Ero SDLC: n ja ketterän välillä

SDLC (Software Development Life Cycle) on eräänlainen prosessi, jota seurataan ohjelmisto- tai järjestelmäprojektissa tietotekniikkaorganisaatiossa. SDLC on kehys, joka määrittelee ohjelmistokehitysjakson eri vaiheet tai prosessit. Ohjelmistokehityksen elinkaaria (SDLC) kutsutaan myös sovelluskehityksen elinkaariksi. Ohjelmistokehityksen elinkaaren eri vaiheet ovat suunnittelu, analysointi, suunnittelu, toteutus ja ylläpito. Ohjelmistokehityksen elinkaariprosessia voidaan soveltaa sekä laitteisto- tai ohjelmistokomponenteihin tai kokoonpanoon sen laajuuden ja elinkaariprosessin määrittelemiseksi. Tämä ohjelmistokehityksen elinkaari varmistaa tehokkaiden ja korkealaatuisten ohjelmistojen tai laitteistojen toimittamisen loppukäyttäjälle tai asiakkaille, jotta varmistetaan korkealaatuisten tuotteiden tai palveluiden kehitys laitteisto- tai ohjelmisto-organisaatioissa. Tämä varmistaa yritysten sujuvan toiminnan.

Ketterä on menetelmä, kun taas SDLC on prosessi, jota projektihallinnassa käytetään ohjelmistokehityksen elinkaaren prosessin suorittamiseen. Ketterä ohjelmistokehitys on lähestymistapa ohjelmistokehityksen elinkaaren prosessiin, jossa asiakkaan vaatimukset ja ratkaisut toteutetaan useiden monialaisten tiimien ja loppukäyttäjien tai asiakkaiden tai asiakkaiden yhteistyön avulla. Se auttaa jatkuvissa projektitoimituksissa, jatkuvissa projektin parannuksissa, välittömissä muutoksissa ja nopeassa kehityksessä. Ketterä manifesti kirjoitettiin vuoden alussa. Alkuperäinen prosessi luotiin ja nimitettiin myöhemmin ketteräksi.

Head to Head -vertailu SDLC: n ja ketterän välillä (infografia)

Alla on 9 parasta vertailua näiden kahden välillä:

Avainero SDLC: n ja ketterän välillä

Sekä SDLC vs. Agile -suorituskyky ovat suositeltavia vaihtoehtoja liiketoiminnassa. Tarkastelkaamme joitain keskeisiä eroja näiden kahden välillä:

 1. SDLC (Software Development Life Cycle) on asiakkaalle toimitettavan tuotteen tai palvelun suunnittelu- ja kehitysprosessi, jota seurataan tietotekniikka- tai laiteorganisaatioiden ohjelmisto- tai järjestelmäprojekteissa, kun taas Agile on menetelmä, joka voidaan toteuttaa käyttämällä Scrum-kehystä projektinhallintaprosessiin.
 2. SDLC: llä on erilaisia ​​malleja, kuten vesiputousmalli, ketterä malli, iteratiivinen tai inkrementaalinen malli, spiraalimalli, RAD - nopea sovelluskehitysmalli, V-muotoinen malli ja evoluutio prototyyppimalli, kun taas Agile sisältää joukon parhaita tekniikan käytäntöjä ja parhaita standardeja sekä säästää myös Rahat lisäävät ennustettavuutta, vähentävät epäonnistumisia ja parantavat toteutettavan projektin laatua.
 3. SDLC sisältää LLD (Low Level Design) ja HLD (High level Design), joita käytetään projektin analysointiin ja ymmärtämiseen korkean ja matalan tason yleiskatsauksessa erityyppisille ryhmän jäsenille asiakkaille riippuen asiakkaan teknisestä tai liiketoiminnallisesta tiedosta. henkilö, ketterässä mallissa on eri vaiheet, kuten suunnittelu, vaatimukset, analyysi, suunnittelu, koodaus, yksikkötestaus, järjestelmäintegraatiotestaus, ei-toiminnallinen testaus ja hyväksymistestaus.
 4. SDLC on helpompi tuntea tai katsoa yhdellä silmäyksellä projektin ymmärtämiseksi helposti, kun taas ketterä on helpompi ja helppo ymmärtää ja käyttää ja toteuttaa.
 5. SDLC: llä on erilaisia ​​malleja ja projektin osien hallinta riippuu mallista, kun taas ketterää on helpompi hallita ja joustava kehittäjille ja koko tiimille.
 6. SDLC kuvaa kaikkia toimintoja, jotka on toteutettava onnistuneen projektin toimituksen, ylläpidon ja tuen toimittamiseksi, kun taas Agile-manifestissa on erilaisia ​​periaatteita aina 12: een saakka.
 7. SDLC tarjoaa järjestelmällisen lähestymistavan ohjelmistojen rakentamiseen kohti menestyviä tuotetoimituksia aikataulussa, kun taas Agilella on nopeampi kehityslähestymistapa ja se nopeuttaa kehitysprosessia tehokkaasti.
 8. SDLC sisältää asiakirjat, jotka dokumentoidaan jokaisessa vaiheessa yksityiskohtaisesti, jotta näkyvyys näkyisi selvästi tehottomasti. Agile tarjoaa jatkuvan integroinnin ja jatkuvan toimitusmallin toimittamalla sovelluksissa pienet muutokset, jotka perustuvat vaatimuksiin taajuuslähetyksillä dynaamisten vaatimusten muutosten mukaisesti .

SDLC vs. ketterä vertailutaulukko

Kuten näette, SDLC: n ja Agile-vertailun välillä on monia vertailuja

SDLC: n ja ketterän vertailun perusta

SDLC

Ketterä

MääritelmäSDLC (Software Development Lifecycle) on prosessi, jota käytetään projektin hallintaan sujuvasti.Se on iteratiivinen lähestymistapa ja menetelmä, jota käytetään SDLC-prosessissa ohjelmistoprojektien kehittämisessä.
KäyttöSitä käytetään laadukkaiden tuotteiden luomiseen tehokkaalla tavalla.Sitä käytetään asteittaisena kehitystyönä laadukkaan ohjelmistotuotteen tuottamiseksi.
TasotKehitysprosessissa on erilaisia ​​vaiheita.Sillä on kehitysvaiheessaan tai metodologiassaan eri vaiheet.
foorumiSe tukee kaikenlaista tuote- tai sovelluskehitystä.Se tukee mitä tahansa tuotetyyppiä jakamalla osittaisiin rakennuksiin.
Projektin kokoSe sopii minkä tahansa kokoiseen projektiinSe sopii erityisesti pienempiin hankkeisiin.
muutoksetSe ei salli suuria muutoksia hankkeen alkuvaiheiden jälkeen.Se sallii nopeat muutokset projektin alkuvaiheiden jälkeen tai koko projektivaiheen, mikä palvelee dynaamisia vaatimuksia.
LähestyäSillä on erilaisia ​​menetelmiin perustuvia lähestymistapoja.Sillä on realistinen lähestymistapa kehitykseen.
toimitusjohtajaSe riippuu noudatettavasta menetelmästä.Ketterässä mallissa on helpompi hallita.
JoustavuusSe riippuu menetelmästä, jos ketterä tai yhtenäinen malli tai vesiputousSe on joustava kehittäjille ja koko tiimille.

Johtopäätös - SDLC vs. ketterä

SDLC on prosessi, kun taas ketterä on menetelmä ja molemmat SDLC vs. Agile ovat erittäin tärkeitä näkökohtia, kun SDLC: llä on erilaiset metodologiat ja Ketterillä on yksi niistä. SDLC: llä on erilaisia ​​metodologioita, kuten ketterä, vesiputous, yhtenäinen malli, V-malli, spiraalimalli jne. Metodologian valinnan valinta riippuu projektin vaatimuksesta ja koosta, ja sama lähestymistapa voidaan laajentaa STLC: hen, jota kutsutaan ohjelmistotestaukseksi. Elinkaari.

Ketterä malli tukee pääasiassa pienempiä projekteja laadukkaiden projektien toimittamiseksi lyhyessä ajassa ja budjetin puitteissa. SDLC: llä on eri vaiheet ja vaiheet voivat vaihdella riippuen menetelmästä, jossa Agilella on eri vaiheet muihin menetelmiin verrattuna. Menetelmien valinta riippuu projektista ja vaatimuksista sekä ryhmän koosta ja projektin monimutkaisuudesta ja koosta.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas SDLC: n ja Agile-vertailun parhaaseen vertailuun. Tässä keskustellaan myös SDLC vs. Agile-avainerosta infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

 1. Ohjelmistokehitys vs. Web-kehitys
 2. PMP vs Agile - mikä sertifikaatti on paras?
 3. Data Scientist vs. ohjelmistoinsinööri
 4. Jenkins vs. Bamboo