Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kolme helppoa tapaa sekoittaa kaksi kuvaa Photoshopissa! Aloitamme tavanomaisimmalla tavalla sekoittaa kuvia, ja käyttämällä Tasot-paneelin Peittokyky-vaihtoehtoa. Sitten tarkastellaan kuinka saada mielenkiintoisempia ja luovampia tuloksia Photoshopin tasonsekoitustiloilla. Ja lopuksi opimme kuinka sekoittaa kaksi kuvaa saumattomasti yhteen kerrosmaskin avulla. Lisän myös pikavinkin jokaiseen kolmeen osaan nopeuttaaksesi työnkulkuasi ja saadaksesi parhaat tulokset.

Aloitetaan!

Kuvien sekoittaminen Photoshopissa

Tässä opetusohjelmassa käytän Photoshop CC: tä, mutta kaikki on yhteensopivaa Photoshop CS6: n kanssa.

Voit myös seurata tämän opetusvideoni videota YouTube-kanavallamme. Tai lataa tämä opetusohjelma PDF-muodossa ja saat bonuksena täydellinen opas kerrossekoitustiloihin PDF!

Tapa 1: Kerroksen opasiteettivaihtoehto

Ensimmäinen tapa, jolla tarkastellaan kahden kuvan sekoittamista, on käyttää Photoshopin tason opasiteettivaihtoehtoa . Tässä on ensimmäinen kuva, jota käytän:

Ensimmäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Ja tässä on toinen kuva:

Toinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Jos katsomme Tasot-paneelista, näemme molemmat kuvat omilla erillisillä kerroksillaan. Rantakuva on taustakerroksessa, ja muotokuva on sen yläpuolella olevassa kerroksessa 1:

Tasot-paneeli, joka näyttää jokaisen kuvan erillisellä kerroksella.

Aiheeseen liittyviä: Kuvien siirtäminen samaan Photoshop-asiakirjaan

Opasiteetin arvo

Peittämättömyys- vaihtoehto on Tasot-paneelin oikeassa yläkulmassa. Oletuksena se on asetettu 100%: iin, mikä tarkoittaa, että tällä hetkellä valittu taso ("Taso 1") estää sen alapuolella olevan tason kokonaan näkymästä:

Läpinäkymättömyysasetus, oletusarvoisesti 100%.

Opasiteetti-arvo ohjaa kerroksen läpinäkyvyyttä. Alentamalla arvoa, muutamme kerroksen läpinäkyvämmäksi, jolloin osa sen alla olevasta kuvasta voi näkyä läpi. Mitä enemmän pienennämme opasiteettia, sitä enemmän ylempi kuva haalistuu pohjakuvaan. Lasen opasiteetin 100%: sta 75%: iin:

Pintakerroksen opasiteetin alentaminen 75%: iin.

Tämä tarkoittaa, että sekoitamme nyt 75% yläkerroksen kuvasta 25% alakerroksen kuvasta. Ja täällä näemme, että nainen alkaa sekoittua rantakuvan kanssa:

Tulos, kun ylimmän kerroksen opasiteetti laski 75%: iin.

Jos haluaisin häivyttää häntä vielä enemmän taustaan, voisin yksinkertaisesti laskea opasiteetti-arvoa vielä enemmän. Lasen sen 30%: iin:

Asettamalla opasiteetti-arvoksi 30 prosenttia.

Kun 30%: n opasiteetti on, näemme vain 30% yläkuvasta ja 70% alakuvasta, mikä luo mukavan sekoitustehosteen. Haluat säätää kuvasuhteen arvoa tarpeen mukaan:

Tulos, jossa pintakerroksen opasiteetti on 30%.

Pikavinkki: Opasiteetin arvon asettaminen näppäimistöltä

Tässä on nopea vihje työnkulun nopeuttamiseksi. Voit muuttaa kerroksen opasiteetin arvoa suoraan näppäimistöltä. Paina 1 10%, 2 20%, 3 30% ja niin edelleen. Paina kahta numeroa nopeasti, yksi peräkkäin, saadaksesi tarkempia arvoja (kuten 2 ja sitten 5, kun 25%). Voit myös painaa 0 saadaksesi 100%: n opasiteetti tai nopeasti painamalla 0-painiketta kahdesti saadaksesi 0%.

Menetelmä 2: Kerrossekoitustilat

Toinen tapa, jota tarkastellaan kahden kuvan sekoittamiseksi toisiinsa, on käyttää Photoshopin kerrossekoitustiloja . Sekoitusmoodit ovat erinomaisia ​​kahden kuvan sekoittamiseen, mutta ne ovat erityisen hyödyllisiä sekoittamalla tekstuuria valokuvan kanssa. Tässä on avoin muotokuva:

Ensimmäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Sekoitan muotokuva tämän tekstuurikuvan kanssa:

Toinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Jälleen jos katsomme Tasot-paneelista, näemme jokaisen kuvan erillisellä kerroksella. Muotokuva on taustakerroksessa ja tekstuuri on sen yläpuolella olevassa kerroksessa:

Tasot-paneeli näyttää taas jokaisen kuvan erillisellä kerroksella.

Blend Mode -vaihtoehto

Sekoitusmoodit Photoshopissa ovat erilaisia ​​tapoja, joilla kerrokset voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään. Blend Mode -vaihtoehto on Tasot-paneelin vasemmassa yläkulmassa, suoraan opasiteetti-vaihtoehdon vastapäätä. Oletuksena kerroksen sekoitustilaksi on asetettu Normaali. "Normaali" tarkoittaa vain sitä, että kerros ei sekoitu ollenkaan sen alla olevien kerrosten kanssa:

Blend Mode -vaihtoehto.

Napsauta sanaa "Normaali" avataksesi valikon, jossa on paljon erilaisia ​​sekoitusmuotoja. Emme käy läpi kaikkia niitä täällä, mutta käsittelen tärkeimpiä yksityiskohtaisesti Essential Blend Modes -opetusohjelmassa. Kolme suosituinta ja hyödyllisintä sekoitusmoodia, joita kannattaa kokeilla, ovat Kerto-, Näyttö- ja Peittokuva . Moninkertainen sekoitus -tila luo tummennusvaikutuksen, Näyttö luo kirkastavan vaikutuksen ja Peitto sekoittaa kaksi kerrosta lisäämään yleistä kontrastia:

Tulos sekoitustilan ollessa asetettu Kerto (vasen), Näyttö (keskellä) ja Peitto (oikealla).

Eri sekoitusmoodien tulokset riippuvat täysin kuvista. Minun tapauksessani saan parhaan tuloksen käyttämällä Soft Light -sekoitustilaa:

Sekoitustilan vaihtaminen pehmeään valoon.

Kuten Overlay-sekoitustila, myös Soft Light sekoittaa kaksi kuvaa toisiinsa tavalla, joka lisää yleistä kontrastia. Ero on siinä, että pehmeä valo tuottaa hienovaraisemman ja luonnollisemman vaikutelman:

Tulos tekstuurikerroksen sekoitustilassa on asetettu pehmeään valoon.

Toinen sekoitustila, joka toimii todella hyvin näiden kahden kuvan kanssa, on Divide :

Sekoitustilan muuttaminen Divide-tilaksi.

Divide on yksi Photoshopin vähemmän tunnetuista ja harvoin käytetyistä sekoitusmuodoista. Mutta näillä kahdella kuvalla efekti näyttää tosiaankin aika hieno:

Sekoitusvaikutus tekstuurikerroksen kanssa on jaettu.

Sekoitusmoodien yhdistäminen kerroksen opasiteettiin

Kun olet valinnut sekoitusmoodin, voit hienosäätää tulosta säätämällä kerroksen opasiteettiä, kuten aiemmin näimme. Jätän tekstuurikerroksen sekoitustilan asetettavaksi Divide ja alennan opasiteettiä 100%: sta 50%: iin:

Jätä sekoitustila asetettavaksi Divide ja alenna opasiteetti 50%: iin.

Ja tässä on tulos:

Sekoitusmoodin yhdistäminen alhaisempaan opasiteettiin tuottaa vähemmän voimakkaan vaikutuksen.

Pikavinkki: Miten sekoittaa sekoitustiloja näppäimistöltä

Tässä on toinen nopea vinkki, joka nopeuttaa työnkulkua ja helpottaa sekoitustilojen käyttöä. Voit selata Photoshopin eri sekoitustilojen läpi suoraan näppäimistöltä. Paina V- kirjainta valitaksesi nopeasti siirtotyökalun . Pidä sitten Shift- näppäintä painettuna ja siirrä luetteloa ylös tai alas plus- ( + ) ja miinus ( - ) -näppäimillä. Tämän avulla voit nopeasti kokeilla erilaisia ​​sekoitustiloja löytääksesi parhaiten sopivan.

Tapa 3: Kerrosmaskin käyttäminen

Kolmas tapa, jota tarkastellaan kahden kuvan sekoittamiseksi Photoshopissa, on ylivoimaisesti suosituin tapa käyttää kerrosmaskia . Toisin kuin kerroksen opasiteettivaihtoehto tai sekoitusmoodit, jotka sekoittavat kokonaiset kuvat kokonaisuutena, kerrosmaskit antavat meidän hallita tarkalleen missä kaksi kuvaa sulautuvat yhteen. Kerrosmaskeilla voi tehdä paljon, enemmän kuin voisimme kattaa yhdessä opetusohjelmassa. Joten tässä me opimme vain perusasiat.

Tässä on ensimmäinen kuva, jota käytän:

Ensimmäinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Ja tässä on toinen kuva:

Toinen kuva. Valokuvaluotto: Adobe Stock.

Kun taas katsomme Tasot-paneelista, näemme jokaisen kuvan erillisellä kerroksella. Voikukkavalokuva on taustakerroksessa ja tyttö sen yläpuolella "Kerros 1":

Jokainen valokuva on erillisessä kerroksessa.

Kerrosmaskin lisääminen

Lisää kerrosmaski varmistamalla ensin, että yläkerros on valittu. Napsauta sitten Lisää kerrosmaski -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa:

Napsauta Lisää kerrosmaski -kuvaketta.

Kerroksen esikatselukuvan vieressä näkyy kerrosmaskin pikkukuva:

Uusi kerrosmaskin pikkukuva.

Kuinka kerrosmaski toimii

Kerrosnaamarit ohjaavat tason läpinäkyvyyttä, aivan kuten näimme kerrosten paneelin Opacity-vaihtoehdolla. Mutta vaikka läpinäkymättömyysvaihtoehto vaikuttaa koko kerroksen läpinäkyvyyteen, kerrosmaski antaa meille lisätä tason läpinäkyvyyden tason eri osiin. Toisin sanoen, voimme käyttää kerrosmaskia osoittamaan joitain alueita samalla piilottamalla toisia, jolloin kerrosmaskeista saadaan täydellinen kuvien sekoitus.

He toimivat käyttämällä mustavalkoista. Mikä tahansa kerroksen osa, jossa kerrosmaski on täytetty valkoisella, pysyy näkyvänä. Ja kaikki kerroksen osat, joissa maski on täytetty mustalla, on piilotettu. Katsotaan kuinka voimme nopeasti sekoittaa kaksi kuvaamme piirtämällä mustavalkoisen kaltevuuden kerrosmaskiin.

Gradient-työkalun valitseminen

Valitse Gradient Tool työkaluriviltä:

Gradient-työkalun valitseminen.

Mustavalkoisen kaltevuuden valitseminen

Kun Gradient Tool on valittu, mene ylös Asetukset-palkkiin ja napsauta alaspäin osoittavaa nuolta kaltevuusvärin vieressä:

Napsauttamalla nuolta kaltevuusvärin vieressä.

Valitse Gradient Picker -sovelluksessa musta, valkoinen gradientti kaksoisnapsauttamalla sen pikkukuvaa (kolmas vasemmalta, yläriviltä):

Mustavalkoisen kaltevuuden valitseminen.

Sekoittamalla kaksi kuvaa yhteen

Varmista, että kerrosmaski, ei itse kuva, on valittu napsauttamalla kerrosmaskin pikkukuvaa. Sinun pitäisi nähdä korostettu reuna sen ympärillä:

Napsauttamalla pikkukuvaa, valitse tasomaski.

Napsauta sitten kuvaa ja vedä mustavalkoinen kaltevuus. Muista, että musta piilottaa sen tason osan, ja valkoinen näyttää sen. Minun tapauksessani haluan pitää valokuvan vasemman puolen (tytön kanssa) näkyvän, joten naamion vasemman puolen on oltava valkoinen. Haluan, että oikea puoli on piilotettu, mikä tarkoittaa, että naamion oikean puolen on oltava musta. Koska kaltevuus alkaa mustalla ja päättyy valkoisella, napsautin kuvan oikealla puolella ja vedän vaakasuoraan vasemmalle. Pidä Shift- näppäintä painettuna vetäessäsi siirtyäksesi suoraan poikki:

Piirrä mustavalkoinen kaltevuus kerrosmaskille oikealta vasemmalle.

Kun vapautat hiiren painikkeen, Photoshop piirtää kaltevuuden tasomaskille ja sekoittaa nämä kaksi kuvaa toisiinsa. Täällä näemme tytön ylhäältä tulevasta kuvasta sekoittuvan voikukkiin alakuvasta. Jos et ole tyytyväinen ensimmäiseen tulokseen, piirrä maskiin toinen kaltevuus ja yritä uudelleen:

Nämä kaksi kuvaa sulautuvat nyt toisiinsa.

Kerrosmaskin tarkasteleminen

Jos tarkastelemme kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa, näemme, missä kaltevuus on piirretty. Oikealla mustalla alueella on yläkuva piilotettu asiakirjaan, jolloin taustakerroksen valokuva voi näkyä läpi. Ja vasemmalla puolella oleva valkoinen alue on, missä yläkuva pysyy näkyvissä:

Kerrosmaskin pikkukuva, joka näyttää kaltevuuden.

Voimme myös tarkastella varsinaista kerrosmaskia itse asiakirjassa. Jos pidät alhaalla näppäimistön Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä ja napsautat tasomaskin pikkukuvaa, vaihdat näkymäsi asiakirjassa kuvista tasomaskiin. Tämän avulla on helpompi nähdä tarkalleen mitä tapahtuu. Jälleen oikeanpuoleinen mustan alueen yläosa on piilotettu näkymästä, ja vasemmalla oleva valkoinen alue on missä se on näkyvissä.

Huomaa kuitenkin harmaa alue keskellä, missä kaltevuus muuttuu vähitellen mustasta valkoiseksi. Tämä alue luo sujuvan siirtymisen kahden kerroksen välillä, jolloin ne voivat sulautua saumattomasti toisiinsa. Jos haluat vaihtaa näkymäsi tasomaskista takaisin kuviin, pidä uudelleen Alt (Win) / Option (Mac) -näppäintä painettuna ja napsauta Tasot-paneelin kerrosmaskin pikkukuvaa:

Keskellä oleva tumma - vaalea kaltevuus antaa kahden kuvan sulautua saumattomasti toisiinsa.

Pikavinkki: Kuinka vaihtaa kerrosmaski päälle ja pois

Tässä on nopea vinkki kerrosmaskien käsittelemiseen. Voit kytkeä kerrosmaskin päälle ja pois päältä pitämällä Shift- näppäintä painettuna ja napsauttamalla kerrosmaskin pikkukuvaa Tasot-paneelissa. Napsauta pikkukuvaa kerran poistaaksesi maskin tilapäisesti käytöstä ja tarkastellaksesi koko tasoa. Pienoiskuvaan ilmestyy punainen "X", joka ilmoittaa, että maski on poistettu käytöstä. Pidä Vaihto -painiketta painettuna ja napsauta pikkukuvaa uudelleen, jotta kerrosmaski otetaan käyttöön uudelleen:

Pidä Vaihto -painiketta painettuna ja napsauta pikkukuvaa vaihtaaksesi kerrosmaskin päälle ja pois.

Ja siellä meillä se on! Tämä on nopea kuvaus kuinka sekoittaa kaksi kuvaa toisiinsa käyttämällä tason läpinäkyvyysasetusta, tason sekoitustiloja ja kerrosmaskia Photoshopissa! Lisätietoja kerrosmaskeista sekoittamisesta saat kerrosmaskeista ja gradienteista -oppaasta. Kerrosten oppimisoppaamme avulla saat lisätietoja Photoshop-kerroksista tai käy lisää Photoshopin perusteet -osiosta saadaksesi lisää opetusohjelmia! Ja älä unohda, kaikki Photoshop-oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!