Katsaus HTML-tyyliominaisuuteen

HTML-koodi vaatii verkkosivun tyyliominaisuuden, joka esitetään selaimissa, kuten Chrome, FireFox, IE, jotta ne voidaan näyttää sellaisena kuin ne on tarkoitettu. HTML-tunnisteet voivat sisältää erilaisia ​​tietoja ja tyyliominaisuus hallitsee HTML-lohkojen sisältämien tietojen ulkonäköä inline-tyylillä.

Tässä artikkelissa opimme lisää HTML-tyylimääritteestä, joka ei ole muuta kuin sääntöjen joukko, joka määrittelee, miten sivu näytetään selaimessa.

Luettelo HTML-tyylimääritteestä

Tässä on luettelo kaikista tyyliominaisuuksista, joita voidaan käyttää HTML-elementtien suunnitteluun vaikuttamiseen ja hallintaan, sekä käytännöllinen esimerkki:

1. Taustaväri

Tällä CSS-ominaisuudella voimme asettaa taustavärin mille tahansa HTML-elementille, kuten,

jne.

esimerkki

My background is blue

lähtö:

2. Väri

HTML-elementin tekstin kirjasinväriä voidaan hallita asettamalla sen värimääritys oikealle värinimelle tai HEX-koodille tai RGB-koodille.

esimerkki

My font color is blue

lähtö:

3. Reunuksen väri

Voimme asettaa minkä tahansa HTML-elementin reunan värin, jos haluamme lisätä reunan siihen.

esimerkki

Rajani on punainen

lähtö:

Kuten yllä olevasta koodista näet, reunusominaisuus hyväksyy 3 ominaisuutta seuraavassa järjestyksessä: ”Reunuksen leveys reunatyyppinen reunusväri”.

4. Taustakuva

Voimme myös asettaa kuvan taustaksi käyttämällä taustakuvaominaisuutta seuraavasti:

Esimerkki:

lähtö:

5. Tausta-toista

Kuten näet yllä olevasta esimerkistä, kun kuva asetetaan taustaksi taustakuvaominaisuuden avulla; se toistaa kuvan oletusarvoisesti sekä vaaka- että pystysuunnassa. Jotkin kuvat voidaan kuitenkin joutua toistamaan joko pystysuoraan tai vaakasuoraan tai niitä ei välttämättä tarvitse toistaa. Tätä käyttäytymistä voidaan hallita asettamalla haluttu arvo taustatoiston ominaisuuteen nähden, ja sitä voidaan käyttää vain, kun taustakuvaa käytetään. Muutoin se ei lisää muotoiluarvoa käytettäessä itsenäisenä ominaisuutena.

Arvon ”uusinta-x” avulla kuva voidaan toistaa vain vaakasuunnassa.

Arvolla ”uusinta-y” käytetään kuvaa toistamaan vain pystysuunnassa.

Arvoa "ei toista" käytetään lopettamaan kaikenlainen taustakuvan toisto.

Muutetaan yllä olevaa esimerkkiä taustakuvan parantamiseksi.

esimerkki

lähtö:

Voimme verrata yllä olevia esimerkkejä ja ymmärtää, että taustakuvan avulla voimme lisätä kuvan taustaksi ja taustatoistamalla hallita taustakuvan toistoa.

6. Tausta-asema

Tämän ominaisuuden avulla voimme määritellä taustakuvan sijainnin.

esimerkki


lähtö:

7. Marginaalit

CSS tarjoaa meille ominaisuuksia asettaa marginaalit HTML-elementin kaikille neljälle puolelle tai voisimme lisätä marginaalit elementin tiettyyn puoleen.

Kun marginaali voi lisätä marginaalin elementin yläosaan, marginaali-oikea lisää marginaalin elementin oikealle, marginaali-vasen lisää marginaalin elementin vasemmalle ja marginaali-alaosa lisää marginaalin elementin pohjaan. Näiden 4 ominaisuuden sijasta voimme käyttää myös marginaaliominaisuutta ja asettaa sen arvot vaatimuksemme mukaisesti.

esimerkki

p (
margin-top: 25px;
margin-bottom: 75px;
margin-right: 50px;
margin-left: 100px;
)
or
p
(
margin: 25px 50px 75px 100px;
)

8. Täyte

Pehmustusominaisuus määrittelee elementin sisällön ja sen rajojen välisen tilan. Voimme käyttää ”pehmuste” -ominaisuutta tai yksittäisiä pehmusteominaisuuksia, kuten padding-top, padding-bottom, padding-left, padding-right asettaaksesi pehmusteen elementin sisällön ylä-, ala-, vasemmalle tai oikealle.

p (
padding-top: 25px;
padding -bottom: 75px;
padding -right: 50px;
padding -left: 100px;
)
or
p
(
padding: 25px 50px 75px 100px;
)

9. Korkeus ja leveys

Korkeus ja leveys ovat CSS: n perusominaisuuksia, joita käytetään minkä tahansa HTML-elementin korkeuden ja leveyden määrittelemiseen. Ne voidaan asettaa joko pikseliarvoksi, kuten 200 kuvapistettä, tai prosenttiosuudeksi, kuten 10%, 20% jne.

10. Tekstin kohdistaminen

Tätä ominaisuutta käytetään asettamaan vaakasuunta, johon haluaisimme kohdistaa elementin tekstin. Arvo voidaan asettaa keskustaan, oikealle tai vasemmalle.

p (
text-align: center;
)
or
p (
text-align: left;
)
or
p (
text-align: right;
)

11. Tekstikoriste

Tekstikoriste-ominaisuutta voidaan käyttää HTML-muotoisten koristeiden asettamiseen, kuten alleviivaus, rivinvaihto tai yliviivaus tekstin yli.

Esimerkki:

Tämä on alleviivattu

lähtö:

12. Kirjeväli

Kuten nimestä voi päätellä, tätä ominaisuutta käytetään määrittämään sanan kirjainten / merkkien välinen etäisyys. Sille voidaan osoittaa positiivinen tai negatiivinen pikseliarvo kirjainten välisen etäisyyden lisäämiseksi tai vähentämiseksi.

Esimerkki:

Sanani ovat päällekkäin

lähtö:

13. Line-korkeus

Linjan korkeus määrittelee pystysuoran viivan välisen etäisyyden. Kuten kirjainväli, myös rivikorkeus voidaan asettaa positiiviseksi tai negatiiviseksi pikseliarvoksi. Tarkastellaan alla olevaa esimerkkiä ymmärtääksesi paremmin:

Esimerkki:

Tässä kappaleessa on pieni viivankorkeus.
Tässä kappaleessa on pieni viivankorkeus.

lähtö:

14. Tekstin suunta

Joskus jos verkkosivun sisältö ei ole englantia, mutta jollain muulla kielellä, kuten arabia, joka seuraa oikeutta vasemmalle -käytäntöön, meidän on muutettava tekstin suunta. Tällaisissa tapauksissa voimme kääntää tekstin suunnan.

Esimerkki:

Olen oikealta vasemmalle

lähtö:

15. Tekstin varjo

Tämä ominaisuus lisää varjon tekstiin.

Esimerkki:

Minulla on harmaa varjo

lähtö:

16. Fonttiperhe

Voimme määrittää elementin fonttiluokan. Voimme määritellä useita pilkuilla erotettuja fonttiperheitä varajärjestelmänä sellaisten skenaarioiden käsittelemiseksi, joissa suositeltua fonttiluokkaa ei voi ladata.

  • Fonttityyli: Fonttityylisillä ominaisuuksilla voimme lisätä tekstiin kursivoidun tai vinovaikutuksen.

Esimerkki:

Tämä on vino tyyli.

lähtö:

  • Fontin paino: Tämä ominaisuus määrittää fontin painon.

Esimerkki:

Tämä on lihavoitu kohta

Tulos:

Tyyli-ominaisuudet esitellään rakennuspalikoidemme yläpuolella UI- ja UX-suunnittelulla. Niiden kehitys jatkuu, kun CSS: n uudet versiot otetaan käyttöön.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas HTML-tyylimääritteeseen. Tässä keskustellaan luettelosta kaikista tyyliominaisuuksista, joita voidaan käyttää HTML-elementtien suunnitteluun vaikuttamiseen ja hallintaan käytännön esimerkkien avulla. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

  1. HTML-fonttityylit
  2. HTML-luettelotyylit
  3. Perus HTML-tunnisteet
  4. HTML: n edut
  5. HTML-kehykset
  6. Käännä JavaScript
  7. HTML-esteet
  8. Aseta taustaväri HTML-muodossa esimerkillä