Jos olet juuri asentanut Photoshop CS3: n, olitpä päivittänyt Photoshopin aiemmasta versiosta tai tämä on ensimmäinen kokemuksesi ohjelmasta, yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun pitäisi tehdä, on varmistaa, että kaikki on asetettu oikein Photoshopin Preferences-valikossa, joita on muutettu melko vähän CS3: ssa.

Et ehkä löydä täältä vaihtoehtoja, jotka aiheuttaisivat esimerkiksi tietokoneesi räjähtämisen, jos se on asetettu väärin, mutta on ehdottomasti joitain vaihtoehtoja, jotka auttavat sekä sinua että Photoshopia toimimaan tehokkaammin. Emme aio kattaa kaikkia yksittäisiä mieltymyksiä, koska pääsi epäilemättä putoaa näppäimistön päälle ennen kuin teimme sen loppuun, mutta tarkastelemme joitain tärkeämpiä, niitä, jotka antavat meille suurimman bangin paskaa. Tai ainakin, jos se, tosiasiallisesti, maksaa jotain muutosten tekemisestä vaihtoehtoihin, mitä se ei tee. Mutta jos niin tapahtui, poika, nämä ovat ne, joita vaihtaisin, jos haluaisin saada rahani arvoisen.

Asetusten käyttäminen

Jos olet käyttänyt aiempaa Photoshop-versiota, yksi CS3: n kanssa huomaavista seikoista on, että Adobe on järjestänyt uudelleen ja nimetnyt jotkut Asetukset ja jopa lisännyt pari aivan uusia luokkia, joita tarkastelemme hetki. Ennen kuin teemme kuitenkin, meidän on tiedettävä, kuinka pääset Asetuksiin. Jos olet Windows-järjestelmä, siirry näytön yläreunassa olevaan Muokkaa-valikkoon, valitse Asetukset ja valitse sitten Yleinen . Mac-tietokoneessa se on hiukan erilainen. Sen sijaan, että siirrytään Muokkaa-valikkoon, siirry sen sijaan Photoshop- valikkoon, valitse sitten Asetukset ja valitse sitten Yleinen . Tai vielä nopeampi tapa päästä oletusasetuksiin on käyttää pikanäppäimiä, Ctrl + K (Win) / Command + K (Mac). Riippumatta siitä, miten pääset sinne, sinulle esitetään Photoshopin asetukset -valintaikkuna, jonka asetukset ovat "Yleiset":

Photoshop CS3: n Asetukset-valintaikkunassa on asetettu Yleiset asetukset.

Yksi huomattava ero heti Photoshop CS3: n Asetukset-valintaikkunan ja sen aikaisempien versioiden välillä on se, että yläosassa ei ole enää avattavaa luetteloa, josta valitset eri kategoriat. Sen sijaan ne ovat nyt kaikki lueteltu kätevästi vasemmalla puolella:

Eri luokat on nyt lueteltu Asetukset-valintaikkunan vasemmalla puolella.

Koska "Yleiset" -asetukset ovat jo auki, aloitetaan katsomalla muutama tärkeä yleinen vaihtoehto.

Yleiset asetukset: Kuvan interpolointi

Yleiset asetukset -osiossa ensimmäinen vaihtoehto, jota meidän on tarkasteltava, on toinen ylhäältä, kuvan interpolointi :

"Kuvan interpolointi" -vaihtoehto Yleisissä asetuksissa.

"Kuvan interpolointi" liittyy siihen, kuinka Photoshop käsittelee kuvien pikseliä, kun muutat niiden kokoa. Photoshop CS3 sisältää samat interpolointivaihtoehdot, joita meillä on ollut version CS jälkeen, joten tässä ei ole mitään uutta, mutta on tärkeää, että asetamme tämän vaihtoehdon oikein, koska se vaikuttaa kuvan laatuun.

Interpolointivaihtoehtojen yleinen sääntö on, että kuvan koon pienentämiseen käytetään Bicubic Sharper -sovellusta ja kuvan suurentamisessa Bicubic Sharper -sovellusta . On myös toinen yleinen sääntö, joka sanoo, että emme koskaan koskaan suurenna kuvia Photoshopissa, ellei meillä ole muuta vaihtoehtoa, koska kuvien suurentaminen pakottaa Photoshopin luomaan uusia kuvatietoja ohuesta ilmasta, mikä tuskin koskaan toimii hyvin. Joten koska pienentämme kuviamme 99, 99% ajasta, on hyvä idea asettaa kuvan interpolointivaihtoehtoksi Bicubic Sharper. Tämän asetuksen asettaminen tähän vaikuttaa myös Photoshopin muihin alueisiin, kuten mitä tapahtuu, kun kuvia rajataan tai muutetaan. Joten mene eteenpäin ja aseta tämä vaihtoehto "Bicubic Sharper".

Yleiset asetukset: Käynnistä Bridge automaattisesti

Seuraava vaihtoehto, jota kannattaa tarkastella Yleisissä asetuksissa, on Automaattinen käynnistys Bridge :

Yleisten asetusten "Launch Bridge automaattisesti" -vaihtoehto.

Tämä ei ole aivan yhtä tärkeä kuin juuri tarkastelemamme kuvan interpolointivaihtoehto, ja se on itse asiassa enemmän henkilökohtainen mieltymys, mutta joka tapauksessa kannattaa tarkastella. Tämä vaihtoehto määrittää, käynnistyykö Adobe Bridge automaattisesti, kun avaat Photoshop CS3: n. Ota käyttöön tämä asetus, jos käytät Bridgeä paljon, kun työskentelet Photoshopissa. Bridgen lataaminen vie yleensä muutaman sekunnin, joten jos se käynnistetään Photoshopilla sen sijaan, että käynnistäisit sen myöhemmin manuaalisesti, sinun ei tarvitse istua siellä odottamassa sitä. Jos sitä vastoin et löydä itsesi käyttämään Bridgeä niin usein, jätä vaihtoehto valinnan ulkopuolelle.

Yleiset asetukset: Vie leikepöytä

Toinen vaihtoehto, jota kannattaa ehdottomasti tarkastella Yleisissä asetuksissa, on Vie leikepöytä :

"Vie leikepöytä" -vaihtoehto Yleisissä asetuksissa.

Poista tämä vaihtoehto käytöstä, ellet ole tapana kopioida Photoshop-tiedostoja ja liittää niitä muihin ohjelmiin, mikä on erittäin epätodennäköistä. Jos jätät sen päälle, tietokone hidastuu vain ilman hyvää syytä ja saattaa jopa heittää hienon pienen virhesanoman ajoittain. Ei tarvitse sitä.

Yleiset asetukset: Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimessä

Toinen näistä henkilökohtaisista asetusvaihtoehdoista on Käytä vaihto-näppäintä työkalukytkimelle :

Käytä Vaihto-näppäintä työkalukytkimelle -vaihtoehto Yleisissä asetuksissa.

Tämä vaihtoehto liittyy siihen, miten pääset Photoshopin Työkalut-paletin työkaluihin, jotka ovat piilossa muiden työkalujen takana. Esimerkiksi elliptinen telttatyökalu on oletuksena piilotettu suorakulmaisen telttatyökalun taakse, mutta molemmilla on M- näppäimistön pikavalinta. Kun tämä vaihtoehto on valittuna, pääset elliptiseen telakkatyökaluun pitämällä Shift- näppäintä painettuna ja painamalla sitten M. Kun vaihtoehtoa ei ole valittu, paina vain M kahdesti, kerran saadaksesi suorakaiteen telttatyökalun ja sitten uudelleen elliptisen telttatyökalun. Ehkä olen vain laiska, mutta Shift-näppäimen lisääminen pikanäppäimeen tuntuu tarpeettomalta vaiheelta. Mieluummin vain painaa kirjainta kahdesti tai kolme kertaa riippuen siitä, mitä työkalua seuraan. Sinun valintasi.

Se kattaa yleisten asetusten keskeiset vaihtoehdot. Katsotaan nyt Photoshop CS3: n aivan uutta luokkaa - käyttöliittymä .

Käyttöliittymä

Napsauta vasemmalla puolella olevaa asetusluettelon Liitäntä- vaihtoehtoa, niin saat esiin uudet "Liitäntä" -vaihtoehdot:

Photoshop CS3: n uusi "Interface" Preferences -luokka.

"Interface" -luokka voi olla uusi Photoshop CS3: lle, mutta monet täällä olevista vaihtoehdoista eivät ole uusia. Heidät on yksinkertaisesti siirretty tänne ja joissain tapauksissa nimetty uudelleen muista luokista. Näytä kanavat värillisissä -vaihtoehdossa, jonka haluat jättää valitsematta, kutsuttiin aikaisemmin "värikanavina värillisinä", ja se löytyi Photoshopin aiemmissa versioissa "Näyttö ja kohdistimet" -luokasta. Näytä valikon värit ja Näytä työkaluvihjeet löydettiin aikaisemmin "Yleiset" -luokasta yhdessä Muista-palettipaikkoja, jota aiemmin kutsuttiin "Tallenna paletti-sijainniksi".

Yläosassa oleva uusi vaihtoehto, käytä harmaasävytyökalurivikuvaketta, määrittää, näkyykö työkalupaletin yläosassa oleva PS-kuvake sinisenä vai harmaana. Tässä se on sininen, mikä on oletus:

Photoshopin Työkalut-paletin yläosassa oleva PS-kuvake näkyy oletussinisenä värinä.

Ja tässä se on harmaa:

Photoshopin Työkalut-paletin yläosassa oleva PS-kuvake näkyy harmaana.

Se ei ehkä tunnu tärkeältä vaihtoehdolta, mutta mielestäni on hyödyllistä asettaa kuvakkeen väri harmaalle, jotta sininen väri ei häiritse minua kuvankäsittelyssä. Jos haluat jättää sen siniseksi, jätä tämä vaihtoehto vain valinnatta.

Jos olet uusi Photoshop, suosittelen, että Näytä työkaluvihjeet jätetään päälle. Työkaluvihjeet ovat hyödyllisiä pieniä kuvauksia, jotka ilmestyvät aina kun pidät hiirtä jonkin päällä sekunnin tai kahden ajan. Vaikka olet käyttänyt Photoshopia jo jonkin aikaa, suosittelen, että jätät työkaluvihjeet päälle, kunnes tutustut CS3: een, koska käyttöliittymä on nyt aivan erilainen kuin mitä olemme tottuneet. Kun muutat Photoshop CS3: n mukavammaksi, voit palata Asetukset-valikkoon ja poistaa tämän vaihtoehdon käytöstä.

Haluat jättää Muista paletti-sijainnit valituksi. Kun se on valittuna, seuraavan kerran kun käynnistät Photoshopin, kaikki palettisi näkyvät samoissa paikoissa kuin ne olivat, kun suljet viimeksi ohjelmasta. Kun sitä ei ole valittu, paletit palautetaan oletuspaikkoihinsa aina, kun avaat ohjelman. Voit aina palauttaa paletin sijainnit milloin tahansa siirtymällä ikkunan valikkoon näytön yläreunassa, valitsemalla Työtila ja valitsemalla sitten Oletustyötila .

Se kattaa kaikki uudet ja / tai tärkeät "Interface" -luokassa. Siirrymme seuraavaan, Tiedostojen käsittely .

Tiedostojen käsittely

Napsauta vasemmalla puolella olevassa luettelossa sanoja "Tiedostonkäsittely" tuodaksesi esiin vaihtoehdot Tiedostojen käsittely- luokassa. Tässä on todella vain yksi vaihtoehto, jota meidän on tutkittava nyt - maksimoi PSD- ja PSB-tiedostojen yhteensopivuus :

"Tiedostojen käsittely" -asetukset.

"Maksimoi PSD- ja PSB-tiedostojen yhteensopivuus" tarkoittaa, että se tallentaa kuvan tasoitetun version Photoshop-dokumenttiin yhdessä kaikkien kerrosten kanssa. Sinulla on oltava kyseinen litistetty versio, jos tuoda tiedostoja esimerkiksi sivun asetteluohjelmaan, kuten InDesign, tai jopa multimediaohjelmaan, kuten Flash. Jos tiedät, että aiot tuoda Photoshop-tiedostojasi muihin vastaaviin ohjelmiin, siirry eteenpäin ja aseta tämä vaihtoehto Kysy -asetukseksi, joka aiheuttaa sen, että Photoshop kysyy sinulta, kun tallennat tiedoston, jos haluat sisällyttää sen litistetyn kuvan versio. Ongelmana on, että kuvan tasoitettu versio voi lisätä tiedoston kokoa jopa 30-50%, joten jos et aio koskaan tuoda tiedostojasi johonkin muuhun sovellukseen, tiedostoa ei tarvitse lisätä koko, jolloin suosittelen, että valitset tämän vaihtoehdon Ei koskaan .

Tässä on pari vaihtoehtoa, jotka ovat uusia Photoshop CS3: ssa - Suosittele Adobe Camera Raw -sovellusta JPEG.webp-tiedostoille ja valitse Adobe Camera Raw -sovellusta tuetuille RAW-tiedostoille :

Photoshop CS3 sisältää kaksi uutta "File Handling" -vaihtoehtoa.

Photoshop CS3 antaa meille mahdollisuuden avata sekä JPEG.webp- että TIFF-tiedostot Camera Raw -valintaikkunan sisällä, mutta oletuksena tämä vaihtoehto on pois käytöstä, ja suosittelen sen jättämistä pois päältä nyt, koska se ei ole aivan yhtä hauskaa tai suoraviivaista kuin miltä se kuulostaa. . Toisessa vaihtoehdossa Photoshop vain kehottaa käyttämään Camera Raw -sovellusta raakatiedostoihin, mikä on järkevää ja on päällä oletuksena. Jätisin molemmat näistä vaihtoehdoista toistaiseksi yksin, mutta tiedän vain, että ne ovat olemassa ja he ovat CS3: n uusia.

Photoshop CS3: n tärkeät asetukset: Suorituskyky

Napsauta vasemmalla olevaa Suorituskyky- luokkaa tuodaksesi esille uudet Suorituskyky -asetukset:

Uusi "Suorituskyky" -asetukset Photoshop CS3: ssa.

Kuten nimestä voidaan todennäköisesti kertoa, tällä on paljon tekemistä sen kanssa, kuinka hyvin Photoshop toimii. Photoshop CS3: n "Suorituskyky" -luokka on todella yhdistelmä Photoshopin aiempien versioiden "Muisti- ja kuvavälimuisti" - ja "Plug-Ins & Scratch Disks" -kategorioita. Se sisältää nyt myös "Historiatilat" -vaihtoehdon, joka aiemmin sijaitsi "Yleiset" -asetuksissa. Katsotaanpa jokaista osaa erikseen, koska ne ovat kaikki tärkeitä.

Suoritusominaisuudet: Muistin käyttö

"Muistinkäyttö" -kohdassa voidaan määrittää, kuinka paljon järjestelmän muistista Photoshop saa käyttää:

Photoshop CS3: n "Suorituskyky" -asetusten "Muistin käyttö" -osa.

Photoshop CS3: ssa näkyy luettelo "Ideal Range", joka on muistin määrä, jonka Adobe suosittelee osoittavan Photoshopille käytettävissä olevan järjestelmämuistin määrän perusteella. Photoshop määrittää itselleen määrän automaattisesti kyseisen ihanteellisen alueen perusteella. Kuten yllä olevassa kuvakaappauksessa voidaan nähdä, se antaa 70% käytettävissä olevasta muistista. Voit vetää liukusäädintä vasemmalle tai oikealle lisätäksesi tai vähentääksesi Photoshopin käytettävissä olevaa muistia.

Voi olla houkuttelevaa liu'uttaa palkkia kokonaan oikealle ja antaa koko järjestelmämuisti Photoshopille, mutta se ei ole hyvä idea. Muista, että tietokoneellasi on käynnissä myös muita ohjelmia, jotka kaikki vaativat järjestelmämuistia. Suosittelisin tämän vaihtoehdon jättämistä yksin. Todennäköisesti, et huomaa mitään valtavia suorituskykyetuja antamalla lisää muistia Photoshopille, koska et voi koskaan olla tarpeeksi järjestelmämuistia Photoshopilla. Huomaat todennäköisemmin, että tietokoneesi toimii hitaammin, koska olet määrittänyt Photoshopille liian paljon muistia.

Suoritusominaisuudet: Raaputuslevyt

"Muistin käyttö" -kohdan alapuolella on kaikki tärkeät raaputuslevyt -vaihtoehto:

"Raaputuslevyt" -osa Photoshop CS3: n "Suorituskyky" -asetuksissa.

Jos kaikissa Photoshopin asetuksissa on yksi vaihtoehto, jolla on suurin vaikutus suorituskykyyn, se on tämä. Mainitsin hetki sitten, että sinulla ei voi koskaan olla tarpeeksi järjestelmämuistia Photoshopilla. Se tarvitsee aina enemmän muistia kuin mitä sinulla on. Joten mitä Photoshop tekee, kun järjestelmän muisti loppuu? Se kääntyy "raaputuslevyyn".

Mikä on raaputuslevy? Se on tietokoneesi kiintolevyn alue, jota Photoshop käyttää muistina. Valitettavasti kiintolevyt eivät ole läheskään yhtä nopeita kuin järjestelmän muisti, joten huomaat suorituskyvyn heikentyvän aina, kun Photoshopin on käytettävä tyhjästä. Tätä ei kuitenkaan voida kiertää. Tällainen on elämä Photoshopin kanssa. Alennettu suorituskyky on kuitenkin parempi kuin vaihtoehto, mikä ei ole suorituskyky. Jos Photoshopilla loppuu sekä järjestelmän muisti että raaputus levytilaa, saat virheilmoituksen, että se ei voi tehdä mitä olet kysynyt, koska raaputuslevy ei ole tarpeeksi suuri. Varmista, ettet koskaan törmää tähän ongelmaan, joten on erittäin suositeltavaa ostaa itsellesi toinen kiintolevy ja määrittää sitten uusi asema Photoshopin raaputuslevyksi, kuten tekisit tässä Scratch Disk -asetuksissa. Voit osioida tietokoneesi alkuperäisen kiintolevyn ja määrittää sitten yhden osioista raaputuslevyksi, mutta se ei olekaan ihanteellinen. Paras panos Photoshopin suorituskyvyn maksimoimiseksi on asentaa tietokoneeseen toinen kiintolevy ja määrittää se tyhjäksi.

Suoritusominaisuudet: Historiatilat

Suorituskykyvaihtoehtojen oikeassa yläkulmassa on Historiatilat- vaihtoehto:

"Historiatilat" -vaihtoehto Photoshop CS3: n "Suorituskyky" -asetuksissa.

Tämä vaihtoehto määrittää, kuinka monta kumoamista saat Photoshopissa työskennellessäsi, joka näkyy Historia-paletissa. Asetin kaivokseni yleensä arvoon 50, mikä antaa minun askelta taaksepäin viimeisten 50 vaiheeni läpi. Voit asettaa sen korkeintaan 1000, jos haluat, mutta todennäköisesti joudut suorituskykyongelmiin, jos haluat. Suosittelen, että asetat historiatilanne välille 25-50 sen mukaan, kuinka paljon järjestelmämuistia sinulla on. Jos löydät tarvitsemasi enemmän etkä ole huomannut suorituskykyongelmia, voit aina palata tänne ja lisätä sitä. Samoin, jos huomaat suorituskykyongelmia, voit palata takaisin ja kokeilla pienempää summaa. Sulje Photoshop ja käynnistä se uudelleen, jotta muutokset otetaan käyttöön.

Se huolehtii suorituskyky-asetusten oleellisten vaihtoehtojen tarkastelusta. Meidän on tarkasteltava vain muutama vaihtoehto, ja ensimmäinen niistä on Kohdistimet- luokassa, johon olemme menossa seuraavaksi.

kursoreita

Napsauta vasemmalla puolella olevaa Kohdistimet- luokkaa avataksesi Kohdistimet-vaihtoehdot:

Photoshop CS3: n "Cursors" -asetukset-luokka.

Photoshop CS3: n "Cursors" -kategoriaa kutsuttiin aiemmin Photoshop-versioissa "Display & Cursors", mutta muut kuin vähäisen nimenmuutoksen lisäksi vaihtoehdot ovat enimmäkseen samat. Kuten jo näimme, vanha "Värikanavat väreissä" on nyt siirretty "Liitäntä" -luokkaan ja nimetty uudelleen "Näytä kanavat värillisinä", ja Adobe on poistanut "Käytä pikselin kaksinkertaistamista" -vaihtoehdon kokonaan CS3: ssa, koska kukaan tiesi mikä se oli.

Emme löydä täältä vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat suorituskykyyn, mutta on yksi vaihtoehto, jota meidän tulisi tarkastella, Näytä ristinvarsi harjaskärjessä, sekä kaksi suoraan sen yläpuolella olevaa vaihtoehtoa, Normaali harjaskärki ja Täysikokoinen harjaskärki . Pidän siitä, että "Näytä ristinharja harjaskärjessä" on kytketty päälle, koska se käskee Photoshopin näyttämään pienen ristikkoikkunan suoraan harjan keskellä maalatessani, joten tiedän aina tarkalleen missä harjani keskusta on, ja minä Suosittelen myös sen kytkemistä päälle.

Mitä tulee kahteen vaihtoehtoon sen yläpuolella, se on todella henkilökohtainen valinta. Kun "Täysikokoinen harjaskärki" on valittu, Photoshop tekee harjakohdistimesta harjan täysikokoisen, jotta näet tarkalleen kuinka suuri harjasi on, riippumatta siitä, käytätkö kovareunaista tai pehmeäreunaista harjaa. Kun "Normaali harjaskärki" on valittu, mikä on parempi, jos käytät pehmeäreunaista harjaa, Photoshop pienentää harjakohdistimen kokoa sisältämään vain alueet, joissa pikselin opasiteetti on 50% tai enemmän, mikä tarkoittaa harjan reunat ulottuvat harjakohdistimen koon ulkopuolelle. Jälleen kerran, se on todella henkilökohtainen mieltymys. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä harjaskärkeä käytät, suosittelen ehdottomasti "Näytä Crosshair in Brush Tip" -vaihtoehtoa.

Siellä on vain yksi lisävalintaluokka, jota meidän on tarkasteltava - yksiköt ja hallitsijat .

Yksiköt ja hallitsijat

Napsauta vasemmalla olevaa Yksiköt ja hallitsijat -luokkaa, niin saat esiin "Yksiköt ja hallitsijat" -vaihtoehdot:

"Yksiköt ja hallitsijat" -luokka Photoshop CS3: n asetuksissa.

"Yksiköt ja hallitsijat" -kategoria on ollut olemassa jo pitkään Photoshopissa, ja silti joka kerta kun uusi Photoshop-versio ilmestyy, yksi vaihtoehto on aina asetettu väärin, ja se on yksi yläosassa, Rulers . Aseta viivaimesi käyttämään pikseliä, ei tuumaa, senttimetriä tai muuta. Photoshop on pikselipohjainen ohjelma. Kaikki Photoshopin sisällä on pikseliä. Siellä on aika ja paikka huolehtia siitä, kuinka suuri kuva tulostetaan tuumina. Se ei ole niin, joten varmista, että olet asettanut hallitsijat käyttämään pikseliä.

Minne mennä seuraavaksi …

Ja se vie kuvan Photoshop CS3: n oletusasetuksista! On selvää, että on olemassa melko vähän vaihtoehtoja, joita emme ole tarkastelleet, mutta yksikään niistä ei ole syytä huoleen. Käsittelemme niitä, joilla on suurin vaikutus Photoshopin suorituskykyyn ja kykyemme toimia tehokkaasti ohjelman sisällä.

Kun olet tehnyt muutokset asetuksiin, varmista, että sulkeudut Photoshopista ja käynnistä sitten se uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Käy Photoshop Basics -osiossa, jos haluat lisätietoja Photoshopin perusteista!