Ero Oracle: n ja SQL Serverin välillä

Oracle Database on RDBMS-tyyppinen tietokanta Oracle Corporationilta, joka on rakennettu RDBMS-kehyksen ympärille ja jossa käyttäjät voivat käyttää tietokohteita SQL: n avulla. Oracle-tietokannan tärkeimpiä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä lippulaiva-RDBMS-järjestelmän, ovat tietojen palauttamisen helppous verrattuna muihin tietokantoihin. Pystyy käsittelemään suuria määriä tietoja ja tarjoaa monen käyttöympäristön, joka on Oracle DB: lle helpompaa. MS SQL -palvelin on Microsoftin omistama tietokanta, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa SQL-kyselyt ja suorittaa ne. Tämä on yksi vakaimmista, luotettavimmista ja turvallisimmista tietokannoista. Yritysten IT-ympäristössä tuetaan monenlaista tapahtumien käsittelyä, yritystietoa ja analysointia. Microsoft osti kaikki oikeudet Sybaseelta vuoden 1989 jälkeen ja muutti nimen SQL-palvelimeksi.

Oraakkeli

Yritysverkkolaskentaan käytettävä Oracle-tietokannan ominaisuus auttaa luomaan modulaarisia palvelimia ja varastoja, joissa tallennusmekanismi saavutetaan luomalla loogisia ja fyysisiä rakenteita. Tietokantaan pääsee vain asiakaspuolen ohjelmalla. Palvelinpuolen muistirakenteeseen viitataan nimellä SGA (System Global Area), joka vastaa SQL-komentoihin, datapuskuriin, lokihistoriaan ja käyttäjäkohtaisiin tietoihin liittyvien välimuistitietojen pitämisestä. Skaalaus, tuotannon uudelleenkuormitus sekä erä- että online-reaaliaikaisen käyttäjän kannalta, virtualisointitekniikoiden tuki, VMWare-tuki, korkea käytettävyys ja keskeytymätön käsittely tekevät siitä kauniin ja tyylikkään käytettävän tietokannan.

SQL-palvelin

SQL Server Database Engine hallitsee tietojen tallennusta, suojausta ja käsittelyä. Relaatiomoottori käsittelee kyselyt ja komennot ja siinä oleva tallennusmoottori vastaa tietokantatiedostojen, sivujen, taulukoiden, tietopuskurien, hakemistojen ja tapahtumien hallinnasta. Laukaisimet, näkymät, tallennetut menettelyt ja muut tietokantaobjektit ovat niitä, joista tietokantamoottori huolehtii. Tätä voidaan käyttää päälle tai pilvessä olevien sovellusten käyttöönottoon, rakentamiseen ja hallintaan. Sen sisällä oleva data on yleensä kytketty, sillä vältetään redundanssi, jolloin saadaan parempi tiedon eheys. Uudemmassa versiossa on sisäänrakennetut suorituskyvyn viritysmittarit, reaaliaikainen operatiivinen analysointi, tiedon visualisointistrategioiden hybridi pilvi -tuki, jonka avulla tietokannan järjestelmänvalvojat voivat käyttää samaa sovellusta joko pääesittelyssä tai pilvessä, koska ne pitävät sopivana pienentää organisaation kustannuksia .

Oracle vs SQL Server (Infographics) -vertailu vertailussa

Alla on 14 tärkeintä eroa Oracle vs SQL Server -sovellusten välillä

Avainero Oraclen ja SQL Serverin välillä

Sekä Oracle vs SQL Server ovat suosittuja valintoja markkinoilla; keskustelemme joistakin tärkeimmistä eroista Oracle: n ja SQL Serverin välillä:

SQL Server- ja Oracle RDBMS -sovelluksissa käytetty kieli on erilainen, vaikka ne molemmat käyttäisivät erilaisia ​​strukturoidun kyselykielen muotoja. MS-palvelin käytti SQL-transaktiota, kun taas Oracle käyttää PL / SQL-menettelykieltä ja jäsenneltyä kyselykieltä. Pääero on muuttujissa, syntaksissa ja proseduurien käsittelyssä sisäänrakennettujen toimintojen kanssa. Ryhmittelytoimintojen tarjoaminen paketeiksi on jotain, jota ei ole saatavana MS SQL Server -palvelussa.

Toinen tärkeä ominaisuus näiden kahden tietokannan välillä on liiketoimien hallinnan kyky. Tapahtuma määritellään toimintojen ja tehtävien ryhmäksi, jota käsitellään yhtenä yksikönä. MS SQL sitoutuu ja suorittaa jokaisen komennon / tehtävän oletusarvoisesti yksikköä ja rullauksen tukeminen on vaikeaa. Komennot tämän prosessin tehostamiseksi ovat ALOITTAMINEN, SITOUTUMINEN, ROLLBACK, LOPETTAMINEN jne., Kun taas Oraclen tapauksessa jokainen tietokantayhteys on uusi yhteys, jota käsitellään uutena tapahtumana. Kaikki muutokset tehdään muistiin, eikä mitään tosiasiallisesti tehdä nimenomaisesti, ellei ulkoista COMMIT-komentoa käytetä.

Tietokantaobjektien organisaatio on erilainen molemmissa tietokannoissa. MS SQL: n tapauksessa kaikki tietokantaobjektit, kuten näkymät, taulukot ja menettelyt, lajitellaan tietokannan nimien perusteella. Käyttäjille osoitetuilla kirjautumistunnuksilla on pääsy tiettyihin kohteisiin ja tietokantoihin. SQL-palvelimen tiedosto on yksityinen jakamattoman tyyppinen levy, kun taas Oraclen tapauksessa kaikki tämä on järjestetty skeemoittain ja jaettu asiaankuuluvien käyttäjien kesken. Jokaista kaavaa ja käyttäjien pääsyä säätelevät sille ryhmälle määritetyt roolit ja käyttöoikeudet.

Oracle vs SQL Server -vertailutaulukko

Keskustelemme Oraclen ja SQL Serverin vertailuun seuraavasti:

Perusvertailu Oracle: n ja SQL Serverin välillä SQL-palvelin Oraakkeli
EmoyhtiöMicrosoftOracle Corporation
Lataukset120–180 päivän ilmainen kokeiluversioAvoimen lähdekoodin versio
SyntaksiVerrattain helpompi syntaksiMonimutkainen, mutta tehokkaampi syntaksi
Alustan riippuvuusToimiva vain Windows-käyttöjärjestelmässäVoidaan suorittaa useissa käyttöjärjestelmissä
Käytetty kieliVoi käyttää T-SQL: tä tai siirtää SQL: täPL / SQL: tä voidaan käyttää
Bittikartta-indeksitEi bittikartta-hakemistoa, joka perustuu peruutusnäppäimiin ja toimintoihinHyödyntää bittikarttoja ja hakemistoja.
TyöntekijätHyödyntää SQL Server Agent -sovellustaHyödyntää OEM- tai Oracle Scheduler -sovellusta
Kyselyn optimointiEi optimointia kyselyilleTähtikyselyn optimointi on oletuksena
LiipaisimetKun liipaisimet ovat saatavillaEnnen ja ennen liipaisimet ovat saatavilla
ArvonmuutosArvot muuttuvat jo ennen sitoutumistaArvot muuttuvat vasta nimenomaisen sitoumuksen antamisen jälkeen
palautusTämä ei ole sallittuaTämä on sallittua
SuoritusmuotoINSERT, UPDATE, DELETE -käskyt suoritetaan sarjaanLisää, päivitä, poista ja yhdistä -käskyt suoritetaan samanaikaisesti
varmuuskopiotVarmuuskopioita voidaan tehdä kokonaan, osittain ja vähitellenErilaiset, täydelliset, tiedosto- ja lisävarmuuskopiot ovat sallittuja
Tee uudelleen streamitNe ovat yksilöityjä jokaiselle käyttäjälle ja tietokannalleYksi uudelleenlähetysvirta tietokantatasolla

Johtopäätös - Oracle vs SQL Server

Tässä Oracle vs. ja SQL Server -artikkelissa olemme nähneet, että molemmat ovat tehokkaita RDBMS-vaihtoehtoja ja että on olemassa monia eroja, jotka auttavat tutkimaan organisaatiosi sopivuutta, mutta ne ovat melkein samanlaisia ​​useimmissa tavoissa. Oikean tietokannan valinta on yritykselle äärimmäisen tärkeää, ja siksi perusteellinen analyysi on välttämätöntä ennen sen tosiasiallista käyttöönottoa. Pysy ajan tasalla blogiimme saadaksesi lisää tällaisia ​​artikkeleita. Tietokannat ovat kaikkien organisaatioiden ensisijainen voimavara, koska ne pitävät kaikki organisaation tärkeät ja tärkeät tiedot. Strukturoidussa muodossa olevat tiedot tallennetaan yleisesti sen kanssa, jota tunnetaan nimellä RDBMS (Relational Database Management System). Tämä on normalisoitu muoto, jossa arvot tallennetaan sarake- ja rivimuodossa. Suosittuja RDBMS-järjestelmiä ovat MS Access, MySQL, Sybase, mutta Oracle ja SQL-palvelimet ovat myös laajalti käytettyjen tietokantojen joukossa. Oracle vs SQL -palvelimien välillä on myös monia samankaltaisuuksia ja melko monia eroja. Tarkastelemme laajempaa ja yksityiskohtaista näkökohtaa tässä Oracle vs SQL -palvelinviestissä.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas Oracle- ja SQL Server -yritysten suurimpaan eroon. Tässä keskustellaan myös Oracle vs SQL Server -näppäineroista infografioiden ja vertailutaulukon kanssa. Saatat myös katsoa seuraavia artikkeleita saadaksesi lisätietoja

  1. SQL Server vs MySQL
  2. Oracle vs. Google
  3. MySQL vs. SQL Server
  4. Oracle vs OpenJDK
  5. 4 tärkeintä Hadoop-aikataulutyyppiä