Erot OS X: n ja Linuxin välillä

OS X on Mac-käyttöjärjestelmän uusin versio, joka on täynnä monia edistyneitä ominaisuuksia, kuten laitteistovuorovaikutus, joka on saatavana Apple Mac Bookissa, mikä tekee siitä hieman erilaisen kuin Linux. Mac OS, jolla on erittäin houkutteleva käyttöliittymä, jolla on paljon helppokäyttöisyyttä ja työskentelytyyli, ja toisaalta Linux, joka tunnetaan komentoriviliittymästään, suositummasta avoimen lähdekoodin lisenssistä, joka on erittäin hyödyllinen yritysmaailmalle. Linuxilla on erittäin vahva yhteisö ja sillä on useita käyttöjärjestelmämakuja eri tarkoituksiin. Linux on samanlainen kuin UNIX, mutta ei tarkalleen UNIX.

Head to Head -vertailu OS X: n ja Linuxin välillä (Infografia)

Alla on 9 parhainta vertailua OS X: n ja Linuxin välillä

Keskeiset erot OS X: n ja Linuxin välillä

Tässä on joitain tärkeimmistä eroista OS X: n ja Linux-kielten välillä.

 1. Linux antaa sinulle vapauden mukauttaa koodia ja tehdä siitä tarpeitasi, kun taas OS X -koodia ei ole saatavana koodin mukauttamiseen.
 2. Kun käytät Linuxia, sinulla ei ole tarkkailua, ja toisaalta OS X tarkkailee toimintaasi jossain määrin. Joten salaisuutesi on turvassa Linuxissa.
 3. OS X: ssä on vain yksi työpöytäympäristö käyttäjille, mutta voit valita esimerkiksi Linuxin tarjoamia erilaisia ​​työpöytäliittymiä
 • KDE-plasma 5
 • Kaneli
 • MATE
 • yhtenäisyys
 • xfce
 • LXQt
 • Pantheon
 1. Linux-käyttöjärjestelmä on luonteeltaan erittäin vakaa, koska siinä ei ole virheitä (Se ei tarkoita, että Linux ei ole viallinen, mutta Linuxin ongelman aiheuttavat yleensä jotkut kolmannen osapuolen työkalut), kun taas OS X saa säännöllisen päivityksen sen tekemiseksi. vapaa vikasta ja tehdä siitä vakaa.
 1. Linux pystyy lukemaan tietoja muista OS-tiedostojärjestelmistä (Se voi lukea kiintolevyn, jos se oli aiemmin liitetty OS X: ään tai muihin käyttöjärjestelmiin), kun taas OS X ei pysty lukemaan muiden tiedostojärjestelmien tiedostoja.
 1. Päivitys Linuxissa on reaaliaikainen (se tarkoittaa, että voit suorittaa samanaikaisesti päivityksiä), kun taas OS X: ssä sinun on käsiteltävä useita vaiheita uudelleenkäynnistyksen avulla.
 1. Linux ei pakota sinua maksamaan rahaa, kun käytät sitä, voit maksaa tai olla maksamatta, ja se tarkoittaa, että Linux on ilmainen, mutta sama ei pidä paikkansa OS X: ssä.

Vertailutaulukko OS X vs. Linux

Alla on luettelo pisteistä, kuvaile vertailua OS X: n ja Linuxin välillä

PERUSTA

VERTAILU

OS X Linux
KehittäjäKehittäjä Apple IncLinus Torvalds (pääkehittäjä) ja kehittäjäyhteisö maailmanlaajuisesti.
lisenssiTarve ostaa lisenssiAvoin lähdekoodi
Laitteiden yhteensopivuusTukee vain niitä laitteita, jotka vain Apple Corporation on kehittänyt, mutta joita voidaan käyttää muilla tekemällä joitain hakkerointeja.Monet laitteet tukevat Linuxia ja ovat melko yhteensopivia matalan kokoonpanon laitteista supertietokoneisiin
RäätälöintiRajoitetut ja rajoitetut vaihtoehdot ovat käytettävissä.Täysin muokattavissa monilla vaihtoehdoilla. Voit tehdä sen tarpeen mukaan, jos tiedät Linux-komentosarjan.
YdinPerustuu UNIX: iinEi aivan UNIX mutta UNIX Like
TukemaApple Inc.Kehittäjäyhteisö maailmanlaajuisesti
KäyttäjäystävällinenErittäin käyttäjäystävällinenVähemmän käyttäjäystävällisiä verrattuna OS X: ään.
Kustannus

Täytyy maksaa hyvä summa käyttääksesi tätä käyttöjärjestelmää.

Vapaa käyttää, eikä käyttäjä ole velvollinen maksamaan.
käyttötarkoituksetVain niissä laitteissa tai sovelluksissa, jotka Apple Inc. on kehittänytUsko tai älä, mutta olet joka tapauksessa käyttänyt laitteita, joissa Linux toimii.

Johtopäätös - OS X vs. Linux

OS X ja Linux, tämä on erittäin kuuma aihe tänään keskustellaksi, kun yritys tai käyttäjä haluaa valita OS X: n ja Linuxin välillä, mutta asiat eivät ole mustavalkoisia. Yrityksessä maailmankustannukset ovat tekijä, joka vaikuttaa valintaan, koska kustannusten pitäminen alhaisina voiton maksimoimiseksi on pääasiallinen huolenaihe.

Jos tarkastellaan tarkkaan OS X: n ja Linuxin vertailuja, huomaat, että OS X on suunniteltu laitteille, jotka Apple on valmistanut Apple Inc.:lle, kun taas Linux on hyödyllinen alhaisen kokoonpanon laitteille ja korkean kokoonpanon laitteille, kuten supertietokoneet. ja web-palvelimet.

Yksi Linuxin tärkeimmistä eduista yritysmaailmalle on Linuxin avoimen lähdekoodin luonne, joka lisää kokeilua ja kehittämistä monikäyttöiseen työhön, esimerkiksi mobiililaitteille suosion saanut Android OS perustuu Linux-ytimeen. Vaikka OS X on Apple Inc.:n omistama, niin minkä tahansa heidän luomisesta joudut olemaan mukana, sitä ei sinänsä ole kysyntää, jota he luovat erityisesti sinulle, mutta jos he tekevät niin, joudut maksamaan erittäin korkean hinnan laitteestasi. räätälöintiä.

OS X on erittäin suosittu ihmisten keskuudessa, jotka pitävät viihteestä ja erittäin houkuttelevista grafiikoista. Linux on myös täynnä grafiikkaa, mutta se on edelleen OS X: n takana tässä asiassa. Huolimatta erittäin kalliista OS X -tuetut laitteet ovat erittäin suosittuja ja syyt ovat selkeät, koska Linux on vähän hankala ja jopa tarvitset vähän teknistä tietämystä käyttääksesi sitä tutkiaksesi enemmän. Koska OS X on suunniteltu erityisesti käyttäjälle, joka ei käsittele teknisiä asioita.

Joten kuka voittaa keskustelun? Voimme sanoa, että ei-tekniselle käyttäjälle OS X on aina hyvä valinta, mutta jos olet vähän taloudellinen ja sinulla on teknistä asiantuntemusta, valitset Linux, koska tulevana vuonna se on käyttäjäystävällisempi ja mahdollista voittaa OS X: n, mutta Äskettäin OS X on suosittu tavallisten ihmisten keskuudessa, kun Linux on rokkaamassa yritysmaailman ja Techie-keskuudessa.

Suositeltava artikkeli

Tämä on ollut hyödyllinen opas eroihin OS X: n ja Linuxin välillä, tässä olemme keskustelleet niiden merkityksestä, päästä toiseen -vertailuihin, keskeisiin eroihin ja johtopäätöksiin. Voit myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja -

 1. Linux vs Ubuntu - 8 hyödyllistä vertailua
 2. Linux vs. Mac-erot
 3. Linux vs. Solaris - 8 parasta eroa
 4. Linux vs. Windows 10 - Mitkä ovat niiden toiminnot