Erot Pythonin ja C ++: n välillä

Python ja C ++ ovat yleiskäyttöön käytettäviä ohjelmointikieliä, mutta sekä Python että C ++ -kielet eroavat toisistaan ​​monin tavoin. C ++ on peräisin C-kielestä, jolla on useita paradigmoja, ja ne tarjoavat ominaisuuden kokoamiseen.

Python on yleiskäyttöinen ja yksi korkean tason ohjelmointikieleistä. Muuttujaa voidaan käyttää suoraan ilman sen ilmoitusta kirjoitettaessa koodia pythoniin.

C ++: ssa yksi ohjelma on koottava jokaiselle käyttöjärjestelmälle, jolla koodia käytetään.

Python tarjoaa kyvyn 'kirjoittaa kerran, suorita minne tahansa', joka mahdollistaa sen käyttämisen kaikissa käyttöjärjestelmissä, joihin Python on asennettu.

C ++ on alttiina muistivuotoille, koska se ei tarjoa roskien keräämistä ja käyttää suuressa määrin osoittimia.

Pythonissa on sisäänrakennettu jätekeräys ja dynaaminen muistin allokointiprosessi, joka mahdollistaa tehokkaan muistinhallinnan.

C ++-sovelluksessa kehittäjän on ilmoitettava tietotyyppi ennen sen käyttöä. Siksi se on vähemmän epäselvä, mitä koodit tekevät, ja virheiden käsittelystä tulee helpompaa kuin python.

Kun kirjoitat koodia Pythonissa, käyttäjän ei tarvitse mainita tietotyyppiä ennen sen käyttöä, mikä tekee koodin pituudesta lyhyemmän ja helpommin ylläpidettävän. Esimerkiksi C ++: ssa käyttäjän on ilmoitettava int a = 5, kun taas Pythonissa a = 5 riittää.

C ++: ta kutsutaan myös keskitason ohjelmointikieleksi, koska sitä kehitetään käyttämällä sekä matalan että korkean tason kieliominaisuuksia. C ++ tukee myös oliokeskeisiä toimintoja, kuten luokkien käsitettä, operaattorin ylikuormitusta, useita perintöjä, virtuaalitoimintoja, poikkeusten käsittelyä jne.

Python tunnetaan yksinkertaisuudestaan, helppo lukea koodista ja tunnustettu yhdeksi korkean tason ohjelmointikieleistä. Python koostuu sisäänrakennetuista rakenteista, joilla on ominaisuus suorittaa selkeä koodi sekä pienessä että suuressa mittakaavassa. Python on oliokeskeinen ohjelmointikieli.

C ++: ta käytetään nykyään yleensä laitteistojen suunnitteluun. Sitä kuvataan ensin C ++: ssa, jota seuraa sen analysointi, arkkitehtonisesti rajoitettu ja suunnitellaan kehittää rekisterinsiirtotason laitteistokuvauskieli.

Pythonia käytetään skriptikielenä, ja toisinaan sitä käytetään myös muuhun kuin komentosarjojen tekemiseen. Pythonilla on myös itsenäinen suoritettava sovellus joidenkin olemassa olevien työkalujen avulla.

Head to Head -vertailu Pythonin ja C ++: n välillä (Infografia)

Alla on 9 tärkeintä eroa Pythonin ja C ++: n välillä

Tärkeimmät erot Pythonin ja C ++: n välillä

Avainero Pythonin ja C ++: n välillä selitetään alla mainituissa kohdissa:

 • Jokaista Pythonin olemusta käsitellään objektina; olipa se kasassa asuvia tai kelluvia. Pinoissa olevat entiteetit ovat pääasiassa muuttujien nimiä, joilla on viittaukset kasaan.
 • Pythonilla on vähemmän taaksepäin yhteensopivuutta, kun taas C ++ on yhteensopivampi käytetyn järjestelmän kanssa.
 • Python-ohjelmien tulos on paljon lyhyempi verrattuna C ++: n koodiin, mikä mahdollistaa nopean prototyyppien tuottamisen ja nopeamman koodausnopeuden.
 • C ++ on valmis, perustuu binääriin, joka käytti olemassa olevia kirjastoja koodaustoimintojen suorittamiseen.
 • Pythonilla on joustavuus soitettaessa toimintoja ja palauttamalla niiden arvot.
 • C ++ käyttää kääntäjää koodin kokoamiseen.
 • Python suoritettaessa käyttää tulkkia.
 • Laaja valikoima sovelluksia kehittää C ++: ta.
 • Pythonilla on pääsy monenlaisten 3D-pohjaisten sovellusten sovellusliittymään.
 • Python on helppokäyttöinen ohjelmointikieli C ++: een verrattuna.
 • Python on hitaampaa kuin C ++.
 • Python auttaa nopeuttamaan sovellusten kehittämistä ja ottamaan käyttöön uusia kieliominaisuuksia.
 • Koodin kirjoittaminen C ++: ssa ei ole niin helppoa kuin pythonissa monimutkaisen syntaksinsa vuoksi.
 • Python on helppokäyttöisempi ja koodin kirjoittaminen ystävällisen syntaksinsa vuoksi.
 • Python on sisäänrakennettu, käyttövalmis kirjastoja, jotka ovat käyttäjäystävällisempiä oppimiseen ja toteuttamiseen.
 • Kaksi numeroa, kun ne jaetaan Pythoniin, johtaa floattiin (tuotaessa jakoa_future_: sta), kun taas C ++: ssa casting on toteutettava tämän toiminnallisuuden saavuttamiseksi.
 • Objektien sarjaaminen voidaan helposti saavuttaa Pythonissa käyttämällä suolakurkkua. Säästää () -menetelmän, joka on työlämpi tehtävä suorittaa C ++: ssa.
 • Python tukee kaikkea heijastusominaisuuksia, joiden avulla on mahdollista iteroida luokan menetelmien, jäsenten jne. Yli.
 • Python'sissa on suurempi vakiokirjasto kuin C ++: ssa käytettävissä olevana kirjasto.

  Suositellut kurssit

  • Ilmainen jQuery-verkkokurssi
  • Kurssi vapaasta kulmasta JS
  • Mudbox-sertifiointikurssi
  • Verkkokurssi ilmaisesta rubiinista

Python vs C ++ -vertailutaulukko

Alla on pisteluettelot, kuvaa vertailu Pythonin ja C ++: n välillä

PERUSTA

VERTAILU

pytonkäärmeC ++
RoskakokoelmaTukee roskien keräystäEi tue roskien keräystä
KäyttöHelppo kirjoittaa koodiEi helppo toisin kuin Python monimutkaisen syntaksin takia
kokoelmaSuorita tulkkiC ++ on esikokoitettu
Nopea prototyyppien laatiminenNopea prototyyppien laatiminen on mahdollista koodin pienen koon takiaNopea prototyyppien laatiminen ei ole mahdollista suuremman koodin koon vuoksi
AsennusPythonin asentaminen Windows-laatikkoon on haastavaaEi vaikeuksia asennuksessa
Muuttujien laajuusMuuttujiin pääsee myös silmukan ulkopuolellaMuuttujien laajuus on rajoitettu silmukoihin
tehtävätToiminnoilla ei ole rajoituksia argumentin tyypille ja sen palautusarvon tyypilleToiminto voi hyväksyä ja palauttaa jo määritetyn arvotyypin
tehokkuusHelppo ylläpitää, oliokeskeistä ja yksinkertaisempaa käyttääVähemmän puhdas ja hallittavissa pythoniin verrattuna
luontoDynaamisesti kirjoitettu kieliStaattisesti kirjoitettu kieli

Johtopäätös - Python vs C ++

Markkinoilla on helposti saatavilla sekä avoimen lähdekoodin että ilmaisia ​​C ++ -ohjelmistojen kääntäjiä. Osa ohjelmistoista on GNU Project, Microsoft, Intel ja Embarcadero Technologies. C ++ vaikuttaa myös muihin ohjelmointikieliin, kuten C # ja Java. C ++: sta tuli suositumpi kuin C, jonka tiedetään toimivan alkuperäisen koodin kääntäjänä. C ++ sisältää myös asiakassovelluksia, tehokkaita palvelinsovelluksia, laiteajureita, sulautettuja ohjainkomponentteja, järjestelmäohjelmistoja ja sovellusohjelmistoja. Sitä käytetään myös videopelien kehittämisalueilla. Koska C ++ on staattisesti kirjoitettu kieli, ohjelmat määritetään kokoamishetkellä.

Python on toinen olio-ohjelmointikieli, joka on monin tavoin erilainen kuin C ++. Python antaa kehittäjille mahdollisuuden harvemmin ohjelmoida toimintoja pienemmissä koodirivissä verrattuna C ++: een. Pythonia pidetään ohjelmointikielenä, jolla on useita paradigmeja, joiden koodaussyntaksi ja menetelmät ovat helpommat. Pythonissa on massiivinen joukko sisäänrakennettuja vakiokirjastoja. Nämä ominaisuudet tekevät Pythonista käytännöllisen käytettävyyden kielen. Pythonin tulkit löytyvät helposti monista eri käyttöjärjestelmistä. Ohjelman luokan jäsenet määritetään ajoaikana Pythonissa. Kehittäjä voi määrittää menetelmät ja toiminnot uudelleen ajon aikana.

Suositeltava artikkeli

Tämä on opas Pythonin ja C ++: n erotuksesta, niiden merkityksestä, vertailusta pään ja pään välillä, avainerot, vertailutaulukko ja johtopäätös. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Tärkeä opas C ++ -haastattelukysymyksistä
 2. C # Tärkeitä haastattelua koskevia kysymyksiä ja vastauksia
 3. Java vs Node JS - 8 hyödyllinen vertailu
 4. Python vs Node.js - 5 parasta vertailua, joka sinun on tiedettävä
 5. C ++ vs Java - tuntevat tärkeimmät erot
 6. Ruby vs Python (Rails ja Django) - mikä ohjelmointi on paras?
 7. Java vs Python - 9 tärkeintä vertailua, jotka sinun on opittava
 8. C ++ vs Go: Mitkä ovat toiminnot
 9. C ++ Vector vs Array: Mitkä ovat parhaat edut