Kuvan lähde: pixabay.com

Scala vs Java Performance - Tervetuloa vuosisadan lopulliseen taisteluun. Scala vs. Kaikkivaltias Java. Jotkut saattavat jopa kysyä miksi? Jotkut saattavat jopa sanoa, että Scala on epätosi osa itse Javaa, miksi tämä skala vs. Java-vertailu? Syynä on, että Scala ei ole tarkalleen Java. Pahus! Se ei ole edes Jaavan lähellä. Vaikka se käyttää JVM (Java Virtual Machine) -kääntäjää, se on vain osittain samanlainen kuin Java.

Voit sanoa, että Java on Scalan isoisä. Syy on, että sillä on muutama Java-ominaisuus, kuten yksinkertaisten koodien kääntäminen tavukoodeihin, vähemmän integraatio ja paljon muuta. Tämä on yksi syy, vaikka Scalalla on Java, se 'ei' ole Java. Hämmentynyt? Joo, hyvin minäkin. Ja tästä syystä kirjoitan tämän blogin, joka on suunnattu aloittelijoille, jotta ne eivät sekoituisi.

Tarpeeksi puhutaan jo, aloitetaan ja katsotaan, mitkä ovat erot, yhtäläisyydet ja syyt Scalan ohjelmoinnissa kehittyä niin nopeasti, kun meillä on jo Java.

Voit tarkistaa infografian kaaviollisesta vertailusta Scala vs Java.

Lukuaika: 90 sekuntia

Scala vs Java Infographics

Scala vs Java -lähestymistapa

Java on oliokeskeinen ohjelmointikieli. Sen tavoitteena on pääasiassa annetun tiedon kerääminen ja käsittely. Se yrittää asettaa sovelluksia päivittäisten käyttäjien saataville graafisten käyttöliittymien ja oliokeskeisten kuvioiden avulla, kun taas Scala-ohjelmointi seuraa puhtaasti perinteistä toiminnallista lähestymistapaa.

Scala, toisin kuin Java, on koneella koottu kieli. Tämä tarkoittaa, että se on suunniteltu toimimaan tietyssä ympäristössä, joka on jonkin verran JVM: ää, ja tarjoaa yhdistelmän toiminnallisesta ja oliokeskeisestä lähestymistavasta kääntäjän (samanlainen kuin dos) ja tyyppijärjestelmän avulla, joka oli tilastollisesti skannattu tuolloin kokoamisesta, joka on jälleen sama kuin Java, paitsi että sillä on ilmeikäs syntaksi korkean tason kielille, kuten Ruby.

Mutta jättämättä huomiotta samat ominaisuudet, jotka tekevät Scala-version niin tuottavasta, se voi myös estää scala vs java -suorituskykyä ja tehdä siitä paljon katastrofaalisemman kuin sen täytyy olla.

Scalan syntymisen tarve

Mikä on Scala? Scala on kehitetty nimenomaan tavoitteeksi olla Java-kielen parempi kieli. Kehittäjät halusivat jättää Javan ne osat, jotka haittaavat tuottavaa ohjelmointia, on liian aikaa vievää, ja se turhauttaa kehittäjää. Tosiasia, että vaikka koodissa on eroja ja lähestymistavan muutokset (verrattuna Java-ohjelmiin) voivat tehdä Scalan kielen hiukan vaikeammaksi, silti tulos on paljon puhdasta ja hyvin rakennettua, joka on viime kädessä helpompi käyttää ja lukea samanlainen kuin Pythonin tykkäyksistä. voit jopa käydä läpi Scala vs Python -sovelluksella seuraavassa blogissani.

Tarkastellaan yksinkertaista tekstin tulostamista molemmilla kielillä:

java:

julkinen luokka IamJava (

public static void main(String() args) (

System.out.println("I am Java!");

)

)

Scala:

object IamScala (

def main(args: Array(String)): Unit = (

println("I am Scala!")

)

)

Hmnn … Tuskin mitään eroa on. Älä huoli. Olen vielä esillä täällä. Katsotaanpa nyt tarkempi esimerkki. Seuraava on esimerkki kuinka Java: lla kirjoitettu pitkä koodipala; voi olla yksinkertaisesti yksi vuori Scalassa:

Suositellut kurssit

 • Ammattimainen XML-koulutus
 • CCNA-tentin varmennuskurssi
 • UNIX- ja Linux-käyttöjärjestelmien ohjelmointikoulutus
 • HTML 5 -koulutus

java:

public class People

(

private String start;

private String stop;

String getstart() ( return start; )

void setstart(String start) ( this.start = start; )

String getstop() ( return stop; )

void setstop(String stop) ( this.stop = stop; )

int hashCode() ….

boolean equals(Object o) ( …. )

)

Scala:

case class People(start:String, stop:String)

Siten yksi rivi Scalassa on yhtä suuri kuin Java: n yksitoista riviä. Tarkemmin sanottuna Java puuttuu Scala-ohjelman kompaktiudesta, ja näin pitkien koodien kirjoittamisesta on tullut Java-kehittäjien tapana. Itse asiassa voimme jopa kirjoittaa sen tällä tavalla:

public class People extends DTOBase

(

public String start;

public String stop;

)

Scala-ohjelmointikielen kompaktius on todella huomion arvoinen. Osaan kirjoittaa kentän ilman getterien ja setterien apua ja sitä myös ilman pullonkaulaa. Tärkeää on, että Java-kielen kehitys suuntautuu myös kompaktisuuteen.

Sanomattakin on selvää, että Javalla on myös muutama temppu hihassaan. On syytä, miksi se on hallinnut ohjelmointimaailmaa. Java voi kuitenkin lyhentää koodia hiukan, mutta ilmeisesti ei vakiokäytössä.

Nyt katsotaanpa tässä Plain Old Java -objektia. Oletetaan, että olet mahtava ohjelmoija (joka ei selvästikään ole en … erehtyä … vain leikkiä) Joten sanottavaa, onnistuit jotenkin pienentämään koodia, mutta kuinka kauan? 5–6 riviä?… .Noita minulle tämä suoraan … entä jos aiot kirjoittaa yhtä suuren koodinpalan kuin tämä:

public class Group (

private String value;

private record tokens;

public Group() (

tokens = new Arrayrecord();

)

public String getvalue() (

return value;

)

public void setvalue(String value) (

this.value = value;

)

public record gettokens() (

return tokens;

)

public void settokens(record tokens) (

this.tokens = tokens;

)

)

public class tokens (

private int id;

private record items;

public tokens() (

items = new Arrayrecord();

)

public int getId() (

return id;

)

public void setId(int id) (

this.id = id;

)

public record getitems() (

return items;

)

public void setitems(record items) (

this.items = items;

)

)

public class item (

private int id;

private String characteristic;

public int getId() (

return id;

)

public void setId(int id) (

this.id = id;

)

public String getcharacteristic() (

return characteristic;

)

public void setcharacteristic(String characteristic) (

this.characteristic = characteristic;

)

)

Zzzz… .Olen jo uninen. Katsotaanpa nyt Scalaa. Vain ollakseni varma, haluan kertoa teille, että en yritä vähentää mitään koodinpätkä täällä. Kirjoitan vain saman koodin, jonka kirjoitin yllä, perustiedot (kuten aloittelija kehittäjä kirjoittaisi) Scalassa (olen käyttänyt tietueita luetteloina tai matriisilistoina):

class Group (

var value: String = _

var tokens: record(tokens) = Nil

)

class tokens (

var id: Int = _

var items: record(item) = Nil

)

class item (

var id: Int = _

var category: String = _

)

Olet ehkä kuullut ihmisten sanovan, että Java on paljon yksinkertaisempi kuin Scala. Annan kysyä sinulta nyt; mikä kieli sinusta tuntuu monimutkaisemmalta, vai mitä? Joten seuraavan kerran kun keskustelet Java-kehittäjän kanssa, pidä tämä yksinkertainen ohjelma mukanasi.

Älä pelkää. Vaikka Java-koodit näyttävät suurilta, ne eivät oikeastaan ​​ole niin monimutkaisia. Java-järjestelmän ymmärtäminen on todella paljon helpompaa kuin Scalan ymmärtäminen. Scala on aivan liian kompakti. Paras sanoisin, että tämä sopii kokeneille kehittäjille, joilla on vuosien kokemus Java-sovellusten kehittämisestä. Aloittelijoille olisi vaikea kirjoittaa ja ymmärtää Scalaa tietämättä Java-ohjelmaa.

Kokemuskooderit saattavat jopa väittää, että Java on luettavissa enemmän kuin Scala, syynä Scalan syvästi sisäkkäisiin koodeihin. Scalassa voit määritellä funktiot funktioiden sisällä, toisiksi funktioiksi, toisen objektin sisällä, joka on luokan sisällä ja niin edelleen. Joten näet, niin paljon sanottavaa kompaktiudesta. Vaikka Java vaatii kompaktisuutta, toisinaan se tuo tuhoisia vaikutuksia, jos kirjoitettu huonosti. Niin tuhoisa, että et edes ymmärrä omaa koodiasi.

Vaikka Scala on tässä voittamaton, tämä tapahtuu kuitenkin suorituskyvyn uhrauksella. Emme koskaan puhuneet Scalan suorituskyvyn vertailuarvoista. Testasin äskettäin Scalan ja Java: n vertailuarvoja AMD-A8-CPU: lla. Tulos, jonka sain, oli todella odottamaton. Vaikka voit kirjoittaa kompakteja koodeja Scalassa, suorituskyky eli nopeus on itse asiassa kaksi kertaa hitaampi kuin Java: ssa.

johtopäätös

Scala Java; lopussa ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Molemmilla on omat edut ja haitat. Tästä syystä et voi koskaan korvata Java for Scalaa ja myös päinvastoin. Toisaalta Java on yksinkertainen, erittäin nopea ja tehokas hoitamaan tehtäviä; Toisaalta Scala on erittäin kompakti ja helpompi kirjoittaa (tosin vaikea ymmärtää ja debug) samalla kompromissilla tehokkuudesta.

Scalan etuihin ja haitoihin vaikuttaa usein joko se, että he eivät löytäneet mitään hakemuksen kirjoittamista koskevia ongelmia tai olivat epäonnistuneita. Tämän asianmukaiseksi arvioimiseksi on todella tärkeää ymmärtää syy ja tosiseikat tällaisten mielipiteiden taustalla.

Suurin ero Java: n ja Scalan välillä on heidän filosofia ja luonne koodin pala kirjoittamiseen. Java on puhtaasti oliokeskeinen ja keskittyy luokkiin, kapselointiin ja muuhun, kun taas Scala perustuu toiminnalliseen lähestymistapaan. Kun tiedät tämän eron, niiden oppiminen on vain ajan kysymys.

Suositellut artikkelit

Tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja scala vs Java -sovelluksesta, joten käy vain linkin läpi.

 1. Mitä etuja järjestelmän ohjelmointikieli on?
 2. Microsoft Excel -vinkkejä
 3. Ero Java Performance vs. Pythonissa
 4. Java-haastattelukysymyksiä tuoreemmalle | Tärkein
 5. Ura Java-kehittäjänä
 6. Ura Java-ohjelmassa
 7. 10 tärkeää Java-monisäiehaastattelua koskevaa kysymystä

Luokka: