Johdanto käyttöjärjestelmävaihtoehtoihin

Käyttöjärjestelmä voidaan määritellä käyttöliittymäksi käyttäjän ja laitteiston välillä. Ohjelmisto käynnistyy heti järjestelmän käynnistyksen jälkeen. Joten teknisesti se on sellainen ohjelmisto, joka alkaa toimia ennen kaikkia ohjelmistoja. Käyttöjärjestelmä koostuu useista perus- tai perustiedostoista, jotka auttavat järjestelmän käynnistämisessä. Lisäksi siinä on jonkinlainen järjestelmäohjelmisto, joka helpottaa käyttäjän ja laitteiston välistä kommunikointia.

Mikä on käyttöjärjestelmä?

Käyttöjärjestelmää käytetään kaikissa laitteissa, joiden on suoritettava mikä tahansa toiminto. Jos olet hyvin uusi aiheeseen, hämmästyt tietäessasi, että elektroniset laitteet, kuten älykäs jääkaappi, Internet-reititin, älytelevisiot, CCTV ja niin edelleen, toimivat käyttöjärjestelmän avulla. Linux on näissä elektronisissa laitteissa yleisimmin käytetty käyttöjärjestelmä.

Luettelo käyttöjärjestelmän vaihtoehdoista

Vaikka markkinoille on saatavana useita erilaisia ​​vaihtoehtoja käyttöjärjestelmälle, päämarkkinat kattavat Microsoft Windows, Mac OS X ja Linux, joissa Window johtaa markkinoita helpon graafisen käyttöliittymänsä ansiosta. Nyt tarkastelemme yksityiskohtaisesti jokaista käyttöjärjestelmävaihtoehtoa.

1. Microsoft Windows

Tämä on graafisen käyttöliittymän (GUI) pohjainen käyttöjärjestelmä, jonka Microsoft kehitti jo vuonna 1985. Tosiasiassa se on MS-DOS: n graafinen käyttöliittymä. Aivan ensimmäinen Windows-versio oli 1.1, joka oli helpottanut levyosion ominaisuutta graafisen käyttöliittymän kautta. Selainta käytettiin ensin Windowsin 3.0-versiossa, joka teki Internetin helpon käyttäjien saataville.

Tämä on yksi tunnetuimmista vaihtoehdoista, joita nykyään käytetään OS: ssä, koska se tarjoaa käyttöliittymän, jota voidaan käyttää hiiren nimeltä laitetta käyttämällä. Voimme siirtää hiiren osoittimen läpi näytön ja napsauttaa sitä tehdäksesi valinnan. Windows antaa käyttäjien asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja lisätoimintojen lisäämiseksi ja järjestelmän tehokkuuden lisäämiseksi. Ikkunan päätarkoitus on tarjota erittäin kunnollinen käyttöliittymä, jolla kuka tahansa voi työskennellä helposti suorittamalla halutun tehtävän.

Ikkunat ovat erittäin suosittuja ja kattavat suuren käyttäjäkunnan graafisen käyttöliittymän yksinkertaisuuden vuoksi. Se on suunniteltu pitämällä huolta ei-teknisistä käyttäjistä. Graafinen käyttöliittymä on suunniteltu DOS: n päälle, mikä tarkoittaa, että se tosiasiallisesti suorittaa DOS: n komennot, mutta graafisen käyttöliittymän ansiosta käyttäjä pysyy tietämättä kohtauksen takana tapahtuvasta.

2. MAC OS X

Toinen paras käyttövaihtoehto on Apple Inc: n kehittämä MAC-käyttöjärjestelmä jo vuonna 1984. Se on vain vuosi ennen Windowsin kehittämistä. Se on toiseksi yleisimmin käytetty käyttöjärjestelmä, ja sitä käyttävät 6.375 käyttöjärjestelmän käyttäjää. Ensimmäinen työpöytäversio julkaistiin vuonna 2001, ja se oli MAC OS X 10.0 ja seuraava versio 10.1 tuli heti ensimmäisen version julkaisun jälkeen.

Se tarjoaa myös erittäin interaktiivisen graafisen käyttöliittymän ja suurimman osan Windowsin tarjoamista ominaisuuksista. Applen kannettavissa tietokoneissa on esiasennettu MAC-käyttöjärjestelmä, jota ei voi muuttaa. Vaikka siinä on hyviä ominaisuuksia, se on jonkin verran kallista kuin Windows. Sitä pidetään erittäin turvallisena käyttöjärjestelmänä sen ominaisuuden vuoksi, että se pystyy havaitsemaan uhan ja reagoimaan vastaavasti.

Koska tämä käyttöjärjestelmä toimii vain Applen kannettavissa tietokoneissa, sitä ei voida asentaa helposti normaaleihin kannettaviin tietokoneisiin. Voimme esimerkiksi käyttää Windows- tai Linux-pohjaista käyttöjärjestelmää Lenovon kannettavassa tietokoneessa tai pöytätietokoneessa, mutta jos meidän on käytettävä MAC-käyttöjärjestelmää, on tällöin ostettava Applen työpöytä tai kannettava tietokone.

3. Linux

Samoin kuin Windows ja MAC OS, Linux on myös käyttöjärjestelmä, jolla on joitain lisäominaisuuksia. Käyttäjien vaatimusten perusteella on olemassa useita käyttöjärjestelmäversioita, kuten Ubuntu, Kali Linux, Parrot Linux, Mint Linux ja niin edelleen. Linux on myös tunnettu komentoriviliittymästään, ja hakkerit rakastavat sitä myös Linuxissa, erityisesti Kali Linuxissa, jo olemassa olevien työkalujen takia.

Linux-käyttöjärjestelmä koostuu Shellistä, käynnistyslatauksesta, daemoneista, ytimestä ja Linuxin tehokkuutta lisäävistä sovelluksista. Linuxia käytetään laajalti palvelimissa, koska ne ovat kustannustehokkaita verrattuna ikkunoihin. Se tarjoaa erittäin turvallisen alustan, jossa käyttäjät voivat tallentaa tärkeitä tietojaan. Se on erittäin hyödyllinen, kun on kyse asioiden tekemisestä erittäin tehokkaasti hyvin lyhyessä ajassa johtuen sen nopean käsittelyn laadusta.

Linux-käyttöjärjestelmä on myös perus- käyttöjärjestelmä useille jakeluille. Jopa suosituin matkapuhelinkäyttöjärjestelmä “Android” käyttää Linuxia myös sen perusjärjestelmänä. IOT-niminen trendikäs tekniikka toteutetaan myös käyttämällä Linuxia sen yleisenä käyttöjärjestelmänä, jota useat älykkäät elektroniset laitteet käyttävät. Ohjelmoijan tai kehittäjän näkökulmasta meidän pitäisi suosia ikkunoita, mutta verkon järjestelmänvalvojien ja tietoturvapäälliköiden mielestä se on tärkein käyttöjärjestelmä.

4. Feren OS

Feren-käyttöjärjestelmä perustuu Linux-minttuun, joten sillä on joitain toiminnallisuuksia, joita Linux-versio omistaa. Tämän käyttöjärjestelmän mukana toimitetaan sisäänrakennetut työkalut, kuten Feren ja GMP-kuvankäsittelyohjelma, jota ei yleensä ole esiasennettu useisiin Linux-versioihin. Se tarjoaa GUI-vuorovaikutusalustan ja tarjoaa myös päätelaitteen, joka toimii samalla tavalla kuin Linux-päätelaite.

Se on Linux-käyttöjärjestelmän vakain versio, ja sitä voidaan pitää, kun muun kuin CLI-ystävän on työskenneltävä tehokkaasti Linuxin kanssa. Se yhdistää Windowsin graafisen käyttöliittymän ja Linuxin tehokkuuden ja turvallisuuden näkökohdat yhdessä alustassa ja tarvitsee noin 3 Gt RAM-muistia asennusta varten. Laitteiston tulisi olla noin 20 Gt, jotta se toimisi vähän sujuvasti, mutta korkean myymälän kapasiteettia suositellaan aina, jotta kaikki käyttöjärjestelmät toimivat hyvin.

Feren OS tarvitsee vähän hyvin konfiguroituja laitteita toimimaan sujuvasti, kuten eräiden tärkeiden sovellusten mukana tulee. Joissakin CUI-pohjaisissa Linux-jakeluissa yleensä vaaditaan työkalujen lataamista jokaisessa tehtävässä, kuten valokuvien muokkaamisessa, käyttöliittymän näkymien muuttamisessa, mutta tässä käyttöjärjestelmässä tärkeät sovellukset ovat jo saatavilla ja lisä- tai muu ohjelmisto voi asennetaan helposti.

5. Piparminttu OS

Peppermint OS on toinen paras vaihtoehto Ubuntu- tai Linux-pohjaiselle käyttöjärjestelmälle, joka on saatavana sekä 32- että 62-bittisenä. Se on erittäin kevyt käyttöjärjestelmä, joten se tarvitsee vähemmän laitekokoonpanoja toimimaan missä tahansa järjestelmässä. Jopa 512 Mt RAM-muistia riittää tämän käyttöjärjestelmän suorittamiseen. Siinä ei ole paljon sisäänrakennettuja ohjelmistoja, mutta ehdottomasti voitaisiin lisätä lukuisia ohjelmistoja heidän vaatimuksensa mukaan.

Se tarjoaa myös Microsoft Office -sovelluksen, jota ei ole saatavana useissa eri versioissa Linuxia. Tämän avulla voimme muokata toimistoasiakirjoja samalla tavalla kuin Windowsissa. Se tarjoaa pikakuvakkeen monille sovelluksille, kuten Google Drive, Gmail ja niin edelleen, ja kun avaat tällaisen sovelluksen, se avautuu verkkosivuna, jolla ei ole vaihtoehtoa osoiteriville. Kun työskentelet sisäänrakennettujen pikakuvakkeiden kanssa, se yksinkertaisesti avaa selaimen esiintymän sen sijaan, että selainta todella avataan, ja sen tällainen toiminnallisuus tekee siitä käytön erittäin nopeaa.

Tätä käyttöjärjestelmää voidaan pitää myös käyttöjärjestelmänä, jolla on yksinkertaisin käyttöliittymä, koska joidenkin ominaisuuksien, jotka voivat lisätä monimutkaisuutta, on oltava abstrakteja. Yksinkertaisesti sanottuna tämä käyttöjärjestelmä antaa sinulle vain sen, mitä pyydät. Se ei tarjoa sinulle useita vaihtoehtoja. Yleensä käyttäjät käyttävät tätä käyttöjärjestelmää harvoin, mutta jos joku haluaa käyttää käyttöjärjestelmää erittäin heikossa laitteistokapasiteetissa, on ehdottomasti suositeltavaa käyttää piparminttua.

6. Solus-käyttöjärjestelmä

Niille käyttäjille, jotka ovat uusia tai kokeneita Linuxia, Solus on yksi monista vaihtoehdoista, joiden kanssa liikkua. Se on toinen Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, joka antaa melko tarkan kuvan muista Linux-pohjaisista käyttöjärjestelmistä. Sen mukana tulee Firefox, joka on valittu oletusselaimeksi käyttäjien Internet-kyselyjen käsittelemiseksi. Sillä on oma paketinhallinta ja arkisto ja siten hyvin erilainen kuin muut Linux-jakelut.

Se koostuu erittäin kunnollisesta käyttöliittymästä ja päätteen tehokkaasta toiminnasta. Tässä käyttöjärjestelmässä alaosassa näkyy käynnissä oleva sovellus ja sovellukset voivat olla siirtyminen sieltä, mikä on päinvastainen kuin muiden Linux-jakelujen. Siinä on ilmoitusalue, joka näyttää kaikki järjestelmän luomat ilmoitukset, ja ilmoitusosion vieressä on myös sovellusten nopea pääsyalue.

Solus sopii parhaiten sekä aloittelijoille että kokeneille ihmisille, koska se voisi toimia erittäin tehokkaasti missä tahansa tilanteessa. Se toimii parhaiten ajaessaan useita sovelluksia samanaikaisesti. Käyttäjät voivat käyttää tallennustilaa ja RAM-muistia vaatimuksensa mukaisesti, mutta 4 Gt: n RAM-muistin käyttö voi tehdä työstä iloisempaa. Kiintolevyllä on RAM-muistin lisäksi tärkeä rooli, ja tälle käyttöjärjestelmälle 180 Gt voisi olla hieno.

7. Parrot Linux

Parrot Linux on yksi parhaista Linux-versioista, jota käytetään paikallisesti verkkojen kanssa työskennellessä. Tämän käyttöjärjestelmän voi helposti tunnistaa katsomalla terminaalin oletusvärejä, koska se koostuu vihreistä ja luketuista teksteistä. Papukaija Linux on eräänlainen komentoriviliittymäpohjainen käyttöjärjestelmä, koska suurin osa tämän käyttöjärjestelmän asioista voitaisiin tehdä päätteellä.

Tämä jakelu on suunniteltu läpäisytestausta varten ja sitä käytetään siten erittäin tehokkaasti kyberturvallisuuteen. Parrot Linuxia käytetään useimmissa tietoverkkotutkimuksen tapauksissa parhaana käyttöjärjestelmänä sen sisäänrakennettujen työkalujen ansiosta, jotka on kehitetty pääasiassa vain tutkimustarkoituksiin. Parrot Linuxin uusin versio on 4.5.1, joka julkaistiin viime tammikuussa 2019.

Papukaija Linuxissa on myös joitain tärkeitä työkaluja, joita käytetään Kali Linuxissa. Organisaatioissa papukaija Linuxia käytetään hyvin usein SOC-operaatioissa, erityisesti verkossa olevien haavoittuvuuksien hyödyntämiseksi. Se toimii melko samalla tavalla kuin Kali Linux. Hyvä osa on, että se on ladattu paljon hyödyllisiä työkaluja, joita käytetään eettiseen hakkerointiin, joten käyttäjän ei tarvitse lisätä ylimääräisiä ohjelmistoja tunkeutumistestin suorittamiseksi.

8. Kubuntu

Vaikka puhumme useista Linux-versioista, Kubuntu on os, josta meidän on tiedettävä. Se on käyttöjärjestelmä, joka antaa Ubuntu OS: n maun ja on suosittu erityisominaisuutensa vuoksi erottua kiireestä. Toisaalta, missä käyttöjärjestelmät yleensä käyttävät GNOME-työpöytäympäristöä, Kubuntu OS käyttää KDE Plasma Desktop -sovellusta.

Koska sen käyttöliittymä on melkein sama kuin Ubuntun käyttöliittymä, samalla tavalla se vastaa myös suurta osaa Ubuntun tarjoamista toiminnoista. Kevyt, koska se on potentiaalisesti erittäin vahva nopea toteutus. Vaikka sitä pidetään hiukan parempana kuin Ubuntu, tosiasiaa, että se on valmistettu ubuntun jälkeen, ei voida vääristää. Asennukseen ei tarvita järjestelmää, jolla on erittäin korkea kokoonpano. Jos haluat todella katsoa sitä, voit käyttää virtualisointia saadaksesi sen valotuksen.

Johtopäätös - OS-vaihtoehdot

OS: lle on useita vaihtoehtoja, joita voidaan käyttää vaatimuksemme mukaan. Windowsin kautta on eniten käytetty käyttöjärjestelmä, koska se on helppokäyttöinen käyttöliittymä, jotakin muuta käyttöjärjestelmää voidaan myös käyttää vaihtoehtona. Yhteenvetona suoraan sanoen, jos olet erittäin huolissaan tietoturvaosasta kuin et mieluummin käytä joko Linuxia tai MAC-käyttöjärjestelmää ja jos vaaditaan, että muiden kuin teknisten käyttäjien on työskenneltävä kunnollisessa ympäristössä kuin Windowsin kanssa.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas käyttöjärjestelmän vaihtoehtoihin. Täällä olemme keskustelleet 8 parhaasta käyttöjärjestelmävaihtoehdosta niiden etujen ja haittojen kanssa. Voit myös tarkastella seuraavaa artikkelia saadaksesi lisätietoja -

  1. 8 parasta Linux-vaihtoehtoa
  2. PHP-vaihtoehdot
  3. Linux-vaihtoehdot
  4. Ubuntun vaihtoehdot