Haluatko parhaat tulokset, kun muutat kuvia Photoshopissa? Aloita oppimalla kaikki pikselit, kuvan koko ja resoluutio!

Tässä opetusohjelmassa esittelen sinulle kolme tärkeää aihetta, jotka ovat välttämättömiä digitaalikuvien käsittelemiseksi Photoshopissa, ja nämä ovat pikseliä, kuvan koko ja kuvan tarkkuus . Pisteiden, kuvan koon ja resoluution suhteen toisiinsa liittyvän vankka ymmärtäminen on välttämätöntä, jotta saadaan parhaat tulokset kuvien koon muuttamisessa, sekä tulostamiseen että verkkoon.

Aloitamme opiskelemalla pikseliä, kaikkien digitaalisten kuvien perusrakenteita. Sitten opitaan kuinka pikselit liittyvät kuvan kokoon. Viimeistelemme opiskelemalla kuinka kuvan koko ja kuvan resoluutio toimivat yhdessä kuvan kuvakokojen hallitsemiseksi! Hyväksymme jopa suositun uskomuksen, että resoluutiolla on jotain tekemistä kuvan tiedostokokojen kanssa.

Opimme kaiken kuvan koon muuttamisesta tämän luvun myöhemmissä oppitunneissa. Aloitetaan nyt aluksi oppimalla pikselistä, kuvan koosta ja resoluutiosta!

Mitä pikselit ovat?

Termi pikseli on lyhenne sanoista "kuvaelementti", ja pikselit ovat pieniä rakennuspalikoita, jotka muodostavat kaikki digitaaliset kuvat. Aivan kuten maalauksen valmistus yksittäisistä harjaiskuvista, digitaalinen kuva tehdään yksittäisistä pikseleistä.

Kun Photoshopissa katsotaan kuvaa normaalilla zoomitasolla (100% tai vähemmän), pikselit ovat yleensä liian pieniä huomaamaan. Sen sijaan näemme, miltä näyttää jatkuva kuva, jossa kaikki valot, varjot, värit ja tekstuurit sekoittuvat toisiinsa, jolloin syntyy kohtaus, joka näyttää paljon siltä kuin se todellisessa maailmassa (kuva Adobe Stock: lta):

Digitaalinen kuva avataan Photoshopissa. Kuvaluotto: Adobe Stock.

Tarkempaa kuvapistettä

Mutta kuten mikä tahansa hyvä maaginen temppu, näkemämme on todella illuusio. Ja illuusion rikkomiseksi meidän on vain katsottava lähemmäksi. Jotta voit tarkastella kuvan yksittäisiä pikseliä, meidän tarvitsee vain lähentää. Valitsen työkaluriviltä Zoom-työkalun:

Zoom-työkalun valitseminen.

Napsautan sitten muutaman kerran naisen silmiin lähentääksesi sitä. Joka kerta kun napsautin, lähemmin. Ja jos zoomaan tarpeeksi lähelle, alamme nähdä, että jatkuva kuva näytti todella nippu pieniltä neliöiltä. Nämä neliöt ovat pikseliä:

Lähempänä zoomaaminen paljastaa yksittäiset pikselit.

Ja jos lähestyn vielä lähemmäksi, näemme, että jokainen pikseli näyttää yhden värin. Koko kuva on oikeastaan ​​vain ruudukko yksivärisiä neliöitä. Tarkasteltaessa riittävän kaukaa, silmämme sekoittavat värit toisiinsa ja muodostavat kuvan, jossa on paljon yksityiskohtia. Mutta lähellä pikseliä, jotka luovat digitaalisen maailman:

Lähikuva kuvapisteistä, joista jokaisessa on yksi väri.

Pikseliristikko

Huomaa, että kun zoomaat tarpeeksi lähelle (yleensä yli 500%), alat nähdä vaaleanharmaa ääriviiva jokaisen pikselin ympärillä. Tämä on Photoshopin pikseliristikko, ja se on olemassa vain yksittäisten pikselien näkemisen helpottamiseksi. Jos havaitset Pixel Grid -järjestelmän häiritseväksi, voit poistaa sen käytöstä siirtymällä valikkorivin Näytä- valikkoon, valitsemalla Näytä ja valitsemalla sitten Pikseliruudukko . Voit kytkeä sen takaisin päälle valitsemalla sen uudelleen:

Siirry kohtaan Näytä> Näytä> Pikseliruudukko.

Zoomaus taaksepäin kuvan katselemiseksi

Jos haluat pienentää pikseliä ja katsella koko kuvaa, siirry Näytä- valikkoon ja valitse Sovita näytölle :

Siirry kohtaan Näkymä> Sovita näytölle.

Ja nyt, kun olemme loitontaneet, yksittäiset pikselit ovat jälleen liian pieniä huomatakseen, ja palaamme takaisin yksityiskohtien kuvan illuusioon:

Tavanomaisilla katseluetäisyyksillä pikselit sulautuvat yhteen kuvan luomiseksi.

Katso täydellinen opas kuvien navigoimiseen Photoshopissa

Mikä on kuvan koko?

Joten nyt kun tiedämme, että pikselit ovat pieniä väriruuduja, jotka muodostavat digitaalisen kuvan, katsotaanpa aiheeseen liittyvää kuvaa, kuvan kokoa . Kuvakoko tarkoittaa kuvan leveyttä ja korkeutta kuvapisteinä. Se viittaa myös kuvan pikselien kokonaismäärään, mutta se on todella leveys ja korkeus, josta meidän on huolehdittava.

Kuvakoko-valintaikkuna

Paras paikka löytää kuvan koko on Photoshopin Image Size -valintaikkunassa. Avaa se siirtymällä Kuva- valikkoon ja valitsemalla Kuvakoko :

Siirry kohtaan Kuva> Kuvakoko.

Photoshop CC: n Kuvakoko-valintaikkunassa näkyy esikatselualue vasemmalla ja yksityiskohdat kuvan koosta oikealla. Aion peittää Kuvakoko-valintaikkunan tarkemmin seuraavassa opetusohjelmassa. Toistaiseksi tarkastelemme vain tarvitsemiamme tietoja:

Kuvakoko-valintaikkuna Photoshop CC: ssä.

Pikselin mitat

Kuvan leveys ja korkeus kuvapisteinä tunnetaan sen kuvapisteiden mitoina, ja Photoshop CC: ssä voimme nähdä ne sanan Mitat vieressä lähellä valintaikkunan yläosaa. Täällä näemme, että kuvani leveys on 4509 pikseliä (px) ja korkeus 3000 pikseliä:

Photoshop CC sisältää uuden ulottuvuuden-vaihtoehdon yläreunassa.

Jos mitat näytetään muuna mittatyyppinä kuin pikselinä, kuten tuumina tai prosenteina, napsauta pieniä nuolia sanan "Mitat" vieressä ja valitse Pikselit luettelosta:

Mitat voidaan näyttää erilaisilla mittaustyypeillä.

Tämä kertoo meille, että kuvassani on 4509 pikseliä vasemmalta oikealle ja 3000 pikseliä ylhäältä alas:

Kuvan pikselimitat.

Pikselien kokonaismäärän löytäminen

Kuvan pikselien kokonaismäärän selvittämiseksi meidän täytyy vain kertoa leveys- ja korkeusarvot keskenään. Joten tässä tapauksessa 4509 x 3000 = 13 527 000 eli noin 13, 5 miljoonaa pikseliä. Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse tietää pikselien kokonaismäärää. Mutta kun saat enemmän kokemusta kuvien koon muuttamisesta, huomaat, että pikselien kokonaismäärän tunteminen etukäteen antaa sinulle hyvän kuvan siitä, kuinka suureksi voit tulostaa kuvan, kuten näemme seuraavaksi kuvan tarkkuutta tarkasteltaessa.

Mikä on kuvan resoluutio?

Joten jos pikselit ovat pieniä väriruuduja, jotka muodostavat kaikki digitaaliset kuvat, ja kuvan koko on kuvan pikselien lukumäärä vasemmalta oikealle (leveys) ja ylhäältä alas (korkeus), mikä on kuvan resoluutio ? Kuvan resoluutio määrittää, kuinka suuri tai pieni valokuva tulostetaan sen nykyisen kuvan koon perusteella.

On tärkeää ymmärtää etukäteen, että kuvan resoluutio vaikuttaa vain kuvan painetun version kokoon. Sillä ei ole mitään vaikutusta, kun kuvaa katsellaan ruudulla. Käsittelen tätä aihetta yksityiskohtaisemmin 72 ppi: n web-resoluution myyttikoulutuksessa, ja tarkastelemme sitä uudelleen tämän oppaan lopussa.

Leveys, korkeus ja tarkkuus -yhteys

Jos katselet Kuvakoko-valintaikkunassa sanan "Mitat" alapuolelle, löydät Leveys-, Korkeus- ja Tarkkuus- kentät. Täällä emme voi vain tarkastella nykyisiä asetuksia, mutta myös muuttaa niitä:

Leveys, Korkeus ja Tarkkuus.

Resample-vaihtoehto

Ennen kuin jatkamme eteenpäin, jos tarkastelemme Tarkkuus-arvoa alle, löydät toisen tärkeän vaihtoehdon nimeltään Resample . Ja oletusarvoisesti Resample on käytössä. Opimme kaiken Resample-vaihtoehdosta, kun tarkastelemme kuvien koon muuttamista. Mutta lyhyesti sanottuna Resample antaa meille mahdollisuuden muuttaa kuvan pikselien määrää:

Resample-vaihtoehto.

Miksi haluat muuttaa pikselimäärää? Jos nykyinen kuvan koko on liian pieni tulostamaan valokuvasi tarvittavassa koossa, voit lisätä Reseptin avulla lisää pikseliä, joka tunnetaan nimellä upsampling . Tai jos haluat lähettää valokuvasi sähköpostilla ystävillesi tai ladata sen verkkoon, ja nykyinen koko on liian suuri, Resample antaa sinun vähentää pikselien lukumäärää, joka tunnetaan pienemmänä otteena.

Jälleen opimme kaiken näytteenoton lisäämisestä ja pienentämisestä, kun tarkastelemme kuinka pienennä kuvien kokoa. Nyt voit nähdä, miten resoluutio vaikuttaa kuvan tulostuskokoon, poista valinta kohdasta Resample, kun haluat poistaa sen käytöstä:

Poista Resample-vaihtoehdon valinta.

Tulostuskoon, ei kuvan koon muuttaminen

Heti kun poistat Resample käytöstä, huomaat, että leveys- ja korkeusarvojen mittaustyyppi muuttuu. Sen sijaan, että katselin leveyttä ja korkeutta pikseleinä, kuten olin hetki sitten, näen ne nyt tuumina . Sen sijaan, että kerron minulle, että kuvani on 4509 pikseliä leveä ja 3000 pikseliä korkea, minulle sanotaan nyt, että se on 15, 03 tuumaa leveä ja 10 tuumaa pitkä:

Leveys- ja korkeusmittaukset esitetään nyt tuumina pikseleiden sijasta.

Itse asiassa, jos napsautat mittauslaatikkoa joko Leveys tai Korkeus, huomaat, että pikselit ovat nyt harmaita ja eivät ole käytettävissä. Tämä johtuu siitä, että kun Resample ei ole käytössä, emme pysty muuttamaan kuvan pikselien fyysistä lukumäärää. Voimme vain muuttaa kuvan tulostettavan koon, ja tulostuskoko mitataan yleensä tuumina (tai senttimetreinä sen mukaan, missä olet maailmassa):

Resamplen poistaminen käytöstä estää meitä lisäämästä tai poistamasta pikseliä.

Kuinka kuvanresoluutio toimii?

Resoluutio säätelee kuvan tulostuskokoa asettamalla pikselien lukumäärä, joka puristetaan jokaiseen tuuman paperiin sekä pystysuunnassa että vaakasuunnassa. Siksi tarkkuuden arvo mitataan kuvapisteinä tuumalla tai " ppi ". Koska kuvassa on rajoitettu määrä pikseliä, mitä enemmän yhdistämme nuo pikselit yhteen paperille, sitä pienempi kuva tulostuu.

Esimerkiksi tarkkuusarvoksi on tällä hetkellä asetettu 300 pikseliä / tuuma. Tämä tarkoittaa, että kun menen tulostamaan kuvaa, 300 sen pikseliä leveydeltään ja 300 pikseliä korkeudesta puristuu jokaiseen neliön tuumaa paperiin. Nyt 300 pikseliä ei ehkä kuulosta paljon. Mutta muista, että se on 300 sekä leveydeltä että korkealta. Toisin sanoen se on 300 kertaa 300, yhteensä 90 000 pikseliä neliötuumaa kohti:

Nykyinen resoluutio mitattuna pikseliä / tuuma.

Kuinka määrittää tulostuskoko

Kuvan tulostuskoon selvittämiseksi meidän tarvitsee vain jakaa sen nykyinen leveys ja korkeus pikselinä tarkkuusarvolla. Jos tarkastelemme uudelleen Mitat-osaa yläreunassa, näemme, että kuvani leveys on edelleen 4509 pikseliä:

Nykyinen leveys kuvapisteinä.

Jos jaamme 4509 nykyisellä resoluutioarvolla 300, saamme 15.03. Toisin sanoen tulostetun kuvani leveys on 15, 03 tuumaa, tarkka arvo on esitetty Leveys-kentässä:

4509 pikseliä ÷ 300 pikseliä / tuuma = 15, 03 tuumaa.

Ja takaisin Mitat-osioon, näemme, että kuvani korkeus on edelleen 3000 px:

Nykyinen korkeus kuvapisteinä.

Jos jaamme 3000 nykyisellä 300 resoluutiolla, saamme 10. Mikä tarkoittaa, että tulostetun kuvan korkeus on 10 tuumaa, aivan kuten se näyttää Korkeus-kentässä:

3000 pikseliä ÷ 300 pikseliä / tuuma = 10 tuumaa.

Tarkkuuden muuttaminen muuttaa tulostuskokoa

Jos muutamme tarkkuusarvoa, kuvan pikselien lukumäärä ei muutu, mutta tulostuskoko muuttuu. Huomaa, että jos pienennän tarkkuutta 300 pikseliä / tuuma alas 150 pikseliin / tuuma, pikselimitat pysyvät samana 4509 px x 3000 px. Mutta molemmat leveys ja korkeus kasvavat. Koska puristan paperille vain puoli niin monta pikseliä tuumaa kohti, sekä vaaka- että pystysuunnassa, leveys ja korkeus ovat molemmat kaksinkertaistuneet:

Tarkkuuden pienentäminen lisää tulostuskokoa.

Tulostuskoon muuttaminen muuttaa tarkkuutta

Ja koska muutamme vain tulostuskokoa, leveyden tai korkeuden muuttaminen muuttaa resoluutiota. Itse asiassa kun aiemmin tarkastelema Resample-vaihtoehto suljetaan, kaikki kolme arvoa (leveys, korkeus ja tarkkuus) yhdistetään toisiinsa. Yhden muuttaminen muuttaa automaattisesti muut.

Jos pienennän Leveys-arvoani 10 tuumaa, pitäen kuvan kuvasuhteen samana, Photoshop muuttaa automaattisesti Korkeus-arvoksi 6, 6653 tuumaa. Ja koko kuvan sovittamiseksi uuteen, pienempään tulostuskokoon pikselit on pakattava tiiviimmin, joten resoluution arvo on noussut 450, 9 pikseliin / tuuma:

Leveyden ja korkeuden muuttaminen muuttaa resoluutiota.

Vaikuttaako kuvan tarkkuus tiedoston kokoon?

Kuvan resoluutiossa yleinen väärinkäsitys on, että se vaikuttaa jotenkin kuvan tiedostokokoon. Monet ihmiset uskovat, että ennen kuin lähetät valokuvan sähköpostitse tai lataat sen verkkoon, sinun on alennettava sen resoluutiota, jotta tiedostokoko pienenee. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Koska tarkkuuden muuttaminen ei muuta kuvan pikselien lukumäärää, sillä ei ole mitään vaikutusta tiedoston kokoon.

Jos katselet valintaikkunan yläreunassa sanan "Kuvakoko" vieressä olevaa, näet numeron, yleensä megatavuina (M). Minun tapauksessani se on 38, 7 miljoonaa. Tämä numero edustaa tietokoneen muistissa olevan kuvan kokoa. Kun avaat kuvan Photoshopissa, kuva kopioidaan kiintolevyltä, pakkaamattomana tiedostomuodosta, johon se tallennettiin, ja sitten asetettu muistiin (RAM), jotta voit työskennellä sen avulla nopeammin. Kuvakoko-valintaikkunassa näkyvä numero on kuvan todellinen pakkaamaton koko:

Kuvan koko megatavuina näkyy yläosassa.

Pienempi resoluutio vs. tiedostokoko

On helppoa todistaa, että kuvan resoluutiolla ei ole vaikutusta tiedoston kokoon. Pidä vain koko silmällä, kun muutat tarkkuutta. Niin kauan kuin Resample-vaihtoehto on kytketty pois päältä, joten et muuta kuvan pikselien lukumäärää, riippumatta siitä, mitä valitset resoluutioarvoksi, yläosassa oleva tiedostokoko pysyy aina samana.

Täällä olen laskenut tarkkuutta 300 pikselistä / tuumaa kokonaan alaspäin 30 pikseliin / tuuma. Kun niin vähän pikseliä on pakattu tuumaa paperia, tulostuskoko on kasvanut mahtavaan 150, 3 tuumaa x 100 tuumaa. Mutta jopa tämän erittäin alhaisen resoluution arvon kanssa, muistissa olevan kuvan koko pysyy ennallaan 38, 7 M: ssa:

Tulostustarkkuuden pienentämisellä ei ole vaikutusta tiedoston kokoon.

Korkeampi resoluutio vs. tiedostokoko

Ja täällä, olen lisännyt resoluutiota aina 3000 pikseliin / tuuma. Tämä pienentää tulostuskokoa vain 1, 503 tuumaa x 1 tuumaa, mutta taas sillä ei ole vaikutusta tiedostokokoon, joka on silti 38, 7 miljoonaa. Ainoa tapa pienentää kuvan tiedostokokoa on joko vähentää kuvan pikselien määrää (käyttämällä Resample-vaihtoehtoa) tai tallentaa tiedosto muotoon, joka tukee pakkausta (kuten JPEG.webp), tai molemmat. Pelkkä tulostustarkkuuden muuttaminen ei muuta tiedoston kokoa:

Tulostustarkkuuden lisäämisellä ei myöskään ole vaikutusta tiedoston kokoon.

Joten miten voit vähentää kuvan pikseleitä? Ja mitä resoluutioarvoa tarvitaan korkealaatuisten tulosteiden saamiseksi? Vastaan ​​näihin kysymyksiin ja muihin tämän luvun erillisissä opetusohjelmissa.

Ja siellä meillä se on! Se on nopea katsaus kuvapisteisiin, kuvan kokoon ja kuvan tarkkuuteen, kolmeen tärkeään aiheeseen, jotka sinun on tiedettävä saadaksesi parhaat tulokset, kun koon kokoa muokataan Photoshopissa! Seuraavassa tämän sarjan oppitunnissa tarkastellaan lähemmin Photoshop CC: n tehokasta Image Size -komentoa!

Tai tutustu tämän sarjan aiempiin opetusohjelmiin:

  • 02 - Photoshopin Image Size -komento - Ominaisuudet ja vinkit
  • 03 - Kuvien koon muuttaminen tulostettavaksi
  • 04 - Kuvien koon muuttaminen sähköpostien ja valokuvien jakamista varten
  • 05 - Kuvakoko lasketaan
  • 06 - Totuus kuvan tarkkuudesta, tiedoston koosta ja verkosta
  • 07 - Kuvien koon muuttaminen
  • 08 - Paras tapa suurentaa kuvia Photoshop CC: ssä

Ja älä unohda, kaikki oppaamme ovat nyt ladattavissa PDF-tiedostoina!