PowerPivot Excelissä (sisällysluettelo)

  • Johdanto PowerPivotiin Excelissä
  • Kuinka aktivoida PowerPivot-apuohjelmat Excelissä?

Johdanto PowerPivotiin Excelissä

PowerPivot on suosittu Microsoft Excel -lisäosa, jota voidaan käyttää tiedostojen tuontiin miljoonilla / biljoonailla riveillä eri lähteistä ja auttamaan meitä tekemään nopeaa tietoanalyysiä suurilla tietokokonaisuuksilla, jotka ovat parhaalla mahdollisella tasolla. Tämä lisäosa otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Microsoft Excel 2010 -käyttöjärjestelmässä, ja se tehtiin alkuperäisenä ominaisuutena myös vuonna 2013 alkaen Excel- ja Office 365 -versioissa. PowerPivotilla on valta omissa datamalleissa, joita voidaan pitää tietokantoina. Tietomallit eivät ole muuta kuin datataulukoita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin SQL: ssä. Voimme viipaloida ja noppaa näiden datataulukoiden avulla. Luo suhteita niiden välillä, yhdistä eri datataulukoita, luo laskettuja sarakkeita tarkennettua analyysiä varten ja tietysti myös edistynyttä raportointia. Voimme pitää sitä taskutietokannana Microsoft Excel -sivustolla ja ihannetapauksessa myös käyttäjien käsissä.

Kuinka aktivoida PowerPivot-apuohjelmat Excelissä?

Power Pivot on Excel-ominaisuus, jonka avulla voit tuoda miljoonia rivejä tietoja useista tietolähteistä yhteen Excel-työkirjaan. Katsotaanpa alla olevia vaiheita.

Voit ladata tämän PowerPivot Excel -mallin täältä - PowerPivot Excel Template

Vaihe 1: Avaa Excel-tiedosto. Napsauta Excel-taulukon yläreunan yläpuolella olevaa Tiedosto- välilehteä. Siirry kohtaan Asetukset .

Vaihe 2: Kun napsautat Asetukset- painiketta, näet uuden ikkunan “ Excel-asetukset ”, jossa on luettelo erilaisista excel-vaihtoehdoista. Sinun on napsautettava Lisäosat- vaihtoehtoa luettelossa, joka antaa sinulle pääsyn kaikkiin Excelissä oleviin lisäosiin.

Vaihe 3: Tämän ikkunan alemmalla puolella näet avattavan Hallinta: -kohdan. Valitse pudotusvalikosta COM-apuohjelmat ja napsauta Jatka-painiketta.

Vaihe 4: COM-lisäosat -valintaikkuna avautuu. Valitse siellä Microsoft PowerPivot for Excel ja napsauta OK- painiketta.

Kun olet ottanut tämän lisäosan käyttöön, näet uuden vaihtoehdon, joka on lisätty excel-nauhaan, nimeltään PowerPivot, kuten alla olevassa kuvassa näkyy:

Voit käynnistää PowerPivot-sovelluksen napsauttamalla Hallinta-vaihtoehtoa PowerPivot-välilehden Datamalli-osiossa. PowerPivot-ikkuna näyttää seuraavan kuvan mukaiselta:

Tietoaineistojen tuominen PowerPivot-järjestelmään

Voimme tuoda tietoja useista resursseista virtalähteen alla, ja juuri sen vuoksi työskentely on mahtavaa. Sen avulla voit tuoda tietoja SQL-, ORACLE DB-, MongoDB-, Azure-, Access-, Teradata-, Sybase- jne. Tiedostoista. Samalla voit tuoda tietoja myös .xls / xlsx- ja .txt-tiedostojen kautta. Yritämme tuoda tekstitiedosto PowerPivot-kansioon.

Vaihe 1: Napsauta PowerPivot for Excel -lehden Napsauta Muista lähteistä -painiketta Hanki ulkoiset tiedot -osiossa. Se avaa sarjan ulkoisia lähteitä, joista voit noutaa tietoja PowerPivot-sovelluksessa.

Vaihe 2: Selaa loppuun vierityspalkin läpi ja siellä voit nähdä vaihtoehdon tietojen tuontiin tekstitiedostosta. Napsauta tätä vaihtoehtoa ja paina Seuraava- painiketta.

Vaihe 3: Seuraavassa näytössä on annettava polku, jolla tietoja sisältävä tekstitiedosto fyysisesti sijaitsee. Mainitsen polun, jolla olen tallentanut datatiedoston tuotavaksi Tiedostopolku- vaihtoehdolla. Napsauta Selaa… -painiketta ja selaa polkua.

Varmista, että valitsit välilehden sarakkeiden erottimeksi, ja valitse vaihtoehto Käytä ensimmäistä riviä sarakeotsikoina .

Ensimmäinen antaa tietojen levittää eri sarakkeisiin ja toinen käsittelee tietosi ensimmäistä riviä sarakeotsikkona. Napsauta Valmis- painiketta tämän jälkeen ja näet PowerPivot-sovellukseen ladatut tiedot kuten alla.

Lasketun sarakkeen lisääminen PowerPivot-tietoihin

Voimme lisätä myös lasketun sarakkeen PowerPivot-kohtaan. Kuten esimerkissämme, meillä on myynti- ja marginaaliarvot, joiden avulla voimme laskea saavutetun marginaalin% ja tallentaa sen uuteen sarakkeeseen PowerPivot-kohtaan. Tämä tapahtuu samalla tavalla kuin teemme sen erinomaisesti.

Vaihe 1: Voit nähdä tyhjän sarakkeen, jonka nimi on “ Lisää sarake ” PowerPivot-kentässä kaikkien tietosarakkeiden jälkeen. Tämän sarakkeen avulla voit lisätä siihen laskettuja tietoja.

Vaihe 2: Nimeä tämä tyhjä sarake uudelleen marginaaliksi% kaksoisnapsauttamalla riviä, joka sisältää ” Lisää sarake ”. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Vaihe 3: Nyt, sarakkeen Margin% ensimmäisessä solussa, käytä kaavaa Marginaali / Myynti käyttämällä Equals allekirjoittaaksesi. Kaavan rakenne PowerPivotissa on jonkin verran erilainen, koska se ei ole muuta kuin kääntötaulukko. Katso alla oleva kuvakaappaus.

= 'PowerPivot Excel-tiedoissa' (marginaali) / 'PowerPivot Excel-tiedoissa' (myynti)

Vaihe 4: Paina Enter- näppäintä ja näet, että kaikki aktiiviset rivit lisätään samalla kaavalla ja marginaali% lasketaan.

Vaihe 5: Alusta nyt Marginaali-sarake prosenttina käyttämällä PowerPivot-muotoiluvälilehteä.

Näin voimme lisätä laskettuja sarakkeita PowerPivot-kohtaan. Tämä on sama kuin lasketun sarakkeen lisääminen Microsoft Exceliin.

Pivot-taulukon lisääminen PowerPivot-kohtaan

Voimme lisätä kääntötaulun PowerPivot-kohtaan.

Vaihe 1: Koti-välilehden alapuolella, PivotTable-ylemmän nauhan yläosassa. On yksi välilehti nimeltä PivotTable. Napsauta sitä ja valitse PivotTable- vaihtoehto.

Vaihe 2: Kun napsautat PivotTable-vaihtoehtoa, näet Luo PivotTable -ikkuna. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa luoda kääntötaulukko. Joko samalle laskentataululle tai uudelle taulukolle. Jos luot samalla taulukolla, sinun on mainittava soluviittaus. Napsauta OK, kun olet valinnut vaihtoehdon. Katso alla oleva kuvakaappaus.

Vaihe 3: Nyt voit valita kiinnostavat sarakkeet kääntötaulun alla PivotTable Fields -vaihtoehtoruudusta Excel-tiedoston oikealla puolella. Haluaisin tarkistaa mikä on vuosineljänneksen mukainen marginaali%. Siksi valitsen sarakkeesta Vuodet riveissä, Marginaalin prosenttiarvot arvoissa ja Neljännekset.

Tämä on se tästä PowerPivot-artikkelista. Kääritään asiat muistettavaksi muodoin:

Muistettavat tiedot PowerPivotista Excelissä

  • Tiedot on pakollista puhdistaa ennen niiden tuomista PowerPivot-sovellukseen. Käytä joitain excel-kaavoja, joita käytetään excel-tietojen puhdistamiseen. Ex. RAJOITUS, VASEMMALLA, OIKEA jne. Poista myös jäljennökset ja muunna numerot ja päivämäärät oikeaan muotoon.
  • Kun tuot kaksi tai useampia taulukoita PowerPivot-ohjelmassa, se luo automaattisesti tietomallin.
  • Voit myös lisätä laskettuja sarakekenttiä PowerPivotiin samoiksi kuin Excelissä. PivotTable voidaan lisätä myös PowerPivot-kohtaan.

Suositellut artikkelit

Tämä on opas PowerPivotiin Excelissä. Tässä keskustellaan kuinka PowerPivot aktivoidaan Excelissä käytännön esimerkkien ja ladattavan excel-mallin kanssa. Voit myös käydä läpi muiden ehdottamiemme artikkeleidemme -

  1. Luo ohjauskaavioita Exceliin tietojen analysoimiseksi
  2. Kuinka laskea tulovero Excelissä?
  3. Esimerkkejä Excelin jäädyttämissarakkeista
  4. Kuinka luoda yhdistelmäkaavio Excelissä?

Luokka: