Johdanto HTML-tekstin muotoilutunnisteisiin

Tekstin muotoilu on tärkeä osa nykyaikaisia ​​Internet-verkkosivuja, vaikka meillä olisi vain tekstipohjaisia ​​selaimia, tekstin muotoilut, kuten koko, suunta jne. Olivat käytettävissä. Nykyaikaisilla HTML-versioilla on paljon HTML-tunnisteita, joita voidaan käyttää tekstin näyttämiseen haluamallasi tavalla.

Tekstin alustaminen HTML-tunnisteilla

Alla käsittelemme tärkeitä HTML-tunnisteita, joita käytetään tekstin muotoiluun:

1. Alustetaan teksti lihavoituna HTML-muodossa

HTML: llä on kaksi erilaista tunnistetta, joiden avulla teksti voidaan asettaa lihavoituna. Yksi on ja toinen on, kun taas molemmat tuottavat samanlaisen tuotoksen. Tunniste on fyysinen tunniste, vain tekstin näyttämiseksi lihavoituna, eikä se lisää selaimen merkitystä.

esimerkkiHere is some text in bold.Here is some text in bold.Here is some text in bold.

Tulos:

Tunnistetta puolestaan ​​pidetään loogisena tunnisteena, ja sitä käytetään ilmoittamaan selaimelle, että tunnisteessa oleva teksti on looginen merkitys.

esimerkkiTämä on tärkeä sisältö, joka on muotoiltu vahvan tunnisteen avulla, ja tämä on vain
normaalisti muotoiltu teksti

lähtö:

2. Tekstin asettaminen kursiiviksi HTML5: ssä

Aivan kuten tekstin asettaminen lihavoituna, voit käyttää tunnistetta ja tunnistetta asettaaksesi tekstin kursiiviksi HTML5: ssä.

Käyttö on, kuten käytännössä , tekstin fyysistä näyttämistä kursivoituna ja tunnisteena, samalla kun teksti esitetään kursivoituna näytöllä, selaimen tietää, että sillä on semanttinen merkitys.

esimerkkiTämä on ensimmäinen kohta kursivoidussa tekstissä.

Tämä sisältö on kursivoitu em-tunnisteella . Tämä on normaalia tekstiä

lähtö:

3. Tekstin korostaminen HTML-koodilla

Tilanteissa, joissa haluat korostaa jotakin tekstiä korostusvaikutuksella, voidaan käyttää tunnistetta, oletus CSS: n avulla, merkki tekee tekstin taustasta keltaisen, mikä auttaa sinua kiinnittämään vierailijan huomion kyseiseen tekstiin helposti.

esimerkkiThis text uses Mark tag to highlight text on the pageThis text uses Mark tag to highlight text on the pageThis text uses Mark tag to highlight text on the page

lähtö:

4. Tekstin alleviivaus HTML-muodossa

HTML-tunnisteella voidaan lisätä alleviivaus tekstiin. Ole varovainen, ettet käytä alleviivausta sinisellä tekstillä, koska se voi hämmentää kävijöitä siitä, että teksti on linkki.

esimerkkiTämä on Teksti alleviivatulla tunnisteella.

lähtö:

5. Teksti yliviivattuna

Tapauksissa, joissa joudut piirtämään vaakasuoran viivan tekstin läpi, voidaan käyttää tagia. Rivinvaihto on ohut, joten sen ylittämä teksti on edelleen luettavissa.

esimerkkiTässä on lause, josta on poistettu teksti.

lähtö:

6. Kirjoittaminen Monospace-fontissa HTML-muodossa

Monospaceen käyttö voi olla hyödyllinen tilanteissa, joissa haluat lainata jotain tai haluat näyttää jonkin koodin selaimessa. Monospace-koodi, kuten nimestä voi päätellä, tekee jokaisen merkin leveydestä saman. Jotta se saataisiin selaimeen, meidän on käytettävä tagia.

esimerkki

lt;html>

Tämä on normaalia tekstiä. Tämä on jotakin monoteraattisissa fontteissa näytettyä tekstiä, siistiä.

lähtö:

7. Tilattu teksti HTML-muodossa

Matematiikassa ja kemiassa alaindeksin käyttö on ehdoton edellytys monissa tapauksissa. Myös yleensä kirjoittamisessa voi kohdata tilanteita, joissa alaindeksiteksti on käyttökelpoinen. HTML-muodossa kaikki tunnisteen alla oleva teksti toimii alaindeksinä selaimessa.

esimerkkiTämä on normaalia tekstiä Huomaa, että tässä tekstissä on jotain erilaista?

lähtö:

8. Poistettu teksti HTML5: ssä

tunnistetta käytetään loogisena tapana kertoa selaimelle, että tekstin sisäinen teksti poistetaan. Muista, että käyttäjälle näytetty teksti on sama kuin yliviivatun tunnisteeseen merkitty merkki, tarkoittaen, että se näytetään yliviivatun muodon muodossa.

esimerkkiTämä on normaalia tekstiä Tämä on del tagien välinen teksti.

lähtö:

9. Yläkooditekstin muotoilu HTML5: ssä

Tunnisteessa oleva teksti näkyy ylikirjoitettuna. Tämä on hyödyllistä matematiikassa, kemiassa ja muissa paikoissa, joissa matematiikka on mukana. Voit käyttää tunnistetta puhuttaessa lisäämällä sivusisäisiä linkkejä.

esimerkkiTämä on normaali teksti. Tämä teksti on yläindeksissä.

lähtö:

10. Tekstin koon suurentaminen HTML-muotoilulla

Tapauksissa, joissa tarvitset suuremman koon tekstiä näytöllä, mutta et halua käyttää otsikkoa tai lisätä fonttikokoa tunnisteella, tämän tunnisteen välinen sisältö näytetään huomattavasti suurempana tekstinä.

esimerkkiTämä on normaali teksti Tämä teksti on suurempana.

lähtö:

11. Tekstin pienentäminen HTML: llä

Kuten tunniste, voit pienentää tekstiä ruudulla käyttämättä CSS: ää tai otsikoita.

Esimerkki:Tämä on normaali teksti, tämän tekstin koko on pienempi

lähtö:

johtopäätös

Nyt kun olet oppinut, kuinka tekstin muotoilu toimii HTML-muodossa, sinun pitäisi kyetä suunnittelemaan sivuja oikein ja ammattimaisesti näyttävillä tekstin asetteluilla ja muotoilulla. Sinun tulisi käyttää normaalia tekstiä ja muotoilua mahdollisuuksien mukaan. Mukautettu muotoilu vain tarvittaessa antaa sivuillesi tyylikkään ilmeen. Myös normaalin tekstin koko on tärkeä, liian pieni ja vaikuttaa negatiivisesti negatiivisesti. Jos teksti on liian suuri, näytöllä on vähemmän tietoa kerralla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas HTML-tekstin muotoilutunnisteisiin. Tässä keskustellaan siitä, kuinka muotoilla tekstiä käyttämällä erilaisia ​​HTML-muotoilutunnisteita. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. Kuinka HTML toimii
  2. HTML-komennot
  3. Mikä on XML?
  4. HTML-muotoiset tunnisteet