Opi siirtämään JPEG.webp-kuva saumattomasti Adobe Lightroomista Photoshopiin myöhempää muokkaamista varten. Opi sitten siirtämään muokattu versio takaisin Lightroomiin, kun olet valmis! Lightroom CC: lle ja Photoshop CC: lle.

Kuten edellisessä opetusohjelmassa opimme käsittelemään raakatiedostoja Lightroomin ja Photoshopin välillä, Lightroom on ensisijaisesti raakatiedostojen prosessori, eli se on suunniteltu parantamaan ja parantamaan kameran kaappaamien ja tallentamien raaka tiedostoon tallentamien valokuvien ulkoasua. muoto. Lightroomia voidaan kuitenkin käyttää yhtä helposti myös raakatiedostojen kanssa, kuten JPEG.webp, TIFF ja Photoshopin oma PSD-muoto.

Vaikka raakatiedostoilla on vakavia etuja JPEG.webp-tiedostoihin nähden (tutustu Raw Editing JPEG.webp -valokuvien editointi-oppaaseemme saadaksesi lisätietoja), JPEG.webp on edelleen suosituin ja yleisimmin käytetty muoto valokuvien sieppaamiseen ja tallentamiseen. Tässä opetusohjelmassa opimme siirtämään JPEG.webp-tiedostoja Lightroomin ja Photoshopin välillä, mutta kaikki mitä käsittelemme, koskee myös TIFF- ja PSD-tiedostoja.

Tämä on oppitunti 9/10 luvusta 2 - Kuvien avaaminen Photoshopiin. Aloitetaan!

Vaihe 1: Tee alkuperäiset kuvansäädöt Lightroomissa

Kuten edellisessä opetusohjelmassa, en käsittele Lightroomia tai Photoshopia tässä yksityiskohtaisesti, joten voimme keskittyä huomioihimme JPEG.webp-tiedostojen siirtämiseen niiden välillä. Tässä on kuva, jota työskentelen parhaillaan Lightroomin Kehitä-moduulissa . Ammuin tämän juna-ikkunan läpi, kun se kulki vuorten läpi. Se ei ole huono, mutta olin niin keskittynyt maisemiin, että en huomannut kehyksen yläosan läpi kulkevia vesijohtoja:

JPEG.webp-tiedosto avoinna Lightroomin kehittämismoduulissa.

Tässä on suurempi näkymä kuvasta, jotta asiat olisivat helpompi nähdä:

Yleiskuva on tarpeeksi mukava, mutta yläosan johdot ovat ongelma.

Tämä kuva tallennettiin JPEG.webp-tiedostona. Tiedämme, että se on JPEG.webp, koska jos katsomme Lightroomin alaosaa Filmstrip- yläpuolella olevaa palkkia, tiedoston nimen lisäksi näemme lopussa " .jpg.webp " -laajennuksen:

Filmstripin yläpuolella oleva palkki näyttää tiedostonimen ja laajennuksen.

Haluaisin poistaa nuo johdot, mutta en voi tehdä sitä Lightroomissa. Tämä johtuu siitä, kuten edellisessä opetusohjelmassa opimme, Adobe Lightroom ei ole pikselieditori. Sen sijaan, että vaihtaa kuvan pikseliä, Lightroom toimii tallentamalla ohjeita kuvan ulkoasun parantamiseksi ja parantamiseksi. Se, mitä se näyttää meille näytöllä, on vain esikatselu siitä, miltä kuva näyttäisi annettujen ohjeiden avulla. Se ei todellakaan koske muutoksia, ennen kuin siirrämme valokuvan myöhemmin joko verkkoon, tulostamaan tai kuten näemme, kun siirrämme kuvan Photoshopiin. Silloinkin Lightroom ei sovella muutoksia alkuperäiseen kuvaan. Sen sijaan se luo kopion kuvasta, kun aiomme viedä sitä, ja soveltaa muutoksemme kopioon. Alkuperäinen valokuva ei ole koskaan vahingoittunut.

Lightroomin toimintatavan etuna on, että kaikki mitä teemme on täysin tuhoamatonta. Voimme tehdä niin monta muutosta kuin haluamme vaikuttamatta alkuperäiseen kuvaan ollenkaan. Lightroomin yksinkertaisilla ja intuitiivisilla liukusäätimillä voimme helposti korjata yleiset valotus-, kontrasti- tai väriongelmat ja tuoda esiin piilotetut yksityiskohdat varjoissa ja korosteissa. Voimme lisätä kuvan alkuperäisen terävyyden, korjata linssin vääristymät ja jopa lisätä joitain perusefektejä, kuten jaetun sävytyksen tai vinjetin. Lightroom voi tehdä paljon.

Silti on paljon, mitä Lightroom ei voi tehdä. Tämä johtuu siitä, että vain niin paljon voimme tehdä muuttamatta kuvan pikseliä. Jos haluan esimerkiksi poistaa nuo johdot, joudun muokkaamaan pikseliä. Lightroom ei voi tehdä sitä, mutta Photoshop todella voi. Photoshopin pikselien editointiteho on vertaansa vailla, ja kun opimme käyttämään Lightroomia ja Photoshopia yhdessä joukkueena hyödyntämällä kunkin ohjelman ainutlaatuisia vahvuuksia, silloin ei todellakaan ole mitään, mitä voimme tehdä kuvillamme.

Hyvän Lightroom / Photoshop -prosessin yleinen sääntö on tehdä kuvaan niin paljon parannuksia kuin pystymme Lightroomissa. Monissa tapauksissa huomaat, että Lightroom on kaikki mitä tarvitset. Mutta jos olet tehnyt kaiken mahdollisen Lightroomissa ja kuvaa tarvitaan edelleen edelleen muokkaamista, kuten minun ongelmani tässä vesijohtojen kanssa, on aika välittää kuva Photoshopille.

Lyhytkoodit, toiminnot ja suodattimet-laajennus: Virhe lyhytkoodissa (ads-photoretouch-middle)

Vaihe 2: Siirrä kuva Photoshopiin

Jos katsomme Lightroomin Kehitä-moduulin Basic- paneeliasi, näemme, että olen tehnyt joitain alustavia valotuksen, kontrastin ja värin säätöjä:

Lightroomin Basic-paneelissa teemme suurimman osan kuvan säätöistä.

Olen myös lisännyt jonkin verran alustavaa terävyyttä Detail- paneeliin ja korjannut objektiivin vääristymiä Objektiivin korjaus -paneeliin. Lightroomissa tämän kuvan kanssa ei todellakaan tarvitse tehdä paljon muuta, joten olen valmis siirtämään sen Photoshopiin.

Jos haluat siirtää JPEG.webp-tiedoston Lightroomista Photoshopiin, siirry Valikko-valikkoon (Lightroomissa) ruudun yläreunan valikkopalkissa, valitse Muokkaa sisään ja valitse sitten Muokkaa Adobe Photoshopissa . Erityinen Photoshop-versio luetellaan, mikä minun tapauksessani on tässä Photoshop CC 2015. Kun tiedät, missä todellinen komento sijaitsee, voi olla helpompaa tulevaisuudessa painaa Ctrl + E (Win) / Command + E (Mac) näppäimistöllä, mutta jompikumpi tapa toimii:

Mene Lightroomissa Valokuva> Muokkaa sisään> Muokkaa Adobe Photoshopissa.

Ennen kuin lähetät tiedoston Photoshopiin, Lightroom kysyy, mitä juuri haluat lähettää, ja siinä on kolme vaihtoehtoa: Kopion muokkaaminen Lightroom-säädöillä, Muokkaa kopio ja Muokkaa alkuperäistä . Jos lähetät kuvan ensimmäistä kertaa Photoshopiin Lightroomista, kuten minulla on tämän kuvan kanssa, valitse ensimmäinen vaihtoehto, Muokkaa kopioita Lightroom-säädöillä ja napsauta sitten Muokkaa- painiketta. Tämä luo kopion kuvasta lähetettäväksi Photoshopiin, ja se upottaa Lightroom-säädöksesi kuvan niin, että ne ovat näkyviä Photoshopissa. Tarkastelemme kahta muuta vaihtoehtoa myöhemmin:

Valitsemalla "Kopion muokkaaminen valaistushuoneen säädöillä".

Tämä käynnistää Photoshopin, jos se ei vielä ole käynnissä, ja sitten kuva avautuu Photoshopissa:

Kuva on siirretty Photoshopiin Lightroomissa tehdyillä säädöillä.

Vaihe 3: Muokkaa kuvaa Photoshopissa

Kun kuvani on nyt avattu Photoshopissa, voin poistaa johdot. Menen läpi tämän nopeasti, koska johtojen poistaminen valokuvasta ei oikeastaan ​​ole tämän oppaan keskipiste. Aloitan lisäämällä asiakirjaan uuden tyhjän kerroksen, jotta muokkaukseni pysyisivät erillään kuvasta. Napsauta Uusi taso -kuvaketta Tasot-paneelin alaosassa :

Napsauta Uusi kerros -kuvaketta.

Photoshop lisää uuden tason taustakerroksen yläpuolelle:

Uusi tyhjä kerros tulee näkyviin.

Johtojen poistamiseksi käytän Photoshopin Spot Healing Brush -työkalua, jonka tartun työkalupalkista näytön vasemmalla puolella:

Spot Healing Brush -työkalun valitseminen.

Näytön yläreunan Asetukset-palkissa varmistan, että Sisältöä tietoinen ja Näyte kaikista kerroksista on valittu:

Valitse "Sisältöä tietoinen" ja "Näyte kaikista kerroksista" Asetukset-palkista.

Aloitan pienimmästä kolmesta johdosta. Ensinnäkin muutan harjan kokoa, joten se on vain hieman leveämpi kuin itse lanka. Tätä varten käytän näppäimistön vasenta ja oikeaa haarukointinäppäintä ( ( ja ) ). Painamalla vasenta haarukointinäppäintä toistuvasti, harja pienenee. Oikea hakasulke-näppäin suurentaa sitä:

Sivelen kokoani hieman leveämmäksi kuin alue, jonka haluan poistaa.

Koska lanka kulkee suorassa linjassa, aloitan napsauttamalla Spot Healing Brush -työkalulla langan toisessa päässä. Sitten pidän Shift- näppäintä painettuna, siirryn johtimen toiseen päähän ja napsautin uudelleen. Tämä käskee Photoshopin maalaamaan suoran linjan niiden kahden pisteen väliin, joihin napsautin. Aluksi kaikki, mitä näemme, on tummanharmaa päällekkäin siitä, mihin maalanin. Tätä aluetta Photoshop analysoi ja selvittää, mitä poistaa ja mitä korvata sillä:

Kun poistat pitkät, suorat osat, kuten johdot, napsauta toisessa päässä ja napsauta sitten Shift-painiketta toisessa päässä.

Sekunnin tai kahden kuluttua peittokuva katoaa, ja samoin lanka:

Photoshop pystyi poistamaan ensimmäisen langan nopeasti kuvasta.

Teen saman asian yläpuolella olevan johtimen kanssa, vaikka tämä näyttää siltä, ​​että kaksi johtoa menevät päällekkäin, koska ne haarautuvat, kun ne tulevat lähemmäksi valokuvan vasenta reunaa. Poistan ne kahdessa osassa. Napsautin ensin langan (oikeiden) oikeaa päätä Spot Healing Brush -työkalulla. Sitten pidän Shift- näppäintä painettuna ja napsautin vasenta päätä maalataksesi suoran pisteiden väliin, joissa napsautin:

Maalaus toisen langan päälle napsauttamalla toisessa päässä ja napsauttamalla sitten Shift napsauttamalla toista.

Photoshop kestää sekunnin tai kaksi alueen analysoimiseksi, ja suorittaa sitten uuden erinomaisen työn johdon poistamiseksi. Saadaksesi jäljelle jäävän osan lankaa, joka haarautui sen yläpuolelle, napsautin uudelleen johdon toista päätä ja sitten Shift-napsauttamalla toista päätä maalatakseni sen yli suoran viivan:

Ensimmäisen läpikäynnin yhteydessä unohdetun johdinosan poistaminen.

Ja aivan kuten taikuutta, lanka on kadonnut. Lopuksi poistan jäljellä olevan johtimen vasemmasta yläkulmasta napsauttamalla ja napsauttamalla sitten Vaihto-osoittamalla päätä:

Viimeisen langan poistaminen vasemmasta yläkulmasta.

Ja nyt kiitos Photoshopin Spot Healing Brush Tool -työkalun ja muutamalla hiiren napsautuksella johdot ovat poissa:

Vesijohdot eivät vastanneet Photoshopia.

Vaihe 4: Tallenna ja sulje kuva

Nyt kun olen suorittanut Photoshop-muokkaukseni, haluan tallentaa työni ja lähettää muokatun version takaisin Lightroomille. Siirryn näytön yläreunassa olevaan Tiedosto- valikkoon ja valitse Tallenna . On erittäin tärkeää, että valitsemme "Tallenna" eikä "Tallenna nimellä". Syynä on, että Lightroom voi lisätä muokatun version automaattisesti luetteloomme, mutta vain jos muokattu versio on tallennettu samaan kansioon kuin alkuperäinen kuva. Jos valitsemme "Tallenna nimellä", vaarana on tallentaa tiedosto vahingossa väärään sijaintiin. "Tallenna" -vaihtoehto varmistaa, että se tallennetaan samaan kansioon kuin alkuperäinen:

Siirry kohtaan Tiedosto> Tallenna.

Kun kuva on nyt tallennettu, voimme sulkea sen Photoshopissa palaamalla takaisin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje :

Siirry kohtaan Tiedosto> Sulje.

Vaihe 5: Palaa valohuoneeseen

Nyt kun olemme tallentaneet ja sulkeneet kuvan Photoshopissa, voimme palata Lightroomiin, missä näemme kuvan nyt päivitetyn Photoshop-muokkauksillamme. Minun tapauksessani yläosan johdot ovat nyt poissa:

Photoshop-muokkaukset ovat nyt näkyviä Lightroomissa.

Vaikka näyttää siltä, ​​että sama kuva, jos katsomme alas Filmstripissä, näemme, että minulla on nyt todella kaksi kuvaa versiosta; yksi on alkuperäinen, toinen on versio, jota muokatin Photoshopissa. Tämä johtuu siitä, että kun lähetimme tiedoston Photoshopiin, valitsimme vaihtoehdon "Kopioi kopio Lightroom Adjustments -vaihtoehdolla", joka käski Lightroomin lähettämään Photoshopille kuvan kopion, ei alkuperäisen. Kopio, joka sisältää Photoshop-muokkauksemme, on nyt palautettu Lightroomiin ja lisätty luetteloon alkuperäisen mukana.

On olemassa pari tapaa sanoa, että tämä ei ole alkuperäinen kuva. Ensinnäkin, jos tarkastelemme tiedoston nimeä Filmstrip-kohdan yläpuolella, näemme, että sen nimen loppuun on liitetty " -Edit " osoittaen, että kyseessä on muokattu versio. Alkuperäinen kuva oli myös JPEG.webp-tiedosto, mutta muokattu versio ei ole enää JPEG.webp. Sen sijaan se tallennettiin automaattisesti TIFF- tiedostona (" .tif " -laajennuksella). Tämä on Lightroomin oletuskäyttäytyminen. Voit muuttaa sitä Lightroomin Preferences-osiossa, ja näemme kuinka se tehdään toisessa opetusohjelmassa:

Photoshopped-versio tallennettiin TIFF-tiedostoksi, jonka nimeen lisättiin "-Edit".

Toinen tapa, jolla voimme kertoa, että tämä ei ole alkuperäinen kuva, on, että jos katsomme Basic- paneelissamme, näemme, että kaikki liukusäätimet on nollattu nollaan, ja se johtuu siitä, että Lightroom pitää tätä muokattua versiota aivan uudena tiedostona . Voimme silti tehdä lisäsäätöjä Lightroomissa tarvittaessa. Meillä ei vain ole pääsyä mihinkään aikaisempaan muokkaushistoriaamme:

Kaikki Basic-paneelin liukusäätimet on palautettu nollaan.

Lisämuokkausten tekeminen Photoshopissa

Nyt kun olet palannut Lightroomiin, entä jos sinun on muokattava kuvaa Photoshopissa edelleen? Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on varmistaa, että sinulla on oikea versio valitusta kuvasta, joka on valittu Lightroomissa (eli versio, jolla on aiemmat Photoshop-muokkaukset). Siirry sitten aivan kuten aiemmin Valokuva- valikkoon, valitse Muokkaa sisään ja valitse sitten Muokkaa Adobe Photoshopissa :

Siirry jälleen kohtaan Valokuva> Muokkaa sisään> Muokkaa Adobe Photoshopissa.

Lightroom kysyy jälleen, mitä haluat tarkalleen lähettää Photoshopille. Tällä kertaa emme tarvitse toista kopiota kuvasta. Haluamme avata täsmälleen saman tiedoston, jolla työskentelimme aiemmin Photoshopissa. Koska molemmat kaksi ensimmäistä vaihtoehtoa ("Kopion muokkaaminen valonheittimen säädöillä" ja "Kopion muokkaaminen") tekevät kuvasta toisen kopion, ne eivät ole haluamiasi vaihtoehtoja. Sen sijaan haluamme valita kolmannen vaihtoehdon, Muokkaa alkuperäistä .

Jos haluat luoda tässä vaiheessa uuden kopion kuvasta (ehkä kokeilla ideaa), älä valitse "Muokkaa kopiota valonheittimen säädöillä", kuten teimme alunperin. Syynä on, että tämä vaihtoehto tasoittaa kuvaa, kun se aukeaa Photoshopissa, joten kaikki aiemmin lisäämäsi tasot poistetaan. Valitse sen sijaan toinen vaihtoehto, Kopioi kopio . Tämä lähettää uuden kopion tiedostosta Photoshopiin kaikkien kerrosten ehjinä.

Ainoa toinen tärkeä huomioitava asia tässä on, että jos olet tehnyt lisämuutoksia Lightroomissa olevaan kuvaan sen jälkeen, kun olet viimeksi tallentanut sen Photoshopiin, valitsemalla joko ”Muokkaa alkuperäistä” tai “Muokkaa kopioa” ei siirry kyseisiin säätöihin Photoshopille. Sen sijaan näet kuvan Photoshopissa sellaisena kuin se näytti ennen Lightroom-säätöjen tekemistä. Se on kuitenkin vain väliaikainen. Heti kun palaat Lightroomiin, puuttuvat säädöt ilmestyvät uudelleen.

Koska en tarvitse toista kopiota tiedostosta, valitsen Muokkaa alkuperäistä ja napsautin sitten Muokkaa- painiketta:

Valitse "Muokkaa alkuperäistä", jos haluat käyttää samaa tiedostoa kuin aiemmin Photoshopissa.

Tämä avaa tiedostoni uudelleen Photoshopissa, valmis edelleen muokattavaksi:

Aiemmin muokattu tiedosto on palannut Photoshopissa.

Jos tarkastelemme kuvan yläpuolella olevaa asiakirja- välilehteä nähdäksesi tiedoston nimen, näemme, että avasin TIFF-tiedoston, en alkuperäisen JPEG.webp-kuvan:

Asiakirja-välilehti näyttää meille, minkä kuvan avasimme Lightroomista.

Ja jos tarkastelemme Kerrokset-paneeliasi, näemme, että molemmat aiemmat tasot ovat edelleen ehjät:

Tasot-paneeli, joka näyttää kerroksen ("Taso 1"), jonka lisäsin aiemmin Photoshopissa.

Kun olet valmis viimeisimmän Photoshop-muokkauksen kanssa, tallenna tiedosto samalla tavalla kuin aiemmin siirtymällä Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Tallenna . Sulje sitten tiedosto palaamalla takaisin Tiedosto- valikkoon ja valitsemalla Sulje . Palaa Lightroomiin, missä näet kuvan päivitettynäsi viimeisillä muutoksilla.

Minne mennä täältä …

Ja siellä meillä se on! Jos olet seurannut alusta lähtien, olemme nyt kattaneet kaikki tapoja avata kuvia Photoshopiin! Mutta vaikka kuvien avaaminen on tärkeää, on myös tiedä kuinka sulkea ne. Tämän luvun seuraavassa oppitunnissa opit sulkemaan kuvan Photoshopissa, mukaan lukien kuinka sulkea useita kuvia kerralla!

Tai tutustu muihin tämän luvun oppitunteihin:

  • 01. Tee Photoshopista oletuskuvaeditori Windows 10: ssä
  • 02. Aseta Photoshop oletuskuvaeditoriksi Mac OS X: ssä
  • 03. Uuden asiakirjan luominen Photoshopissa
  • 04. Kuvien avaaminen Photoshopissa
  • 05. Kuvien avaaminen Photoshopiin Adobe Bridgestä
  • 06. Tiedoston tyyppien yhdistämisen muuttaminen Adobe Bridgessä
  • 07. Kuvien avaaminen Camera Raw -sovellukseen
  • 08. Kuinka siirtää raakatiedostot Lightroomista Photoshopiin
  • 09. Kuinka siirtää JPEG.webp-kuvia Lightroomista Photoshopiin
  • 10. Kuvien sulkeminen Photoshopissa

Lisää lukuja ja viimeisimpiä oppaita löydät käymällä Photoshopin perusteet -osiossa!