Johdanto viittausmarkkinointistrategiaan

Suusanallisesti markkinointi on ilmaista, eikä sitä voida mitenkään ilmaista. Kuitenkin, kun yritykset ovat vakuuttuneita tuotteiden laadusta ja palvelusta, he voivat myös ajatella kannustavan niitä, jotka ovat valmiita levittämään hyvää sanaa tuotemerkistäsi tai tuotteestasi. Kun yritys antaa rahallisesti tai jonkin muun kannustimen suusanalliselle markkinoinnille, sitä kutsutaan viittausmarkkinoinniksi.

Suositusmarkkinointistrategia

Kuluttajien vakuuttaminen ostamaan tuotetta ei ole helppoa. He altistuvat säännöllisesti satoille ilmoituksille säännöllisesti sanomalehdissä, televisiossa, radiossa ja koteloissa. Vaikka kuvat, äänet ja videot, joihin niitä pommitetaan, vaikuttavat heihin osittain, monet ihmiset suhtautuvat siihen edelleen epäilevästi. Ja he pyrkivät yleensä etsimään ystävien, kollegoiden, tuttavien tai jopa tuotearvioiden apua ennen kuin päättävät jakaa rahoillaan.

Suurin osa tuotteista ei osteta pelkästään mainosten vaikutuksen vuoksi, vaan suusanallisesti. Jos joku on ostanut matkapuhelimen ja on siitä tyytyväinen, hän todennäköisesti kertoo sen ainakin 10–12 henkilölle tuotteen ansioista. Tällainen markkinointi on yritykselle ilmaista ja omalla tavallaan se heijastaa yrityksen brändäysponnistuksia.

Raharikas yritys voi käyttää miljoonia dollareita saadakseen tuotteensa julkkiksen hyväksyttäväksi elokuvateollisuudesta, yrityksestä, muotista, urheilusta tai muulta toimialalta. On hyvin epätodennäköistä, että näyttelijä näyttää kauniilta kasvovoiteesta tai saippualta, kuluttajat tietävät sen!

Useimmat suuret yritykset ja tuotemerkit ovat käyttäneet suositusmarkkinointiesimerkkiä hyvin tuloksin, eikä ole mitään syytä, miksi et voi hyötyä siitä. Monille yhdysvaltalaisille yrityksille 65% uudesta myynnistä tapahtuu lähetysmarkkinoinnin kautta. Nielsenin tekemä kysely paljasti, että asiakkaiden vaikutteisiin vaikuttavat suuresti suositukset, jotka antavat hyvän painoarvon ystävien suosituksille.

Kanavat viittausmarkkinointiin

 • Yrityksen työntekijä: (viittausmarkkinointistrategia)

Työntekijäsi ovat suurimmat lähettiläksesi. Jos he kannattavat tuotteitasi, se osoittaa, että yritys pitää hyvää huolta heistä ja heillä on hyvä usko myös tuotteeseen. Monet yritykset tarjoavat työntekijöille kannustimia heidän tuotteidensa mainostamiseen. Pankeissa toimistotyöntekijöille annetaan rahallisia kannustimia joidenkin säästöjärjestelmien tai sijoitusrahastojen edistämiseksi. Heidän parhaimmat esiintyjät voidaan tunnistaa ajoittain antamalla kultakolikko kuukausittain tai neljännesvuosittain.

Yhtiön omia tuotteita markkinoivilla työntekijöillä on kaksi hyötyä - se kuvastaa yhtiön huippuluokan kasvua ja työntekijät hyötyvät paitsi kannustimista myös palkankorotuksesta vuoden lopulla, jos pyrkimykset heijastuvat myös lopulliseen suuntaan.

Toinen lähetysmarkkinoinnin etu on, että toisin kuin markkinointijohtaja tai osakkuusyritys, työntekijöiden markkinoinnissa käyttämiseen ei liity säilytyskustannuksia.

 • Omat asiakkaasi: (viittausmarkkinointistrategia)

Tyytyväinen asiakas on paras markkinointijohtajasi, ja siksi yritys voisi hyödyntää rikasasiakastietokantaansa hyödyntääkseen niitä kannustamalla viittauksia. Citibank antaa Rs 2000 / viittaus luottokortteja nykyisille asiakkailleen, kun taas Google on ilmoittanut 7, 50 dollaria / viittaus tilinomistajilleen Adwords-kampanjoiden mainostamiseksi. Monet myydyimmät lehdet, kuten Readers 'Digest, The Week, India Today, ovat kaikki käyttäneet viittausmarkkinointia vuosien varrella liiketoiminnan vauhdittamiseksi. Joskus kannustin voi olla kokoelma parhaita artikkeleita, jotka ovat jo ilmestyneet lehdessä alusta lähtien, tai se voi olla hyödyllinen kirjas, jonka lukija voi pitää referenssinä.

Johtava online-tiedostovarastointiyritys Dropbox toteutti tilaajilleen suuntautuneen markkinointiohjelman vuonna 2009. Viittausmarkkinointiohjelmassa tilaajat ja ilmoittaneet saivat vapaata tilaa. Vuoden sisällä lähetysten osuus oli yli 35% Dropboxin uudesta liiketoiminnasta. On olemassa useita esimerkkejä teollisuudesta ympäri maailmaa, jotka ovat käyttäneet viittausmarkkinointia - AT & T antaa asiakkaille mahdollisuuden ansaita jopa 575 dollaria vuodessa lähetteiden kautta.

 • Sidonta täydentäviin yrityksiin: (viittausmarkkinointistrategia)

Kun monet globaalit sijoitusrahastot ja henkivakuutusyhtiöt saapuivat Intiaan, he sitoutuivat pankkeihin edistääkseen liiketoimintaa. Kun pankit, joilla on perinne tarjota hyvää palvelua, kannattavat sijoitustuotetta, asiakkaat hyväksyvät sen todennäköisemmin. Aviva lanseerasi henkivakuutustuotteensa Canara Pankin kautta ennen lähtöään yksin ja sai näin hyvän asiakaskunnan työskentelemään.

Muita tapaa viittausmarkkinointiin nähdään autoissa, luottokortteja markkinoivissa öljyn vähittäismyyntiyrityksissä, stabilisaattoreita edistävissä ilmastointiyhtiöissä.

Vaiheet parempien tulosten varmistamiseksi viittausmarkkinoinnilla

 1. Hyvä tuote / palvelu ja asiakaspalvelu: (viittausmarkkinointistrategia)

Lähetyskampanjan onnistumisen välttämätön edellytys on hyvä tuote tai palvelu ja moitteeton huoltopalvelu. Ilman hyvää tuotetta tai tuotemerkkiä et aio edistyä paljon, ja monet eivät halua viitata ensinnäkin.

 1. Tavoitteiden tulisi olla saavutettavissa ja palkitsevat houkuttelevat: (viittausmarkkinointistrategia)

Siirtotavoitteiden ei pitäisi näyttää mahdottomilta tai vaikeasti saavutettavilta. Enintään 15: ään viittaaminen voi olla helppoa, mutta suurin osa yrityksistä tarjoaa etuja, vaikka viisi asiakasta ohjataan ja johtaa tulokseen. Olipa kyse rahasta tai tuotteista tai muista eduista, palkkioiden tulisi olla riittävän hyviä, jotta asiakkaat ja työntekijät voivat ottaa tämän ylimääräisen vaivan. Olisi selvästi mainittava, annetaanko palkkioita lyijyn tuotannolle vai myynnin muuntamiselle.

 1. B2B-liiketoiminnassa älä aloita lähetyspyynnöllä: (viittausmarkkinointistrategia)

Monet asiakkaat eivät ehkä ole halukkaita osallistumaan viittausmarkkinointiohjelmaan pelkästään siksi, että he eivät tiedä, miten yritys käyttää kerättyjä henkilökohtaisia ​​tietoja. On parempi luoda suhde yrityksen kanssa pyytämällä yritystä arvioimaan tuotteitasi tai tilaamaan uutiskirjeitä. Ennen viittausmarkkinointiohjelman ilmoittamista yksityisyyslausekkeet ja luottamuksellisuuslausekkeet tulisi antaa heille tiedoksi, jotta he tuntevat olonsa varmoiksi ihmisten ohjaamisesta sinuun.

Koko prosessiin, johon ottamalla yhteyttä mainittuihin asiakkaisiin, on ilmoitettava etukäteen mainitsemalla viittausmarkkinointiliiketoiminnan hyödyt ja edut.

 1. B2B-markkinointi on aikaa vievää, pidä asiakasta ajan tasalla: (viittausmarkkinointistrategia)

Kun saat lähetyksen ja aloitat heidän kanssaan yhteydenpidon, viittaukselle ilmoitetulle asiakkaalle on ilmoitettava markkinointiprosessin etenemisestä kaupan loppuun saakka. On kuitenkin huolehdittava siitä, ettei uutta potentiaalista asiakasta pommitella sähköposteilla ja puhelimilla, jotka ovat kiusallisia asiakkaalle, joka lähetti sen sinulle.

Suositellut kurssit

 • Logistiikan johtamisen verkkokurssi
 • Myyntiharjoittelupaketti
 • Brändinhallinnan sertifiointikoulutus
 1. Palkkiot olisi jaettava määräajassa: (viittausmarkkinointistrategia)

Kun palkinnot luvataan lähettämisistä, se tulisi antaa määräajassa, samalla viikolla tai ensi kuussa. Kun palkitseminen viivästyy tai sitä ei anneta, yritys sulkee ovensa tulevaisuuden suositusmarkkinointiohjelmien onnistumiseen.

 1. Tee verkkosivustostasi, sosiaalisesta mediasta sopiva viittauksille: (R eferral Marketing Strategy)

Tee verkkosivustostasi ja sosiaalisesta mediastasi sopiva jakamiseen ja palkitsemiseen samoin kuin alusvaatteet -yritykseni alusvaatteet tekivät. He perustivat erityisen kutsun, joka kehitti viittausmarkkinointiliiketoimintaa. He tarjosivat 20 dollaria asiakkaalle ja 20% alennusta henkilölle, joka osti kyseisen lähetteen. Tai se voi olla useita palkkotasoja, jotka perustuvat liiketoiminnan volyymeihin eikä yhtä palkkiota. Nyt pienillekin yrityksille on helppo toteuttaa viittausmarkkinointiohjelmat verkkosivustolla useilla sovelluksilla, joita voidaan mukauttaa: jotkut niistä ovat suurlähettiläs, Friendbuy, Referrify, Extole, Referralcandy.

Sosiaalisen median nopean räjähdyksen myötä yritykset voivat nyt hyödyntää Facebookille, Twitterille, Linkedinille ja Google+: lle kehitettyjä ratkaisuja saadaksesi asiakkaasi jakamaan tarjouksia ja alennustarjouksia. Monet heistä käyttävät big data -analytiikkaa lähettääkseen oikeat tarjoukset kohderyhmälle.

 1. Liity viittausmarkkinointiverkostoon: (viittausmarkkinointistrategia)

Monet pienet ja keskisuuret yritykset voivat liittyä BNI: n (Business Network International) kaltaiseen yritysverkostoon, jolla on lukuja ympäri maailmaa, jotta sen jäsenet voivat edistää yritystä viittausten kautta. Jokainen lähetys on paljon arvokkaampi kuin lyijy, koska muuntoprosentti voi olla lähellä 90–100%, kun taas muusta markkinoinnista saatavalla pätevällä lyijyllä on neljäsosa mahdollisuus muuttua liiketoiminnaksi.

Viittausmarkkinointiverkostot auttavat myös rakentamaan suhteita, koska heillä on viikoittain kokouksia, joissa keskustellaan strategioista, esitysten ja ehdotusten tekemisestä. He järjestävät myös työpajoja, joissa tarjotaan uusia ideoita liiketoiminnan edistämiseksi ja strategioiksi. BNI ilmoitti vuoden 2015 lopussa, että sillä on 7 300 lukua ja että se tuotti 7, 7 miljoonaa viidettä, joiden arvo oli 9, 3 miljardia dollaria. Järjestön jäsenmäärä on yhteensä 190 000 64 maassa.

 1. Käytä sekoitusta käteistä, ei-käteistä ja monitahoista strategiaa: (viittausmarkkinointistrategia)

Voit käyttää sekä käteis- että ei-käteispalkkioita suositusmarkkinointiesimerkissä, mutta Chicagon yliopiston tutkimuksessa todettiin, että ei-monetaariset kannustimet olivat 24% tehokkaampia kuin rahaetuudet. On myös parempi, että ei rajoiteta vain asiakkaiden tai työntekijöiden lähettämistä, viittausmarkkinointisivustoja voidaan käyttää myös uusille asiakkaille ja houkuttaa heitä suositusmarkkinointiohjelmiin.

 1. Kommunikoi ostajan henkilöstö asiakkaillesi (viittausmarkkinointistrategia)

Pyydettäessä lähetyksiä yritykset yleensä unohtavat etsimänsä kohderyhmän. Jokainen asiakkaasi ystävä tai kollega ei välttämättä ole mahdollisuus ja saa pitkän luettelon mahdollisista, viettämällä heille aikaa ei välttämättä tuota toivottua tulosta. Tällöin yritys voi hahmotella asiakasprofiilin halutulle ikäryhmälle, tuloille, kiinnostuksenkohteille, toimialalle, sukupuolelle, harrastuksille, jotta tulokset olisivat parempia.

Kuka voi käyttää viittausmarkkinointia?

Vähittäiskaupat, lehdet, pankit, lääkärit, luottokorttiyhtiöt, autoteollisuus, lentokentät, hotellit, matkatoimistot, osakevälitysyritykset, sijoitusrahastot, verkkokaupat. Se sopii sekä B2B- että B2C-yritys- ja palveluyrityksille. Maailmanlaajuisesti pienet ja keskisuuret yritykset ovat hyötyneet viittausmarkkinointiesimerkistä.

Suositusmarkkinoinnin edut Esimerkki?

Miksi kenenkään pitäisi kokeilla työlästä reittiä viittausmarkkinointiin? Se on paljon halvempaa kuin perinteinen markkinointi ja antaa paremman sijoitetun pääoman tuoton (ROI). On havaittu, että yritykset, jotka ottavat asianmukaisesti käyttöön viittausmarkkinointimääritelmät, ovat huomattavasti vähentäneet perinteistä mainontaa joukkoviestimissä. Asiakkaat tuntevat olevansa tärkeitä, kun heille palkitaan, ja jakavat palkinnot ystävilleen, jotka hyötyvät myös hyvän tuotteen saamisesta.

Tietotekniikan (IT) kasvun myötä verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiililaitteisiin ja sähköpostiosoitteisiin on saatavana useita sovelluksia, jotka automatisoivat viitekampanjat, jotka kohdistavat tarjoukset oikealle yleisölle. He käyttävät myös suurta dataa parempien tulosten tuottamiseksi viittausmarkkinoinnin määritelmässä.

Asiakkaiden saamien rahallisten tai ei-monetaaristen etujen lisäksi se tuottaa asiakkaille myös liikearvoa ja luo paremman yritys-asiakassuhteen. Tämä puolestaan ​​saa yrityksen keskittymään laatuun, innovaatioihin ja nopeuteen liiketoiminnan kasvattamiseksi.

johtopäätös

Huolimatta monista suositusmarkkinointiesimerkeistä on etuna perinteiseen markkinointiin verrattuna, tuskin 25% yrityksistä käyttää viittausmarkkinointistrategiaa. Analyytikot huomauttavat, että se vaatii huolellista suunnittelua, oikeiden kohdeiden määrittämistä ja kehittää niitä.

On tärkeää arvioida lähetyskampanjan tulokset ennen aloittamista toiseen. Monet pienet yritykset eivät edisty etenkään, koska he eivät pyydä sitä. Ellet kysy, ettet saa, ja tämä pätee hyvin myös viittausmarkkinointitilastoihin.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että suosituskampanjan onnistuminen on 2%, mutta se on paljon parempi kuin suoramainontakampanjoiden, joiden onnistumisaste on vain 1%. Jotkut markkinoijat katsovat, että lähetteen pyytäminen voi vahingoittaa suhdetta asiakkaaseen. Yritykset, jotka eivät halua pyytää suosituksia, voivat siirtyä epäsuoraan suuntaan hankkimalla asiantuntemustaan ​​parantamalla näkyvyyttä verkkosivustoissa, blogeissa, podcasteissa, YouTubessa, ja ne näkyvät televisiossa muun muassa. Tämä puolestaan ​​voi auttaa yritystä hakemaan referenssejä ihmisiltä, ​​jotka eivät ole sen asiakkaita.

On vain mahdollista oppia menestystarinoista ympäri maailmaa. Esimerkiksi, on yrityksiä, jotka tuottavat puhtaasti viittausmarkkinointia tarkoittavia yrityksiä ilman mitään mainoksia.

William Davey -yritys Fredin parhaat ikkunat, ovet, sivuraide ja katto on yksi sellainen yritys, joka kuluttaa nolla rahaa mainontaan ja kasvaa asiakkaiden, kiinteistövälittäjien, lähetysryhmien ja yhteistyökumppaneiden saamiin suosituksiin. Daveyn menestys johtuu koulutuksesta, jonka hän antaa lähetyslähteille siitä, miten ja millaisia ​​ihmisiä kutsutaan, ja varmistaa, että hänen yritykselläsi on ominaisuudet, jotka tekevät siitä parempia. William Davey -viittausmarkkinointia käsittelevä kirja nimeltään ”Viittaustehdas” julkaistaan ​​tämän vuoden syyskuussa.

Suositellut artikkelit

Joten tässä on artikkeleita, jotka auttavat sinua saamaan lisätietoja viittausmarkkinointistrategiasta, viittausmarkkinointiesimerkistä, viittausmarkkinointitilastoista, viittausmarkkinoinnin merkityksestä ja myös viittausmarkkinoinnin määritelmästä, joten käy vain alla olevan linkin läpi.

 1. Luo digitaalisen markkinoinnin strategia näiden tärkeiden vinkkien avulla
 2. Sisämarkkinointityökalut ja SEO Analytics
 3. Suoramarkkinointi | Yritysten markkinointityökalut
 4. Eroja - Word of Mouth -markkinointi vs. mainonta