Mikä on OOP?

OOP (olio-ohjelmointi) on ohjelmointiparadigma, joka perustuu täysin 'esineisiin'. Yleinen selitys 'esineestä' ymmärrettävyyden parantamiseksi - herra A aikoo rakentaa POT: n käyttämällä BLOKKEITA. Lohkot ovat eräänlainen mittayksikkö, kuten korkeus, säde ja muoto oletuksena. Nämä ominaisuudet ovat oletusarvoisesti olemassa, mikä tarkoittaa, että jos käytät lohkoa, siihen liittyy joitain ulottuvuuksia. Nyt on joitain muita tärkeitä ominaisuuksia, joita ei ole vielä määritetty, kuten - väri, materiaali ja hinta. Joten, esineet eivät ole muuta kuin ruukkuja. Rakennamme objektin osoittamalla arvoja ominaisuuksille, kun tarvitsemme niitä. BLOCK ei ole muuta kuin objektin malleja. Siellä kirjoitamme, kuinka esineen tulisi houkutella (keinot näyttämään) ja miten toimet tapahtuvat. Jaavassa kutsumme sitä luokkaksi.

OOP: n edut

Siirryttäessä OOP: n etuihin haluaisimme sanoa, että niitä on monia, koska tämä on yksi laajasti hyväksyttyjen kehityksen ydinalan lähestymistapojen joukosta. Katsotaanpa, mitä etuja OOP tarjoaa käyttäjilleen.

1. Uudelleen käytettävyys

Se tarkoittaa joidenkin tilojen uudelleenkäyttöä sen sijaan, että rakentaisit sen uudelleen ja uudelleen. Tämä tehdään luokkaa käyttämällä. Voimme käyttää sitä 'n' useita kertoja tarpeen mukaan.

2. Tietojen redundanssi

Tämä on ehto, joka luodaan tietojen tallennuspaikkaan (voit sanoa tietokannat), jossa samaa dataa pidetään kahdessa erillisessä paikassa. Joten tietojen redundanssi on yksi OOP: n suurimmista eduista. Jos käyttäjä haluaa samanlaisen toiminnallisuuden useissa luokissa, hän voi edetä kirjoittamalla yhteiset luokan määritelmät samanlaisille toiminnoille ja periä ne.

3. Koodin ylläpito

Tämä ominaisuus on enemmän välttämätöntä kaikille ohjelmointikieleille, se auttaa käyttäjiä tekemään uusintatyötä monin tavoin. Nykyisten koodien ylläpitäminen ja muokkaaminen on aina helppoa ja aikaa säästävää sisällyttämällä niihin uusia muutoksia.

4. Turvallisuus

Tietojen piilottamis- ja abstraktiomekanismeja käyttämällä suodatamme rajoitetun määrän tietoja altistumiselle, mikä tarkoittaa, että ylläpidämme tietoturvaa ja tarjoamme katseltavaksi tarvittavia tietoja.

5. Suunnitteluedut

Jos harjoittelet OOP-tekniikoita, käyttäjän hyöty suunnittelusta on hyötyä asioiden suunnittelusta ja korjaamisesta sekä riskien (jos sellaisia ​​on) poistamisesta. Objektiorientoidut ohjelmat pakottavat suunnittelijoita pidemmälle ja laajalle suunnitteluvaiheelle, mikä johtaa parempiin suunnitteluun ja vähemmän virheitä. Ajan kuluttua, kun ohjelma on saavuttanut kriittiset rajat, on helpompaa ohjelmoida kaikki muut kuin OOP: t erikseen.

6. Parempi tuottavuus

Edellä mainitut tosiasiat sovelluksen käytöstä parantavat ehdottomasti käyttäjien tuottavuutta. Tämä lisää työtä, suorita parempi ohjelma, jolla on enemmän sisäisiä ominaisuuksia ja helpompi lukea, kirjoittaa ja ylläpitää. OOP-ohjelmoija voi ommella uusia ohjelmistoobjekteja täysin uusien ohjelmien tekemiseksi. Hyvä määrä kirjastoja, joissa on runsaasti hyödyllisiä toimintoja, mahdollistaa sen.

7. Helppo vianetsintä

antaa mahdollisuuden todistaa joitain yleisiä kysymyksiä tai ongelmia, joita kehittäjät kohtaavat työssään.

  • Onko tämä ongelma widget-tiedostossa?
  • Onko ongelma WhaleFlumperissa?
  • Pitäisikö minun käydä läpi sewage.c-tiedosto?
  • Kommentoi kaikkia näitä koodiin liittyviä kysymyksiä.

Joten monta kertaa tapahtuu niin, että jotain on mennyt pieleen, josta myöhemmin tulee niin aivoriihiä kehittäjille etsimään, missä virhe on. Rentoutua! Yhteistyössä OOP-kielen kanssa tiedät mistä etsiä. Tämä on etuna kapseloinnin käytöstä OOP: ssa; kaikki esineet ovat itserajoitetut. Tällä modaalisuuskäyttäytymisellä IT-ryhmät saavat paljon työhyötyjä, koska he pystyvät nyt työskentelemään useiden projektien kanssa samanaikaisesti, ja etuna on, että koodien päällekkäisyyttä ei ole mahdollista.

8. Polymorfismin joustavuus

Katsotaanpa skenaario, jolla selitetään paremmin tämä käyttäytyminen.

Käytät eri tavalla, jos paikka tai ympäröivä muuttuu. Henkilö käyttäytyy kuin asiakas, jos hän on markkinoilla, sama henkilö käyttäytyy kuin opiskelija, jos hän on koulussa, ja poika / tytär, jos hänet taloon. Täällä voimme nähdä, että sama henkilö, joka osoittaa erilaista käyttäytymistä joka kerta, kun ympäristöä muutetaan. Tämä tarkoittaa, että polymorfismi on joustavuutta ja auttaa kehittäjiä monin tavoin.

  • Se on yksinkertaisuus
  • laajennettavuus

9. Ongelmien ratkaiseminen

Monimutkaisen ongelman hajottaminen pienemmiksi paloiksi tai erillisiksi komponenteiksi on hyvä käytäntö. OOP on erikoistunut tähän käyttäytymiseen, koska se hajottaa ohjelmistokoodisi puremaksi - yhdeksi objektiksi kerrallaan. Tätä tehtäessä rikkoutuneet komponentit voidaan käyttää uudelleen ratkaisuihin muihin muihin ongelmiin (sekä vähemmän että monimutkaisempiin) tai joko ne voidaan korvata tulevilla moduuleilla, jotka liittyvät samaan rajapintaan toteutustietojen kanssa.

Yleinen reaaliaikainen reaaliaikainen skenaario - korkealla tasolla auto voidaan hajottaa pian pyöriksi, moottoriksi, runkoksi ja jokainen näistä komponenteista voidaan edelleen jakaa vielä pienemmiksi atomikomponenteiksi, kuten ruuviksi ja pultiksi. Moottorin suunnittelussa ei tarvitse tietää mitään renkaiden koosta, jotta tietyn määrän voimaa (tuotantona) voidaan tuottaa, jolla on vain vähän tekemistä toistensa kanssa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas OOP: n eduista. Tässä keskustellaan siitä, mikä on OOP ja OOP: n edut. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja:

  1. Luettelo Python-komennoista
  2. Ohjelmointikielet vs. komentosarjojen kielet
  3. Onko Javascript-kirjainkoko herkkä?
  4. Onko CSS-kirjain herkkä