Ero JSON: n ja BSON: n välillä

JavaScript Object Notation (JSON) on tavallinen tiedostomuoto, joka käyttää inhimilliseen tyyppistä tekstiä datan lähettämiseen ominaisuus-arvopareilla ja taulukkotietotyypeillä. Tämä on yksi yleisimmistä tietomuodoista, joita käytetään pääasiassa asynkroniseen selain-palvelin-tiedonsiirtoon. JSON on kielestä riippumaton muoto. BSON puolestaan ​​on tietokoneenvaihtomuoto, jota käytetään pääasiassa tiedon varastointiin ja verkonsiirtomuodona MongoDB-tietokannassa. Se on yksinkertainen binaarimuoto, jota käytetään esittämään tietorakenteita ja assosiatiivisia taulukkoja (joita usein kutsutaan asiakirjoiksi tai objekteiksi MongoDB: ssä).

Tutkitaan paljon enemmän JSON: sta ja BSON: sta yksityiskohtaisesti:

  • BSON on binaarinen JSON, joka koostuu luettelosta tilattuista elementeistä, jotka sisältävät kentän nimen, tyypin ja arvon. Kenttäntyypit ovat tyypillisesti merkkijono. Sen perusta on JavaScripti, ja nykyään on olemassa monia ohjelmointikieliä, jotka käyttävät koodia JSON-muotoon liittyvien tietojen luomiseen ja jäsentämiseen.
  • BSON-tyyppi tukee päivämääriä ja binaaridataa, ja luonteensa vuoksi tämä ei ole luettavassa muodossa, kun taas normaalit JSON-tiedostot koostuvat avain-arvo-parista. Ei ole valtuutta, että BSON-tiedostot ovat aina pienempiä kuin JSON-tiedostot, mutta se ohittaa varmasti merkityksettömät tietueet, kun taas JSON: n tapauksessa sinun on jäsentää jokainen tavu. Tämä on tärkein syy sen käyttämiseen MongoDB: n sisällä.
  • BSON-tyyppinen muoto on kevyt, erittäin kuljetettava ja nopea luonteeltaan. BSON-toteutusta käytetään objektien ja taulukkojen upottamisen tukemiseen muihin kohteisiin. BSON-objektien sisäpuolelle voidaan rakentaa indeksejä ja objektit sovitetaan ylemmän tason kyselylausekkeisiin ja BSON-avaimiin. BSON on se binaarikoodaus JSON-asiakirja, jota käytetään dokumenttien tallentamiseen kokoelmiin. Tuki tietotyypeille, kuten binaarille ja päivämäärälle, joita ei tueta JSON-sovelluksessa, lisätään BSON: ään.
  • Käytännössä paljon tietoa BSON: sta ei tarvita. Tarvitaan vain kielen natiivityyppejä ja mukana toimitettavia tyyppejä, kuten ohjaimen ObjectID, ja kartoitus tehdään yksinään BSON-tyypiksi.

Head to Head -vertailu JSON: n ja BSON: n välillä (infografia)

Alla on kymmenen tärkeintä eroa JSON: n ja BSON: n välillä:

Tärkeimmät erot JSON: n ja BSON: n välillä

Sekä BSON vs. JSON ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin suurimmista eroista JSON: n ja BSON: n välillä:

BSON on JSON: n sarjamuotoinen koodausformaatti, jota käytetään pääasiassa asiakirjojen tallentamiseen ja niihin pääsyyn, kun taas JSON on ihmisille luettavissa oleva vakiotiedostomuoto, jota käytetään pääasiassa tiedon siirtämiseen avain-arvo-ominaisuusparien muodossa.

BSON on suunniteltu siten, että se vie vähemmän tilaa, mutta se ei ole erityisen tehokas kuin JSON. BSON käytännössä käyttää joissain tapauksissa enemmän tilaa kuin JSON. Syynä tähän on jäljitettävyys, mikä tarkoittaa, että BSON lisää joitain lisätietoja asiakirjoihin, kuten merkkijonon pituus ja aliobjektit, mikä puolestaan ​​nopeuttaa liikkumista.

BSON on myös suunniteltu siten, että sillä on suhteellisen nopeampi koodaus- ja dekoodaustekniikka. Esimerkiksi, kaikki nuo kokonaisluvut, jotka on tallennettu 32-bittisinä kokonaislukuna, joten niitä ei jäsentä niiden mukana tekstissä ja tekstistä. Siksi se käyttää enemmän tilaa verrattuna JSON: iin pienemmille kokonaislukuille, mutta BSON on joka tapauksessa paljon nopeampi jäsentää.

Edellä mainittujen kohtien lisäksi BSON käyttää ylimääräisiä tietotyyppejä, kuten BinData- ja Date-tietotyyppejä, joita ei ole saatavana JSON: ssa.BSON laajentaa JSON-tyyppimallia tarjotakseen lisätietotyyppejä tehokkaammille koodauksille ja dekoodauksille eri kielillä. kun taas JSON: n tapauksessa tällaista säännöstä ei tarjota. Se helpottaa tiedonvaihtoa ja yhdessä XML: n kanssa, joka on erityisesti päämuoto. JSON tukee kaikkia perustietotyyppejä, joita voit ajatella, kuten numeroita, merkkijonoja ja muita Boolean-arvoja. Se tukee myös tietotyyppejä, kuten tiivisteet ja taulukot. BSON käyttää JSON-tyyppimuotoa tietojen tallentamiseen asiakirjojen muodossa täsmälleen tavalla, jolla tiedot tallennetaan rivien ja sarakkeiden muodossa relaatiotietokantaan.

JSON vs. BSON-vertailutaulukko

Alla on ylin vertailu JSON: n ja BSON: n välillä:

JSON: n ja BSON: n vertailun perusta

JSON

BSON

TyyppiVakio tiedostomuotoBinaaritiedostomuoto
NopeusVerrattain vähemmän nopeastinopeampi
tilaKuluttaa suhteellisen vähemmän tilaa.Enemmän tilaa kulutetaan.
KäyttöTietojen siirto.Tietojen tallennus.
Koodaus- ja dekoodaustekniikkaEi sellaista tekniikkaa.Nopeampi koodaus- ja dekoodaustekniikka.
OminaisuudetAvainarvoparia käytetään vain datan siirtoon.Kevyt, nopea ja kuljetettava.
RakenneKielestä riippumaton muoto, jota käytetään asynkronisessa palvelinselaimen viestinnässä.Binaarinen JSON, joka koostuu luettelosta tilattuista elementeistä, jotka sisältävät kentän nimen, tyypin ja arvon. Kenttäntyypit ovat tyypillisesti merkkijono.
traversalJSON ei ohita vaan hyppää koko sisällön läpi.BSON puolestaan ​​indeksoi vain merkityksellisen sisällön ja ohittaa kaiken sisällön, jonka ei tarvitse olla käytössä.
JäsentääJSON-muotoja ei tarvitse jäsentää, koska ne ovat jo ihmisille luettavassa muodossa.BSON, toisaalta, on jäsentävä, koska koneiden on helppo jäsentää ja luoda.
LuontityyppiJSON koostuu pääosin objektista ja taulukosta, joissa objekti on kokoelma avain-arvopareja ja taulukko on tilattu arvojen luettelo.Binaarikoodaustekniikka koostuu lisätiedoista, kuten merkkijonon pituuksista ja objektin alatyypeistä. Lisäksi BinData- ja Date-tietotyypit ovat tietotyyppejä, joita JSON ei tue.

Johtopäätös - JSON vs. BSON

BSON: ää ei käytetä kaikissa sovelluksissa ja se laajentaa sen käyttöä pääasiassa NoSQL-tietokantoihin, kuten MongoDB. Kasvavan suosionsa vuoksi se voi löytää käytön monissa muissa sovelluksissa tulevina kuukausina. JSON puolestaan ​​on monien organisaatioiden käytössä laajalti, ja se on suosituin muoto, jota nykyään käytetään suurimmassa osassa tiedostoja. JSON: llä on omat rajoitukset ja edut, ja sama pätee BSON: iin. Valitse mikä sopii organisaatiollesi. Pysy ajan tasalla blogeihimme, niin saat lisää tällaisia ​​artikkeleita.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas suurimpaan eroon JSON: n ja BSON: n välillä. Tässä keskustellaan myös BSON vs. JSON-avaineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

  1. Go vs Java | Suurimmat erot
  2. MongoDB vs SQL-palvelin | Vertailu
  3. Python vs Groovy
  4. JavaScript vs. JScript