Johdanto Trojan hevosvirukseen

Kyberhyökkäykset ovat aina olleet hyökkääjille erittäin hyödyllisiä monin puolin jo kauan sitten. Joka päivä kulkee, se tuo uuden tekniikan hyökkäämään organisaatioille tai yrityksille kuuluvaan järjestelmään hyötyäkseen joko maineesta tai rahallisesta hyödystä.

Yksi puoli, jolla hakkerointi kuulostaa erittäin hyödylliseltä hyökkääjille, siihen liittyy paljon riskejä, ja pahantahtoisen käyttäjän on oltava tietoinen siitä, jotta se tapahtuu onnistuneesti. Tässä artikkelissa käydään läpi mielenkiintoista aihetta, jota hakkeri yleensä suosii vaarantamaan minkään järjestelmän turvallisuuden.

Näemme asioita troijalaisesta hevosviruksesta, kuinka hyökkääjät hyödyntävät sitä ja mitkä ovat sen seuraukset. Joten aloitetaan!

Mikä on troijalainen hevosvirus?

 • Troijalainen hevosvirus, jota kutsutaan myös troijalaiseksi, voidaan määritellä haittaohjelmaksi, joka näyttää olevan laillinen tai asianmukainen ohjelmisto ja jota hyökkääjät käyttävät järjestelmän turvallisuuden vaarantamiseksi. Troijalainen voi tehdä useita asioita, ja yksi sen tärkeistä ominaisuuksista on, että se pysyy käyttäjän järjestelmässä salaa eikä anna heidän löytää sitä.
 • Siihen saakka, kunnes se asuu järjestelmässä, se voi saada koko järjestelmän käyttöoikeuden haitalliselle käyttäjälle tai hakkereille ja he voivat tehdä kaiken, mitä laillinen käyttäjä voi tehdä. Kriittisten tiedostojen lukeminen, lähettäminen muihin järjestelmiin, luottamuksellisten tietojen käyttö ja niin edelleen ovat harvat rikkomukset, jotka voidaan tehdä troijalaisen hevosviruksen asentamisen jälkeen organisaation tai yrityksen järjestelmään.
 • Troijalaisten hevosviruksia voidaan myös pitää sellaisena haittaohjelmana, joka voi suorittaa laillisten käyttäjien järjestelmässä erilaisia ​​toimia, jotka voivat vahingoittaa heitä millään tavalla. Jotkut troijalaiset on suunniteltu varastamaan pankkitietoja, osa on suunniteltu toimimaan muiden haitallisten ohjelmistojen lataamisen ja asentamisen kanssa, kun taas jotkut on kehitetty asentamaan mainosohjelmia ja niin edelleen.
 • Troijalaisen hyökkäyksen käynnistämiseksi käyttäjiä huijataan sosiaalisen tekniikan avulla asentamaan troijalainen virus. Kun se on asennettu, se luo takaoven hakkereille pääsyyn järjestelmään uudestaan ​​ja uudestaan. Järjestelmänvalvojien on tarkoitus suorittaa tarkistus erittäin usein havaitaksesi, onko jokin järjestelmä saastunut Troijan hyökkäyksestä.

Kuinka troijalainen hevosvirus toimii?

 • Troijalaisten hevosvirukset ovat yleensä vastuussa siitä, että hakkerit pääsevät pääsemään kohdejärjestelmään, jotta he voivat vahingoittaa sitä, hyödyntämällä sitä kummallakin tavalla. Virustyypin perusteella se pystyy suorittamaan paljon epäeettisiä tehtäviä, jotka johtavat suoraan tietoturvaloukkauksiin. Ymmärtääksemme, miten se toimii, tarkastelemme esimerkkiä siitä, kuinka se luo takaoven hakkereille.
 • Kaikki alkaa siitä, että laillinen käyttäjä huijataan asentamaan troijalainen järjestelmään. Kun käyttäjä on huijattu ja virus on ladattu heidän järjestelmäänsä, se alkaa toimia. Jos troijalainen on takaoven troijalainen virus, se johtaa hyökkääjän pääsyyn käyttöjärjestelmään.
 • Hyökkääjä voi tehdä muutoksia mihin tahansa tiedostoon, ladata ja lähettää luottamuksellisia tietoja, poistaa tiedostot ja suorittaa kaikki toimet, jotka laillinen käyttäjä voi tehdä. Hakkeri saattaa pystyä pääsemään päätteeseen tai komentokehotteeseen kyseisen järjestelmän käyttöjärjestelmän perusteella. Virus toimii niin kauan kuin se on käyttäjän järjestelmässä. Kun järjestelmänvalvoja on havainnut sen, se voidaan poistaa estääkseen hakkeri hyödyntämästä sitä.

Troijalaisten hevosvirusten tyypit

Troijalainen virus on tarkoituksesta riippuen jaettu useisiin tyyppeihin. Alla on muutama yleisimmistä troijalaisen hevosen viruksista.

 • Takaovi-troijalainen virus - Takaovi-troijalainen virus on haittaohjelma, jonka avulla hakkerit pääsevät käyttämään laillista käyttäjien järjestelmää tietämättänsä. Kun käyttäjää on huijattu asentamaan troijalainen järjestelmään, hakkeri pystyy suorittamaan kaikki käyttäjän suorittamat toiminnot. Hakkeri voi lukea tietoja, poistaa tiedostoja ja välittää luottamuksellisia asiakirjoja hyödyntämällä takaoven troijalaista
 • Rootkit-troijalainen virus - rootkit-troijalainen virus on eräänlainen haittaohjelma, joka piilottaa järjestelmän erilaisia ​​toimintoja haittaohjelmien suojaamiseksi havaitsemiselta. Rootkit-troijalaisten kehityksen päätarkoituksena on saada haittaohjelmille jonkin verran lisäelämää laillisen käyttäjän järjestelmässä, jotta hakkerit ja hyödyntävät haittaohjelmia pitkään
 • Troijalainen-lataaja - Troijalainen-lataaja voidaan määritellä erityiseksi troijalaisvirukseksi, joka lataa automaattisesti erilaisia ​​troijalaisia ​​ja mainosohjelmia. Se päivittää myös järjestelmään jo saatavilla olevan haittaohjelman. Se auttaa hyökkääjää saamaan kaiken asianomaiseen järjestelmään, josta he voivat hyötyä
 • Troijalainen pankkiiri - Troijalainen pankkiiri voidaan määritellä uudentyyppiseksi troijalaisen hevosen virukseksi, joka voi varastaa sen käyttäjän pankkitiedot, joka käytti pankkitiliään vaikutuksen saaneesta järjestelmästä. Pankkiin liittyvät tiedot, kuten pankkitilinumero, CVV-numero, pankkikorttitiedot, luottokorttitiedot ja niin edelleen, ovat troijalaisen pankkiiriviruksen tuottavia tietoja

Ennaltaehkäisy ja päätelmät

 • Hakkerit käyttävät troijalaista hevosvirusta vaarantamaan järjestelmän turvallisuuden. Sitä voidaan estää asentamalla järjestelmään haittaohjelmien torjuntaohjelmia.
 • Markkinoilla on paljon ilmaisia ​​ja maksettuja haittaohjelmien torjuntaohjelmia, jotka suojaavat järjestelmää troijalaisen tai muun haittaohjelman vaikutuksilta.
 • On erittäin tärkeää pitää järjestelmä ajan tasalla, jotta hakkeri ei voi rikkoa järjestelmää asentamaan troijalaista olemassa olevien haavoittuvuuksien kautta. Lisäksi haittaohjelmien torjuntaohjelman maksulliseen versioon sisältyy joukko etuja, joista ilmaisella versiolla puuttuu. Joten on aina suositeltavaa käydä maksetun version mukana, koska se varmistaa järjestelmän tai organisaatioiden turvallisuuden.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas mihin Trojan Horse Virus on? Tässä keskustellaan myös johdannosta, miten se toimii ja minkä tyyppisissä troijalaisissa hevosviruksissa on. Voit myös käydä läpi muiden ehdotettujen artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

 1. Sijoittakaa verkkoturvallisuuteen
 2. Kyberturvallisuuden perusteet
 3. Kyberturvallisuutta koskevat haastattelukysymykset
 4. Urat tietoturvallisuudessa