Tässä Photoshop Effects -opetusohjelmassa opitaan kuinka luoda viileä liikkeen epäterävyysvaikutelma väristämällä ensin valokuva, valitsemalla sitten pääkohteesta yksi pikselipylväs ja venyttämällä sitä kuvan yli, jotta luodaan värivirroja.

Käytämme kerrosnaamaria ja harjaa, kun maalaamme raitoja alueilta, joille emme tarvitse niitä. Jos ihmettelet, mistä nimen "Dead Zone" -osa tuli, tämän opetusohjelman idea tulee DVD-laatikkokuvista yhden suosikkini televisio-ohjelmieni The Dead Zone -lehden viimeiseltä kaudelta. Käytän Photoshop CS5: tä, mutta kaikki Photoshopin viimeisimmät versiot toimivat.

Lopullinen vaikutus näyttää tältä:

Lopullinen tulos.

Kuinka luoda kuolleen alueen hämärtäviä raitoja

Vaihe 1: Kopioi taustakerros

Avaa kuva, jota käytät efektiin. Tässä on valokuva, jonka kanssa työskentelen:

Alkuperäinen kuva.

Ensimmäinen asia, jonka haluamme tehdä, on luoda kopio kuvasta, joten emme työskentele suoraan alkuperäisen kanssa (jos me tarvitsemme sitä uudestaan ​​myöhemmin). Alkuperäinen kuva istuu Tasot-paneelin Tausta-kerroksessa. Jos haluat kopioida siitä, siirry näytön yläreunassa olevan valikkorivin Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Kerros kopioimalla . Tai, jos haluat nopeamman tason kopioinnin, paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac):

Siirry kohtaan Kerros> Uusi> Kerros kopioimalla.

Kopio tasosta, jonka Photoshop nimittää "Taso 1", näkyy taustakerroksen yläpuolella:

Voimme nyt työskennellä turvallisesti vaikutelman kanssa koskematta alkuperäiseen kuvaan.

Vaihe 2: Poista kuvan destaturaatio

Seuraavaksi, ennen kuin väritämme kuvaa, poistamme alkuperäiset värit nopeasti desaturaation avulla. Siirry näytön yläreunassa olevaan Kuva- valikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Desaturate tai paina Shift + Ctrl + U (Win) / Shift + Command + U (Mac) käyttääksesi Desaturate-komentoa nopeammalla pikanäppäimellä. :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Desaturate.

Kuva näkyy nyt mustavalkoisena, vaikka minun tapauksessani alkuperäiset värit olivat melko hienoisia aluksi:

Kuvan desaturaatio poistaa kaikki värit, jolloin syntyy nopea ja likainen mustavalkoinen versio.

Vaihe 3: väritä kuva

Kun alkuperäiset värit ovat poissa käytöstä, lisäämme omat. Siirry jälleen Kuvavalikkoon, valitse Säädöt ja valitse sitten Väritasapaino :

Siirry kohtaan Kuva> Säädöt> Väritasapaino.

Photoshopin Color Balance -komento antaa meille mahdollisuuden valita eri värit kuvan varjoille, korosteille ja keskimmäisille ääneille. Jos haluat käyttää samoja käyttämiäni värejä, valitse ensin valintaikkunassa Kohokohdat- vaihtoehto ja vedä sitten kolmen väriliukusäätimen alaosaa keltaista kohti, kunnes oikean väritasojen syöttöruutu näyttää arvon - 40 . Tämä lisää keltaista kohokohtiin. Varmista, että Säilytä valoisuus -asetus on valittu:

Keltaisen lisääminen kohokohtiin.

Valitse seuraavaksi Varjot- vaihtoehto ja vedä sitten ylin väriliukusäädintä punaista kohti, kunnes vasen väritaso -syöttöruutu näyttää arvon +70 . Vedä alempaa väriliukusäädintä jälleen keltaista kohti, kunnes oikean väritason syöttöruutu näyttää -60 . Tämä lisää oranssinvärisen varjoihin:

Oranssin lisääminen varjoihin.

Napsauta OK, kun olet valmis sulkemaan väritasapainon valintaikkunan. Kuvasi värien pitäisi nyt näyttää samanlaisilta (olettaen, että käytit samoja värejä kuin minä):

Varjojen ja kohokohtien kuva on nyt väritetty.

Vaihe 4: Valitse yksi pikselin sarake

Tartu yhden sarakkeen telakkatyökaluun Photoshopin Työkalut-paneelista. Oletuksena se on piilossa suorakulmaisen telttatyökalun takana, joten napsauta suorakulmaista telttatyökalua ja pidä hiiren painiketta painettuna sekunnin tai kahden ajan, kunnes ilmestyy valikko, ja valitse sitten yhden sarakkeen telttatyökalu luettelosta:

Napsauta ja pidä suorakulmaista telttatyökalua painettuna ja valitse sitten luettelosta Yksipylväinen telttatyökalu.

Kuten nimensä osoittaa, Single Column Marquee Tool -työkalu valitsee kuvan yhden pikselin sarakkeen. Napsauttamalla mitä tahansa kuvan kohtaa, valitset napsauttamasi pikselin sekä kaikki sen ylä- ja alapuolella olevat pikselit ylhäältä alas. Tätä tarkoitusta varten haluamme valita pikseliparakkeen, joka jakaa kohteen puoleen. Aion napsauttaa miehen nenän keskelle. Näkyy erittäin ohut valinnan ääriviiva, joka jakaa hänen vasemman puolensa oikealta (se voi olla hiukan vaikea nähdä kuvakaappauksessa, koska valinnan leveys on vain 1 pikseli):

Ohuen valinnan ääriviivat näkyvät pystysuunnassa kohteen keskipisteen läpi.

Vaihe 5: Kopioi valinta uuteen kerrokseen

Aivan kuten teimme takaisin vaiheessa 1, siirry Taso- valikkoon, valitse Uusi ja valitse sitten Taso Kopioimalla (tai paina näppäimistön Ctrl + J (Win) / Komento + J (Mac) näppäimistöllä) kopioidaksesi valittu sarake pikseliä omaan kerrokseensa. Asiakirjaikkunassa olevaan kuvaan ei näytä tapahtuneen mitään, mutta uusi kerros, joka sisältää pikselisarakkeen, näkyy Tasojen paneelin muiden tasojen yläpuolella. Photoshop nimeää kerroksen "Kerros 2" (yleensä meidän pitäisi antaa tasoillemme enemmän kuvailevia nimiä, kuten "väritetty" ja "pikselipylväs", mutta koska tätä vaikutusta varten tarvitaan vain kolme kerrosta, niiden nimeämisessä ei ole paljon hyötyä):

Pikselipylväs kopioidaan nyt omaan tasoonsa.

Vaihe 6: Venytä pylväs ilmaisella muunnoksella

Siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa- valikkoon ja valitse Vapaa muuntaminen tai paina Ctrl + T (Win) / Command + T (Mac) päästäksesi vapaaksi muuntamiseen pikanäppäimellä:

Siirry kohtaan Muokkaa> Vapaa muuntaminen.

Tämä asettaa Free Transform -ruudun ja käsittelee pikselisarakkeen ympäri. Siirrä kohdistin suoraan sarakkeen päälle. Näet sen muuttuvan kahdeksi pieneksi nuoliksi, jotka osoittavat vasemmalle ja oikealle. Napsauta saraketta ja vedä saraketta oikealle niin, että hiiren painike on edelleen painettuna. Vedäessäsi pikselit venyy ja toistuvat kuvan poikki:

Vedä pikselipylvästä oikealle kohti venyttääksesi sitä.

Vedä saraketta kokonaan kuvan oikeaan reunaan. Paina Enter (Win) / Return (Mac), kun olet valmis käyttämään muunnosta ja poistumaan Free Transform -komennosta:

Yksi pikselipylväs kattaa nyt valokuvan oikean puolen.

Vaihe 7: Levitä Gaussian hämärtysuodatin

Levitämme hieman epäselvyyttä väriviipeille, jotta ne eivät näytä niin teräviltä ja hyvin määriteltyiltä. Siirry näytön yläreunassa olevaan Suodatin- valikkoon, valitse Hämäytä ja valitse sitten Gaussian hämärtää :

Siirry Suodatin> Sumennus> Gaussian sumennus.

Kun Gaussian hämärtää -valintaikkuna tulee näkyviin, lisää säde- arvoa noin 4 pikseliin vetämällä liukusäädintä hiukan oikealle. Napsauta OK, kun olet valmis poistumaan valintaikkunasta ja lisäämään sumennuksen kuvaan:

Pieni sädearvo, noin 4 pikseliä, pitäisi tehdä temppu.

Värien väliset siirtymät ovat nyt hieman pehmeämpiä:

Gaussian Blur -suodatin antoi meille sujuvammat värisiirtymät.

Vaihe 8: Lisää kerrosmaski

Ainoa jäljellä oleva tehtävä on sekoittaa hämärtävät raidat kuvan kanssa, ja voimme tehdä sen kerrosmaskin avulla. Napsauta Tasot-paneelin alaosassa olevaa Kerrosmaski-kuvaketta:

Napsauta Layer Mask -kuvaketta.

Kerrosmaskin pikkukuva, täytetty valkoisella, näkyy Tasot 2 -tasossa Tasot-paneelissa ilmoittaen meille, että maski on lisätty:

Kerrosmaskin pikkukuva tulee näkyviin.

Vaihe 9: Maalaa mustalla kerrosmaskilla, jotta väriviivat piilotettaisiin

Tartu Brush-työkaluun Työkalut-paneelista:

Valitse Harjatyökalu.

Varmista, että kerrosmaskin pikkukuva on valittu Tasot-paneelissa (sen ympärillä tulisi olla ohut valkoinen korostettu reuna, joka kertoo meille, että se on valittu. Napsauta pikkukuvaa valitaksesi sen, jos sitä ei ole korostettu). Aseta etualan väri mustaksi painamalla ensin näppäimistön kirjainta D, joka palauttaa ne oletusväreihinsä (etualalla valkoinen ja taustalla musta), ja vaihda ne sitten painamalla kirjainta X, jolloin mustaksi tulee etualan väri. Voit nähdä nykyiset etualan ja taustavärisi tarkastelemalla kahta värimallia Työkalut-paneelin alaosan lähellä:

Etualan väri (vasen värimalli) on nyt asetettu mustaksi.

Maalaa sitten keskipitkällä tai suurella, pehmeäreunaisella siveltimellä, värikappaleiden osien päälle, piilottaaksesi ne ja paljastaaksesi valokuvan alla. Voit muuttaa siveltimen kokoa maalatessasi painamalla näppäimistön vasenta haarukanäppäintä ( ( )) pienentääksesi tai oikeaa haarukointinäppäintä ( ) ) suurentaaksesi sitä. Pidä Shift- näppäintä painettuna samalla, kun painat vasenta kiinnikepainiketta, harjan reunat muuttuvat pehmeämmiksi. Pidä Vaihto -painiketta painettuna ja oikeaa haarukointinäppäintä painamalla reunat vaikeutuvat, vaikka haluat käyttää pehmeäreunaista harjaa luomaan sujuvia siirtymiä värivaihtoehtojen ja pääkuvan välillä.

Maalaan täällä suurella, pehmeäreunaisella harjalla paljastaaksesi osan miehen kasvoista raitojen takana:

Maalaus mustalla kerrosmaskilla piilottaa maalatut alueet.

Jos teet virheen ja paljastat liikaa pääkuvaa, paina vain näppäimistön X-näppäintä vaihtaaksesi etualan ja taustavärin, joka asettaa etualan värin valkoiseksi . Maalaa ongelma-alueen yli valkoisella palauttaaksesi väriviivat, paina sitten X vaihtaaksesi värit uudelleen ja jatka maalaamista mustalla.

Voit myös muuttaa harjan läpinäkyvyyttä luodaksesi vielä hienompia siirtymiä värivaihtoehtojen ja pääkuvan välillä. Paina muuta kuin näppäimistön näppäintä muuttaaksesi harjan opasiteetin. Esimerkiksi, kun haluat asettaa opasiteetin 50%: iin, paina numeroa 5. Jos haluat jotain 25%, paina nopeasti 2 5. Jos haluat asettaa harjan opasiteetin takaisin kokonaan 100%: iin, paina 0 (muista asettaa se takaisin 100%: iin, kun olet valmis, jotta vältetään sekaannukset seuraavan kerran käytettäessä Harjatyökalua):

Maalaa saman alueen päälle toistuvasti pienemmällä harjan opasiteetilla rakentaaksesi siirtymätehosteen.

Jatkan maalaamista väriviivojen avulla käyttämällä erilaisia ​​harjakokoja ja opasiteettiasetuksia, käyttämällä näppäimistön X-näppäintä vaihtaakseni mustan ja valkoisen välillä harjaväriini tarpeen mukaan. Tässä on lopputulokseni:

Lopullinen tulos "Dead Zone Blur Streaks".