Erot seleenin ja QTP: n välillä

Seleeni on ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelmisto / työkalu, joka on käytettävissä verkkosovellusten automatisoituun testaamiseen eri selaimilla. Se on samanlainen QTP mutta lähinnä automatisoimalla web-sovellusten testausta varten eikä rajoitu että voimme automatisoida web hallintotehtävät käyttää sitä. QTP on Quick Test Professional, joka on automaation toiminnallinen testaustyökalu automatisoitujen testien suorittamiseen. QTP on nyt nimeltään UFT (Unified Functional Testing), joka oli kotoisin elohopeaa, mutta myöhemmin HP osti sen. QTP käytetään ensisijaisesti toiminnallisia, regressio ja palvelu testaus.

Mikä on seleeni?

Seleeni on avoimen lähdekoodin automatisoitu työkalu testaukseen. Seleeni on neljä komponentit seuraavasti: 1) seleeni Integrated Development Environment (IDE) 2) Seleeni Kaukosäädin (RC) 3) Web-ohjain ja 4) seleeni Grid. Kuitenkin Seleeni RC ja web kuljettaja sai sulautui yhtenäisen kehyksen seleeniä 2. Seleeni luotiin Jason Huggins vuonna 2004. Koska se on avoimen lähdekoodin ei lisensointi kustannuksia, mikä on suuri etu kuin muut testaustyökalut. Voimme kirjoittaa testiskriptit millä tahansa kielellä, kuten Java, Python, Ruby, C #, Perl jne Seleeni sopii ketterä menetelmiä koodaus ja testaus.

Mikä on QTP?

QTP lyhyesti Test Professional, joka on automaatio toiminnallinen testaus työkalu. QTP: n avulla voimme automatisoida käyttäjän toiminnot, ikkunat ja web-pohjaiset tietokonesovellukset ja testata samat toiminnot eri käyttäjille. Testausta varten voimme käynnistää QTP- ja kirjautumistoiminnot, se tallentaa vaiheet ja pystyy suorittamaan samat vaiheet tulevaisuudessa. QTP mukana lisenssin, kun asennetaan ensimmäisen kerran 60 päivää täysin toimiva demo lisenssin annetaan sen jälkeen meidän täytyy ostaa lisenssin. Käyttämällä QTP voimme testata web-pohjainen ja työpöydän sovelluksia ja se tarjoaa sekä tallennuksen ja toiston laitokseen. Se perustuu VB-skriptikieleen. QTP voidaan käyttää sekä tekniset että ei-tekniset käyttäjät.

Kaksinkamppailu Vertailu Seleeni vs QTP

Alla on Top 9 Vertailut Seleeni vs QTP

Tärkeimmät erot Seleeni vs QTP

Alla on luettelo kohtia, jotka selittävät Keskeisiä ero Seleeni vs QTP

 • Seleeniä, voimme suorittaa testejä, kun selain on minimoitu taas QTP tarvitsemme hakemus testattavan näkyä työpöydällä.
 • QTP: n mukana tulee sisäänrakennettu esineiden arkisto, kun taas Seleenillä ei ole sisäänrakennettua objektivarastoa.
 • QTP, data-driven testaus on helpompaa, koska se on sisäänrakennettu globaalien ja paikallisten taulukoiden taas seleeni meidän on voitava luottaa ohjelmointikieli ominaisuuksia.
 • Seleenissä voimme suorittaa useita testejä samanaikaisesti, kun taas QTP: ssä voimme suorittaa vain yhden testin kerrallaan. Voimme suorittaa testejä rinnakkain myös QTP: ssä, mutta meidän on käytettävä Quality Centeriä, joka on maksettu tuote.
 • QTP: ssä pääsemme hallintaan selaimen sisällä, kun taas Seleenissä emme pääse elementteihin verkkosovelluksen ulkopuolella.
 • Käyttämällä Seleeni, voimme käyttää koetuksistamme 9 erilaisia ​​selaimia taas QTP voimme ajaa vain Chrome, Firefox, IE 11 ja Safari.
 • QTP on sisäänrakennettu kyky viedä testituloksia ulkoiseen muotoon taas Seleeni ei kyky viedä runtime tietoja ulkopuolisille muotoon.
 • Seleeni tukee mobiililaitteissa kuten Android, iPhone, Blackberry, Päätön WebKit taas QTP käytetään kaupallinen tuote mobiilisovelluksen testiautomaation eli HP UFT Mobile.
 • QTP, voimme helposti integroida HP Quality Center tai HP ALAM jotka ovat kaupallisia tuotteita taas Seleeni voimme setup puitteet Eclipse, Maven / Ant, Jenkins, testng / JUnit, SVN / GIT jne
 • QTP on omistanut HP-tuen online-foorumeiden kanssa, kun taas Seleenillä on avoimen lähdekoodin yhteisö ja useita online-foorumeita.
 • Seleeni on nolla ylläpitokustannuksia, koska se on avoimen lähdekoodin taas QTP on lupa ja vuosihuoltojen maksuja.
 • Kuvapohjaisia ​​testit ovat mahdollisia QTP taas seleeni myös mahdollista, mutta ei ole helppoa.

  Suositellut kurssit

  • Ilmainen jQuery-koulutus
  • Ilmainen kulmikas JS-kurssi
  • Mudbox-online-koulutus
  • Online ilmainen Ruby-kurssi

Seleeni vs. QTP-vertailutaulukko

Seuraavassa on Vertailu välinen Seleeni vs QTP

Vertailun perusteella välillä Seleeni vs QTPSeleeniQTP
lisenssiSeleeni on ilmainen avoimen lähdekoodin, joten siellä on vähemmän ylläpitokustannuksia ja testaus kustannuksia.QTP on kaupallinen tuote, jonka mukana toimitetaan 60 päivän ilmainen kokeiluversio, ja myöhemmän käyttäjän tulisi ostaa tuote. Joten testaus voi olla kallista verrattuna seleeniä.
AUT TechnologiesSeleeni tukee HTML 5: ää ja web2.0: taQTP tukee Visual Basic, HTML 5, web 2.0, aktiivinen, SAP, QT jne
KäyttöjärjestelmäSeleeni tukee Windows Vista, Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Linux, Mac OS jne Se tukee Windows PC / MAC / Linux / UNIX.QTP tukee Windows Vista, Windows 7, Windows 8 jne

Se tukee vain Windows-alustaa.

OhjelmointikieliSeleeniä, voimme kehittää testejä eri ohjelmointikieliä, kuten Python, Java, C #, Ruby, Perl, PHP, .net jneQTP voimme kehittää testejä käytetään vain yhtä kieltä eli VB Scripting.
Selaimen yhteensopivuusSeleeni on yhteensopiva 9 erityyppisen selaimen kanssa, joista kaksi on päättömiä selaimia, kuten kromi, IE 11, Firefox, Safari, Android, Opera, HtmlUnit, Phantom JS jne.QTP on yhteensopiva vain 4 selaimen kanssa, kuten kromi, IE 11, Firefox ja Safari.
Pilvien suorittaminenSeleeniä, voimme käyttää useita ja samanaikaisia ​​testejä kerrallaan kohti koneen. Se edellyttää keskipitkän perustaa ja huolto aikaa ja Linux VM ovat halpoja.QTP, voimme käyttää vain testin kerrallaan samalla koneella. Sillä on korkeammat asennuskustannukset ja ylläpitoaika. Windows VM: t ovat kalliita.
Testien hallintaSeleeniä, meillä ei ole sisäänrakennettu toiminnallisuus seurata testejä ja raportteja. Meidän täytyy seurata erikseen käyttämällä testauskehykset.QTP: ssä meillä on TD / QC, joka voidaan helposti integroida ja seurata testiajoja ja luoda raportteja.
Ympäristö / työtilaSeleeniä, meillä on laaja valikoima IDE: n kuin Eclipse, NetBeans, Visual Studio jne testien kehittämiseen.QTP, meillä ei ole mitään IDE: n QTP. Tarvitsemme erillisen ympäristön testitapausten kehittämistä.
OhjelmistotukiSeleeniä, voimme testata vain web-pohjaisia ​​sovelluksia.QTP voimme testata sekä työpöydän ja web-pohjaisia ​​sovelluksia.

Johtopäätös seleeni vs. QTP

Lopuksi se yleiskuvan eroa Seleeni ja QTP testiautomaation työkaluja. Toivon, että ymmärrät paremmin Seleeni vs QTP-työkalut, kun olet lukenut tämän seleeni- ja QTP-artikkelin eron. Vaikka QTP on enemmän ominaisuuksia, Seleeni hallitsee kustannusten, joustavuuden ja rinnakkaistestaus. Jos käytämme seleeniä toiminnallisena testiautomaation työkaluna, voimme vähentää QTP-lisensointiin käytettyjä kustannuksia. Seleeni vs. QTP vaativat melkein samat ponnistelut automaatiolle, kun kaikki ratkaisut ovat paikoillaan.

Suositeltava artikkeli

Tällä on ollut oppaana alkuun erot Seleeni vs QTP. Täällä keskustellaan myös Seleeni vs QTP keskeisiä eroja infographics, ja vertailu pöytä. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita -

 1. Kulma tai nuppi
 2. Seleeni vs PhantomJS Awesome eroja
 3. Kulma vs Bootstrap Amazing eroja
 4. Mikä on paras JavaScript-hakemus tai soita
 5. Seleeni vs. Kurkku - Opi 8 Hyödyllisiä Vertailu
 6. Data Science vs. Artificial Intelligence - 9 mahtavaa vertailua
 7. Kulma vs JQuery - Tunne 6 tärkeintä eroa
 8. JavaScript vs. Ruby - Ota selvää 7 hyödyllisestä vertailusta
 9. Jenkins vs Bambu: Mitkä ovat funtions
 10. Jenkins vs Travis CI: Toiminnot