Mikä on seleeni-automaatiotestaus?

Seleeni on automaation testaustyökalu, jota käytetään toiminnallisen testin suorittamiseen verkkosovelluksissa. Se tunnetaan myös avoimen lähdekoodin kannettavana kehyksenä, jota käytetään verkkosovellusten testaamiseen. Jason Huggins esitteli sen ensimmäisen kerran vuonna 2004. Se kirjoitettiin Java-kielellä. Se tukee eri alustoja tai alusta-riippumattomia. Se on ilmainen. Seleeni tukee kaikkia moderneja selaimia, kuten Google chrome, safari jne.

Seleeni on JavaScript-työkalu, jota käytetään vuorovaikutuksessa verkkosivujen kanssa toiminnallisuuden testaamiseksi ja ohjelmoijan tai testaajan toistuvan manuaalisen testauksen poistamiseksi. Se oli ainoa työkalu, joka voi olla vuorovaikutuksessa selaimen sovelluksen kanssa, eikä millään muulla työkalulla ole tuolloin tällaista tehokkuutta. Tämän työkalun ei tarvitse oppia ylimääräisiä komentosarjojen kieliä. Testitapaukset voidaan kirjoittaa millä tahansa kielellä, kuten Java, C #, Python jne. Millä tahansa kielen ohjelmoijan tyytyväisyydellä, ja tämä voidaan suorittaa myös millä tahansa alustalla.

Seleeni-automaatiotestauksen toiminta

Seleeni ei ole yksi ohjelmistotyökalu. Se koostuu pääasiassa useista komponenteista tai monista ohjelmistotyökaluista tai ohjelmistopaketeista. Komponentit ja niiden käyttö selitetään alla:

 1. Seleeni IDE : Sitä käytetään seleenitestien suorittamiseen ja kirjoittamiseen millä tahansa ohjelmointikielellä. Tässä testit voidaan muokata, tallentaa ja debuguttaa. Se tunnetaan myös ohjelmistotallentimena. Se yleensä tallentaa käyttäjän toiminnan ja vie sitten komentosarjan millä tahansa ohjelmointikielellä, joka voidaan myöhemmin suorittaa, ja muutokset siihen voidaan tehdä manuaalisesti.
 2. Selenium Remote Control (SRC) : Se tunnetaan myös nimellä Selenium 1. Se on yleensä palvelin, joka hyväksyy selainkomennon http-protokollan avulla. Seleeni RC -ilmentymä on käynnistettävä verkkosovellusten toimivuuden testaamiseksi. Sitä ei tueta aktiivisesti, koska seleeni 2 on jo markkinoilla ja sitä käytetään pääasiassa.
 3. Seleeniristikko : Sen avulla seleeni-kaukosäädin voi skaalata testikokoelmien kokoa. Se auttaa suorittamaan rinnakkain testejä, joita voidaan suorittaa eri etäkoneilla. Sen päätavoitteena on jakaa testitapaukset ja ajaa erilaisia ​​testejä samanaikaisesti eri koneilla. Se parantaa testin suorituskykyä ja aikaa rinnakkaisprosessoinnilla.
 4. Seleenin Web-ohjain : Se tunnetaan myös nimellä Seleeni 2. Se on Selenium 1: n tai seleeni-kaukosäätimen seuraaja. Kehittäjät käyttävät sitä laajalti. Seleeni-web-ohjain hyväksyy komennon API: n avulla, joka tunnetaan myös nimellä Client API. Sillä on vähemmän puheluita kuin seleeni 1 -puhelut. Se toteutetaan pääasiassa selaimen ohjaimeen, jota käytetään myös komennon lähettämiseen ja myös tulosten noutamiseen.

edut

Seleeniautomaation testaustyökalun käytön edut mainitaan alla:

 1. Se on erittäin joustava ja laajennettava. Se tarjoaa monia tapoja testata toiminnallisuus seleenin avulla.
 2. Se tukee monia ohjelmointikieliä, joista ohjelmoijat hyötyvät kirjoittamalla tai muokkaamalla testiskriptejä kielellä mukavasti.
 3. Se tukee myös erilaisia ​​selaimia verkkosovellusten testaamiseen.
 4. Se on alustasta riippumaton, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa skripti voi toimia missä tahansa käyttöjärjestelmässä.
 5. Se parantaa aina sovelluksen testausominaisuuksia.
 6. Se säästää paljon aikaa ja vaivaa.
 7. Se auttaa vastaamaan sekä organisaation että asiakkaan vaatimuksia.

Urakehitys

Seleeni on yksi tulevaisuuden työkaluista. Se tarjoaa loistavia mahdollisuuksia myös ammattilaisille ja aloittelijoille. Seleenin kokeneet ohjelmoijat tai testaajat ansaitsevat hyvän palkan ja saavat paljon mahdollisuuksia ympäri maailmaa. Se on suurin menetelmä laadunvarmistuksen testaamiseen. Ohjelmoija vaatii yleensä ohjelmointitiedot, testaustaidot ja taidot kehysten luomiseksi verkkosovellusten toimivuuden testaamiseksi.

Seleeniautomaatio -testaus vaatii myös taitoja asennukseen, testitapausten tai -sovellusten luomiseen, testipakettien suorittamiseen ja raportin luomiseen. Ohjelmoijat, joilla on tämäntyyppisiä taitoja, saavat organisaatiolta paljon palkkaa. Nyt automatisointitestaus seleenin avulla on yksi projektin avainkysymyksistä asiakkaalle ja organisaatiolle.

Seleenityökalun oppiminen:

Seleenityökalulla on vähemmän oppimiskäyrää. Jos ohjelmoija tuntee oliokeskeiset käsitteet ja tuntee jonkin ohjelmoinnin, se voi helposti työskennellä Seleenin kanssa. Saatavilla on suuri online-tukiyhteisö, joka voi auttaa ongelmiin suorittaessasi ja kirjoittamalla web-sovelluksen automaatiotestikomentosarjoja. Seleeni on oppinut ja harjoittanut paljon ammattilaisia, ja he toteuttavat sen onnistuneissa projekteissaan menestyäkseen organisaatiolleen ja asiakkaalleen kaikessa

Seleeni voidaan oppia verkkovideoista, yhteisöfoorumeista ja virallisella sivustolla olevista virallisista asiakirjoista. Parhaat organisaatiot käyttävät sitä Web-sovellustensa testaamiseen. Organisaatiot tarjoavat myös verkkokoulutusta työntekijöiden tai muiden henkilökohtaisten taitojen laajentamiseksi. Ohjelmoijat, jotka ovat aloittaneet ohjelmointikielen aloittamisen, voivat aloittaa Selenium IDE: llä, joka auttaa kielen ymmärtämisessä ja testien luomisessa sekä näiden testitapausten toteuttamisessa.

Johtopäätös: Seleeni-automaation testaus

Seleeni tunnetaan suosituimpana työkaluna, jota käytetään verkkosovellusten laadunvarmistuksen testaamiseen. Se kasvaa jatkuvasti testausalalla, ja monet organisaatiot tai yksityishenkilöt ottavat seleenin käyttöön, koska sen ominaisuuksien, kuten joustavuuden, avoimen lähdekoodin, ilmaiseksi ja alustoista riippumattomien, testaamiseksi verkkosovelluksia on laaja valikoima.

Seleenillä on paljon etuja työskennellä, mutta on myös joitain puutteita. Seleenissä yksityiskohtaista raporttia testien suorittamisesta on erittäin vaikea tuottaa, ja seleeni ei voi testata kuvia ollenkaan. Mutta seleeni tarjoaa joustavuuden integroitumisessa muihin työkaluihin toiminnallisuuden testaamiseksi. Ihmiset kasvavat helposti seleenin mukana, koska perustiedot työkalusta on yksinkertainen ja uusia ominaisuuksia lisätään oikein dokumentoinnilla, joka auttaa sen toteuttamisessa ilman mitään ongelmia.

Suositellut artikkelit

Tämä on ollut opas Seleenin automaatiotestaukseen. Täällä olemme keskustelleet seleeni-automaatiotestauksen toiminnasta, eduista ja urakehityksestä. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Mikä on Tableau?
 2. Seleenivaihtoehdot
 3. Mikä on EJB?
 4. Seleenikomennot