toimintasi, koska se ei ole vain aikomuksia tai sanoja, kuvaa niitä arvoja, joiden puolesta seisot? Mitä yhdenmukaisemmat arvot, toiminnot ja sanat ovat, sitä pienempi uskottavuusvaje kärsii.

Uskottavuuskuilun kaventaminen

Aukon korjaamiseksi tai yhdenmukaistamiseksi tarvitaan aikaa sekä valtavia ponnisteluja. Uskottavuuden menettäminen vie vain muutaman sekunnin, mutta sen hankkiminen on erittäin vaikeaa. Tarvitset vain toimia oikeiden sanojen ohella. Ajattele, että sanasi voidaan nähdä lupauksina, koska saatat kuvailla itseäsi niin lupaaviksi kuin aliarvioiviksi. Sinun on kehitettävä järjestelmäksi, jotta voit seurata mitä lupaat. Jos olet antanut lupauksen hetkessä tai et löydä resursseja pysyä sanojesi suhteen, älä aloita välttämällä aiheita, vaan pyydä anteeksi. On yksinkertaista, että jos tunnustat, että et pystynyt pitämään lupauksesi, todistat, että olet uskottavampi. Kaksi erittäin tärkeää viestintäkanavan kehittämisen elementtiä ovat: viestintä ja omistajuus. Joten työntekijänä oleminen ottaa itsellesi virheesi tai työskentelemäsi asiat ja olla avoin kommunikoidessasi joukkueesi tai esimiehesi kanssa.

Alla on tietyt vaiheet, jotka auttavat varmasti palauttamaan uskottavuutesi ja auttavat korjaamaan vahingot:

 1. Myönnä virheesi

Aina kun hämmentät asioita työpaikalla, keskustelu siitä on viimeinen asia, joka mieleesi tulee. Mutta tapa, jolla otat vastuun tapahtumasta, on tärkein tekijä jättäen sellainen vaikutelma ihmisille. Tunnista ja tunnusta virheesi heti. Älä alkaa perustella virheitäsi tai älä toimi puolustavasti. Mitä hyväksyttävämpi ja huolestuneempi toimia, sitä vähemmän päällikkösi / pomo tuntee, että hänen tulisi vaikuttaa minuun virheen ankaruudesta.

 1. tiedottaa

Yleensä virheen tekemisen jälkeen työntekijä joko alkaa välttää pomoaan tai alkaa pysyä alhaisena. Saatat tuntea olevani hyvin nolo tai hermostunut keskustelemaan siitä. Mutta on parempi ottaa palautetta tekemästäsi virheestä johtajalta / pomolta. Tämä on epämiellyttävin toimintasi, jonka haluat välttää. Vain siinä tapauksessa, että pomollasi on joitain suuria ongelmia asiaan liittyvissä tai sinuun liittyvissä asioissa, välttäminen tai maanalainen meneminen yksinkertaisesti liioittelee asiaa. Pidä viestintälinjat auki; vakuuttaa pomosi, että teet nyt todella hienoa ja vaikuttavaa työtä. Tämä auttaa varmasti lievittämään asiaa.

 1. Vältä paniikkia

Luonnollinen reaktio väärään tekemiseen on paniikkia tai saatat tulla pakkomielle, että nyt sinut voidaan nähdä negatiivisessa valokeilassa. Mutta on suositeltavaa, että pidät kaikki nämä negatiiviset ajatukset mielesi takana, koska pysyminen näissä negatiivisissa ajatuksissa pitää sinut aina jännittyneenä. Mielentilasi kiinnitetään huomiota vain näihin ajatuksiin, ja tämä luo tilanteita, joissa todennäköisemmin syntyy uusi virhe - täysin vastakohta siihen, mitä haluat koskaan tapahtuvan työpaikalla. Jätä tekemäsi virhe ja hauta se, älä ole pakkomielle siitä. Pidä vain mielessä, että suurin osa ihmisistä, jotka tekevät virheitä työpaikalla, eivät erota edes suurista virheistä. Joten pidä viileänä!

 1. Ota hallinta tunteitasi

Tiedät erittäin hyvin, että pallo ei ole tällä hetkellä tuomioistuimessa ja olet sotkussa, mutta tärkein asia on tapa, jolla käsittelet tilannetta. Joten käsittele sitä oikealla tavalla, koska sillä voi olla paljon merkitystä pitkällä tähtäimellä. Vältä paniikkailua tai vain tekemästä virhettäsi ja syyttämässä itseäsi uudestaan ​​ja uudestaan ​​siitä, pidä vain tauko ja aloita uudestaan ​​järkevä lähestymistapa koko tilanteeseen. Ty selvittää - mitä, miksi, miten ja missä asiat menivät pieleen? Mieti asiaa ja suunnittele seuraavia askeleitasi, joiden ei tulisi koskaan olla äärimmäisiä. Älä paina paniikkipainiketta, äläkä aloita välttämällä virhettä tai toimimasta siitä liian tunteellisesti. Älä anna tunteiden pilata uraasi tai tulevaisuuttasi organisaatiossa, pysy vahvana ja pidä sinua vahvempana käsittelemään pahimmatkin tilanteet vahvasti.

 1. Anna 100%

Tilanne on jo sekaisin, ja saadaksesi takaisin asemasi pomosi ja kollegoidesi silmissä sinun on otettava enemmän vastuita ja suoritettava se aikaisemmin ilman, että pidät laadusta. Kyse ei ole enää siitä, mikä sinulle osoitetaan, vaan aloitteellisuudesta ja suoritettujen tehtävien toimittamisesta ennen aikataulua. Aloita töihin ennen aikaa. Viipyä myöhään. Tee ylitöitä. Varmista, että yrityksesi näkyvät. Anna yli sata prosenttia. Paljasta persoonallisuuttasi se puoli, josta sinä et ole tiennyt. Ole varpaissasi ja vapauta. Älä yli ajattele. Virheesi on nyt ohi, ja voit vain parantaa tilannetta rauhoittamalla menetystä ja luomalla voittoja sillä, mitä teet nyt ja aiotte tehdä tulevaisuudessa. Ihmismielellä on taipumus muistaa 1 negatiivinen 10 positiivisesta. Tee niin monta positiivista kuin mahdollista sellaisella tavalla, että 1 positiivinen on yhtä suuri kuin 10 positiivista, niin että mitään negatiivista ei voida nähdä.

 1. Itseanalyysi

Virheen analysointi voi olla todella hyödyllistä, koska se auttaa yksilöä oppimaan siitä ja välttämään tilanteita, jotka saattavat johtaa virheeseen uudestaan ​​tai jotain jopa lähellä sitä. Itsesi analysointi auttaa kuitenkin sinua selvittämään, mistä puuttuu, mikä olisi voinut mennä pieleen, mitä ikävöit jne.

Siksi itseanalyysillä on tärkeä rooli uskottavuuden palauttamisessa, koska se selittää miten ja miksi erehdyksesi tapahtuu loppupäästäsi. Siten se auttaa yksilöä tietoisuuteen ja altistumiseen heikkouksien alueilleen, mitä kaikkia mahdollisuuksia on edessä, kuinka hänen vahvuutensa ovat voineet osoittautua hyödyllisiksi jne., Jotta tulevaisuudessa hän ei ole vain valmistautunut ja tietoinen, vaan myös jaa itseanalyysiraportti joukkueen kanssa auttaakseen heitä edelleen välttämään tällaisia ​​tilanteita.

 1. Älä anna lupauksia, joita et voi pitää

Olet jo sotkussa, ja epärealististen tavoitteiden kanssa urjaaminen voi vain pilata mahdollisuutesi palata itsesi. Tämä on erittäin hankala tilanne, jossa ainoa vaihtoehto on mitata sanasi ja sitten puhua. Siksi kiireellisten päätösten tekeminen, joita ei voida saada päätökseen, on kokonaista hukkaa. Tässä arkaluonteisessa tilanteessa sinun on otettava vastuu tuntemalla lupaus, jos annat. Muista, mieti, ennen kuin puhut mitään, sillä se saattaa joko tehdä ihmeitä sinulle tai saattaa viedä sinut uloskäynnin ovelle, jos se toimii liian älykkäästi ja itsevarmasti.

 1. Kysy palautetta

On erittäin tärkeää hyväksyä virheesi ja analysoida tilanne, joka on saattanut sinut heikkoon kohtaan. Vika tai virhe ei koske vain sinua, vaan myös joukkueesi ja mikä tärkeintä välitön pomosi. Hakemalla heiltä apua ja palautetta voit parantaa sinua merkittävästi. Pyydä pomoa tai päällikköä arvioimaan suorituskykyäsi. Se on kriittinen palaute, mutta hyväksy se siro ja positiivisesti ja vakuuta pomollesi ja mikä tärkeintä itsellesi työskentelemään sen parissa. Keskustele ryhmäsi jäsenten kanssa ja katso mitä he tekevät parantaaksesi ja rauhoittaaksesi virhettäsi jatkuvasti. Opi parhailta esiintyjiltä, ​​koska heille on syytä olla huipulla.

Palautteet ovat paras tapa arvioida suorituskykyäsi muiden näkökulmasta, koska he voivat tosiasiallisesti määrittää ominaisuutesi ilman puolueellisuutta.

 1. Muuta kehon kieltä ja asennetta

Kehon kieli on tärkeä viestinnän muoto. Asennot, eleet, ääni, intonaatio, tottumuksesi jne. Heijastavat persoonallisuuttasi. Siksi pelkästään virheen hyväksyminen ja anteeksipyyntö ei tee asioista normaalia, jos olet edelleen se vanha henkilö ennen kuin huomasit tekemäsi virheen.

Kehokielesi pitäisi välittää viesti selvästi, että pahoitlet tapahtumasta:

 • Pidät itsesi matalan profiilin
 • Työhön osallistuminen
 • Hallitse aikaa tehokkaasti
 • Aloitteiden tekeminen
 • Ei osallistuminen juoruihin tai keskusteluihin
 • Ei nöyrä kerskaaminen jne.

Nämä ovat joitain asioita, joita voit tehdä ja jotka osoittavat vakavuutesi asiaan ja vastuuntuntoiseen persoonallisuuteen työpaikallasi.

Asenteesi muuttaminen on myös yhtä tärkeää kuin kehon kielen muuttaminen. Tässä tilanteessa ihmiset saattavat katsoa sinuun negatiivisuudella tai jopa yrittää alentaa luottamusta ja arvostusta, mutta sinun on oltava positiivinen asenne kaikkeen. Pidä terveellinen kilpailu aina kunnioittavasti. Älä anna virheesi hämmästyttää. Ole hiljaa ja vakavaa, ja valmistaudu bang-on-paluuun.

 1. Ole organisoitunut ja ammattimainen

Syynä sotkuun voi olla järjestäytymätön mielenne tai työpöytäsi tai asioiden ottaminen liian kevyesti. Se riippuu täysin henkisestä kyvystäsi kääntää kertoimet puoleltasi. Kerää itsesi yhteen ja käynnistä uudelleen. Muista, että 'siisteys laskee'. Olemme loppujen lopuksi ihmisiä, joten hyväksymme sen, että joskus satunnaiset ajatukset työstä ja henkilökohtaisesta elämästä sekoittuvat ja luovat kaaoksen mielessä, jättäen sinut siten järjestäytymättömäksi ja hämmentyneeksi. Tämä voi vaikuttaa suoraan suorituskykyyn työpaikallasi. Joskus kotitilanne saattaa jättää sinut pilaan, mutta et vain voi viedä sitä toimimaan, koska se on ammatillinen elämäsi.

On erittäin tärkeää jättää henkilökohtainen kaaos työpaikan ulkopuolelle ja ylläpitää tasapainoa työn ja henkilökohtaisen elämän välillä. Ole ammattitaitoinen ja pidä pöydäsi, asiakirjat ja tiedostosi järjestettyinä.

Jokainen käy läpi ylä- ja alamäkiä työpaikalla. Saattaa olla tilanteita, joissa pomo tai kollegasi menettävät luottamuksensa sinuun tekeessään jotain väärin. Tekosyiden tekeminen tai muiden syyttäminen voi kuitenkin pilata tilanteen. Mutta muista, että niin voi tapahtua kenen tahansa kanssa, ja luottamus voidaan aina rakentaa uudelleen arvioimalla tilannetta ja tietämällä missä menit pieleen. Oikeiden asioiden tekeminen vaatii pitkän ajan. Mutta useimmissa tapauksissa se ei vie niin kauan. Omista vain virheesi, muuta asennettasi ja tule entistä vastuullisemmaksi ja vilpittömämmäksi. Voit saada epäilystä hyötyä kerran, mutta ei aina. Toimesi heijastuvat yrityksen kirjanpitoon ja päättävät myös toimikausi yrityksessäsi. Anna 100% ja varmista, että pyrkimyksesi ovat näkyviä ja auttavat sinua takaisin uskottavuutesi ryhmän jäsenten keskuudessa ja yrityksessä.