Mikä on Django?

Django on avoimen lähdekoodin ilmainen verkkokehys, joka on kirjoitettu Pythonilla. Tämä Django auttaa meitä rakentamaan kokonaisen web-sovelluksen loppuun. Django python-kielellä voimme luoda verkkosivun, jonka kautta käyttäjät voivat lähettää pyyntöjä ja tarkastella verkkosivun sisältöä. Sitten Django vastaa myös taustatietokannan ja käyttäjän käyttöliittymän välillä, kuten olemme jo nähneet Djangon arkkitehtuurissa. Lopuksi, kaikki päivitykset, valitse, lisää lauseet tietokantaan, voidaan tehdä myös käyttämällä Djangoa, joka on integroitu eri tietokantoihin.

Djangon käyttö

Ymmärrämme ensin, miksi ja missä skenaarioissa Djangoa käytetään:

  • Django-kehyksen käyttö on tarkoitettu täydelliseen ja nopeaan kehitykseen samoin kuin muut ohjelmointikielet, kuten C, C #, Java jne.
  • Tätä voidaan käyttää suuren tietomäärän, jatkuvan raskaan liikenteen ja dynaamisen datan käsittelemiseen.
  • Voimme todistaa, että koodin kehitys olisi nopeampaa Djangossa, koska siinä on suuri ominaisuus uudelleenkäytettävyydestä, mikä vähentäisi aikaa ja tilaa kirjoittamalla sama koodi monta kertaa.
  • Tämä kehys on helppo mukauttaa.
  • Suunnittelutekniikka on riittävän puhdasta, jotta se voisi olla helposti ymmärrettävää ja hallittavaa.

Djangon sovellukset

Nyt kuten olemme huomanneet, miksi oikeastaan ​​voimme käyttää Django-kehystä, tarkistakaamme nyt, mitä kaikkia sovelluksia sitä käytetään:

1. Instagram

Tämä on yksi käytetyimmistä sosiaalisen verkostoitumisen sovelluksista, jota käytetään valokuvien / videoiden jakamiseen verkossa. Tässä sovelluksessa, kun käyttäjä kirjautuu sisään, uutissyöte tai kotisivu eroavat ehdottomasti muista käyttäjistä. Tämä syöte perustuu teknisesti käyttäjäkohtaiseen kiinnostukseen. Tässä paikassa on käsiteltävä valtava määrä tietoa. Tämän sovelluksen on oltava paikassa, jossa se voi helposti päivittää olemassa olevat ominaisuudet ilman täydellistä yksityiskohtaista tietoa taustatietokannasta. Kautta kautta meillä voi olla nopeita päivityksiä ja uusia ominaisuuksia.

Tämän valtavan tiedon käsittelyssä on varmistettava, että turvallisuutta ei vaaranneta missään nimessä. Täällä Django kestää SQL-injektiota. Instagram perustuu täysin Django-kehykseen, jolla on ylimääräinen skaalautuvuus.

2. Disqus

Tämä sovellus on eniten käytetty. Mutta miksi? Tämä on sovellus, joka isännöi blogin kommentteja maailmanlaajuisesti. Tämä sovellus on integroitu mihin tahansa sosiaalisen median alustaan. Tämän sovelluksen avulla kuka tahansa käyttäjä pystyisi kommentoimaan minkä tahansa artikkeliuutisen, valokuvan, videon jne. Alla. Joten tietysti tämä vaatisi käsittelemään paljon käyttäjän tietoja ja ylläpitämään suurta tietokantaa. Tätä voidaan puolestaan ​​käyttää analysoinnin tarkistamiseen ja suorittamiseen. Tämä tehdään Django-kehysten avulla, jotka sisältyvät Postgre SQL: ään tai MySql toimisi myös.

3. Spotify

Monet meistä saattavat käyttää tällä hetkellä tätä sovellusta. Tämä on musiikkisovellus. Sitä kehitetään pääasiassa Django-tekniikalla, jossa on koneoppimisalgoritmeja käyttämällä pythonia. Voimme luoda soittolistojamme ja kappaleemme perusteella, jonka haluamme kuulla, olisi monia suosituksia, jotka perustuisivat siihen. Joten, kuten ymmärretään, myös tällä sovelluksella on oma syötteensä, joka on erotettu kaikkien käyttäjien välillä. Tämä on saatavana myös käyttöliittymäsovelluksena. Se vaatii suurta tietokantavarastoa, jotta voidaan näyttää kunkin käyttäjän valinnat ja näyttää ne aina, kun he kirjautuvat sovellukseensa.

4. YouTube

Kyllä, Django-sovellusta käytetään myös tässä trendikkäässä videonjako-sovelluksessa. Aiemmin tämä sovellus on käyttänyt PHP: tä, mutta nyt se on siirretty pythoniin paremman skaalautuvuuden vuoksi. Django on suosinut käsittelemään paljon dataa ja toimittamaan asianmukaista sisältöä miljoonille miljoonille käyttäjille. Emme voi sanoa, että koko sovellusta käytetään Djangon kanssa, mutta osa siitä tehdään Djangossa. Tämä Googlen omistama sovellus, jonka mukaan Django olisi parempi kehys ja pystyy käsittelemään nopeaa kehitystä helposti ja täydellisesti.

5. DropBox

Kuten jo tiedät, että tämä sovellus on tarkoitettu tiedostojesi maailmanlaajuiseen käyttöoikeuteen missä tahansa haluat. Tätä sovellusta kehitetään Pythonilla. Tässä tilanteessa Django-sovelluksemme auttaa kaikkien näiden erityyppisten tiedostojen tallentamisessa, jakamisessa ja synkronoinnissa. Sekä käyttöliittymätasolla että mobiilisovellustasolla kehitys tehdään itse Pythonin avulla. Djangon käyttö teki kehityksestä käytön kannalta nopeaa ja helppoa.

6. Bit Bucket

Tämä on myös tunnettu arkisto, joka käynnistettiin vuoden 2008 ympäri, mutta kuuluisuudesta tuli tunnetuksi vuoteen 2017 mennessä. Tämä on kehitetty käyttämällä Pythonia Django-kehyksen kanssa. Joten kaikki uusien ominaisuuksien kehitys olisi helppoa, koska koodaus tyhjästä on tehty vain pythonilla. Tämä on paikka, johon kehittäjät laittavat koodinsa, jotta kuka tahansa voi käyttää sitä ja saada siitä tietoa.

7. Mozilla

Tämä on tunnettu selain, ja uskotko, että tämä sovellus toimii pythonilla. Lähes kaikki nyt kehitteillä olevat selaimet käyttävät pythonia ja Djangoa palvelimien kuormituksen ylläpitämiseen. Nämä selaimet käyttävät tätä trendiä, koska Django pystyy käsittelemään mitä tahansa näyttökertojen lukumäärää tai suurta määrää osumia verkkosivustolla.

8. Prezi

Tämä korvaa powerpointin, ja täällä on monia muita ominaisuuksia. Djangon skaalautuvuus on tehnyt sovelluskehityksen.

Johtopäätös - Djangon sovellukset

Koska olimme jo tarkistaneet kaikki nämä sovellukset, voimme olla varmoja siitä, että Django-kehys kestää kokonaan suuren määrän tietoja. Tämä Djangon toiminnallisuus on kaikki skaalautuvat, mikä sai monet sovellukset suosimaan tätä verkkokehystä. Joustavan ja helpon käyttöönoton takia luonto sai tämän kehyksen valitsemaan kaikki tulevat sovellukset. Otetaan siis oppia ja harjoittaa pythonia Django-kehyksen avulla.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Djangon sovelluksiin. Tässä keskustellaan yksityiskohtaisesti, mikä on Django, Djangon käytöt ja selitys Djangon 8 parhaalle sovellukselle. Voit myös käydä läpi muiden aiheeseen liittyvien artikkeleidemme saadaksesi lisätietoja -

  1. Mikä on Django?
  2. Djangon käyttö
  3. Kuinka asentaa Django
  4. Pythonin sisäänrakennetut toiminnot