Six Sigma Management

Six Sigma -johto riippuu johdon omistuksesta, voidaan sanoa tällä tavalla, koska Six Sigma -lähestymistavassa johto ottaa vastuun projektien valinnasta, ammattitaitoisen joukkueen keräämisestä, ryhmätovereille tarkoitettujen koulutustilaisuuksien järjestämisestä ja projektiin liittyvien parannusten toteuttamisesta.

Six Sigma on johtamissuunnitelma, joka painottaa keskittymistä yrityksen johtamiseen ja prosessin parantamiseen tilastollisin välinein. Six Sigma -kehitys tehtiin johtamistieteestä, se on datavetoista lähestymistapaa korkean suorituskyvyn saavuttamiseksi, tämä lähestymistapa analysoi liiketoiminnan epäonnistumisen perussyitä ja tarjoaa sopivia ratkaisuja. Johtamisfilosofien mukaan liiketoiminta organisoidaan uudelleen ottamalla käyttöön parempi ja parannettu versio ja varmistamalla muutokset tuloksissa.

Hyvä Six Sigma -johtaminen toteuttaa hyvän viestinnän joukkueiden välillä, koska suunnitteluvaiheessa se jättää suuren tilan tulkita uusi lisäys mukautettavuuteen.

Six Sigman johdon tehokkaassa toiminnassa ylimmän johdon tuki ja johtaminen, osallistuminen ja sitoutuminen pelaavat positiivisessa roolissa.

Six Sigma luo erilaisen hallintotavan ja korjaa puutteettomien tuotteiden ja palveluiden, kustannusten korostamisen ja asiakaslähtöisyyden kulttuurin työntekijöissä:

 1. Plussit Six Sigman hallinnan käytöstä-

 • Tuottavuus on korkeampi kuin edellinen.
 • Myös tuotantokustannukset ovat verrattain alhaisemmat.
 • Selkeä kuva on laadittu kilpailukykyiseen hintaan, joka mahdollistaa kilpailukykyisen hinnoittelun.
 • Viat ovat melkein harvinaisia, tavoitteena on puutteet.
 • Lähestymistapa on asiakaslähtöinen, jonka avulla joukkue tietää asiakkaan tarkan vaatimuksen.
 • Korkea tuotto, tuottaja paahtoleipää korkealla tuotolla investointeihinsa tuotteisiin.
 1. Joukkue ja hierarkia

Kuusi sigmaskenaariota vaatii kaikkien osallistujien osallistumisen lattiatyöntekijästä johtoon, jokaiselle osallistujalle annetaan erityinen rooli, johon keskittyä, mikä lisää tuotteen suorituskykyä. Jokaiselle jäsenelle annetaan otsikko sen profiilin ja työn perusteella, jonka he vaikuttavat tuotteeseen. Otsikot ovat-

 • Keltainen vyö
 • Vihreä vyö
 • Musta vyö
 • Master musta vyö
 • Mestari
 1. Keltaiset vyöt: se on ensimmäinen ja alin sijoituspaikka Six Sigma -menetelmässä. Tähän luokkaan kuuluu enemmän henkilöstöresursseja. Tämä joukkue pidetään koulutustilaisuuksissa kouluttamaan heitä hankkeeseen tarvittavilla taitoilla. Tämä koulutus tekee ryhmästä taitavan tunnistamaan, seuraamaan ja hallitsemaan voittoa menettäviä käytäntöjä liiketoiminnassa. Tämä joukkue tarjoaa tiedon seuraaville vyöille. Tämän joukkueen tulisi varmistaa, että heidän koulutuksensa suoritetaan erittäin arvokkaasti, jotta he voivat antaa tuotetietoja erittäin selkeästi ja helpottaa seuraavien joukkuetoveriensa työtä (mustan vyön ja vihreän vyön työryhmiin).
 1. Vihreät vyöt - tässä vaiheessa on kokeneita ja koulutettuja joukkueen jäseniä, mieluiten kokeneita toimintokohtaisella alueella. Tämä on pakollinen vaatimus, koska ryhmä on tietoinen projekteihin liittyvistä eduista ja haitoista ja päättää, että lyhyt tulee edellisestä vaiheesta. Tämä joukkue vaatii vähemmän sitoutumista koko tuotannon ajan. Tämä joukkue on kokenut kuuden sigma-tekniikan käytössä, joten se havaitsee myös edellisen joukkueen viat, kaikki kyselyt lajitellaan tässä vaiheessa vasta ennen siirtymistä seuraavalle vyölle.
 1. Mustat vyöt - tällä tasolla joukkueella on avainrooli prosessissa. Edellisen projektin paras esiintyjä johtaa hanketta, koska hän tietää kaikki asiat, jotka voivat vaikuttaa yrityksen suorituskykyyn. Tässä nimitetyn johtajan on oltava vähintään kaksi vuotta kuuden sigman suorituksesta, tämä on yrityksen suorituskyvyn asia, joten riskiä ei oteta. DMAIC-menetelmä on lähestymistapa suunnittelussa, he käyttävät useita menetelmiä (yli 1) kerrallaan parhaan mahdollisen prosessin saavuttamiseksi. Koulutetut Six Sigman mustan vyön luokkaan kuuluvat työntekijät ovat ongelmanratkaisun asiantuntijoita ja hyviä johtamis- ja tiimityötaitoja. Heille annetaan lisäys projektin onnistumisen jälkeen.
 1. Mestari musta vyö - tämän tason alapuolelle on sijoitettu huipputaidot ja tietämys monen vuoden kokemuksella. Ylimmällä tasolla on erittäin tärkeä tehtävä, kouluttaa (opettaa) ja saada muut sitoutumaan (johtaminen). MBB kouluttaa mustan vyön jatkuvassa prosessissa myös kouluttaa vihreää ja keltaista vyötä uusien osallistujien lisäämiseksi. MBB: n johtajat ovat vastuussa tuotannon onnistumisesta. Heidän on pidettävä päivitykset kaikissa vaiheissa ja toimitettava kaikki koulutukset ja niihin liittyvät asiat tuotannon aikana. Johtajana on oltava se, joka on hankkinut vähintään viiden vuoden kokemuksen Six Sigma -johtamisesta ja valvonut mustan vyön ehdokkaita johtajaksi peräkkäisenä viiden vuoden ajan ja toiminut kokopäiväisen työntekijänä yrityksessä. Mustan vyön päällikkö valitaan referenssiin perustuen. Mitä enemmän suosituksia, sitä enemmän on mahdollisuuksia johtaa ryhmää MBB: lle. Tämä on erittäin tärkeä valinta, riskiä ei voida ottaa, yrityksen maine on pinossa. MBB on vihreän vyön johtava toimija, ja se toteuttaa kuusi sigma-metodologiaa vihreään vyöhön, jota yleensä kouluttaa SS-instituutti. Heillä on oltava korkea kuuden sigma-projektin onnistumisaste ja he nauttivat kokopäiväisistä Six Sigma- ja mustan vyön kustannussäästöohjelmista.
 1. Mestarit mestarit koordinoivat muiden vyöhykkeiden kanssa liiketoiminnan etenemissuunnitelmaa Six Sigman saavuttamiseksi organisaatiossa. Mestarit ovat vastuussa elin kuuden sigmaprojektin logistiikka- ja liiketoimintanäkökohdista. Mestarien velvollisuutena on valita ja laajentaa yritystrategiaan sopivia projekteja, he valitsevat ja kouluttavat projektille oikean joukkueen ja poistavat esteet varmistaakseen parhaan mahdollisen menestyksen.

Johtopäätös: Six Sigma Management

Six Sigma on liiketaloudellisesti tuloshakuinen ja hakee yleistä parannusta yrityksen tuloksen kautta. Six Sigma keskittyy todella monialaiseen strategiaan. Kuusi sigmaa vaatii tiettyjä rooleja kussakin kaadereessa ja johdon on aloitettava säännöllisin väliajoin tuotannon loppuun saakka. Se saa aikaan muutoksen johtamistavassa ja tuottaa virheettömän tuotantokulttuurin, kustannusten hallinnan ja asiakastyytyväisyyden ympäristön myös työntekijöiden kanssa.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas Six Sigma Managementille. Tässä olemme keskustelleet Six Sigma Management -sovelluksen käytön eduista ja selittäneet myös ryhmästä ja hierarkiasta. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

 1. Projektinhallinnan menetelmät
 2. Kuusi uutta oppitunnia Lean Six Sigmasta
 3. Projektinhallinnan menetelmät
 4. 20 Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti