ErotLinux vs. MAC vs. Windows

Käyttöjärjestelmää pidetään minkä tahansa järjestelmän selkärangana. Ilman käyttöjärjestelmää käyttäjä ja järjestelmä eivät voi olla vuorovaikutuksessa. Se toimii välittäjänä näiden kahden välillä. Meillä on pääasiassa kolmenlaisia ​​käyttöjärjestelmiä, nimittäin Linux, MAC ja Windows. Aluksi MAC on graafiseen käyttöliittymään keskittyvä käyttöjärjestelmä, jonka Apple, Inc on kehittänyt Macintosh-järjestelmilleen. Microsoft kehitti Windows-käyttöjärjestelmän. Se on kehitetty poistamaan MS-DOS-käyttöjärjestelmän rajoitukset. Linux on UNIX kuten lähdekoodiohjelmisto ja voi käyttää käyttöjärjestelmää, joka tarjoaa täyden muistisuojauksen ja monitehtävät. Kuka tahansa on avoin d.

Head to Head -vertailu Linuxin ja MAC: n ja Windowsin välillä (Infografia)

Alla on 5 suosituinta vertailua Linuxin ja MAC: n välillä Windowsin välillä

Tärkeimmät erot Linuxin ja MAC: n ja Windowsin välillä

Sekä Linux vs. MAC vs. Windows ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistain tärkeimmistä eroista Linuxin ja MACin ja Windowsin välillä:

Nämä ovat eniten käytettyjä käyttöjärjestelmiä. Vaikka kaikkia kolmea käytetään laajasti, Linuxin ja MACin ja Windowsin välillä on merkittäviä eroja. Windows on hallitseva kahden muun suhteen, koska 90% käyttäjistä suosii Windowsia. Linux on vähiten käytetty käyttöjärjestelmä, ja käyttäjien osuus on 1%. MAC on suosittu ja sen kokonaiskäyttäjä on 7% ympäri maailmaa.

Haittaohjelmien riskin suhteen Windows on alttiin. Tämä johtuu suuremmasta käyttäjäkunnasta. Haittaohjelmat eivät todennäköisesti vaikuta Linuxiin. MAC on samanlainen haittaohjelmien suhteen.

Windows on kallis ja hinta alkaa 100 dollaria. Linux on ilmainen, ja kuka tahansa voi ladata ja käyttää sitä. MAC on kalliimpaa kuin Windows, ja käyttäjän on pakko ostaa Applen rakentama MAC-järjestelmä.

Vertailutaulukko Linux vs. MAC vs. Windows

Kuten näette, Linuxin ja MACin ja Windowsin välillä on monia vertailuja. Katsotaanpa alla olevaa Linuxin ja MAC: n vertailua Windowsin kanssa -

Vertailun perusta Linuxin ja MACin ja Windowsin välilläWindowsMACLinux
Perusero ja historiaWindows julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Sen piti olla graafinen käyttöliittymä MS-DOS: n päällä. Kaikki MS-DOS-ominaisuudet integroitiin myöhemmin Windows 95 -julkaisuun. Se oli valtava menestys ja johti Windows-siirtymiseen.Tämä Applen käyttöjärjestelmä on Windowsia vanhempi. Se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1984. Se alkoi graafisena käyttöliittymänä heti alusta alkaen. Vuonna 2005 MAC-käyttöjärjestelmän suunnittelu ja rakenne muutettiin Intel x86 -pohjaiseksi arkkitehtuuriksi.Se kehitettiin alun perin Suomen yliopistossa. Se julkaistiin vuonna 1991 ja suunniteltu GNU-kehittäjille. GNU-kehittäjät integroivat sen myöhemmin Linuxiin. Se on avoin kuluttajille, ja kaikki voivat käyttää eritelmiään.
Tiedoston rakenneWindows noudattaa hakemistorakennetta käyttäjän erityyppisten tiedostojen tallentamiseksi. Siinä on loogiset asemat ja kaappien laatikot. Siinä on myös kansioita. Joitakin yleisiä kansioita, kuten asiakirjoja, kuvia, musiikkia, videoita ja latauksia. Kaikki nämä tiedostot voidaan tallentaa näihin kansioihin ja myös uusia kansioita voidaan luoda. Siinä on myös tiedostoja, jotka voivat olla laskentataulukko tai sovellusohjelma. Sillä voi olla laajennuksia .txt, .jpg.webp jne.

Tämän Windows tarjoaa myös roskakorin, johon kaikki poistetut tiedostot voidaan tallentaa. Roskakori voidaan määrittää suurentamaan sen kokoa.

MAC: n tiedostorakenne tunnetaan yleisesti nimellä MAC OS X. Jos kaivaat MAC-laitteen kiintolevyä etsimen kautta, näet monia hakemistoja. MAC: n juurihakemisto voi kohdata, kun he vierailevat omassa MAC-kirjassaan. Voit tutustua tiedostojärjestelmään ja hakemistorakenteeseen siirtymällä hakemistoihin, kuten / Sovellus, / Kehittäjä, / sbin, / tmp jne.Linuxissa on täysin erilainen Windows- ja MAC-tiedostorakenne. Se kehitettiin eri koodikantalla. Se tallentaa tiedot puun muodossa. On yksi tiedostopuu ja kaikki asemasi on asennettu tämän puun päälle.
kirjaamoWindows-rekisteri on päätietokanta, jota käytetään kaikkien asetusten tallentamiseen tietokoneellesi. Se on vastuussa kaikkien käyttäjän tietojen tallentamisesta salasanoillaan ja laitteisiin liittyvillä tiedoilla. Rekisterissä on myös editori, jonka avulla voit tarkastella kaikkia avaimia ja arvoja tai jopa ohjaimia tarvittaessa.MAC tallentaa kaikki sovellusasetukset sarjassa .plist-tiedostoja, joilla on MAC-asetusten eri kansiot. Tämä .plist-tiedosto sisältää kaikki ominaisuudet joko teksti- tai binaarimuodossa. Ne varastoidaan osoitteeseen:

/ Kirjasto / Asetukset-kansio

Linuxilla ei myöskään ole omaa erityistä rekisteriä. Kaikki sovellusasetukset tallennetaan ohjelmapohjaisesti eri käyttäjien kesken samassa hierarkiamuodossa kuin tallennettavat tiedostot. Näiden tietojen tallentamiseksi ei ole keskitettyä tietokantaa, joten säännöllistä puhdistusta ei myöskään tarvita.
Vaihdettavat rajapinnatWindows-käyttöliittymä oli vaihdettavissa vasta Windows 8. Windows XP: ssä oli joitain parannuksia, mutta ei par. Käynnistä-valikko, tehtäväpalkki, ilmaisinalue ja Windows Explorer.MAC: lla on mahdollisuus yhdistää virtuaaliset verkkoliittymät. Tämä voidaan tehdä siirtymällä järjestelmäasetuksiin ja hallitsemalla rajapintoja.Linux on helppo vaihtaa käyttöliittymiä. Voit vaihtaa ympäristöä joutumatta kantamaan kaikkia asennuksia. On olemassa apuohjelmia, kuten GNOME ja KDE, jotka auttavat vastaamaan näihin tarpeisiin. Ne auttavat keskittymään eri näkökohtiin.
KomentopäätePääte tai komentokehote on musta ruutu, jota käytetään parhaiten komentojen suorittamiseen. Sitä kutsutaan myös Windows-komentoprosessoriksi. Sitä käytetään komentojen ja erilaisten eräajotiedostojen suorittamiseen. Sitä voidaan käyttää myös hallinnollisiin toimintoihin sekä kaikkien Windows-ongelmien vianmääritykseen ja ratkaisemiseen.MAC tarjoaa konsolin päätelaitteena. Siinä on konsoli, komentorivi, kehote ja pääte. Komentoriviä käytetään komentojen kirjoittamiseen. Kehote antaa sinulle joitain tietoja ja mahdollistaa myös komentojen suorittamisen. Päätelaite on todellinen käyttöliittymä, joka tarjoaa myös modernin graafisen käyttöliittymän.

Löydät päätelaitteen sovelluksista -> Apuohjelmat.

Linux tarjoaa myös päätelaitteen. Löydät terminaalin osoitteesta: Sovellukset -> Järjestelmä tai Sovellukset -> Apuohjelmat. Tämän lisäksi on olemassa myös shell-kehote. Yleisin bashissa käytetty kuori. Se määrittelee kuinka päätelaite käyttäytyy ja näyttää kun sitä käytetään.

Johtopäätös - Linux vs. MAC ja Windows

Kaikilla näillä käyttöjärjestelmillä on omat edut ja haitat. Se riippuu käyttäjästä ja hänen valinnoistaan ​​ja mieltymyksistään siitä, mitä he odottavat käyttöjärjestelmältä. Windowsia voidaan käyttää peleihin. Ohjelmoijat voivat käyttää Linuxia, ja grafiikasta kiinnostuneet voivat käyttää MAC: ta.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas eroihin Linuxin ja MACin ja Windowsin välillä. Tässä keskustellaan myös Linux vs MAC vs Windows -näppäinten eroista infografian ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

  1. Linux vs. Mac - hyödylliset vertailut
  2. Linux vs. Windows Server
  3. Linux vs. Windows
  4. Linux vs. Mac - tärkeimmät erot