Johdanto työkirjeen eroamiseen

Aika oli, kun tutkinnon suorittanut olisi saanut työpaikan, hän olisi onnellisin mies maan päällä ja vietti koko elämänsä palvelemalla samaa yritystä. Mutta nyt, kun eri keinot säteilevät tuottoisilla tarjouksilla, kuinka hän saattoi olla kylläinen samassa salkussa ja samanlaisessa ammatissa, hänen piti muuttaa, missä hän saattoi saada vihreämpiä laitumia. Siitä on tullut melkoinen ilmiö yritysmaailmassa, jossa työväenluokka jatkaa siirtymistä toisesta tai toisesta, ja muuton yhteydessä heidän on silti annettava hyvä laukaus ja erotettava armosta.

Kukaan työntekijä ei saa poistua yrityksestä ilmoittamatta siitä virallisesti ja ilmoittamatta siitä esimiehellesi tai pomollesi. Se näyttää huonossa valossa. Tässä on kuitenkin muutamia asioita, jotka sinun pitäisi tehdä eroamaan armossa.

1. Ilmoita eroamisesta pomollesi henkilökohtaisesti

Tämä ei ole viesti, joka sinun tulee lähettää sähköpostitse tai jättää muistiinpano hänen pöydälleen. Jos työskentelet samassa osastossa, kerro pomollesi päätöksestäsi tapaamalla henkilökohtaisesti. Korjaa tapaaminen pomosi kanssa ja kerro hänelle eroamisen syyt, ole hyvin rehellinen vastauksessasi ja myös päivässä, jonka haluat lähteä. Tämä henkilökohtainen tapaaminen voi tuoda sinulle hyviä kirjoja pomosi kanssa ja hän uskoo, että eroamasi takana on aitoja aikomuksia. Sitten hän auttaisi sinua mielellään kaikin tavoin ja toimittaisi asiakirjat.

2. Kerro johtajallesi syyt, miksi eroisit työkirjeestä

Voit keskustella johtajan kanssa työstä poistumisesta johtuvista syistä, mutta olkaa rehellisiä siitä, mitä sanot hänelle, kuten nykyinen tilanne ei edistä sinua työskentelemään pitkiä aikoja tai et pysty vastaamaan tarpeitasi nykyisen kanssa maksuskaala. Lisäksi sinulla on nykyisessä salkussa hyvin rajalliset mahdollisuudet kasvaa. Mutta jos epäilet, että esimiehesi ei vastaa avoimeesi, tee selväksi, että tämä on kultainen tilaisuus ja eronne osoittautuu parhaaksi sekä itsellesi että yrityksellesi.

3. Ilmoita erokirjeessäsi kaksi viikkoa eroamista

Aina on parempi antaa vähintään kaksi viikkoa irtisanomisilmoitus ennen eroamista. Se on ammattimaisinta lähestymistapaa, koska silloin yritys saa riittävästi aikaa korvaamisen löytämiseen. Voit viimeistellä kaikki myöhässä olevat lomakkeesi ja myös täyttää kaikki tarvittavat velvoitteet. Harvoin harvoihin tapauksiin, jos kuitenkin erosit minkä tahansa terveysongelman vuoksi, voit pyytää vilpittömästi anteeksi pomollesi ja selittää hänelle tilanteesta. Se antaa sinulle myös aikaa selvittää, haluatko todella poistua yrityksestä ja liittyä uuteen. Jos pomosi on valmis tarjoamaan sinulle enemmän palkkaa, poistuisitko edelleen yrityksestä, johon olet jo perustanut itsesi ja jossa kaikki kollegasi tuntevat sinut. Ei todellakaan ole hyvä idea hyväksyä vastine, koska olet jo päättänyt erota ja etsimässä uutta työtarjousta, josta saat korotuksen ja enemmän tyytyväisyyttä.

4. Ole valmis, jos luulet, että pomo ei reagoi eroamaan

Monet työnantajat eivät osaa käsitellä eroamisia, koska niistä tulee aggressiivisia ja jopa väärinkäyttäjiä. Jos pomollasi on kokemusta siitä, tee itsesi siihen valmiina. Voit silti tarjota kahden viikon eroilmoituksen, koska tämä on erittäin ammattimainen vaihe. Silti, jos sinua kohdellaan väärin tai huutaa, älä pidä kiinni toimistossa pitkään, vaan jätä hiljaisesti eronne ja poistu työpaikasta.

5. Jatka työskentelyä eroamisen viimeiseen päivään asti

Älä koskaan ajattele, että kun aiot poistua työpaikasta, et ole enää velvollinen työskentelemään ja sinulla on oikeus viipyä. Tämä on epäammattimaista asennetta. Jatka työskentelyä kuten olet työskennellyt aiemmin ja jatka parhaasi tekemistä. Älä koskaan anna kollegoidesi olettaa, että lähdettäessäsi et ole kiinnostunut työstä nyt. Muista aina, että vaikka työskentelet yrityksessä, mutta se on sinun työsi, ja jos jatkat työskentelyä, sinut seisoo hyvässä varastossa yrityksessä ja jätät hyvän vaikutelman. Voi myös olla mahdollista, että kollegasi harkitsevat sinua tulevaisuudessa töissä tai projekteissa. Muista, että maineesi laskee enemmän kuin palkkapakettisi, yritä työskennellä ja kantaa itsesi siten, että vaikka poistutkin yrityksestäsi, olet jättänyt uskomatonta vaikutelman työtoverillesi.

6. Älä jätä mitään sotkuista työasemallesi ennen eroamista

Ennen kuin lähdet töistä, muista koota kaikki. Valmistele täydellinen dokumentaatio kaikista salasanoistasi tai tärkeistä yhteysnumeroistasi ja varmista, että olet järjestänyt kaikki tiedostot oikein ja jätä kaikki kirjoituskohdat sinne, missä sinulla on avainprojekteja. Jätä puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja osoitteesi tarjouksena, että vaikka oletkin poistunut yrityksestä, olet silti käytettävissä heille aina, kun he tarvitsevat sinua. Tämä tuottaisi hyvän tahdon ja paremman aseman. Mainitse kaikki tärkeät asiakirjat, jotka näkyvät nykyisestä tehtävästäsi. Mainitse kyseisessä asiakirjassa luettelo kaikkien tällä hetkellä työskentelevien ihmisten nimistä kaikista aiheista ja tärkeistä päivämääristä. Tämä asiakirja auttaa henkilöä, joka menisi paikallesi, kun olet poissa.

7. Kerro yhteystiedoille eroamispäätöksestä

Sinun on oltava tekemisissä asiakkaiden tai muiden sidosryhmien kanssa tai oltava yhteyksiä osaston ulkopuolelle. On melko ammattimaista, jos annat heille tiedon päätöksestäsi, jotta he voivat tehdä helposti riittävät säädöt. Kerro heille myös tuotteiden tai muiden palveluiden tai ongelmien tila, jotta he voivat seurata niitä. Voit esimerkiksi ratkaista ongelman tai ongelman, järjestää avoimen ongelmalipun myyjältä ja antaa yhteyshenkilöille tietää yksityiskohdat. Paras tapa on pitää siirtymäkokous sinun, yhteystietojesi ja korvaavasi välillä, jotta voit tyhjentää tilan ja selittää heille koko tilanteen.

8. Tarkista vakuutusturvasi

Varmista aina, että vammaisvakuutuksessasi ei ole aukkoja tai mitään jäljellä, varsinkin jos aiot käyttää uuden ja vanhan työpaikan välisiä palkkaamattomia lomapäiviä. Ole erityisen varovainen kattavuuden suhteen, joka sinulle voi olla saatavana konsolidoidun omnibus-sovittelulain (COBRA) nojalla. Tämän lain nojalla työntekijät, jotka ovat jo poistuneet yrityksestä, voivat hyötyä samoista eduista, joita he ovat saaneet läpi. Tällainen kattavuus on tarjolla työntekijöille, jotka siirtyvät jatkuvasti työpaikasta toiseen.

Tarkista ennen kuin olet liittynyt yritykseen, jos sinua ei rajoita mikään sopimus

Oletko allekirjoittanut jonkin sopimuksen ennen liittymistä yritykseen, jos olet allekirjoittanut sen, lue se huolellisesti, jos on olemassa lause, joka on vastoin sinua? Esimerkiksi, monet yritykset saavat sopimuksen, joka allekirjoitetaan asetuksella, jonka mukaan et voi poistua työstä ennen tiettyä vuotta / kuukausia. Jos aiot jättää sen ennen asetettua ajanjaksoa, sinun on harkittava suunnitelmasi uudelleen, muuten sinun on luopunut palkasta tai muista eduista, joihin olet oikeutettu. Tarkista myös, oletko allekirjoittanut kilpailukieltosopimuksen. Tämä sopimus asettaa työntekijälle kilpailun toisen työntekijän kanssa tietyillä tavoilla, kuten työn tyyppi, kesto tai maantieteellinen sijainti. Jotkut tuomioistuimet pitävät näitä sopimuksia työntekijöiden oikeuksien loukkaamisena etenkin Kaliforniassa, kun taas jotkut tuomioistuimet kannattavat näitä sopimuksia. Ehkä entinen työnantajasi voi jättää tämän sopimuksen huomiotta, mutta jos aiot haastaa sen, ajattele kaikkia mahdollisuuksia ja ota yhteyttä asianajajaan.

Yrityksesi saattaa saada sinut allekirjoittamaan muita sopimuksia, kuten ehtoja useina arkipäivinä toimikautensa aikana tai myöhässä tullessaan toimistolle tai määrän lehtiä. Saa saman selvityksen HR: ltäsi ennen viimeistä päivää nykyisessä toimistossa.

9. Suorita kaikki muodollisuudet

Sinun tulisi mennä poistumishaastatteluun saadaksesi kaikki tiedot, jotka saattavat liittyä lopulliseen palkkaasi ja etuihisi. Sinua pyydetään lähettämään henkilöllisyyskortit, luottokortit, avaimet, työkalut ja muut välineet. Kiireisen aikataulun poistaminen osaksi poistumiskeskusteluja tarkoittaa, että oppiminen säilyttää tärkeät työntekijät. Tämä on myös aika välittää kiitos, joka on antanut sinulle tukea ja luvata kollegoillesi, että pidät yhteyttä heihin, vaikka olet liittynyt muihin yrityksiin, ja unohda lähettää heille yhteystietosi. On myös hieno idea suunnitella erityinen aktiviteetti, jotta viimeisestä päivästä tulee iso asia ja ikimuistoinen sinulle.

Työnantaja suorittaa myös poistumishaastattelun kerätäkseen kaikki tiedot siitä, kuinka parantaa työntekijöiden työoloja, luoda parhaat käytännöt ja arvioida työtyytyväisyyttä. Tavoitteena on kertoa työnantajallesi, että olet ollut parhaimmillaan työssäsi, ja voit motivoida pyytämään viitteitä.

Mitä muuta voit tehdä Varmistaaksesi kaiken olevan paikoillaan niin, että työnantajasi ei kohtaa mitään ongelmia eikä sinä.

  • Hanki ystävien ja sukulaisten tuki : Keskustele päätöksestäsi perheen, ystävien ja luotettavien virkamiesten kanssa. Heidän tuki ja rohkaisu osoittautuvat siunaukseksi sinulle kaikessa itseluottamisessa. He saavat myös valtavan emotionaalisen tuen.
  • Huolehdi taloudesta : Varmista, että sinulla on riittävästi rahoja, joiden avulla voit ylläpitää itseäsi. Mahdolliset hätätilanteet voivat tulla esiin työpäiväsi lopettamispäivästä toiseen yritykseen palaamisen päivän välillä. Sinun on laskettava budjettisi ja selvitettävä, mitä tekisit, jos joudut hätätilanteeseen. Tällaisessa tilanteessa saatat tarvita nopeaa käteistä.
  • Vietä jonkin aikaa joka päivä tiedostojen järjestämiseen: Järjestä tiedostot poistamalla henkilökohtaiset lajittelumenetelmät neutraloimalla se tavalla, jotta korvaamisestasi on helppo purkaa tiedostoja ja tehtäviä. Kuka niin koskaan tulee kotiisi, arvostaa helppoa ja selkeää arkistointijärjestelmää ja kuinka paras tapa olet organisoinut kaiken.
  • Pidä kaikki käyttöoikeustietosi paikoillaan : Varmista, että pidät kaikki ammattitietosi kirjaavana ja päivitettävänä. Jos sinulla on koulutusohjelmia, suorita se ennen lähtöä.
  • Luo salkku : Kehität työportfoliota ja pidät näytteitä tekemästäsi työstä. Kerro myös vanhemmallesi tai esimiehellesi, haluatko ottaa jonkin tietyn näytteen mukanasi.
  • Älä unohda saada suoritusarvosteluasi : Jos suoritusarviosi tulee esiin, varmista, että kerät sen ennen lähtöä. Hyvä idea on poistua työstä selkeästi saavutuksenne ja sitä, mitä aikaisempi työnantajasi ajattelee suorituksestasi. Jos suoritusarviointiraportti on hyvä, se lisää luottamusta ja helpottaa hyvien referenssien etsimistä.

10. Voit tuntea itsesi rauhoittuneeksi tai hermostuneeksi äkillisestä liikevaihdosta

Olet viettänyt useita vuosia yrityksessä ja useita tunteja kollegoidesi kanssa, joista on tullut enemmän kuin perheesi. Joten jättäessäsi on luonnollista tuntea itsesi rauhoittuneeksi ja tavallaan tyhjyyteen. Mutta älä tunne, koska nämä ovat normaalia ja muutosprosessia. Nyt on aika odottaa eteenpäin ja varautua sopeutumaan uuteen yritykseen, josta löydät uusia työtovereita ja ystäviä.

Jos noudatat yllä olevia toimenpiteitä eroamisen aikana, saat hyvän aseman teollisuudessa. Vaikka olet eronnut, sinuun voidaan ottaa yhteyttä uudelleen yrityksen uudelleen liittymiseksi. Joten eroa, kun olet jättänyt saman huomautuksen ja mikä vaikuttaa positiivisesti elämääsi.