Johdatus NoSQL: n etuihin

Tässä artikkelissa käsittelemme NoSQL: n etuja yhdessä NoSQL: n kanssa ja NoSQL: n tukemisen kanssa.
Se on ei-relaatiotietokantateknologia. Itse asiassa on jopa joitain NoSQL-tietokantoja, jotka tukevat SQL: tä kyselykielenä, joten nimi NoSQL on vähän harhaanjohtava.

Hajautettu arkkitehtuuri

 • Monet NoSQL-tietokannat yhdistävät useita hyödykepalvelimia yhdessä.
 • Tarjoaa turhaa tallennusta.
 • Tarjoaa maantieteellisen jakauman.
 • Vältä "yhden virhekohta"

Tukee NoSQL: tä

Tarkastelemme taloudellisia perusteita, ja se on aika uutta. Tarkastelemme käytännössä järjestelmää koskevia kysyntä- tai kuormituskysymyksiä ja työn tyyppiä, työmäärää, jonka järjestelmän on vastattava. Nyt rahoituksellisella puolella meillä on täällä joitain melko uusia johtopäätöksiä. Ensimmäinen on vähemmän uutta näistä kahdesta, ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen taloudellisuus voi sinänsä luoda vahvan tuen NoSQL: lle.

Nyt, jos pystyt yhdistämään nämä tekijät todellisiin teknologisesti tukeviin tekijöihin, esimerkiksi olet web-laajuisessa skenaariossa ja suoritat yksinkertaista tallennusta ja hakua, nyt olet todella saanut kotiin suorituksen, koska nyt olet hakemassa oikea tekniikka, ja sinulla on joitain poliittisia ja taloudellisia syitä, jotka vain lisäävät valintasi.

Joten katso, jos et ole kyseisessä kysynnässä tai työtaakan skenaariossa, voi olla tietysti konkurssiin eheyden suhteen käyttää NoSQL: tä vain houkutellakseen VC: tä, ja todennäköisesti älykkäät VC: t todennäköisesti tunnustavat sen. Mutta jos olet oikealla skenaarioalueella, niin sinulla on todennäköisesti parempi varainkeräyskokemus ja yleisemmin hallittavissa olevat kustannusjoukot, jos käytät NoSQL-mallia.

Pilvi

Pilvilaskenta ja NoSQL-tietokannat ovat yleensä samat.

Microsoft

 • Azure-taulukot
 • Hadoop Azure / Hbase -sovelluksessa

Amazon

 • SimpleDB
 • DynamoDB
 • Joustava MapReduce

NoSQL: n edut

Tarkastellaan NoSQL: n näkyvimpiä etuja, jotka ovat seuraavat.

1) Kaava kirjoitustietokannalla (Schemaless):

On todella valtavaa, jos haluat ylläpitää tuntemattoman rakenteen tiedostoja, jotka sisältävät hajautetut ominaisuudet, jotka olemme haastaneet tämän haastamaan tapahtumia, jotka yleensä sisältävät aikaleiman, joukon tunnisteita sekä arvon metatieto-objektilla, joka sisältää asiat, ja, tapahtui tässä toiminnossa.

2) (liittyy alkuperäiseen vaiheeseen) dynaaminen kaavio:

Se voi helpottaa tietorakenteiden etenemistä verrattuna ALTER TABLE -käskyjen käyttämiseen tietokantoilla lukuisilla gigatavuilla sisältömateriaalia.

3) Sisäkkäisten esineiden rakenne:

Sen avulla voit estää runsaasti liittymiä ja "tuntuu orgaanisemmalta" kuin suhteet ja taulukot, jos keskityt kohdeobjektiin.

4) Lisäysmenettelyt:

Oli uskomattoman helppoa soveltaa ilmentymiä, mukaan lukien laskurit lukijan näkemykseen ja niin edelleen, ilman useita luku- / kirjoitusmenettelyjä tietokannan ympärillä.

5) Arvon ominaisuudet, jotka voivat olla indeksoitavissa:

Vaikuttaa olevan perusominaisuus, joka voi olla erittäin tehokas. Sen avulla voit merkitä tiedostoja useilla ja löytää ne soveltamalla näitä tunnisteita todella nopeasti.

6) Skaalaus:

Tietokantojen skaalaaminen vuosien ajan tietokannan ylläpitäjillä on ollut riippuvuus relaatiotietokannan skaalaamisesta, jotta ne voivat suorittaa tehokkuuden lisääntymisen. Suurentaminen tarkoittaa suurempien palvelimien tilaamista, kuten kuormitus kasvaa, tai laitteisto-omaisuuden lisäämistä kohti olemassa olevaa konetta nousemalla, kokevat sen rajoitukset.

Piste tarttuu, kun vielä enemmän skaalaamista ei ole koskaan mahdollista, yksi kone pystyy hallitsemaan tietyn määrän kiintoaineistoja. Leikkaamista ei ollut mahdollista käyttää relaatiotietokannoissa, koska pääasiassa liittymistoimintaan liittyvät tekniset rajoitukset leviävät tietokannan jakamiseen useille tietokoneille, kuten kuormitus kasvaa ajan myötä tuloon liittyvän tiedon myötä on räjähtänyt paljon, että uusi termi big data on ilmestynyt trendin symbolointi suuren datan suurentamisen vuoksi ei ole nykyään kustannustehokas.

Leikkaaminen ehkä vain lähestymistapa ottaa uutta tietokantojen leipää hallussaan olevien pinta-alaksi, jotta ne voidaan tunnistaa NoSQL-tietokannoiksi.

7) Vähemmän johtamista:

Suhteelliset tietokannat ovat melko riippuvaisia ​​tietokannan ylläpitäjistä, joita kutsutaan myös nimellä DBA. Tällainen totta huolimatta vuosien varrella tapahtuneesta valtavasta kehityksestä DBMS-verkkotunnuksessamme on kuitenkin NoSQL-tietokannat yleensä rakennettu alusta alkaen tarpeettomiin hallintoihin, automaattiseen korjausdatan jakeluun sekä helpompiin tietomalleihin johtaa hallinto- ja suoritushalujen vähentymiseen.

8) Joustavat datamallit:

Muutoksen hallinta on suhteellisen haastavaa relaatiotietokannoille, joissa datamallia on käsiteltävä varovasti. Kaavamuutokset voivat johtaa ohjelman seisokkiin. NoSQL-tietokannat ovat huomattavasti lievempiä datamallirajoituksia, joskus tällaisia ​​rajoituksia ei ole.

Yleensä NoSQL-tietokannat antavat sovelluksille ylläpitää melkein mitä tahansa rakennetta päivittäin elementtien asettamiseksi paljon tiukemmin kuvattuihin NoSQL-tietokantoihin. Samoin mahdollistetaan uusien sarakkeiden tuottaminen vaivattomasti siinä tapauksessa, että on olemassa NoSQL-tietokantoja, joiden kaaviomuutoksia ei tarvitse käsitellä kuten vaikeita muutostuotteita.

9) Maantieteellinen indeksointi:

Löydä tiedostoja, jotka toimivat maantieteellisen sijainnin kanssa.

10) Yhteenveto:

Se on monipuolinen ja erittäin helppokäyttöinen ohjelmoijille, koska keskityt tiedostoihin kutsuttuihin ”esinemaisiin tuotteisiin”. Se varmasti kokee henkilökohtaisen tyylin, joten valitse ehdottomasti parhaiten sopiva tapaus tapauksellesi kuin MongoDB voi olla verkkokaava.

11) Useimmat NoSQL-tietokannat ovat avoimen lähdekoodin tietoja:

Kustannukset säilyvät, mutta ne kasvavat henkilöstön, eikä useiden asiakkaiden kanssa.

12) Pilvessä ei välttämättä ole väliä:

Jos siirryt pilveen ja taas monissa web-mittakaavoissa, se on sinulle hyvä paikka mennä, erilaiset lisenssitaloudet saattavat olla hiljaisia, koska pilvilaskentajärjestelmien toimintatapa maksaa enimmäkseen palkkiot ja monet maksut ovat yleensä verrannollisia tietokannan kokoon, etkä itse osta lisenssejä.

Joten on tärkeää verrata omenoita omenoihin. Alusta on palvelutietokanta, joka ei edes kanta palvelinta kohden kustannuksia. Maksat tietokannasta. Tiedot koostuvat eniten kustannuksista.

13) Työ- ja tuottavuuskustannukset voidaan piilottaa:

Työvoima ja tuottavuus voivat olla korkeat ja epäselvät organisaation kustannusten vähentämiseksi.

14) Rahoitus:

Pääomarahoitteinen liiketoiminta voi menestyä hyvin NoSQL: n kanssa. Sen skaalautuvuuden havaitseminen voi auttaa vakuuttamaan sijoittajat suunnasta ja valmiudesta.

Se on kuuma buzz-lause -
Myös monet NoSQL-yritykset ovat pääomasijoitusrahoitteisia. Ryhmämielu koskee!

Suositellut artikkelit

Tämä on opas NoSQL: n eduista. Tässä keskustellaan siitä, mikä on NoSQL? yhdessä NoSQL: n 14 parhaan edun kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Tietojen louhinnan edut
 2. Mikä on Data Lake?
 3. Mikä on HBase?
 4. HTML: n edut